Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
Tematyczne:

Kuchnia

Jak zrobić pierożki pieczone z kaszą i ziemniakami

Jak zrobić pierożki pieczone z kaszą i ziemniakami

Witam. Podaję przepis na tradycyjną potrawę która gościła na stołach chłopskich. W konkursie Smaki Lubelszczyzny zajęła 3 miejsce. Sądzę że jest godna polecenia. Ewelina Onyszko 25.02.2009 09:30
Polędwiczki po nałęczowsku

Polędwiczki po nałęczowsku

Jaki jest smak Nałęczowa? Czy w okolicach zachowały się rdzenne potrawy z tradycją? W karcie \"Przepióreczki”, najbardziej znanej restauracji w mieście - są polędwiczki po nałęczowsku. Z leśnymi grzybami i rewelacyjnymi blinami warzywnymi. 20.02.2009 05:10
Kolacja dla dwojga

Kolacja dla dwojga

Carpaccio z truskawek, spaghetti z małżami i sorbet kawowy z brandy. To propozycja Kai Pająk na walentynkowy wieczór. Kaja uwielbia kuchnię śródziemnomorską, owoce morza i słodkie przyjemności. W kuchni też. 12.02.2009 17:56
Reklama deweloper tbv
Węgorz z różami w tle

Węgorz z różami w tle

Co podawano w przedwojennych restauracjach Lublina? Jak wyglądały ich wnętrza? Jakie płyty kręciły się na stylowym gramofonie? Żeby się o tym przekonać, warto zajrzeć do restauracji „Willi Różana”. 05.02.2009 18:02
Kotlet Pożarskiego

Kotlet Pożarskiego

Czyli legenda carskiej kuchni, którą wymyślił genialny Marie-Antoine Carême. Za życia okrzyknięty kucharzem królów i królem kucharzy przyrządzał kotlet z siekanej kury Aleksandrowi I. 29.01.2009 23:00
Soljanka: fantastyczna zupa z charakterem

Soljanka: fantastyczna zupa z charakterem

Życie jest piękne - powiedziała po spróbowaniu wspólnie ugotowanej soljanki Nastia Kindzerska z Tarnopola na Ukrainie. Oto przepis na soljankę z pierwszej ręki. 22.01.2009 15:16
Błogosławiony chleb

Błogosławiony chleb

Z wielkim wzruszeniem piekliśmy prosforę. Małą bułeczkę na zakwasie, którą podczas cerkiewnej wigilii ludzie dzielą się jak opłatkiem. Ten przaśny chleb zrobiliśmy z Ireną Ślusarenko ze Lwowa. Przy okazji namówiliśmy ją na to, żeby podała kilka autentycznych przepisów kuchni ukraińskiej. 16.01.2009 12:38
Dorszyk w sosie holenderskim

Dorszyk w sosie holenderskim

Ryby są na fali. Gotowanie na parze też. Razem z Magdą Fijałkowską z Radia Lublin i Leną Gąsiorowską przetestowaliśmy sandacza, solę i dorszyka. Niech się chowa schabowy a golonka idzie spać! 08.01.2009 20:23
Gotujemy pełną parą

Gotujemy pełną parą

Czy mięso gotowane na parze może być pyszne? W ciągu 30 minut zrobiliśmy z Leną Gąsiorowską ziołową pierś z kurczaka. Podaliśmy ją z warzywami z wody. I sosem brzoskwiniowym. To zdrowe i smaczne danie zrobiliśmy bez grama soli! 02.01.2009 11:33
Przepisy na sylwestrowe drinki (wideo)

Przepisy na sylwestrowe drinki (wideo)

Nie wiesz, co do picia przygotować na imprezę? Jakie drinki są modne w tym roku i jak sprawić, ze Twoi goście będą pod wrażeniem? Podajemy przepisy na drinki, które można z łatwością przygotować samemu. 30.12.2008 14:04
Pierś z kurczaka w orzeszkach macadamia

Pierś z kurczaka w orzeszkach macadamia

Podczas świątecznych zakupów natchnąłem się na orzeszki macadamia. Ten przysmak Aborygenów o niebo lepszy od naszych orzechów laskowych jada się na surowo, podpieka, używa do panierki, otacza w czekoladzie i dodaje do ciast. 25.12.2008 20:31
Wigilia w sercu i na stole

Wigilia w sercu i na stole

Do najserdeczniejszego dnia w roku, kiedy zasiądziemy z najbliższymi przy wigilijnym stole zostało tak niewiele. Choinka pachnie i się stroi. Z kuchni dochodzi aromat suszonych grzybów. W spiżarni wisi kiełbasa wędzona w wiśniowym dymie. 24.12.2008 00:44

ALARM 24

Masz dla nas temat?

Daj nam znać pod numerem:

+48 691 770 010

Kliknij i poinformuj nas!

Reklama

CHCESZ BYĆ NA BIEŻĄCO?

Reklama
Reklama
Reklama