Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

Waldemar Sulisz

Podpis:

Waldemar Sulisz, sz

Adres e-mail:

waldemar.sulisz@dziennikwschodni.pl

Numer telefonu:

81 46 26 834

Lista artykułów:

Co cebularzowi do rosołu?
PRZEPISY

Co cebularzowi do rosołu?

Rosół z cebularzem? Jak najbardziej. A dokładnie z knedlami z cebularza. Na Europejskim Festiwalu Smaku knedle zrobili Agnieszka Kraszewska i Aleksander Baron, gospodarze telewizyjnego programu „Rosół polski”. A my mamy ich autorski przepis.

Agnieszka Kraszewska i Aleksander Baron
PRZEPISY
galeria

Europejski Festiwal Smaku i trzy rosoły: polski, lubartowski i lubelski

W niedzielę 14 września, o godzinie 17 na Europejskim Festiwalu Smaku Agnieszka Kraszewska i Aleksander Baron ugotują rosół po lubelsku. Mamy ich przepis, mamy także recepturę na rosół po lubartowsku oraz na inne rosoły.

Jesień w kuchni, czyli dynia i patison na talerzu

Jesień w kuchni, czyli dynia i patison na talerzu

Patison przy dyni wygląda jako kosmita. Ale to też dynia. W dodatku można z niego zrobić schabowego. Mamy sprawdzone przepisy na jedno i drugie.

Bawole Serce, Malinowy Książę

Bawole Serce, Malinowy Książę

Bawole Serce na sałatki, Malinowy Książę na zupy, Czekoladowy Pomidor na drugie. Oto najlepsze przepisy na sierpniowe dania z pomidorem w roli głównej

Z kolekcji prof. Jarosława Dumanowskiego

Z kolekcji prof. Jarosława Dumanowskiego

TRADYCJA Pomysłodawca edycji staropolskich książek kucharskich w ramach projektu Monumenta Poloniae Culinaria, pionier polskiej gastronomii historycznej. Prof. Jarosław Dumanowski z Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu jako visiting professor pracował na Uniwersytecie Bordeaux, w Centrum Norberta Eliasa w L’École des Hautes Etudes en Sciences Sociales oraz w katedrze UNESCO Europejskiego Instytutu Historii i Kultur Wyżywienia.

Brak pomysłu na niedzielny obiad? Mamy kilka kulinarnych propozycji
PRZEPISY

Brak pomysłu na niedzielny obiad? Mamy kilka kulinarnych propozycji

Tym razem w naszej kulinarnej rubryce przepisy na dwie zupy, dwa drugie dania i jeden deser - ciasto "coś dobrego".

Gryczaki 2025: Karp w szynkowarze, żurawina w serze
PRZEPISY

Gryczaki 2025: Karp w szynkowarze, żurawina w serze

Już po raz 22 w Janowie Lubelskim rozstrzygnięto Konkurs na Potrawę Regionalną. Mamy dla was przepisy na zwycięskie dania

Gryczaki 2024

Gryczaki 2025, czyli kasza, łupcie i koncerty

Czy jaglak jest lepszy od gryczaka? Jak smakuje gryczanka a jak godziszowskie pierogi z kaszą? Podpowiadamy, czego spróbować na tegorocznym festiwalu kaszy w Janowie Lubelskim.

Cukiniowa, marchewkowa i śliwkowa z pierogami

Cukiniowa, marchewkowa i śliwkowa z pierogami

Albo chłodnik lub minestrone. A może jarzynowa z brokułami? Podpowiadamy, jaką zupę ugotować na upalne dni.

Na niedzielny obiad: grzybowa i pierogi

Na niedzielny obiad: grzybowa i pierogi

Pierogi z pokrzywą czy ziemniakami? Zupa grzybowa albo pietruszkowa. Prezentujemy propozycje na niedzielny obiad.