Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
Tematyczne:

Kuchnia

Tajemnice sorbetów

Tajemnice sorbetów

Nawet po wielkim żarciu przyjemnie jest skusić się na zamrożoną kulkę świeżego owocu - mówi Agnieszka Kręglicka. Sorbety można przygotować w domu, ale można je także kupić. Wybierając sorbety w sklepie powinniśmy zdecydować się tylko na takie, które mają dużą zawartość owoców (najlepiej co najmniej 40%), bo wtedy mamy pewność, że deser będzie prawdziwie owocowy i orzeźwiający. 07.07.2005 11:13
Pstrągi z Chodelki

Pstrągi z Chodelki

Najlepsze pstrągi na Lubelszczyźnie pływają w Chodelce. Jak głosi legenda, zajadał się nimi król Stanisław Poniatowski. Warto wybrać się na sobotnią wycieczkę do Kotliny Chodelskiej, żeby zachwycić się baśniowym krajobrazem, a wieczorem przywieź do domu świeże pstrągi. Tak uczyniłem. Była godzina 20. Małe ognisko rozświetliło ogród i przegnało wieczorny chłód. 29.06.2005 11:10
Lato ze smakiem

Lato ze smakiem

Przez dwa miesiące wakacji najciekawsze restauracje naszego regionu będą na terenie hali Makro w Lublinie prezentować to, co mają najlepszego w karcie. I podawać Czytelnikom Dziennika interesujące przepisy. W niedzielę 3 lipca od godz. 12 do 16 gości Makro ugoszczą kucharze z restauracji \"Przez Kresy”. 29.06.2005 10:28
Reklama deweloper tbv
Zupa warzywników z Prowansji

Zupa warzywników z Prowansji

Czy pamiętacie smak babcinej zupy? Na pierwszych warzywkach. Z masełkiem? Oto przepis na wiejską zupę warzywników. Aż z Prowansji. 22.06.2005 07:29
Niech żyją truskawki

Niech żyją truskawki

Najlepsze są prosto z krzaka. Bez niczego. Potem z cukrem i śmietaną. A czy jedliście pikantne truskawki? Oto przepis, który zawdzięczam Jerzemu Strzyżowi, właścicielowi restauracji \"Pavillon\" w Nałęczowie. 21.06.2005 20:26
Pora na pora

Pora na pora

Młode pory. Zawitały na stragany. Mają dużo witamin i mikroelementów. Szczególnie dla panów. Oto prosty przepis. W sam raz na początek lata. 21.06.2005 19:52
Sałata bardzo pyszna

Sałata bardzo pyszna

Sposobów na sałaty jest bez liku. Oto przepis Agnieszki. Aż z Londynu. A to za sprawą zaprzyjaźnionej redakcji i redaktora Kordiego. 21.06.2005 19:40
Szparagi grzechu warte

Szparagi grzechu warte

W sklepach i na straganach pojawiły się szparagi. Sezon na nie krótki, a w smaku są znakomite, więc warto tego specjału spróbować. Dla smaku i dla zdrowia. 21.06.2005 19:26
Sekrety maślanej ryby

Sekrety maślanej ryby

To moje największe olśnienie kulinarne ostatnich lat. Nie wierzyłem w to, co jem, dopóki nie przeczytałem zachwytów Bikonta i Makłowicza. 18.05.2005 16:50
Rozkosze

Rozkosze

Czy lubicie pleśniowe sery? Ja za nimi przepadam. Wystarczy mi mały kawałek. Do tego winogronko. I doskonała przekąska gotowa. Z kieliszkiem czerwonego wina smakuje nad podziw. 18.05.2005 15:13
Gotuj z Grzesiem Komendarkiem

Gotuj z Grzesiem Komendarkiem

Czy aktorzy dobrze gotują? Małgorzata Rożniatowska gotuje świetnie. Najlepiej wychodzą jej wieprzowe kotlety. A Grzegorz Komendarek poza serialem jest zawodowym kucharzem. 18.05.2005 14:26
Do piwa

Do piwa

Oto przepis nadesłany przez Józefę Wesołowską z Lublina. Dziękujemy. 16.05.2005 14:09

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama