Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

III liga gr. IV

17 listopada 2019 r.
8:23

Nie dojechali na pierwszą połowę, czyli opinie po meczu Motor - Hetman

0 28 A A
(fot. Maciej Kaczanowski)

Bardzo dobry mecz Motoru w pierwszej połowie i pewna wygrana z Hetmanem Zamość 4:1. Po przerwie lepiej spisali się goście, ale to nie dało im punktów. Jak sobotnie derby oceniają drużyny obu ekip?

AdBlock
Szanowny Czytelniku!
Dzięki reklamom czytasz za darmo. Prosimy o wyłączenie programu służącego do blokowania reklam (np. AdBlock).
Dziękujemy, redakcja Dziennika Wschodniego.
Kliknij tutaj, aby zaakceptować

Jacek Ziarkowski (Hetman Zamość)

– Gratuluję trenerowi zwycięstwa, które było zasłużone. Trener Hajdo wykonuje niezłą prace i te efekty powinny być coraz bardziej widoczne. Graliśmy sparing z Motorem przed sezonem i teraz mecz na koniec rundy. Mam przegląd wszystkich zespołów, dlatego podtrzymuję, że Motor jest najlepszy i powinni sobie poradzić z awansem. Tego im życzę. Co do meczu, to my nie dojechaliśmy na pierwszą połowę. Zostaliśmy w Zamościu. Dopiero po przerwie zaczęliśmy grać swoje i postraszyliśmy gospodarzy. To jednak za mało. Pierwsza połowa rozstrzygnęła spotkanie. Przy 0:3 ciężko było się podnieść. Po męskiej rozmowie w szatni pokazaliśmy jednak, że potrafimy grać. Szkoda, że dopiero po przerwie. Trzeba się zastanowić dlaczego tak się stało. Pozostaje niesmak po meczu, bo pierwsza połowa była bardzo słaba. Nie wiem, czy nie najsłabsza w tej rundzie. Nie wiem, z czego to wynikało. Czy nie udźwignęliśmy ciężaru gatunkowego tego meczu? Popełnialiśmy dużo niewymuszonych strat. Sami napędzaliśmy przeciwnika. To co chciał robić rywal było bardzo czytelne. My mamy w składzie doświadczonych zawodników, ale nie potrafiliśmy na to zareagować. Mamy gorzką pigułkę do przełknięcia, ale trzeba wracać do Zamościa.

Mirosław Hajdo (Motor Lublin)

– Pierwsza połowa była bardzo dobra w naszym wykonaniu. Musimy dążyć, żeby pokazywać taką jakość przez 90 minut, wtedy będzie dobrze. Do przerwy prowadziliśmy 3:0 i w szatni myśleliśmy, że jest po meczu i że wyjdziemy na luzie. Że będziemy strzelać kolejne bramki bez wysiłku. Okazało się inaczej. Był taki moment, że sami zrobiliśmy sobie problemy. Ani przez chwilę nie wątpiliśmy jednak, ze tego spotkania nie wygramy. Na tle pierwszej połowy druga na pewno była dla nas słaba. Inne aspekty, szczególnie w niskim pressingu wykonywaliśmy jednak dobrze. Przy stałych fragmentach dobrze kryliśmy i się asekurowaliśmy. To były momenty niewidoczne dla kibiców, ale bardzo istotne. Gratuluję chłopakom trzech punktów. To kolejny mecz, gdzie widać, że w naszej grze pewne elementy zaczynają nieźle funkcjonować. Cieszymy się z każdego zwycięstwa, a po każdym spotkaniu coraz bardziej widać drużynę. I można wszystko oceniać pozytywnie.

Sytuacja Tomasza Brzyskiego?

– Oficjalnie nie chcę wracać do tej sytuacji. Chcę jednak, żeby wszyscy wiedzieli, że moja reakcja nie była bezpodstawna. Został odsunięty dyscyplinarnie za notoryczne łamanie zasad funkcjonowania w zespole i szatni. To mój ostatni komentarz do tego typu sytuacji. Pojawiły się nierzetelne informacje na ten temat. Dla mnie najważniejszy jest zespól. Żaden trener, czy zawodnik nie jest ważniejszy od Motoru. Klub i drużyna są najważniejsze. Nie pozwolę na to, żeby coś się wymykało spod kontroli, jeżeli chodzi o naszą szatnie, o zasady postępowania i funkcjonowania.

Czy jest szansa, że Brzyski wróci do drużyny?

– Nie chciałbym się wypowiadać na ten temat. Przyjdzie czas na ocenę wszystkiego po ostatnim meczu. Wtedy podejmiemy odpowiednie decyzje.

Dominik Kunca (Motor Lublin)

– W ostatnich meczach zmarnowałem dużo sytuacji. Dzisiaj wykorzystałem praktycznie wszystkie, które miałem, co bardzo cieszy. A zwłaszcza to, że mogłem pomóc drużynie. Jak oceniam rundę? Na początku ligi graliśmy fajnie piłkę, ale nie strzelaliśmy. Przyszło jednak dużo zawodników i nowy trener, dlatego potrzebowaliśmy czasu. Teraz pomalutku widać, że gramy coraz lepiej, a wyniki też są bardzo dobre. Jedziemy w tabeli do góry i bardzo się cieszymy. Myślę, że na koniec sezonu będziemy się cieszyć z awansu.

Skomentuj i udostępnij na Facebooku
e-Wydanie

Komentarze 28

Najlepsze · Najnowsze
Avatar
Lub / 17 listopada 2019 r. o 14:01
+9
Podziękujcie Avii, że zabrała wszystkim faworytów punkty, bez tego awans juz bylby niemożliwy.
Avatar
Gość / 17 listopada 2019 r. o 17:49
+7
Kiedyś w rezerwach Hetmana grali lepsi zawodnicy niż obecnie w pierwszym zespole.
Avatar
Kibic / 17 listopada 2019 r. o 12:15
+7
To nie jest wina Ziarkowskiego, już był jeden z nazwiskiem pan M. i co zrobił ??!!!!! Ciężka praca w zimia, kilka wzmocnień i będzie ok. Nie piłkarze się ogarną, czy chcą grać w Hetmanie, a jak nie to wypad !!!!
Avatar
Gość / 17 listopada 2019 r. o 10:40
+7
Nie takie "gwiazdy "jak Tomasz Brzyski i nie w takich klubach jak Motor, były odstawiane od drużyny lub nie zabierane na najważniejsze imprezy piłkarskie typu Mistrzostwa Świata czy Europy, więc i nad Panem Brzyskim nie ma co płakać. Zawodnik który "startuje" do swoich kolegów z boiska i sztni, obrzuca inwektywami swoich kolegów czy sędziów nie powinien mieć miejsca w zespole. Bardzo mądra decyzja prezesa Majki i trenera Hajdo, zresztą widać że od momentu odsunięcia Tomasza Brzyskiego druzyna zaczeła się cieszyć grą i wspólnie radować ze strzelonych bramek czego wcześniej widać nie było, przypadek? nie sądze.
Nie takie "gwiazdy "jak Tomasz Brzyski i nie w takich klubach jak Motor, były odstawiane od drużyny lub nie zabierane na najważniejsze imprezy piłkarskie typu Mistrzostwa Świata czy Europy, więc i nad Panem Brzyskim nie ma co płakać. Zawodnik który "startuje" do swoich kolegów z boiska i sztni, obrzuca inwektywami swoich kolegów czy sędziów nie powinien mieć miejsca w zespole. Bardzo mądra decyzja prezesa Majki i trenera Hajdo, zresztą widać że od momentu odsunięcia Tomasza Brzyskiego druzyna zaczeła się cieszyć grą i wsp... rozwiń
Avatar
Obserwator / 17 listopada 2019 r. o 11:39
+6
Wyrzucenie Brzyskiego było bardzo trudna i kontrowersyjna ale zarazem najlepsza decyzja trenera. Brawo dla drużyny
Avatar
Gość / 17 listopada 2019 r. o 08:49
+6
Nie chwalmy dnia przed zachodem słońca ale wreszcie widać, że Motor zaczął grać w piłkę i co ważniejsze strzelać bramki co w efekcie daje wygrane i punkty. I tak trzymać do końca.
Avatar
Gość / 17 listopada 2019 r. o 18:53
+5
Wczoraj Ziaro za długo trzymał Bońka na boisku, już od samego początku było widać że tamtą stroną idą ataki Motoru i Rafał sobie kompletnie nie radził. Trzeba go było zmienić po kilkunastu minutach a nie trzymać przez całą połowę. Dziwi natomiast brak Olszaka od samego początku, po jego wejściu zdecydowanie wzrosła siła uderzeniowa Hetmana. Wywalczył karnego, drugiego tez wywalczył tylko sędzia nie gwizdnął. Był bardzo aktywny z przodu. W Radzyniu powinien zagrać od początku. W zimie nie ma co robić rewolucji dwa , trzy solidne wzmocnienia ale naprawdę solidne nie jakieś ogórki. Ziaro niech zostanie bo nowy trener zapewne zrobi rewolucję i zanim to wszystko poskłada i drużyna zacznie coś grać to będzie koniec sezonu i wylądujemy w IV lidze.
Wczoraj Ziaro za długo trzymał Bońka na boisku, już od samego początku było widać że tamtą stroną idą ataki Motoru i Rafał sobie kompletnie nie radził. Trzeba go było zmienić po kilkunastu minutach a nie trzymać przez całą połowę. Dziwi natomiast brak Olszaka od samego początku, po jego wejściu zdecydowanie wzrosła siła uderzeniowa Hetmana. Wywalczył karnego, drugiego tez wywalczył tylko sędzia nie gwizdnął. Był bardzo aktywny z przodu. W Radzyniu powinien zagrać od początku. W zimie nie ma co robić rewolucji dwa , trzy solidne wzmocnienia a... rozwiń
Avatar
Gość / 17 listopada 2019 r. o 19:36
+4
Obserwując naszych przeciwników w meczach z Hetmanem, tacy zawodnicy jak Dynarek i Hruska z Podhala , Ropski z Siarki czy Myszka z Chełmianki byliby znaczącym wzmocnieniem Hetmana. Skoro prezes pisze że finanse są na wysokim poziomie może warto się nimi w zimie zainteresować.
Avatar
storm / 17 listopada 2019 r. o 12:03
+4
widać że bez Brzyskiego zespół odetchnął i zaczął grać. Brawo trenerze za trudną ale mądrą decyzję ! NAJWAŻNIEJSZY jest MOTOR !!
Avatar
stary kibic / 17 listopada 2019 r. o 16:39
+3
Dziś mądrze napisałeś, poza poprzednimi głupotami. A z tym Brunem, to przesadzasz. Bo jest oczywiście fajny chłopak, ale najmłodszy na boisku i widzisz, ma sile na 34 minuty, biega z hamulcem, zmęczony przed meczem. A swoją drogą mecz z Motorem pokazał ilu zawodników brakowało.......
 Gdyby nie Bruno Hetman byłby dzisiaj w miejscu Chełmianki, nawet tych 34 minut nie miał nikt w Lublinie, chłopak potrafi wyjść do piłki, zwodem minać obrońcę, niejednokrotnie muszą go rywale faulować. Potarfi celnie i skutecznie kropnąć na bramkę czego Słotwa nie wiedzieć czemu z wyższymi umiejętnościami nie potrafi tego zrobić. Mecz z Motorem przede wszystkim pokazał jak Ziro nie potrafi wyciągnąć wniosków z poprzednich meczów (tak jak Chełmianka, Motor jechał z nami po prawej stronie i robił co chcial). Ziaro nie w przerwie ale po 15 minutach powinien zareagować.
 Gdyby nie Bruno Hetman byłby dzisiaj w miejscu Chełmianki, nawet tych 34 minut nie miał nikt w Lublinie, chłopak potrafi wyjść do piłki, zwodem minać obrońcę, niejednokrotnie muszą go rywale faulować. Potarfi celnie i skutecznie kropnąć na bramkę czego Słotwa nie wiedzieć czemu z wyższymi umiejętnościami nie potrafi tego zrobić. Mecz z Motorem przede wszystkim pokazał jak Ziro nie potrafi wyciągnąć wniosków z poprzednich meczów (tak jak Chełmianka, Motor jechał z nami po prawej stronie i robił co chcial). Ziaro nie w przerwie... rozwiń
Avatar
Ja / 19 listopada 2019 r. o 23:45
0
A co ma zarząd wspólnego z treningami i meczami ze maja zapier...?
Avatar
Gość / 18 listopada 2019 r. o 12:06
+1
Szkoda, że nie zareagowano w porę w Hetmanie bo mas pkt uciekła. Orlęta, Wisła S, Wisła P, KSZO, Chełmianka, Stal K. To były mecze do wygrania. Jak nie każdy to w kilku powinno zakończyć się zwycięstwem. A z osłabioną Chełmianką po PP, która później u siebie przegrywa z Jutrzenką to był obowiązek. Teraz byłaby dość spokojna zima. W ostatnich 10 meczach tylko 4 pkt. Na chwilę obecną 4 drużyny spada z 3 ligi. Musicie utrzymać tą ligę, bo wstyd będzie. W Radzyniu musicie wygrać, bo inaczej strefa spadkowa.
Avatar
Gość / 17 listopada 2019 r. o 19:36
+4
Obserwując naszych przeciwników w meczach z Hetmanem, tacy zawodnicy jak Dynarek i Hruska z Podhala , Ropski z Siarki czy Myszka z Chełmianki byliby znaczącym wzmocnieniem Hetmana. Skoro prezes pisze że finanse są na wysokim poziomie może warto się nimi w zimie zainteresować.
Avatar
Gość / 17 listopada 2019 r. o 19:10
0
I jeszcze jedno odnośnie Hetmana. Zarząd, trenerzy i piłkarze mają za****lać na treningach i meczach, a jak nie to wy****lać.
Avatar
Gość / 17 listopada 2019 r. o 19:08
0
To, że nie ma juniorów to nie ich wina. Wina jest po stronie klubu, że nie stwarza warunków żeby ktoś tu chciał trenować. Juniorzy wolą trenować w wiejskich klubach, bo w Hetmanie nie chcą na nich stawiać. I w tej beznadziei jak zaczynają studia kończą grać. Jak jest ktoś zdolniejszy to rodzice widząc poziom szkolenia nie zmieniający się od lat 90 wolą wysłać chłopaka w Polskę. Wątpię by Ziaro bądź ktokolwiek z klubu obserwował na Zamojszczyźnie kogokolwiek. Mają inne priorytety. Obecnie ludzie w klubie, pewnie 20 pare osób traktuje klub jakby był ich, a kibice to głupki co nic nie wiedzą oprócz paru klepiących ich po plecach kolegów. Pokazują to zwłaszcza na fb. Zapominają, że klub istnieje przede wszystkim dla i dzięki kibicom.
To, że nie ma juniorów to nie ich wina. Wina jest po stronie klubu, że nie stwarza warunków żeby ktoś tu chciał trenować. Juniorzy wolą trenować w wiejskich klubach, bo w Hetmanie nie chcą na nich stawiać. I w tej beznadziei jak zaczynają studia kończą grać. Jak jest ktoś zdolniejszy to rodzice widząc poziom szkolenia nie zmieniający się od lat 90 wolą wysłać chłopaka w Polskę. Wątpię by Ziaro bądź ktokolwiek z klubu obserwował na Zamojszczyźnie kogokolwiek. Mają inne priorytety. Obecnie ludzie w klubie, pewnie 20 pare osób traktuje klub ja... rozwiń
Avatar
stary kibic / 17 listopada 2019 r. o 19:08
0
Sobieszczyk - w zasadzie zawalił pierwszą bramkę w Tarnobrzegu i to wszystko co mogę złego o nim napisać. Świetny wybór. Ale dlaczego w Zamościu takiego bramkarza nie możemy się doczekać? Kanarek - największe rozczarowanie na minus. Ściągany z boiska bo szybko łapał kartkę. Skoczny, dobry fizycznie bardzo nam brakowało jego dobrej formy w obronie. Żmuda - Żle na początku, z meczu na mecz przekonywal mnie do siebie, zdecydowanie potrafi wejść i odebrać, ryknie na kolegów jak trzeba. Największa wada, dalekie podania, najczęściej strata piłki Skiba - bardzo solidny zawodnik, obok Bruna, Oziema i Kursy mój ulubiony. Jego stałe fragmenty gry siały zamęt, niestety Ziaro po powrocie Słotwy zabrał mu tę rolę. Dudek - to czego np. Olszakowi brakowalo. Gdy dostał szansę świetnie to wykorzystał i stał się podstawowym graczem. Momentami najlepszy na boisku. Fizycznie gotowy na 3 ligę i wyżej. Turczyn - załatwił nam bramkę z Koroną (karny) i tyle. Nie ma formy na 3 ligę. I obawiam się że umiejętności już też nie te co za czasów gry w Resovii. Brakuje też fizyczności którą kiedys nadrabiał bieganiem. Moim zdaniem na spółę z Ziarem zawalił mecz w Lublinie w pierwszej połowie. Chyba powoli będzie juz skupiał sie na pracy z dziećmi. Kursa - gdy w meczu sparingowym nawrzucał piłkarzowi z Motoru wiedziałem że chłopak ma jaja. Ale że tak duże? Jego wejścia w pole karne rywala - bajka. Bez skrupułów, robot, gdyby maser go ściągnal od razu z boiska w Tarnobrzegu po starciu z rywalem może szybciej powróciłby po kontuzji. Straszne że z takim urazem Kursik jeszcze 1o minut biegał po boisku. Ale o maserze nie bedę pisał. Z tym po prostu trzeba coś zrobić w przerwie zimowej. Zdrowie szczególnie wąskiej kadry to priorytet. Na tym nie mozna oszczędzać. Zawsze będę pamiętał jak w Łęcznej do każdej kontuzji dwóch ziomków z apteczkami zapieprzało na gazie do zawodnika. Pupeć - trochę mnie przekonał po meczu w Lublinie ale w tej rundzie jeszcze nikt tak nie rozgrzał Ziara jak on. Przy stanie 3:1 zagrał w środku nonszalancko ale suma sumarum i tak nam 4tą bramke wcisnęli po 15 minutach. Plus za odwagę, nie boi sie piłki i męskiej decyzji. Buczek - jak Żmuda, z meczu na mecz mnie przekonywał do dużego potencjału. Skurczybyk jest dobry.  Kopyciński - jedyny o którym nie potrafie cokolwiek napisać. Nie wiem dlaczego widocznie nic nie pokazał albo mrugałem jak byl przy piłce. Słotwiński - nie wiem kto go ściągnął ale ktoś miał na niego plan. I slusznie bo jest, napisałbym zajebisty, a że nie pokazał tego to napisze tylko że jest dobry. Fajnie że to chłopak z zamojszczyzny. Swietna alternatywa dla gasnącego Kyca, ale w Lublinie ani jednego stałego framentu gry nie wykonał poprawnie. Rzuty Wolne i rożne w jego wykonaniu to dramat. A ma facet zajebisty talent. Kycko - Tomek, nie zapomnę twojego fantastycznego debiutu z Demusiakiem u Orzeszka. Tyle. Dzięki, ale ta runda od meczu w Sandomierzu do kosza. Masz dużego rywala w środku pola. Myśliwiecki - chyba zrzucono w Krakowie na niego winę za porażkę. Fakt, pierwsza bramka na jego konto, ale jak to Myśliwy fajnie poluje na bramkę rywala. Załatwił nam kilka punktów. Bruno - juz o nim pisałem, o takiego juniora trzeba się bić. Jego wejścia z Podhalem nigdy nie zapomnimy. Potem bramka w Sieniawie. Dlaczego Ziaro następnie zrobil z Bruna tylko zmiennika??? Na szczęście potem wracał do wyjściowej jedenastki. Olszak - po meczu w Lublinie już nie mam wątpliwości. To był duży błąd Ziara że brakowało Oziemowi takiego kolegi w ataku. Zgadzam się z zarzutami że graliśmy zbyt asekuracyjnie. Oziem z tyłu moze dogrywać ale nie było egzekutora. Z drugiej strony nie sądzę że Olaszak zrobił wszystko żeby w pierwszym składzie zagrać. Dla mnie zbyt luzackie podejście do piłki. Po męskiej rozmowie moze być z niego dużo korzyści w 3 lidze. Myśliwiecki, Oziem, Olszak z młodym Brunem - kolejna zmarnowana siłą w tej rundzie.
Sobieszczyk - w zasadzie zawalił pierwszą bramkę w Tarnobrzegu i to wszystko co mogę złego o nim napisać. Świetny wybór. Ale dlaczego w Zamościu takiego bramkarza nie możemy się doczekać? Kanarek - największe rozczarowanie na minus. Ściągany z boiska bo szybko łapał kartkę. Skoczny, dobry fizycznie bardzo nam brakowało jego dobrej formy w obronie. Żmuda - Żle na początku, z meczu na mecz przekonywal mnie do siebie, zdecydowanie potrafi wejść i odebrać, ryknie na kolegów jak trzeba. Największa wada, dalekie podania, najczęściej strata piłk... rozwiń
Avatar
stary kibic / 17 listopada 2019 r. o 19:06
+2
Sobieszczyk - w zasadzie zawalił pierwszą bramkę w Tarnobrzegu i to wszystko co mogę złego o nim napisać. Świetny wybór. Ale dlaczego w Zamościu takiego bramkarza nie możemy się doczekać? Kanarek - największe rozczarowanie na minus. Ściągany z boiska bo szybko łapał kartkę. Skoczny, dobry fizycznie bardzo nam brakowało jego dobrej formy w obronie. Żmuda - Żle na początku, z meczu na mecz przekonywal mnie do siebie, zdecydowanie potrafi wejść i odebrać, ryknie na kolegów jak trzeba. Największa wada, dalekie podania, najczęściej strata piłki Skiba - bardzo solidny zawodnik, obok Bruna, Oziema i Kursy mój ulubiony. Jego stałe fragmenty gry siały zamęt, niestety Ziaro po powrocie Słotwy zabrał mu tę rolę. Dudek - to czego np. Olszakowi brakowalo. Gdy dostał szansę świetnie to wykorzystał i stał się podstawowym graczem. Momentami najlepszy na boisku. Fizycznie gotowy na 3 ligę i wyżej. Turczyn - załatwił nam bramkę z Koroną (karny) i tyle. Nie ma formy na 3 ligę. I obawiam się że umiejętności już też nie te co za czasów gry w Resovii. Brakuje też fizyczności którą kiedys nadrabiał bieganiem. Moim zdaniem na spółę z Ziarem zawalił mecz w Lublinie w pierwszej połowie. Chyba powoli będzie juz skupiał sie na pracy z dziećmi. Kursa - gdy w meczu sparingowym nawrzucał piłkarzowi z Motoru wiedziałem że chłopak ma jaja. Ale że tak duże? Jego wejścia w pole karne rywala - bajka. Bez skrupułów, robot, gdyby maser go ściągnal od razu z boiska w Tarnobrzegu po starciu z rywalem może szybciej powróciłby po kontuzji. Straszne że z takim urazem Kursik jeszcze 1o minut biegał po boisku. Ale o maserze nie bedę pisał. Z tym po prostu trzeba coś zrobić w przerwie zimowej. Zdrowie szczególnie wąskiej kadry to priorytet. Na tym nie mozna oszczędzać. Zawsze będę pamiętał jak w Łęcznej do każdej kontuzji dwóch ziomków z apteczkami zapieprzało na gazie do zawodnika. Pupeć - trochę mnie przekonał po meczu w Lublinie ale w tej rundzie jeszcze nikt tak nie rozgrzał Ziara jak on. Przy stanie 3:1 zagrał w środku nonszalancko ale suma sumarum i tak nam 4tą bramke wcisnęli po 15 minutach. Plus za odwagę, nie boi sie piłki i męskiej decyzji. Buczek - jak Żmuda, z meczu na mecz mnie przekonywał do dużego potencjału. Skurczybyk jest dobry.  Kopyciński - jedyny o którym nie potrafie cokolwiek napisać. Nie wiem dlaczego widocznie nic nie pokazał albo mrugałem jak byl przy piłce. Słotwiński - nie wiem kto go ściągnął ale ktoś miał na niego plan. I slusznie bo jest, napisałbym zajebisty, a że nie pokazał tego to napisze tylko że jest dobry. Fajnie że to chłopak z zamojszczyzny. Swietna alternatywa dla gasnącego Kyca, ale w Lublinie ani jednego stałego framentu gry nie wykonał poprawnie. Rzuty Wolne i rożne w jego wykonaniu to dramat. A ma facet zajebisty talent. Kycko - Tomek, nie zapomnę twojego fantastycznego debiutu z Demusiakiem u Orzeszka. Tyle. Dzięki, ale ta runda od meczu w Sandomierzu do kosza. Masz dużego rywala w środku pola. Myśliwiecki - chyba zrzucono w Krakowie na niego winę za porażkę. Fakt, pierwsza bramka na jego konto, ale jak to Myśliwy fajnie poluje na bramkę rywala. Załatwił nam kilka punktów. Bruno - juz o nim pisałem, o takiego juniora trzeba się bić. Jego wejścia z Podhalem nigdy nie zapomnimy. Potem bramka w Sieniawie. Dlaczego Ziaro następnie zrobil z Bruna tylko zmiennika??? Na szczęście potem wracał do wyjściowej jedenastki. Olszak - po meczu w Lublinie już nie mam wątpliwości. To był duży błąd Ziara że brakowało Oziemowi takiego kolegi w ataku. Zgadzam się z zarzutami że graliśmy zbyt asekuracyjnie. Oziem z tyłu moze dogrywać ale nie było egzekutora. Z drugiej strony nie sądzę że Olaszak zrobił wszystko żeby w pierwszym składzie zagrać. Dla mnie zbyt luzackie podejście do piłki. Po męskiej rozmowie moze być z niego dużo korzyści w 3 lidze. Myśliwiecki, Oziem, Olszak z młodym Brunem - kolejna zmarnowana siłą w tej rundzie.
Sobieszczyk - w zasadzie zawalił pierwszą bramkę w Tarnobrzegu i to wszystko co mogę złego o nim napisać. Świetny wybór. Ale dlaczego w Zamościu takiego bramkarza nie możemy się doczekać? Kanarek - największe rozczarowanie na minus. Ściągany z boiska bo szybko łapał kartkę. Skoczny, dobry fizycznie bardzo nam brakowało jego dobrej formy w obronie. Żmuda - Żle na początku, z meczu na mecz przekonywal mnie do siebie, zdecydowanie potrafi wejść i odebrać, ryknie na kolegów jak trzeba. Największa wada, dalekie podania, najczęściej strata piłk... rozwiń
Avatar
Gość / 17 listopada 2019 r. o 18:53
+5
Wczoraj Ziaro za długo trzymał Bońka na boisku, już od samego początku było widać że tamtą stroną idą ataki Motoru i Rafał sobie kompletnie nie radził. Trzeba go było zmienić po kilkunastu minutach a nie trzymać przez całą połowę. Dziwi natomiast brak Olszaka od samego początku, po jego wejściu zdecydowanie wzrosła siła uderzeniowa Hetmana. Wywalczył karnego, drugiego tez wywalczył tylko sędzia nie gwizdnął. Był bardzo aktywny z przodu. W Radzyniu powinien zagrać od początku. W zimie nie ma co robić rewolucji dwa , trzy solidne wzmocnienia ale naprawdę solidne nie jakieś ogórki. Ziaro niech zostanie bo nowy trener zapewne zrobi rewolucję i zanim to wszystko poskłada i drużyna zacznie coś grać to będzie koniec sezonu i wylądujemy w IV lidze.
Wczoraj Ziaro za długo trzymał Bońka na boisku, już od samego początku było widać że tamtą stroną idą ataki Motoru i Rafał sobie kompletnie nie radził. Trzeba go było zmienić po kilkunastu minutach a nie trzymać przez całą połowę. Dziwi natomiast brak Olszaka od samego początku, po jego wejściu zdecydowanie wzrosła siła uderzeniowa Hetmana. Wywalczył karnego, drugiego tez wywalczył tylko sędzia nie gwizdnął. Był bardzo aktywny z przodu. W Radzyniu powinien zagrać od początku. W zimie nie ma co robić rewolucji dwa , trzy solidne wzmocnienia a... rozwiń
Avatar
stary kibic / 17 listopada 2019 r. o 18:42
0
Stary kibic, jaki potencjał?  Potencjałem w takiej drużynie jak Hetman powinno nazywać się młodych wychowanków, a nie starszych kopaczy. Obecnie mamy jedną ze starszych kadr, jest problem z młodzieżowcami na czwartym poziomie (sic!).
  Potencjał a realia czyli to co pokazali na boisku to dwie różne sprawy. Co do juniorów,  już pisałem wielokrotnie, ktoś rozlicza tych co szkolą za nasze podatki zamojską mlodzież? Gdzie wynki, rezultaty? Tu się z tobą zgodzą wszyscy. Dla mnie to koszmar i zakończy się tragicznie jak nie będziemy grali chłopakami z Zamościa no ale trzeba ich mieć. Ciekawe też czy Ziaro kiedykolwiek wybrał sie na boiska okręgówki żeby coś podejrzeć? W Zamościu nie mamy czym się pochwalić ale myślę że po Roztoczu biega kilku fajnych chłopaków.
  Potencjał a realia czyli to co pokazali na boisku to dwie różne sprawy. Co do juniorów,  już pisałem wielokrotnie, ktoś rozlicza tych co szkolą za nasze podatki zamojską mlodzież? Gdzie wynki, rezultaty? Tu się z tobą zgodzą wszyscy. Dla mnie to koszmar i zakończy się tragicznie jak nie będziemy grali chłopakami z Zamościa no ale trzeba ich mieć. Ciekawe też czy Ziaro kiedykolwiek wybrał sie na boiska okręgówki żeby coś podejrzeć? W Zamościu nie mamy czym się pochwalić ale myślę że po Roztoczu biega kilku fajnych chłopaków. rozwiń
Avatar
Gość / 17 listopada 2019 r. o 17:49
+7
Kiedyś w rezerwach Hetmana grali lepsi zawodnicy niż obecnie w pierwszym zespole.
Zobacz wszystkie komentarze 28

Skomentuj

Aby napisać komentarz, należy się zalogować:

Nie publikujemy nic na Twojej tablicy na Facebooku oraz nikomu nie udostępniamy Twoich danych osobistych.
Podczas pierwszego logowania zostaniesz poproszony o wybór swojej nazwy użytkownika.

Twój komentarz został dodany

Pozostałe informacje

Pierwsza strona Dziennika Wschodniego z 2 grudnia 2020 r.

Pierwsza strona Dziennika Wschodniego z 2 grudnia 2020 r.

LUK Politechnika Lublin – Lechia Tomaszów Mazowiecki 3:0

LUK Politechnika Lublin – Lechia Tomaszów Mazowiecki 3:0

W zaległym spotkaniu szóstej kolejki LUK Politechnika Lublin pokonała Lechię Tomaszów Mazowiecki 3:0

Creative Jam w Warsztatach Kultury
4 grudnia 2020, 17:30

Creative Jam w Warsztatach Kultury

Warsztaty Kultury zapraszają do udziału w spotkaniach online pt. "Creative Jam", które zostaną poświęcone szeroko pojętej kreatywności, szczególnie w sektorze kultury. Spotkania odbędą się 4 i 11 grudnia o godz. 17.30.

Tlen medyczny dla szpitala tymczasowego w Targach Lublin już jest, łóżka jadą

Tlen medyczny dla szpitala tymczasowego w Targach Lublin już jest, łóżka jadą

Jutro mają być już gotowe zbiorniki tlenu, które od dzisiaj w szpitalu tymczasowym w Targach Lublin montuje firma Messer Polska. Kolejny krok to odbiór instalacji tlenowej wewnątrz budynku i przyłączy.

Puławy: Największy, najdroższy i prawie gotowy plac zabaw [zdjęcia]
galeria

Puławy: Największy, najdroższy i prawie gotowy plac zabaw [zdjęcia]

Prace przy budowie nowego placu zabaw, który powstaje pomiędzy osiedlem Atrium, ul. Pileckiego i Miejskim Przedszkolem nr 3, dobiegają końca. To będzie największy i najdroższy obiekt tego rodzaju w Puławach. Jego koszt to 1,41 mln zł.

Zmiany na stołkach Biomed Lublin, producenta leku na Covid-19. "Sytuacja jest stabilna"

Zmiany na stołkach Biomed Lublin, producenta leku na Covid-19. "Sytuacja jest stabilna"

Na czele lubelskiej spółki, która pracuje nad „polskim lekiem na Covid-19”, nie stoi już Marcin Piróg. W poniedziałek Biomed Lublin poinformował o rezygnacji prezesa ze stanowiska, a on sam przestał wypowiadać się w mediach

Akademia Zamojska nie odzyskuje blasku. Spór wykonawcy z miastem

Akademia Zamojska nie odzyskuje blasku. Spór wykonawcy z miastem

Problem z remontem zabytkowego gmachu Akademii Zamojskiej. Miasto, które jest inwestorem i wykonawca prac konserwatorskich są w sporze. Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego zostało poinformowane o sytuacji

Pierwszy spacer w lubartowskim Parku Miejskim wczesną wiosną

Pierwszy spacer w lubartowskim Parku Miejskim wczesną wiosną

Na terenie Parku Miejskiego w Lubartowie kończą się prace rewitalizacyjne. W tej chwili wykonawca utwardza alejki.

Lublin: Miasto jest przygotowane do zimy. Na opady śniegu czeka kilkadziesiąt maszyn

Lublin: Miasto jest przygotowane do zimy. Na opady śniegu czeka kilkadziesiąt maszyn

Kilkudziesięcioma maszynami do odśnieżania i solenia jezdni będzie dysponować tej zimy Zarząd Dróg i Mostów, który odpowiada za stan lubelskich ulic. Drogi jak zwykle podzielono na kilka „kolejności utrzymania”, a na tych najważniejszych luźny śnieg będzie mógł zalegać do dwóch godzin po ustaniu opadów

Spektakle z programu Konfrontacji Teatralnych dostępne w Internecie
5 grudnia 2020, 19:00

Spektakle z programu Konfrontacji Teatralnych dostępne w Internecie

Centrum Kultury w Lublinie zaprosi w dniach 5-8 grudnia na internetowe premiery czterech postpandemicznych spektakli o nadziei z cyklu "I co teraz?", pierwotnie prezentowanych w ramach tegorocznej edycji Konfrontacji Teatralnych.

Biała Podlaska: Po kolejce został most. Radny ostrzega przed niebezpieczeństwem

Biała Podlaska: Po kolejce został most. Radny ostrzega przed niebezpieczeństwem

Dawny most kolejki wąskotorowej w Białej Podlaskiej jest w złym stanie technicznym. Zdaniem radnego Zjednoczonej Prawicy nie jest odpowiednio oznaczony. Władze miasta obiecują to poprawić.

Poczta Polska szuka pracowników przed świętami. W sortowni można zarobić od 17 do 25 zł

Poczta Polska szuka pracowników przed świętami. W sortowni można zarobić od 17 do 25 zł

Ludzi do sezonowej pracy w sortowni paczek i doręczaniu przesyłek szuka przed świętami Poczta Polska. Rekrutacja wciąż trwa. Sporo pracy przy paczkach z Azji mają też celnicy i służbowe psy

Gęsta mgła przyczyną tragedii. W zderzeniu furgonetki z autobusem zginęło 13 osób, a 15 zostało rannych
film

Gęsta mgła przyczyną tragedii. W zderzeniu furgonetki z autobusem zginęło 13 osób, a 15 zostało rannych

Sekhupura, Pakistan. Trzynaście osób zginęło, a piętnaście zostało rannych w wypadku drogowym, do którego doszło w poniedziałek (30 listopada) w Sekhupurze w prowincji Pendżab w Pakistanie.

Wyprawy poza utartym szlakiem. "Podczas podróżowania przechodzę na inny poziom świadomości"
Magazyn

Wyprawy poza utartym szlakiem. "Podczas podróżowania przechodzę na inny poziom świadomości"

Rozmowa z Celiną Lisek-Lewicką, autorką bloga „Cel w podróży”. Podróżniczka pochodzi z Rejowca Fabrycznego, obecnie mieszka w Warszawie. Odwiedziła ponad 50 krajów. Ostatnio reprezentowała Lubelszczyznę w konkursie „Turystyczne Mistrzostwa Blogerów”

Na znak protestu w Lublinie wyłączono część oświetlenia
galeria

Na znak protestu w Lublinie wyłączono część oświetlenia

W ramach protestu wyłączona została na godzinę iluminacja pl. Litewskiego. W ten sposób samorządy miast sprzeciwiają się zmianom w polskim prawie mogącym uszczuplić ich dochody oraz protestują przeciw zapowiedzianemu przez rząd zawetowaniu budżetu Unii Europejskiej

III LIGA, GRUPA IV
21. KOLEJKA

Wyniki:

Chełmianka - Siarka Tarnobrzeg 4-2
Hetman Zamość - Wisła Sandomierz 1-3
Wisłoka Dębica - Lewart Lubartów 1-1
Korona II Kielce - KS Wiązownica 3-4
Jutrzenka Giebułtów - Stal Kraśnik 1-3
Stal Stalowa Wola - Podhale Nowy Targ 2-1
Avia Świdnik - Orlęta Spomlek 1-1
ŁKS Łagów - Wólczanka Wólka Pełkińska 0-3
KSZO Ostrowiec Świętokrzyski - Wisła Puławy 1-0
Podlasie Biała Podlaska - Sokół Sieniawa 1-2
Hetman Zamość - Chełmianka 2-7 (zaległy)
KSZO Ostrowiec Świętokrzyski - Stal Kraśnik 1-0 (zaległy)
Cracovia II - Sokół Sieniawa 1-2 (zaległy)

Tabela:

1. Wisła P. 20 48 54-20
2. Sokół 20 43 38-16
3. Wisła S. 20 37 36-25
4. Avia 20 36 46-20
5. Wólczanka 20 36 43-26
6. Stal Stalowa Wola 19 35 36-22
7. KSZO 20 32 34-23
8. Siarka 20 31 39-29
9. Podhale 20 31 32-28
10. ŁKS Łagów 19 28 28-29
11. Wisłoka 20 28 26-21
12. Chełmianka 19 28 30-26
13. Lewart 20 26 26-23
14. KS Wiązownica 19 21 23-41
15. Korona II 19 20 33-42
16. Stal Kraśnik 19 19 21-31
17. Orlęta 20 19 21-42
18. Cracovia II 20 18 22-29
19. Jutrzenka 20 16 24-55
20. Podlasie 18 15 24-49
21. Hetman 20 7 18-60

ALARM24

Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!
 

Uwaga czytelniku!

Informujemy, że w dniu 25 maja 2018 r. na terenie całej Unii Europejskiej, w tym także w Polsce, wejdzie w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. W związku z tym chcielibyśmy Ci przekazać kilka informacji na temat zasad przetwarzania Twoich danych osobowych przez administratora portalu www.dziennikwschodni.pl – spółkę Corner Media sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie.

Bardzo prosimy, zapoznaj się z tymi informacjami uważnie, są to bowiem sprawy bardzo istotne. Jeśli jesteś osobą małoletnią poniżej 16. roku życia, koniecznie przekaż tą wiadomość swoim opiekunom, którzy następnie powinni wytłumaczyć Ci, o co w niej chodzi i dlaczego się do Ciebie zwracamy.

Czym jest RODO?

RODO to potoczna nazwa Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE. W Polsce będzie ono obowiązywało od 25 maja 2018 r. Akt ten wprowadza nowy standard ochrony danych osobowych, nakładając na podmioty przetwarzające te dane (administratorów danych) szereg obowiązków, w tym obowiązek poinformowania Ciebie o sposobie przetwarzania Twoich danych, celach w jakich Twoje dane są przetwarzane oraz o uprawnieniach przysługujących Ci w związku z przetwarzaniem danych osobowych przez administratora danych.

Administrator danych

Administratorem Twoich danych osobowych jest Corner Media Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Lublinie, ul. Krakowskie Przedmieście 54, 20-002 Lublin, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego przez Sąd Rejonowy Lublin – Wschód z siedzibą w Świdniku, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, za numerem KRS 0000507517, NIP 7123286919, kapitał zakładowy – 50.000,00. PLN

Możesz się z nami skontaktować zarówno pod adresem:
Corner Media Spółka z o.o.
ul. Krakowskie Przedmieście 54
20-002 Lublinie

jak i mailowo: online@dziennikwschodni.pl

oraz telefonicznie: 81 46-26-800

Rodzaj przetwarzanych danych osobowych

Przetwarzamy dane osobowe podane przez Ciebie podczas procesu rejestracji konta na portalu www.dziennikwschodni.pl, a także dane, które są zbierane podczas korzystania przez Ciebie z tego portalu. Chodzi o dane zbierane i zapisywane w plikach cookies. Więcej na temat plików cookies przeczytasz w naszej polityce prywatności.

Pamiętaj, rejestracja konta na portalu www.dziennikwschodni.pl nie jest obowiązkowa. Nie masz także obowiązku podawania nam swoich prawdziwych danych podczas procesu rejestracji, jak również nie musisz podawać nam wszystkich danych, o które pytamy. Może się jednak zdarzyć tak, że nie posiadając Twoich wszystkich danych albo nie posiadając Twoich prawdziwych danych, nie będziemy w stanie świadczyć Ci wszystkich usług, które oferujemy oraz wywiązać się z wszystkich obowiązków określonych w regulaminie portalu dziennikwschodni.pl (np. zapewnić Ci odpowiedniego bezpieczeństwa w zakresie odzyskania danych dostępowych do konta).

Cel przetwarzania danych osobowych

Głównym celem przetwarzania przez nas Twoich danych jest zapewnienie Ci pełnej funkcjonalności działania serwisu dziennikwschodni.pl, dostępu do usług świadczonych przez nas w ramach tego serwisu, zapewniania Ci bezpieczeństwa podczas korzystania z serwisu (np. w przypadku prób nadużyć) oraz wywiązanie się przez nas z obowiązków umownych wynikających z regulaminu portalu Dziennikwschodni.pl.

Dodatkowy cel przetwarzania danych osobowych to tzw. marketing własny, tj. przetwarzanie danych wyłącznie na nasze wewnętrzne potrzeby w celach analitycznych, badawczych, statystycznych, w szczególności poprzez dążenie do jak najpełniejszego dostosowania treści wyświetlanych na naszych stronach do Twoich preferencji i zainteresowań.

Ponadto, o ile wyrazisz na to zgodę, będziemy mogli przetwarzać Twoje dane osobowe w celach marketingowych (marketing zewnętrzny), w tym przekazywać Twoje dane podmiotom z nami współpracującym – agencjom reklamowym i naszym partnerom handlowym. Pamiętaj, że zgoda na przetwarzanie Twoich danych w celach marketingowych jest całkowicie dobrowolna i możesz ją w każdej chwili wycofać.

Pamiętaj także, że jeżeli jesteś osobą małoletnią, która nie ukończyła 16. roku życia, przesyłanie informacji w celach marketingowych może nastąpić wyłącznie po wyrażeniu zgody przez Twojego rodzica lub opiekuna.

Podstawy prawne przetwarzania danych

Twoje dane osobowe mogą być przetwarzane wyłącznie zgodnie z określonymi w obecnie obowiązujących przepisach podstawami prawnymi. W zależności od celu przetwarzania danych możemy wyróżnić trzy główne podstawy prawne przetwarzania danych.

Pierwszą podstawą przetwarzania danych jest niezbędność do wykonania umów o świadczenie usług. Mamy z nią do czynienia wtedy, gdy przetwarzanie danych jest niezbędne w celu zapewnienia Ci sprawnego, bezpiecznego korzystania z naszego serwisu wraz z jego wszystkimi funkcjonalnościami. Umowy o świadczenie usług to regulaminy, w tym regulamin portalu dziennikwschodni.pl, który akceptujesz decydując się na korzystanie z naszego serwisu.

Drugą podstawą przetwarzania danych jest uzasadniony interes administratora danych. Mamy z nim do czynienia w przypadku prowadzenia pomiarów statystycznych oraz działań z zakresu marketingu własnego przez administratora danych.

Wreszcie, trzecią przesłanką przetwarzania danych jest Twoja dobrowolna i świadoma zgoda. Na jej podstawie Twoje dane mogą być wykorzystywane w celach marketingowych, a także w celu profilowania.

Pamiętaj, zgody udzielasz w pełni dobrowolnie. Masz także prawo do cofnięcia udzielonej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie będzie miało jednak wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Podmioty, którym możemy przekazywać dane

Co do zasady Twoje dane osobowe będą przez nas wykorzystywane wyłącznie na nasz własny użytek.

W pewnych sytuacjach możemy jednak przekazać Twoje dane podmiotom z nami współpracującym: – naszym partnerom handlowym, podwykonawcom oferowanych przez nas usług, agencjom marketingowym.

Dodatkowo, w przypadkach ściśle określonych w przepisach prawa, będziemy zobligowani przekazać Twoje dane podmiotom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obecnie obowiązujących przepisów prawa (np. policji czy prokuraturze), pod warunkiem oczywiście, iż wystąpią do nas z takim żądaniem, powołując się na określoną podstawę prawną.

Okres przechowywania danych

Twoje dane osobowe będą przechowywane tak długo, jak będzie to niezbędne do zapewnienia Ci dostępu do usług oferowanych przez serwis www.dziennikwchodni.pl Oczywiście, możesz w każdym czasie złożyć wniosek o zaprzestanie przetwarzania swoich danych osobowych, ich zmianę lub usunięcie.

Informacje o prawach przysługujących osobie, której dane dotyczą

Musisz wiedzieć, że niezależnie od tego, na jakiej podstawie przetwarzamy Twoje dane, masz zawsze prawo dostępu do nich oraz ich poprawiania. Możesz również w każdym momencie żądać ich usunięcia lub cofnąć albo ograniczyć wcześniej udzieloną zgodę na przetwarzanie danych osobowych, przy czym wycofanie danej zgody nie wpływa na administratora danych do przetwarzania danych w celu określonym w danej zgodzie do chwili jej wycofania.

Masz również prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych.

Możesz też zażądać od administratora danych osobowych przeniesienia Twoich danych lub uzyskania kopii Twoich danych, z tym jednak zastrzeżeniem, że prawo to nie może wpływać niekorzystnie na prawa i wolności innych osób. Administrator danych będzie realizował Twoje żądania w zakresie posiadanych możliwości technicznych.

Informacje o prawie do wniesienia skargi

Organem nadzorczym nad administratorem danych osobowych jest Generalny Inspektor Danych Osobowych, do którego masz prawo wnieść skargę za każdym razem, gdy Twoje dane będą przetwarzane w sposób w Twojej ocenie nieprawidłowy.

Informacje o tym, czy podanie danych jest wymogiem ustawowym lub umownym, czy jesteś zobowiązany do ich podania

Nie jesteś zobowiązany do podawania nam swoich danych osobowych ani wyrażania zgody na ich przetwarzanie, z tym jednak zastrzeżeniem, że ich podanie może okazać się niezbędne dla korzystania z określonych funkcjonalności serwisu.

Jest także możliwe, że jeśli nie wyrazisz zgody na przetwarzanie danych osobowych lub cofniesz wcześniej udzieloną zgodę, nie będziemy mogli zapewnić Ci dostępu do niektórych oferowanych przez nas usług, przy czym zawsze w takim wypadku zostaniesz o tym poinformowany.

Informacje o profilowaniu

Czym jest profilowanie? To zbieranie wszelkich informacji, które pozwalają bezpośrednio lub pośrednio zidentyfikować osobę, która jest poddawana profilowaniu. Profilowanie odbywa się najczęściej przy użyciu systemów informatycznych, w sposób zautomatyzowany, za pomocą specjalnych algorytmów uwzględniających określone wcześniej kryteria. Wyniki profilowania mogą być wykorzystywane m.in. do celów marketingowych, np. w celu spersonalizowania reklamy kierowanej do danego użytkownika lub przygotowania oferty uwzględniającej jego potrzeby lub preferencje.

Oświadczamy, że na chwilę obecną nie profilujemy Twoich danych. Jeśli jednak zaczniemy, zostaniesz o tym uprzednio poinformowany i będziesz miał prawo nie wyrazić na to zgody.

Bardzo prosimy o uważne zapoznanie się z powyższymi informacjami. Gdy już to zrobisz, kliknij przycisk Zapoznałem się z informacją. Przejdź do serwisu.

Rozumiem

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.