Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

sulisz

Lista artykułów:

Sezon na grilla. Bakłażan czy kaszanka?

Sezon na grilla. Bakłażan czy kaszanka?

Co lepsze z grilla: mięso czy warzywa? To dobre i to dobre, a w kolejce na grilla są jeszcze ryby, owoce i sery. O ulubione dania z grilla zapytaliśmy Jeana Bosa, który przez wiele lat pracował jako szef kuchni na dworze króla Belgów.

Do Polski po 83 latach. Wielki powrót Łukaszowców
Magazyn
galeria

Do Polski po 83 latach. Wielki powrót Łukaszowców

To była galeria bardzo barwnych postaci, obdarzonych niezwykłym poczuciem humoru. Ich przyjazd do Kazimierza Dolnego wiązał się z niecodziennymi wydarzeniami, anegdotami, którymi obrosły organizowane przez Łukaszowców bale – Rozmowa z Dorotą Seweryn-Puchalską, kuratorem wystawy „Łukaszowcy. Kazimierz Dolny – USA – Kazimierz Dolny”, która prezentowana jest w Muzeum Nadwiślańskim w Kazimierzu Dolnym.

Idealny na upały. Chłodnik na osiem sposobów (przepisy)

Idealny na upały. Chłodnik na osiem sposobów (przepisy)

Przypominamy bogatą historię polskich chłodników, a Ireneusz Michaluk, szef kuchni w Mojo Kuchnia & Przyjaciele ma dla was przepis na pyszny chłodnik orientalny.

Pomysł na obiad: Risotto z grzybami i inne przysmaki

Pomysł na obiad: Risotto z grzybami i inne przysmaki

Są pierwsze grzyby w lesie, są piękne kurki w markecie. A Jacek Szklarek, szef Slow Food Polska ma dla was przepis na pyszne risotto z serem i świeżym grzybami.

Co na obiad? Holiszki i łupcie, czyli przysmaki z młodej kapusty

Co na obiad? Holiszki i łupcie, czyli przysmaki z młodej kapusty

W lipcu młoda kapusta jest najsmaczniejsza. W pierwszej trójce smacznych dań są gołąbki zawinięte w liście młodej kapusty, golonka na kapuście zasmażanej i łupcie potockie

Nasz pomysł na obiad: fasola, soczewica i cieciorka

Nasz pomysł na obiad: fasola, soczewica i cieciorka

Fasolka szparagowa już pojawiła się w sklepach i na straganach. Ugotowana al dente, polana bułką tartą z masłem, a podana z młodymi ziemniakami zachwyca smakiem.

Teatr Osterwy zaprosił na noc. Data była nieprzypadkowa

Teatr Osterwy zaprosił na noc. Data była nieprzypadkowa

Rozmowa z Anną Nowak, aktorką i archiwistką Teatru Osterwy w Lublinie.

Pomysł na niedzielny obiad: chłodniki i szparagi

Pomysł na niedzielny obiad: chłodniki i szparagi

Jeszcze można poszparagować i zrobić szparagowy chłodnik. To już ostatni moment, żeby zjeść szparagi, bo sezon na nie się kończy. Za to zaczyna się sezon na pyszne chłodniki.

Nasz przepis na niedzielny obiad: bryzol, cynaderki, eskalopki

Nasz przepis na niedzielny obiad: bryzol, cynaderki, eskalopki

Kto pamięta chleb ze śmietaną i cukrem, czops, cynaderki i smażoną mortadelę? W PRL te dania były hitem. Z tamtego czasu w jadłospisach gdzieniegdzie przetrwały cynaderki, fasolka po bretońsku i forszmak. Oraz flaki w Piaskach.

Jestem spokojna o sukces opery w Lublinie

Jestem spokojna o sukces opery w Lublinie

Zderzyła się pani ze ścianą? No cóż, w pewnym sensie tak - ROZMOWA Z Kamilą Lendzion, dyrektorem Teatru Muzycznego w Lublinie