Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
Tematyczne:

Kuchnia

Jaja faszerowane rybką i grzybkami

Jaja faszerowane rybką i grzybkami

Mogą być faszerowane rybą i grzybami. Mogą być w sosie anchois. Oto super przepisy na smakołyki, które ozdobią małe przyjęcie 19.09.2006 13:05
Sałatka z grillowanych warzyw

Sałatka z grillowanych warzyw

Oto dwa przepisy. Jeden lepszy od drugiego. 28.08.2006 13:35
Indyk piękny

Indyk piękny

Tani. Dobry niesłychanie. Zdrowy. Taki jest indyk. No bo wyobraźcie sobie chrupiące sznycelki, obtoczone w płatkach kukurydzianych. Z młodymi kartofelkami posypanymi koperkiem. Albo pięknego indyka po chińsku. Z dużą ilością chrupiących warzyw. I pikantnym sosem. Zresztą popatrzcie na zdjęcie. 28.08.2006 12:57
Reklama deweloper tbv
Ptysie z grzybami

Ptysie z grzybami

Bardzo nas przepis pani Seweryny zaintrygował. Ptysie według jej pomysłu są wyborne. Koniecznie spróbujcie. 28.08.2006 12:45
Sałatki na koniec lata

Sałatki na koniec lata

Jedna dla urody, druga dla zdrowia. Obie smakowite. 28.08.2006 12:42
Pikle z ogórków

Pikle z ogórków

Oto sprawdzony przepis na pikle z charakterem. 28.08.2006 12:36
Sałatka koktajlowa

Sałatka koktajlowa

Oto prosta i bardzo smaczna sałatka. Na zdrowie. 28.08.2006 12:33
Łosoś niejedno ma imię

Łosoś niejedno ma imię

Ma niezrównany smak. Choć nie jest tani, lekarze namawiają do tego, żeby chociaż raz w miesiącu zjeść łososia. Można z niego zrobić pysznego tatara i jeszcze lepsze carpaccio. Doskonały z grilla, świetnie smakuje z w sosie. A jakie dobre można z łososiem zrobić pierożki. 28.08.2006 12:23
300 tysięcy w skali Scoville\'a

300 tysięcy w skali Scoville\'a

Oleńka ma kuliste kształty i dużo siły. Telimena jest rozkosznie bujna. Tajfun z Cyklonem lubią ostre klimaty. Ale i tak nic nie przebije temperamentu Habanero. Rozpala usta tak, że na skali brakuje podziałki. 28.08.2006 12:13
Najsłynniejsze dania Lubelszczyzny

Najsłynniejsze dania Lubelszczyzny

Forszmak? Co to takiego? Słynnej potrawy, podawanej w koszyczkach z ciasta w lubelskiej restauracji \"Europa” jeszcze w latach sześćdziesiątych - nie znają smakosze w Polsce. Podobnie jak piroga biłgorajskiego, przaśniaka trawnickiego, żydowskich klusek. Oto dziesięć najciekawszych dań z naszego regionu. 19.07.2006 15:43
Zjeść Lubelszczyznę

Zjeść Lubelszczyznę

Nie ma przewodników obiektywnych, bo obiektywny w restauracji jest tylko sanepid. Z moim subiektywnym przewodnikiem traficie do maleńkich zajazdów, wiejskich chałup, renesansowych dworów i restauracji w podziemiach. Dobrze tam karmią. I jest na co popatrzeć. 19.07.2006 15:23
Indyk piękny

Indyk piękny

Tani. Dobry niesłychanie. Zdrowy. Taki jest indyk. No bo wyobraźcie sobie chrupiące sznycelki, obtoczone w płatkach kukurydzianych. Z młodymi kartofelkami posypanymi koperkiem. Albo pięknego indyka po chińsku. Z dużą ilością chrupiących warzyw. I pikantnym sosem. 03.07.2006 10:33

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama