Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
Tematyczne:

Kuchnia

Bardzo herbaciany konkurs. Sprawdź Czy wygrałeś!

Bardzo herbaciany konkurs. Sprawdź Czy wygrałeś!

Zestawy pysznej herbaty Irving z porcelanowym kubkiem to był nasz prezent. Nagrody wędrują do Elizówki, Kraśnika i Tomaszowa Lubelskiego. Gratulujemy. 04.12.2009 06:23
Jaka jest najlepsza jajecznica, którą robicie?

Jaka jest najlepsza jajecznica, którą robicie?

Aż wierzyć się nie chce, że w najstarszej polskiej książce kucharskiej są trzy wyśmienite przepisy na jajecznicę. A w słynnym \"Kucharzu doskonałym” można znaleźć jajecznicę z truflami, suszonym śledziem, panierowaną w chlebie a nawet krajaną w zraziki. 29.11.2009 19:41
Najsłynniejsze potrawy świata. Pielmieni

Najsłynniejsze potrawy świata. Pielmieni

Z historią tej potrawy związany jest zakład, który skończył się podwójną śmiercią. Wychodzi na to, że to najbardziej niebezpieczne pierogi na świecie. Zapraszam w piątek 27 listopada po 9 do Radia Lublin. W audycji \"Gotuj z Suliszem” kurs robienia syberyjskich pielmieni, potrawy kuchni rosyjskiej, szufladka z przyprawami i przepisy na wspólne bycie razem. A wszystko doprawione ciekawostkami, poradami i dobrą muzyką. 26.11.2009 08:27
Reklama deweloper tbv
Wasze przepisy. Małgorzata Skowyra, Oblasy: Golonka na kapuście

Wasze przepisy. Małgorzata Skowyra, Oblasy: Golonka na kapuście

Golonka ma jałowcowy smak, piecze się na kapuście z winnym jabłkiem. Zachęcam do wypróbowania przepisu, bo Oblasy słyną z dobrego jedzenia. 22.11.2009 11:19
Cymes albo smak Kazimierza

Cymes albo smak Kazimierza

Matzerbrajt podawało się z marmoladą lub cynamonem. Ziemniaczane placki lateks z sokiem. Pierogi kreplach w zupie. Gęsie pipki z chałką i surówką z tartej rzepy. Kuchnia w przedwojennym Kazimierzu pachniała cebulą, cynamonem i bajglami, których zapach unosił się nad rynkiem. Dziś tradycje tamtej smacznej kuchni pielęgnuje Robert Sulkiewicz. 18.11.2009 09:40
Trzy smaczne godziny w Radiu Lublin. Przepisy na bycie razem

Trzy smaczne godziny w Radiu Lublin. Przepisy na bycie razem

W życiu jest nam dobrze i źle, kiedy jest nam tylko dobrze, to niedobrze. Dlatego potrzebne są przepisy na bycie razem. Każdy z nas ma popisowe danie, które sprawia, że serce najbliższej osoby topnieje. W piątek, 13 listopada od dziewiątej do dwunastej przepisy na bycie razem. Zapraszamy, Magdalena Fijałkowska i Waldemar Sulisz. 12.11.2009 20:25
Przepisy naszych dziennikarzy. Cezary Samczuk: Kwaśnica

Przepisy naszych dziennikarzy. Cezary Samczuk: Kwaśnica

Lubi żeberka w miodzie. Lubi gotować. Lubi dobrze zjeść. Jego popisowym daniem jest kwaśnica. 12.11.2009 11:33
Gdzie można zjeść dobrą golonkę na Lubelszczyźnie?

Gdzie można zjeść dobrą golonkę na Lubelszczyźnie?

Jedni lubią golonkę sporządzoną według przepisu Kazimierza Grześkowiaka. Inni golonkę prosto z wody. Z musztardą i chrzanem. Jeszcze inni golonkę w kapuście. Na Lubelszczyźnie jest parę miejsc, gdzie znają się na golonce. Oto kilka z nich. 11.11.2009 19:35
Hit: Ciasto marchewkowe

Hit: Ciasto marchewkowe

Zwane też marchewkowcem lub piernikiem z marchwi. Ciasto marchewkowe jest na topie. Jak za ciastami nie przepadam, to marchewkowiec jest wyjątkiem. 08.11.2009 21:40
Przyprawy, ktore warto poznać. Liście curry

Przyprawy, ktore warto poznać. Liście curry

Suszone można kupić w marketach, świeże w Londynie. Pomimo zbieżności nazwy liście drzewa \"Murraja Koeniga” nie zawsze są składnikiem popularnej przyprawy curry. Nazwa tej mieszanki pochodzi od słowa kari (warzywa). 08.11.2009 17:58
Kuchnia wegetariańska. Zupa z cieciorki, kolendry i garam masali

Kuchnia wegetariańska. Zupa z cieciorki, kolendry i garam masali

Uwodzi aromatem kminu z kaszmiru, kusi pikantną obietnicą pieprzu. Delikatną wonią kolendry, słodyczą cynamonu. Kusi jak korzenne perfumy roztarte na ciele. Ma wiele postaci, w każdej zaklęty jest temperament tego, kto garam masalę komponuje. Pochodzi z północnych Indii, najlepiej kupować ją na indyjskich bazarach. Tam artyści smaku komponują masale do ryb, mięs czy warzyw. 08.11.2009 13:16
Karp z borowikami. I racuszkami cebulowymi

Karp z borowikami. I racuszkami cebulowymi

Bardzo cenię talent kulinarny Andrzeja Malinowskiego. Szanuje polską kuchnię, twórczo ją dopełnia. Zna się na rybach. W kuchni potrafi być prestidigitatorem. Zrobiliśmy z nim karpia. Polecam. 07.11.2009 11:51

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama