Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

(Sz)

Lista artykułów:

Lublin: Co w restauracjach słychać?

Lublin: Co w restauracjach słychać?

Na ulicy Onyksowej w Lublinie otworzyła się „Cukiernia i Restauracja Williams. Siódme urodziny obchodzić będzie restauracja Siedem Życzeń

Szkoła Gotowania: Jak odfiletować karpia na święta?
film

Szkoła Gotowania: Jak odfiletować karpia na święta?

Razem ze Studiem Kulinarnym Sokowirówka w Poniatowej zapraszamy do Szkoły Gotowania. Na krótkich filmach będziemy uczyć się od najlepszych.

Lubelskie smaki i smaczki w czasach Marszałka

Lubelskie smaki i smaczki w czasach Marszałka

W Lublinie debiutowała. Jej nazwisko pojawia się na afiszach teatrzyków „Czarny kot” i „Wesoły ul”. Mężczyźni kochali się w Ordonce na zabój. Wśród szukających z nią flirtu był pewien generał, który co wieczór zasiadał w pierwszym rzędzie lubelskiego kabaretu, słał bukiety i miłosne listy. Jej romans z Osterwą zakończył się skandalem.

Rydze w Pułankowicach

Co w restauracjach piszczy? Czas na jesienne zupy

W restauracjach czas na jesienne zupy.

"Ponowne zjednoczenie Korei"

Spektakl i aktor. Nagrody dla artystów

Choć Ogólnopolski Festiwal Dramaturgii Współczesnej „Rzeczywistość Przedstawiona” odbył się w Zabrzu już po raz XVII, to po raz pierwszy zostało przyznane osobiste wyróżnienie dla Sceny InVitro w Lublinie.

Nowy dyrektor w Teatrze Andersena. Jakie ma plany?

Nowy dyrektor w Teatrze Andersena. Jakie ma plany?

Teatr dla dzieci, scena dla młodzieży i scena dla dorosłych. To trzy najważniejsze kierunki artystycznej działalności Teatru Andersena pod dyrekcją Krzysztofa Rzączyńskiego, nowego dyrektora sceny.

Co w restauracjach: Hobotnica ispod peke

Co w restauracjach: Hobotnica ispod peke

Restauracja hotelu Montis w Poniatowej wprowadza do karty najsłynniejsze potrawy kuchni chorwackiej.

Niewidzialna Madonna w Muzeum Lubelskim. Wernisaż wystawy w piątek 22 września o godz. 18 w Kaplicy Trójcy Świętej (dolny poziom, lapidarium). Na zdjęciu dr Adam Soćko, zastępca dyrektora ds. naukowych Muzeum Narodowego w Poznaniu i Małgorzatą Sulisz, kurator strefy sztuki Europejskiego Festiwalu Smaku
galeria

Niewidzialna Madonna w Muzeum Lubelskim. Czy to pieta z lubelskiej fary?

W piątek o godz. 18 w Kaplicy Trójcy Świętej na zamku po raz pierwszy będzie można zobaczyć bezcenną, gotycką pietę z nieistniejącego kościoła w Konopnicy.

Co w restauracjach piszczy?

Co w restauracjach piszczy?

W karcie tatar po belgijsku będzie miał dopisek „Na cześć Jeana Bosa”

Maestro Jean Bos będzie miał w Lublinie tatara. Po belgijsku

Maestro Jean Bos będzie miał w Lublinie tatara po belgijsku. W restauracji Hades Szeroka trwają ostatnie próby przed premierą, która odbędzie się 31 maja o godz. 19.