Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Składniki: wywar z grzybów lub jarzyn 2 litry, buraki 1.3 kg, jabłko 300 g, cebula 200 g, marchew 100 g, seler korzeń 80 g, pietruszka korzeń 80 g, czosnek 40 g, zakwas buraczany do smaku, liść laurowy 2 szt., ziele angielskie 5 szt., ziarna pieprzu 5 szt., sól i pieprz, cukier do smaku, majeranek.
Opisywane przez Stanisława Wyspiańskiego „Wesele” trwa nadal. Jemy, pijemy, bawimy się. Zastygamy w chocholim tańcu. Lalki w najnowszej premierze Teatru Andersena robią piorunujące wrażenie. Jak i całe sceny, inspirowane teatrem Tadeusza Kantora.
Na Starym Mieście w Lublinie rozpoczął się w piątek Bożonarodzeniowy Festiwal Smaku.
W piątek, 18 grudnia, o 18 w Galerii Labirynt zobaczymy premierę spektaklu, który na teatralnej mapie Lublina może stać się wydarzeniem. To chyba pierwszy przypadek w Polsce, że galeria sztuki decyduje się na produkcję teatralną. Waldemar Tatarkiewicz prezentuje tu sztukę różnych dyscyplin: instalacje, sztukę wideo, performance, multimedia, fotografie, film, sztukę obiektu, malarstwo, rysunek. Teraz dochodzi teatr.
To najbardziej wystrzałowy duet, który wystąpi na scenie Bożonarodzeniowego Festiwalu Smaku w Lublinie. Przez sześć dni będziemy smakować świąteczną kuchnię. Scena na Starym Mieście stanie się areną smaku, na której wystąpią najciekawsi szefowie kuchni z lubelskich restauracji. Będzie wędzarka, wielokulturowe miasteczko smaku dookoła Trybunału Koronnego, warsztaty kulinarne dla dużych i małych. I dużo niespodzianek.
Opisywane przez Stanisława Wyspiańskiego Wesele rozpoczęło się 20 listopada 1900 roku. Nie kończyło się po kilku nocach. Trwa do dziś – mówią realizatorzy Wesela w Teatrze Andersena.
To już ostatni moment, żeby kupić mięso, zamarynować i zrobić wędliny na święta. - Przygotowanie wędlin w domu wcale nie jest trudne - mówi Agnieszka Filiks, szefowa restauracji Siwy Dym w Celejowie
Światowa Organizacja Zdrowia bije na alarm. Grozi nam epidemia otyłości. Otyłość powoduje wiele chorób. Skąd się bierze? Zjadamy za dużo kalorii, za mało spalamy.
Podpowiadamy gdzie warto się wybrać i co zjeść w lubelskich restauracjach.