Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
Tematyczne:

Kuchnia

Zupa na zdrowie

Zupa na zdrowie

Wyborna na upalne lato. Pełna witamin. Spróbujcie. 03.07.2006 10:29
Bakłażanowe łódeczki

Bakłażanowe łódeczki

Kto nie próbował bakłażana z grilla, niech żałuje. Albo biegnie na stragany, kupi i spróbuje przrządzić go wedle tego przepisu. 03.07.2006 10:26
Złocisty chlebek

Złocisty chlebek

Takie chlebki są doskonałym dodatkiem do potraw z grilla. 03.07.2006 10:23
Reklama deweloper tbv
Chłodnik mojej babci

Chłodnik mojej babci

Co może być lepszego od talerza chłodnika? Drugi talerz. 03.07.2006 10:20
Pyszne boczniaki

Pyszne boczniaki

Boczniaki to bardzo smakowite, choć nie całkiem docenione grzyby. 03.07.2006 10:17
Tosty z camembertem

Tosty z camembertem

Oto dwie wypróbowane potrawy na lato. Bardzo lekkie i pyszne. 30.06.2006 15:12
Zielony grill

Zielony grill

Kiedy już najecie się karczkiem, kiełbasą czy kaszanką spróbujcie poszaleć z warzywami i owocami. Oto kilka podpowiedzi na urozmaicenie ogrodowego przyjęcia. 30.06.2006 14:38
Co w rybach piszczy

Co w rybach piszczy

Żeby łosoś miał dobre mięso, trzeba go ogłuszyć, rozciąć mu brzuch od skrzeli w dół i naciąć boki. Trzymany za ogon musi się wykrwawić. Wtedy idzie do lodu, potem do wrzątku. Ale to jeszcze nic. Większość ryb odławianych komercyjnie patroszy się żywcem. To jest cena dobrego smaku. 30.06.2006 13:57
Sałatka z kurczaka z awokado

Sałatka z kurczaka z awokado

Robię taką sałatkę od lat. Bardzo smakuje mojej żonie, która jest łasuchem. 01.06.2006 15:51
Pieczarki jak ślimaki

Pieczarki jak ślimaki

Pyszne te ślimaki pieczarkowe. Same w sobie. I pod kawał mięsa. 01.06.2006 15:48
Szparagi zamiast ostryg

Szparagi zamiast ostryg

Na nasze stoły trafiają coraz bardziej ekscentryczne warzywa. Jak bulwiasty korzeń Marka Kucmerki, którym zajadał się cesarz Tyberiusz. Czarny korzeń wężymorda silniejszy od żmii. Tępy korzeń salsefii, co smakuje jak ostrygi. I smukłe pędy szparagów, które były przebojem na ekscentrycznych ucztach starożytnych Greków. 01.06.2006 15:34
Majowe zupy

Majowe zupy

Nie ma lepszej rzeczy na wiosenny czas jak delikatna zupa szczawiowa. Albo chłodnik z młodziutkiej botwinki. Ale można też do wiosennej zupy dodać listki szpinaku a nawet pokrzywy. 16.05.2006 20:35

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama