Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
Tematyczne:

Kuchnia

Shitake lepsze od pieczarek

Shitake lepsze od pieczarek

Dla jednych nieznane. Dla innych podstawa orientalnej kuchni. Shitake. Japońskie grzyby hodowane w Polsce. Coraz liczniej obecne w sklepach. 17.03.2005 15:57
Japońska zupa \"nic\"

Japońska zupa \"nic\"

To bardzo prosta, smaczna i tania zupa. Robię ją na działce i bardzo gościom smakuje. 17.03.2005 15:44
Deser Ani

Deser Ani

Do sporządzenia tego przysmaku potrzeba dobrego nastroju, kilku winnych jabłek, ulubionych konfitur, przypraw i calvadosu lub koniaku. 17.03.2005 14:22
Reklama deweloper tbv
Kościuszko na Wielkanoc

Kościuszko na Wielkanoc

Oto dwa bardzo smakowite przepisy Jana \"Naczelnika\" Kościuszki, twórcy kilku restauracji \"Chłopskie jadło\", wielkiego admiratora staropolskich smaków i polskiej tradycji. Wielkiego smakosza. 17.03.2005 14:16
Kindziuk na świąteczny stół

Kindziuk na świąteczny stół

Z dobrą kobietą nie boli życie Po dobrym jedzeniu nie boli brzuch Po dobrym piciu nie boli głowa Niech te zacne słowa wygłoszone przez dobrego wojaka Szwejka będą mottem do smakowania życia w świateczny czas. W tym smakowaniu pamiętajcie o tradycji. Oto słów kilka o najstarszej książce kucharskiej, kapłonie we flaszy i kindziuku. 17.03.2005 13:57
Domowe przysmaki

Domowe przysmaki

Czy golonka może byc zdrowa? Tak, jeśli jest to golonka z indyka. Smakuje nad podziw z razowym chlebem i świeżo utartym chrzanem. Zawiera mało cholesterolu. 17.03.2005 13:49
Ela Cwalina

Ela Cwalina

Można go dziś kupić w każdym markecie. Jest aromatyczny, bardzo smakowity i pikantny. Ten owczy ser na przekąskę jest w sam raz. 17.03.2005 13:34
Sekrety staropolskich mięs

Sekrety staropolskich mięs

W dawnej Polsce post kończył się pogrzebem śledzia. Po to, by radośnie smakować kiełbasy, szynki i świerzonki. Zaglądamy więc do staropolskiej kuchni. 17.03.2005 13:20
Golasy i myśliwskie pierożki

Golasy i myśliwskie pierożki

Panie Redaktorze. Znalazłam kilka przepisów pisanych ręką mojej nieżyjącej już Mamy. Troszkę je uporządkowałam i przesyłam. A nuż spotkają się z zainteresowaniem Czytelników? Niektóre z nich jadaliśmy w rodzinnym domku w latach sześćdziesiątych - pisze Anna Kowalczyk z Lublina. 14.03.2005 17:04
Oscypek

Oscypek

Zawędrował na Lubelszczyznę i można go kupić w każdym sklepie. Ale mało kto wie, że kilka wieków temu Mikołaj Rej sprowadził do Siennicy Różanej wołoskich pasterzy. Oni to dla pana Mikołaja wyrabiali smakowity bundz i oscypki. Oto kilka smakowitych pomysłów na oscypki. 14.03.2005 14:12
O sztuce przyrządzania ryb

O sztuce przyrządzania ryb

Ryby lubię nad podziw. Najlepiej w dobrej restauracji, bo zrobić dobrą rybę to wielka sztuka. Lubię solę na szpinaku. Lubię karpika w śmietanie. Lubię sandacza z rusztu. Przepadam za łososiem i halibutem. A najbardziej lubię rybę maślaną. 08.03.2005 15:31
Jedenastu sprawiedliwych

Jedenastu sprawiedliwych

Wszystkie kluby poselskie zdecydowały już, kto będzie reprezentował je w czasie prac komisji zajmującej się prywatyzacją PZU. Czy wszystkie kandydatury zyskają poparcie Sejmu, o tym zdecydują posłowie na najbliższym posiedzeniu. 14.01.2005 21:19

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama