Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
Tematyczne:

Kuchnia

Nalewki z klezmerami w tle

Nalewki z klezmerami w tle

VIII Ogólnopolski Turniej Nalewek Kresowych odbędzie się 15 września b. r. w Kazimierzu Dolnym nad Wisłą. Powracamy do magicznego miasteczka na prośbę twórców i admiratorów nalewek. 29.08.2005 09:30
Marynowane jabłka

Marynowane jabłka

Takie jabłka robiła moja babcia w Lubartowie. Zimą były doskonałym dodatkiem do pieczystego - pisze Anula z Lublina. Za przepis dziękujemy. 25.08.2005 12:47
Bakłażany Santorini

Bakłażany Santorini

Bardzo smakowite bakłażany można zjeść w greckiej restauracji \"Santorini\" w Warszawie. 24.08.2005 19:05
Reklama deweloper tbv
Domowe smaki

Domowe smaki

To przysmak zapomniany. Wydobyty z kulinarnej otchłani zapomnienia wraca do łask smakoszy. 24.08.2005 18:41
Bardzo pyszne

Bardzo pyszne

Najpierw takich placuszków spróbowałam w jednej z warszawskich restauracji. Teraz robię je w domu. Mało tego. Cukiniowym farszem z fetą nadziewam pierożki - pisze Aneta z Lublina. 24.08.2005 18:14
Domowe smaki

Domowe smaki

Nasz babcie wiedzialy co dobre. I zaklinały lato w słoikach. Oto recptury wybrane przez Elę Cwalinową. 24.08.2005 16:09
Lato w słoikach

Lato w słoikach

Słodkie i pikantne. Cudownie aromatyczne. Idelne do mięs i białych serów. Podaje Ela Cwalina. 24.08.2005 09:33
Schab w soli

Schab w soli

Najpierw Lech Cwalina zdjął pokrywę ogromnej, elektrycznej patelni. Moim oczom ukazała się gruba skorupa soli. Po jej rozbiciu zaczął dobywać ze środka kartofle i schab. 14.08.2005 12:47
Placuszki z dyni

Placuszki z dyni

Takie placuszki robiła moja babcia. Doprawiała je solą z pieprzem, ja dodaję chili i wegety. Wtedy mają bardziej warzywny smak. 11.08.2005 14:19
Wódka zwana papieżówką

Wódka zwana papieżówką

To bardzo stary przepis na zapomnianą nalewkę. Z serca Czytelnikom Dziennika polecam. 10.08.2005 18:34
Frytka doskonała

Frytka doskonała

Pieczenie mięsa to jeden z największych sekretów w kuchni. Z pogranicza alchemii. O kulinarnych sekretach przeczytacie w książce \"Frytka doskonała\" wydanej przez \"Twój styl\". 10.08.2005 18:11
Skarby smaku

Skarby smaku

Ponad 100 potraw wystawiono do konkursu na najlepszy produkt żywnościowy Lubelszczyzny, który w niedzielę 7 sierpnia odbył się w Muzeum Wsi Lubelskiej. Oto 8 przepisów na tradycyjne potrawy. 08.08.2005 12:13

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama