Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
Tematyczne:

Kuchnia

Jesiennie, imbirowo, czule

Jesiennie, imbirowo, czule

Witaj Waldemarze. Pozdrawiam Cię Mantu. Czujecie? Imbirowo pachną moje palce, kuchnia, wspomnienia. 07.12.2006 19:51
Od żołądka do serca

Od żołądka do serca

Dzieje się z nimi, po drodze działania ciepła, cud Graziu i Waldemarze. Dziękuję za zaproszenie do bloga. 07.12.2006 19:49
Śledź z piernikiem i korzeniami

Śledź z piernikiem i korzeniami

Na jesienny czas dobry śledzik nie zaszkodzi. Jeśli zrobicie go według poniższego przepisu, może być ozdobą przyjęcia. Ciekawe, jak wy przyrządzacie śledzie. Z cebulką i olejem lnianym? Z jabłkiem? Pod pierzynką? 20.11.2006 10:53
Reklama deweloper tbv
Wielbienie Jagiełły, królowej Bony i bigosu

Wielbienie Jagiełły, królowej Bony i bigosu

Chyba zadna potrawa nie doczekala sie w Polsce takiego uwielbienia jak bigos. O którym Adam Mickiewicz pisal, ze kwaszona kapusta swoim lonem okrywa cząstki najlepszego miesiwa. A wszystko przez Jagielle, który na zamek lubelski bigos z Litwy przywiózl. 10.11.2006 13:25
Na chandrę liczi

Na chandrę liczi

Gdy jesz liczi, hormon szczęścia idzie w górę. Jeszcze lepszy może być tylko kumkwat. Orientalne owoce robią w kuchni karierę. 31.10.2006 11:13
Jesienna peperonata

Jesienna peperonata

Papryka jest teraz najtańsza, więc chciałby zaprosić was na peperonatę. Cudowne danie pachnące jesienią. 19.10.2006 14:11
Awokado w kuchni

Awokado w kuchni

Robi coraz większą karierę. Ma tyle dobroczynnych witamin, że warto zjeść go chociaż raz w tygodniu. 19.10.2006 11:54
Sałatka śledziowa

Sałatka śledziowa

Bardzo kolorowa, piękna w salaterce, pyszna. Sprawdziliśmy. 19.10.2006 10:36
Co ty wiesz o panu śledziu?

Co ty wiesz o panu śledziu?

Święto śledzia, czyli II Festiwal Artystów i Kucharzy odbędzie się na początku grudnia w Lublinie. A my już dziś zapraszamy zwolenników śledzia na talerzu, w literaturze i na płótnie do udziału w tej szalonej imprezie. 13.10.2006 11:23
Pyszna sałatka kopenhaska i omlet po antylsku

Pyszna sałatka kopenhaska i omlet po antylsku

Spróbujcie moich potraw. Mówią, że palce lizać:) 21.09.2006 15:13
Pigwówka, gęsie pipki i rydze

Pigwówka, gęsie pipki i rydze

Jak jest dobre to jest dobre. Dobro zwycięża - powiedział Piotr Bikont po spróbowaniu nalewek i potraw, które gościły w Knajpie u Fryzjera. Mam dla Was recepty na największe hity turnieju. 19.09.2006 18:45
Saltimbocca znana jako niebo w gębie

Saltimbocca znana jako niebo w gębie

Oto kilka wakacyjnych wspomnień ze słonecznej Italii. Może pozwolą zatrzymać słońce. 19.09.2006 18:26

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama