Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
Tematyczne:

Kuchnia

Robimy uszka i pierogi na święta

Robimy uszka i pierogi na święta

Nasza propozycja to uszka z grzybami, gotyckie pierogi z kaszą i miętą, pieczone pierogi z kapustą i grzybami, szwedzkie pierogi z łososiem na wigilię. Na święta mamy przepisy na kołduny, pielmieni i gruzińskie chinkali. Uszka i pierogi robimy już teraz, mrozimy, będą jak znalazł. Wczoraj, 14:30
Pizza Hut wraca do Lublina. W zupełnie nowej odsłonie

Pizza Hut wraca do Lublina. W zupełnie nowej odsłonie

Fani pizzy mają powód do radości – 3 grudnia w Galerii Handlowej Lublin Plaza otwiera się nowa, odświeżona Pizza Hut. To lokal, w którym klasyczna obsługa spotyka się z cyfrowymi rozwiązaniami, a włoski klimat – z designerskim luzem. Marka zapowiada, że to dopiero początek zmian. 28.11.2025 19:04
Zjedz coś smacznego i przy okazji wesprzyj potrzebujących

Zjedz coś smacznego i przy okazji wesprzyj potrzebujących

Polska Akcja Humanitarna zaprasza do udziału w akcji „Świąteczny Stół Pajacyka”. Wybierając się do partnerskiej restauracji, część z naszego rachunku zostanie przekazana na cele charytatywne. 24.11.2025 08:43
Reklama
Konkurs w ramach festiwalu "Kuchnia inspiracji"

Kuchnia inspiracji. Uczestnicy konkursu mierzyli się z przepisami z ziemniakiem w roli głównej

Ziemniaki ze smażonymi borowikami, espuma ziemniaczana, „ziemniak z sadu” i… ziemniaczany crumble jako deser. Takie dania przygotowali studenci Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie podczas konkursu kulinarnego otwierającego tegoroczną edycję Festiwalu Kuchnia Inspiracji. Choć bohater wydarzenia to jedno z najbardziej swojskich warzyw, poziom kulinarnej kreatywności uczestników zaskoczył nawet profesjonalnych kucharzy. 21.11.2025 18:30
Ziemniak w roli głównej. Przed nami IV Festiwal Kuchnia Inspiracji

Ziemniak w roli głównej. Przed nami IV Festiwal Kuchnia Inspiracji

Lublin szykuje się na wielkie święto lokalnych smaków. W dwa ostatnie weekendy listopada odbędzie się IV edycja Festiwalu Kuchnia Inspiracji, tym razem w całości poświęcona… ziemniakowi. To właśnie to popularne, ale często niedoceniane warzywo stanie w centrum spacerów, warsztatów, konkursów i jarmarków kulinarnych. 18.11.2025 12:48
Przepisy z kolekcji prof. Jarosława Dumanowskiego

Przepisy z kolekcji prof. Jarosława Dumanowskiego

16.11.2025 12:24
Gę-gę i do kuchni, czyli gęś na talerzu

Gę-gę i do kuchni, czyli gęś na talerzu

W Polsce trwa akcja „Gęsina na św. Marcina”. A my mamy św. Marcina z Zemborzyc. W dodatku w Gminie Konopnica odbył się po raz trzeci konkurs „Gęsina na św. Marcina”. Mamy dla was konkursowe przepisy, do których dorzucamy dwa sprawdzone dania regionalne. Gę gę i do kuchni. 15.11.2025 13:08
Książulo_Kraśnik

Słynny Youtuber zachwycony jadłodajnią w Kraśniku. „To perełka, najlepszy bar w Polsce!”

Książulo, najpopularniejszy polski tester lokali gastronomicznych na Youtube, odwiedził Kraśnik i zachwycił się cenami i jedzeniem w jadłodajni Kuchnia Domowa, którą prowadzi pani Marta Flis. - Dla mnie to w tej chwili najlepszy bar w Polsce. Niesamowita perełka na skalę kraju – mówił influencer. 08.11.2025 17:01    1
Najlepsze kasztany. Przepisy

Najlepsze kasztany. Przepisy

W Paryżu najlepsze kasztany są na placu Pigalle. Zuzanna lubi je tylko jesienią. Jesień jest, jadalne kasztany w sklepach są. Oto przepisy na ten wyjątkowy przysmak. 02.11.2025 20:34
Najlepsze kasztany są na placu Pigalle. A my mamy jeszcze lepsze przepisy

Najlepsze kasztany są na placu Pigalle. A my mamy jeszcze lepsze przepisy

W Paryżu najlepsze kasztany są na placu Pigalle. Zuzanna lubi je tylko jesienią. Jesień jest, jadalne kasztany w sklepach są. Oto przepisy na ten wyjątkowy przysmak. 01.11.2025 15:10
Rydze na talerzu

Rydze na talerzu

Rydz jest najsmaczniejszy – napisał Adam Mickiewicz. Nie kurka, nie borowik, tylko rydz. Jak tak, to dziś na talerzu rydze. Na przekąskę, na zupę, na drugie i na zimę. 25.10.2025 13:00
Lublin na widelcu: gdzie zjesz najlepszy makaron w mieście?

Lublin na widelcu: gdzie zjesz najlepszy makaron w mieście?

25 października to wyjątkowa data dla wszystkich miłośników pasty – obchodzimy Światowy Dzień Makaronu! Z tej okazji postanowiliśmy sprawdzić, gdzie w Lublinie można zjeść najlepszy makaron – taki, który nie tylko syci, ale i zostaje w pamięci. 25.10.2025 08:55

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama