Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
Tematyczne:

Kuchnia

Placki rybne ze śmietaną chili

Placki rybne ze śmietaną chili

Zapowiadają się bardzo smakowicie. Skoro kotlety z ryby są pyszne, to placki według poniższego przepisu podane z gęstą, kwaśną śmietaną doprawioną ostrym sosem chili - nie powinny być gorsze. Zapraszam do testów. 07.11.2009 11:15
Puławy: Chleb z Litwy, konfitury od siostry Małgorzaty Chmielewskiej

Puławy: Chleb z Litwy, konfitury od siostry Małgorzaty Chmielewskiej

W sobotę 7 listopada startuje w Galerii Zielona w Puławach Kiermasz Produktów Regionalnych. Po raz pierwszy będzie można spróbować i kupić konfitury przygotowane pod kierunkiem siostry Małgorzaty Chmielewskiej ze wspólnoty \"Chleb życia”. Na stołach pojawią się sery korycińskie i oscypki, zakonne nalewki i ekologiczne wędliny. 06.11.2009 14:03
Trzy smaczne godziny w Radiu Lublin. Kanie

Trzy smaczne godziny w Radiu Lublin. Kanie

W piątek 6 listopada od dziewiątej do dwunastej. Jak zrobić dobre steki? Jak zbierać kanie. I jak zrobić z nich schabowe. Sprawdzone przepisy, porady, konkurs. Zapraszamy, Magdalena Fijałkowska i Waldemar Sulisz. 06.11.2009 06:35
Reklama deweloper tbv
Jak zrobić skrzydełka z KFC. Albo udka?

Jak zrobić skrzydełka z KFC. Albo udka?

Tajemnica panierki z KFC to patent pułkownika Sandersa. Ma składać się z dwudziestu jeden składników. Skrzydełka najpierw się gotuje ze słodką i ostrą papryką, następnie obtacza w panierce. I smaży w głębokim tłuszczu. W domu najlepiej zrobić to we frytkownicy. 01.11.2009 17:26
Nalewki. Anielska ze śliwek

Nalewki. Anielska ze śliwek

Na targu zatrzęsienie węgierek. Teraz są na nalewki najlepsze. Polecam przepis na nalewkę ze śliwek suszonych i świeżych. Oraz przypraw. Jest bardzo aromatyczna. I nie za ostra. 01.11.2009 14:53
Czarny makaron, biały sos, czarny sezam

Czarny makaron, biały sos, czarny sezam

Makaron barwiony atramentem mątwy podany z owocami morza to największy hit włoskich restauracji. Moda dotarła już do Warszawy i Lublina. Skąd ta popularność? To najsilniejszy afrodyzjak, jaki znamy w kuchni – mówi Magda Drążkiewicz z lubelskiej restauracji \"Frascati”. 01.11.2009 14:44
Coś dla fanów herbaty. Masala Chai

Coś dla fanów herbaty. Masala Chai

Zdobyła nieprawdopodobną popularność na świecie. Do imbryka z gotującą wodą wrzuca się najpierw liście czarnej herbaty, potem imbir, cynamon, kardamon, gałkę muszkatołową i goździki. 01.11.2009 13:12
Hity polskiej kuchni: Holiszki z Biłgoraja

Hity polskiej kuchni: Holiszki z Biłgoraja

Żydowskie gołąbki musiały smakować Singerowi. W restauracji Sitarskiej odtworzył je Grzegorz Borowy. Na zdjęciu w akcji Emilia, żona Grzegorza i Magda Fijałkowska z Radia Lublin. Zrobiliśmy je razem. Do biłgorajskiej receptury dodaję przepis Mantu. 01.11.2009 12:23
Przegląd diet: Dieta Agnieszki Kręglickiej

Przegląd diet: Dieta Agnieszki Kręglickiej

Jesz i chudniesz? Jak? Jesz wyłącznie warzywa ubogie w energię. Doprawiasz nieczyszczoną solą, ziołami, kminkiem, chrzanem, sokiem z cytryny i octem jabłkowym. Czy to jest dobre? Pyszne, pod warunkiem, że znasz parę sztuczek. 01.11.2009 10:20
Skandal rybny:  Tilapia na alergię, maślana na biegunkę

Skandal rybny: Tilapia na alergię, maślana na biegunkę

Chory jak ryba? Tak. Naukowcy ostrzegają przed tilapią i rybą maślaną. Pierwsza może być groźna dla sercowców i astmatyków. Zjedzenie drugiej może skończyć się biegunką! 31.10.2009 12:49
Urszula Dudziak: Z tego się nie tyje

Urszula Dudziak: Z tego się nie tyje

Nie mogę się nim nasycić. Jest słodki. Najlepszy na świecie. Tak bardzo w zgodzie z ciałem kobiety. Wielka gwiazda zdradza tajemnicę doskonałej figury. 31.10.2009 08:18
Gotuj z Suliszem. Trzy smaczne godziny w Radiu Lublin. Ryba z kolendrą

Gotuj z Suliszem. Trzy smaczne godziny w Radiu Lublin. Ryba z kolendrą

W piątek, 30 października od dziewiątej do dwunastej. Jak smakuje kergulena? Dlaczego labraks jest modny? Skandal z pangą. Porady dla dorady. Sensacyjne odkrycie w sprawie kurkumy. I kuchnia Urszuli Dudziak. Zapraszamy, Magdalena Fijałkowska i Waldemar Sulisz 30.10.2009 04:53

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama