Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

Waldemar Sulisz

Podpis:

Waldemar Sulisz, sz

Adres e-mail:

waldemar.sulisz@dziennikwschodni.pl

Numer telefonu:

81 46 26 834

Lista artykułów:

"Marat/Sade" w Teatrze Osterwy. Będzie teatralna petarda?
galeria

"Marat/Sade" w Teatrze Osterwy. Będzie teatralna petarda?

Pierwsze sceny na próbie medialnej i ciarki na skórze. Sala kąpielowa dla pacjentów pomiędzy sceną a widownią. Garderoba, w której aktorzy będą przebierać się w kostiumy – w foyer, na widoku wchodzącej publiczności. Zapowiada się teatralna petarda.

Hyćka, akacjówka i jaśmin. Jak zrobić dobrą nalewkę? Najważniejsze zasady

Hyćka, akacjówka i jaśmin. Jak zrobić dobrą nalewkę? Najważniejsze zasady

Najbardziej aromatyczne nalewki powstają z kwiatów oraz ziół. Żeby je nastawić, trzeba znać parę sztuczek. Zapytaliśmy mistrzów, co trzeba wiedzieć, żeby zrobić smakowitą nalewkę z hyćki czy wonną z akacji.

Romuald Lipko
Wywiad z 2017 roku

Nic nie boli tak jak życie. Romuald Lipko o korzeniach rodzinnych i muzyce

Rozmowa z Romualdem Lipko, kompozytorem i klawiszowcem Budki Suflera.

Piotr Huszcz, szef kuchni w restauracji Hotelu Piano: Zapraszam na chłodnik: botwinka/młode ziemniaki/boczek wędzony ze świni rasy puławskiej/faszerowane jajko z ziołową skorupką

Puławska na talerzu. Gdzie w Lublinie i regionie zjeść danie ze szlachetnego mięsa?

Jej mięso dorównuje w smaku węgierskiej mangalicy i cerdo iberico. Coraz więcej restauracji z Lublina serwuje dania ze szlachetnego mięsa. Schabowy z kostką, żeberko, indyk z boczkiem, a nawet chłodnik są bezkonkurencyjne. Puławska pojawia się w dobrych restauracjach regionu. O smaku dań z puławskiej coraz głośniej w Polsce. Podpowiadamy, gdzie można spróbować dań z „puławiaka”

Nasz lubelski chłodnik wywodzi się z chłodników litewskich. Adam Mickiewicz każe bohaterom Pana Tadeusza jeść chłodnik po wódce: „Podano w kolei wódkę, zaczem wszyscy siedli i chołodziec litewski milczkiem żwawo jedli”

Gdzie na chłodnik w Lublinie? TOP 7 najlepszych miejsc

Najbardziej pomysłowy w Ambarasie. Codziennie inny w Cafe Trybunalska. Kresowy na ziemniaku w Hades Szeroka. Gdzie warto wpaść na smakowity chłodnik? Wybraliśmy 7 smakowitych miejsc. W każdym chłodnik smakuje inaczej. Gdzie najlepiej? Sprawdźcie sami

W karcie tatar po belgijsku będzie miał dopisek „Na cześć Jeana Bosa”

Maestro Jean Bos będzie miał w Lublinie tatara. Po belgijsku

Maestro Jean Bos będzie miał w Lublinie tatara po belgijsku. W restauracji Hades Szeroka trwają ostatnie próby przed premierą, która odbędzie się 31 maja o godz. 19.

Nowa restauracja w Nałęczowie. Nazywa się „Willa Filiks”

Nowa restauracja w Nałęczowie. Nazywa się „Willa Filiks”

W słynnej willi Ukraina w Nałęczowie swoją autorską restaurację otworzyła Agnieszka Filiks, dotychczas szefowa w „Siwym Dymie” w Celejowie. Restauracja nazywa się „Willa Filiks”. W karcie polska i regionalna kuchnia, w ogrodach potrawy z grilla.

Wiosna, czyli najpiękniejszy czas w kuchni. Oto 10 zielonych dań
galeria

Wiosna, czyli najpiękniejszy czas w kuchni. Oto 10 zielonych dań

Młody szpinak sprawdzi się w sałatce, kanapce, przekąskach i daniach obiadowych. Polecamy makarony ze szpinakiem, pierogi i naleśniki ze szpinakowym nadzieniem. Szpinak dobrze komponuje się z owocami morza i rybami

Lubelskie: 10 miejsc na dania z grilla. Nasze propozycje
galeria

Lubelskie: 10 miejsc na dania z grilla. Nasze propozycje

Ormiański kebab, stek, dorada. A może golonka, grillowany karp z wędzarki, arbuz z musem jogurtowym? W Lublinie i regionie jest kilkanaście bardzo ciekawych miejsc, gdzie potrawy przyrządza się na grillu węglowym, elektrycznym, a nawet ruszcie opalanym dębem. Oto nasz subiektywny wybór pięciu miejsc w Lublinie i pięciu w regionie

Smardz

Smardze - przepisy na jajecznicę, omlet i tagliatelle. Po truflach to najcenniejsze grzyby

Pierwsze smardze pojawiają się w kwietniu. W maju rosną na całego. Na Roztoczu, dookoła Kazimierza Dolnego, w Wąwolnicy. Od października 2014 roku smardz jest pod częściową ochroną. A więc możemy go zbierać i cieszyć się niebywałym smakiem.