Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
Tematyczne:

Kuchnia

Serniki: Tak się robi dobry sernik!

Serniki: Tak się robi dobry sernik!

Gdybym mógł, to zjadłbym całą blachę sernika pierzynka, który piecze Teresa Lejkowska z Wólki Zabłockiej. W gminie Serniki robi się około 30 rodzajów serników. My mamy dla was przepisy na dwa super serniki. Z Sernik. 30.04.2009 10:40
Tyszowce: Pierogi w barszczu. Hit!

Tyszowce: Pierogi w barszczu. Hit!

Nie do wiary. W Tyszowcach gotują barszcz na sałacie i jedzą go z ruskimi pierogami. Ale to jeszcze nie wszystko. Do ruskich robią maczkę i maczaka. Jakie to dobre! 28.04.2009 12:30
To tu można najeść się naleśników za grosze

To tu można najeść się naleśników za grosze

Tego jeszcze w Gotuj z Suliszem nie było. W lubelskiej Cafe \"To tu” można za grosze najeść się po uszy. Pooglądać zdjęcia fotoreporterów lubelskich. I zrobić sobie małą siestę. 20.04.2009 06:07
Reklama deweloper tbv
Co siedzi w opolskim jajku?

Co siedzi w opolskim jajku?

Dzielimy się jajkiem jak opłatkiem, bo jest symbolem Wielkanocy i życiowych zmian. Na lepsze. Nie ma nic lepszego, niż jajka faszerowane. Po opolsku. 09.04.2009 16:49
Recenzje: Przewodnik kulinarny Pascal: Indie

Recenzje: Przewodnik kulinarny Pascal: Indie

Z książką Anity Agnihotri, byłej Miss Indii i założycielki restauracji Bombay w Szczecinie ostatnio się nie rozstaję. Tak jak z anielskim deserem. Z kardamonem. 05.04.2009 11:19
Pierogi z duszoj: hit na skalę ogólnopolską!

Pierogi z duszoj: hit na skalę ogólnopolską!

Kresowe pierogi z osady Korolówka nad Bugiem mogą zrobić karierę równą gryczakom. Przypominają tatarskie pierekaczewniki. Ale mają coś więcej: duszę. 03.04.2009 11:17
Nasi Czytelnicy pieką chleb!

Nasi Czytelnicy pieką chleb!

Grzegorz Żelichowski: Szkoda,że nie mogę przesłać mailem zapachu i smaku tego chlebka. Przesyłam pozdrowienia z zaśnieżonego jeszcze Roztocza. 23.03.2009 07:54
Zrób sobie chleb w domu

Zrób sobie chleb w domu

Zrobię sobie chleb w domu – pochwaliłem się w redakcji. Tylko po co? – spytała Agnieszka Dybek. Po to, żeby nie kupować chleba w sklepie. 20.03.2009 16:00
Zajazd rybacki Pustelnia w kulinarnym przewodniku po Lubelszczyźnie

Zajazd rybacki Pustelnia w kulinarnym przewodniku po Lubelszczyźnie

Ona i On. Zjawiają się anonimowo. Zamawiają i się delektują. Albo zostawiają na talerzu. Jak ocenili Zajazd rybacki Pustelnia koło Opola Lubelskiego? 15.03.2009 16:58
Restauracja Sitarska, Biłgoraj: Tak się robi holiszki

Restauracja Sitarska, Biłgoraj: Tak się robi holiszki

Holiszki to gołąbki. Zajadał się nimi Singer, próbował ich Jasza Mazur, bohater powieści: Sztukmistrz z Lublina. 12.03.2009 22:06
Dałkowska zachwycona ciasteczkami apteczkowymi

Dałkowska zachwycona ciasteczkami apteczkowymi

Nalewka ziołowa Anny Gonder najlepsza. Ciasteczka Basi Nowickiej przepyszne. To werdykt jury I Festiwalu Nalewek i Ciasteczek w Lublinie 08.03.2009 00:14
Ciasteczka Czechowicza

Ciasteczka Czechowicza

W piątek, 6 marca o godz. 19 Ewa Dałkowska pojawi się w Lublinie na zjeździe Panien Apteczkowych, które zaprezentują nalewki i ciasteczka. Wtedy także swoją premierę będą miały słynne ciasteczka Czechowicza, które z Magdą odtworzyliśmy. 26.02.2009 22:25

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama