Quantcast

Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

II LIGA

4 grudnia 2019 r.
9:46

Godne pożegnanie mimo porażki, czyli opinie po meczu Górnika z Legią

0 5 A A
(fot. Krzysztof Mazur)

Zespół z Łęcznej nie był w stanie sprawić sensacji i w 1/8 finału Totolotek Pucharu Polski przegrał 0:2 z Legią Warszawa. Zielono-czarni pokazali się jednak na tle wicemistrza Polski jako bardzo solidny zespół i mimo porażki mogli zejść z boiska z podniesionymi głowami

AdBlock
Szanowny Czytelniku!
Dzięki reklamom czytasz za darmo. Prosimy o wyłączenie programu służącego do blokowania reklam (np. AdBlock).
Dziękujemy, redakcja Dziennika Wschodniego.
Kliknij tutaj, aby zaakceptować

Tym samym przygoda Górnika w Turnieju Tysiąca Drużyn dobiegła końca. Po spotkaniu trener łęcznian chwalił swoich zawodników za zaangażowanie, a szkoleniowiec Legii zdradził, że dedykuje wygraną jednemu z zawodników, którego we wtorek zabrakło w skladzie. Oto co powiedzieli obaj szkoleniowcy na pomeczowej konferencji prasowej.

Kamil Kiereś (trener Górnika)

– Zakończyła się nasza przygoda z Pucharem Polski. Staraliśmy się poważnie podejść do tych rozgrywek, wystawialiśmy mocny szkielet zespołu w każdym spotkaniu. Życzyliśmy sobie trafić na mocnego, ekstraklasowego rywala i tak też się stało. Ten mecz był w Łęcznej dużym świętem, o czym świadczy frekwencja, bo kibice dopisali. Wiadomo, że Legia była zdecydowanym faworytem i to było widać na boisku.

Rywale wygrali zasłużenie, ale my jako drugoligowiec pokazaliśmy się z przyzwoitej strony. Mieliśmy plan na to spotkanie, bo w piłce różne rzeczy się zdarzają. Pierwsze 20 minut było w naszym wykonaniu dobre. Realizowaliśmy założenia taktyczne, a Legia nie mogła się przebić pod naszą bramkę. Później rywale podkręcili tempo, a wysoki pressing powodował, że szybko traciliśmy piłkę. Legia napędzała akcje, a po jednej z nich zdobyła gola. W przerwie pomyśleliśmy, że spróbujemy coś odmienić, ale szybko stracona druga bramka popsuła nasze plany. Zagraliśmy trochę odważniej, bo z ustawienia 4-5-1 przeszliśmy na 4-4-2 po wejściu Przemysława Banaszaka. Gdybyśmy umieli lepiej się zachować w sytuacjach blisko pola karnego, można by się pokusić o bramkę, bo były ku temu okazje. Gratuluję Legii wygranej. Za nami długa, ale udana runda. Zajmujemy w lidze miejsce premiowane awansem. Uważam, że godnie pożegnaliśmy się z Pucharem Polski oraz naszymi kibicami w tym roku. Brawa dla moich zawodników za energię, jaką włożyli w to spotkanie.

Aleksandar Vuković (trener Legii)

– Zacznę od gratulacji dla drużyny za zwycięstwo i awans. Dedykujemy wygraną Arvydasovi Novikovasowi, bo najważniejszą wtorkową wiadomością jest fakt, że szczęśliwie przeszedł zabieg na serce. Wszystko jest w porządku i wierzę, że szybko będzie mógł dołączyć do drużyny na boisku. Cieszę się, że mogliśmy zagrać dla niego. Za nami dobre spotkanie, mimo że zimno i zmarznięte boisko nie ułatwiały nam pracy. Pełna koncentracja od pierwszej do ostatniej minuty dała okazje do strzelenia bramek oraz oddawania groźnych uderzeń. Po kilku niewykorzystanych sytuacjach zdobyliśmy dwa gole. Duże brawa dla zespołu. Doceniam takie mecze, które przez innych są z góry widziane jako wygrane, a wszystko jest w nich możliwe. Wielu widzi Legię jeszcze przed startem spotkania jako zwycięzców, a trzeba na to zapracować i mocno się o to postarać.

Skomentuj i udostępnij na Facebooku
e-Wydanie

Komentarze 5

Najlepsze · Najnowsze
Avatar
Gość / 4 grudnia 2019 r. o 10:50
To ze przegrali to nie mam pretensji ale gra byla fatalna .Karygodne jest to jak pilkarze nie umieja przyjac dobrze pilki , co rywal to wukorzystywal.Nie bylo ani jednej powaznej sytuacji pod bramka Legi Mase niecelnych podan i brak jakiegokolwiek pomyslu na gre .Elementy przyjmowania pilki i celne podania pilki do kolegi do poprawy.Nie moze byc tak ze pilka przy kazdym przyjeciu odbija sie na kilka metrow.
Avatar
Kibic / 4 grudnia 2019 r. o 20:34
Wy juz pokazaliscie jakie to frekfencje byly jak Górnik grał na tej waszej arenie... A jak tak chcecie bardzo oglądać taką legie u siebie to zacznijcie grać i postarajcie się coś osiągnąć samemu a nie za pieniądze za ktore kupiliscie licencję wszyscy wiemy od kogo...POZDRAWIAM LUBELAK
Avatar
Pamiętam 3:1 dla Górnika / 5 grudnia 2019 r. o 09:49
Nie bardzo rozumiem jakie "Godne pożegananie", widać było róznicę klas, w technice piłkarzy, taktyce zespołu. Wynik nie oddaje gry - Legia dominowała, praktycznie nie było zagrożenia ze strony Górnika. Zawodnicy Górnika nie biegali, walczyli - trochę wina aury bo boisko zmrożone i śliskie (czy murawa nie była podgrzewana?) ale takie samo dla obu zespołów.
Avatar
Gość / 4 grudnia 2019 r. o 18:38
Jakby zagrali na Arenie frekwencja byłaby większa i zwycięstwo nad Legią jak w sierpniu 2016.
Avatar
Gość / 4 grudnia 2019 r. o 10:55
Ten mecz powinien grać Śparagus LUB. Ony by wygrały z Legią... Wygrały z Jutrzenka G z Kosmosem N z Sokołem S to i Legię by ograły. A i mają 1000 kibiców , cebularze i inne atrakcje ....
Avatar
Pamiętam 3:1 dla Górnika / 5 grudnia 2019 r. o 09:49
Nie bardzo rozumiem jakie "Godne pożegananie", widać było róznicę klas, w technice piłkarzy, taktyce zespołu. Wynik nie oddaje gry - Legia dominowała, praktycznie nie było zagrożenia ze strony Górnika. Zawodnicy Górnika nie biegali, walczyli - trochę wina aury bo boisko zmrożone i śliskie (czy murawa nie była podgrzewana?) ale takie samo dla obu zespołów.
Avatar
Kibic / 4 grudnia 2019 r. o 20:34
Wy juz pokazaliscie jakie to frekfencje byly jak Górnik grał na tej waszej arenie... A jak tak chcecie bardzo oglądać taką legie u siebie to zacznijcie grać i postarajcie się coś osiągnąć samemu a nie za pieniądze za ktore kupiliscie licencję wszyscy wiemy od kogo...POZDRAWIAM LUBELAK
Avatar
Gość / 4 grudnia 2019 r. o 18:38
Jakby zagrali na Arenie frekwencja byłaby większa i zwycięstwo nad Legią jak w sierpniu 2016.
Avatar
Gość / 4 grudnia 2019 r. o 10:55
Ten mecz powinien grać Śparagus LUB. Ony by wygrały z Legią... Wygrały z Jutrzenka G z Kosmosem N z Sokołem S to i Legię by ograły. A i mają 1000 kibiców , cebularze i inne atrakcje ....
Avatar
Gość / 4 grudnia 2019 r. o 10:50
To ze przegrali to nie mam pretensji ale gra byla fatalna .Karygodne jest to jak pilkarze nie umieja przyjac dobrze pilki , co rywal to wukorzystywal.Nie bylo ani jednej powaznej sytuacji pod bramka Legi Mase niecelnych podan i brak jakiegokolwiek pomyslu na gre .Elementy przyjmowania pilki i celne podania pilki do kolegi do poprawy.Nie moze byc tak ze pilka przy kazdym przyjeciu odbija sie na kilka metrow.
Zobacz wszystkie komentarze 5

Skomentuj

Aby napisać komentarz, należy się zalogować:

Nie publikujemy nic na Twojej tablicy na Facebooku oraz nikomu nie udostępniamy Twoich danych osobistych.
Podczas pierwszego logowania zostaniesz poproszony o wybór swojej nazwy użytkownika.

Twój komentarz został dodany

Pozostałe informacje

Autokar w busa i naczepę, bus w lawetę. Karambol na drodze krajowej
galeria

Autokar w busa i naczepę, bus w lawetę. Karambol na drodze krajowej

Kierujący autokarem najechał na busa, który z kolei wjechał w lawetę. Na koniec autokar uderzył jeszcze w naczepę ciągnika siodłowego.

Piękne obrazy i wielkie serca. Zebrali aż 91 tys. zł na rzecz psychiatrii dziecięcej
galeria

Piękne obrazy i wielkie serca. Zebrali aż 91 tys. zł na rzecz psychiatrii dziecięcej

Duży sukces aukcji w „Dworze Anna” w Jakubowicach Konińskich. W czwartek zebrano tam aż 91 tysięcy złotych, które wesprą działalność oddziału psychiatrii dziecięcej przy ul. Głuskiej w Lublinie. Pomóc dzieciom można jeszcze kupując bilet na spektakl „Szalone wakacje” w Centrum Spotkania Kultur.

Coś zburzą, coś zbudują. Szykuje się nowa inwestycja w centrum Lublina

Coś zburzą, coś zbudują. Szykuje się nowa inwestycja w centrum Lublina

Nowy budynek mieszkalny z usługowym parterem może powstać u zbiegu ul. Bernardyńskiej i Zamojskiej. Na takie zagospodarowanie nieruchomości zgodził się już Urząd Miasta. Inwestycja ma się wiązać z rozebraniem kilku budynków.

Kajetan Kalinowski pokonał Jiri Svacinę podczas Homanit Rocky Boxing Night w Karlinie

Kajetan Kalinowski pokonał Jiri Svacinę podczas Homanit Rocky Boxing Night w Karlinie

Gala Homanit Rocky Boxing Night była dla lubelskiego środowiska niezwykle istotna

Ruch na torach. Będą nowe perony i przystanki na Roztoczu

Ruch na torach. Będą nowe perony i przystanki na Roztoczu

W Klemensowie nowy peron już powstaje. W Długim Kącie trwa przygotowywanie terenu pod budowę, a projekt przystanku jest zatwierdzany. Na finiszu są prace nad koncepcją nowej stacji Szczebrzeszyn Miasto. Ostatnio wybrano też wykonawcę dla kolejowej inwestycji w Żurawnicy.

Drzewa w Starym Gaju już oznaczone do wycinki

Drzewa w Starym Gaju już oznaczone do wycinki

Tylko w jednej części lasu Stary Gaj prowadzone mają być tej jesieni wycinki drzew – zapowiada Nadleśnictwo Świdnik. W przyszłym roku można się za to spodziewać przerzedzenia gęstej, iglastej części lasu.

Nieogrzana szkoła i zdalne nauczanie? "Będziemy występować o zarząd komisaryczny"
film

Nieogrzana szkoła i zdalne nauczanie? "Będziemy występować o zarząd komisaryczny"

Jeżeli któryś samorząd nie wywiąże się z zadań publicznych i celowo nie będzie ogrzewał szkoły, aby wygonić dzieci na nauczanie zdalne, to będziemy występować niezwłocznie o zarząd komisaryczny – powiedział minister edukacji i nauki Przemysław Czarnek. – To jest święty obowiązek samorządu utrzymać i ogrzać szkołę dla dzieci – przekonywał.

Po czerwonej kartce nasze podejście musiało się zmienić, czyli opinie po meczu Motor - Siarka
galeria

Po czerwonej kartce nasze podejście musiało się zmienić, czyli opinie po meczu Motor - Siarka

Motor tylko zremisował w sobotę z Siarką Tarnobrzeg 0:0. Gospodarze od 72 minuty grali jednak w dziesiątkę po czerwonej kartce dla Sebastiana Rudola i rywale byli bliżej wygranej. Jak spotkanie oceniają trenerzy obu ekip?

Komu order, komu? Radni dostali formularze, żeby opisać swoje zasługi

Komu order, komu? Radni dostali formularze, żeby opisać swoje zasługi

Janusz Wawerski, przewodniczący rady powiatu puławskiego oraz starosta Danuta Smaga zaproponowali radnym odznaczenia za wybitne zasługi na rzecz samorządu. Wniosek o ich przyznanie ma zostać złożony do kancelarii prezydenta RP, Andrzeja Dudy. Samorządowcy otrzymali już formularze.

Samochód rozbił się na drzewie. W środku były cztery osoby
galeria

Samochód rozbił się na drzewie. W środku były cztery osoby

Osobowa honda wypadła z drogi i uderzyła w drzewo. Cztery osoby trafiły do szpitala.

Zakończono budowę zapory na granicy z Białorusią. "Nielegalne przedostanie się do Polski jest niemożliwe"
film

Zakończono budowę zapory na granicy z Białorusią. "Nielegalne przedostanie się do Polski jest niemożliwe"

Polska skończyła budowę bariery ochronnej na granicy z Białorusią – przekazał w sobotę Stanisław Żaryn, sekretarz stanu w KPRM, zastępca ministra koordynatora służb specjalnych i pełnomocnik rządu ds. bezpieczeństwa przestrzeni informacyjnej RP.

Mężczyzna już nie mógł samodzielnie się poruszać. Wtedy pojawił się funkcjonariusz z dobrym nosem

Mężczyzna już nie mógł samodzielnie się poruszać. Wtedy pojawił się funkcjonariusz z dobrym nosem

55-latek wyszedł na spacer do lasu i się zgubił. Odnalazł go policyjny pies służbowy Mister.

Każdy z zawodników walczył o zwycięstwo i otrzymał nagrodę. Opinie po meczu Górnika Łęczna z GKS Tychy

Każdy z zawodników walczył o zwycięstwo i otrzymał nagrodę. Opinie po meczu Górnika Łęczna z GKS Tychy

Górnik Łęczna dopisał drugi komplet punktów w tym sezonie pokonując u siebie GKS Tychy 3:2. Mecz był bardzo emocjonujący, szczególnie w ostatnich fragmentach drugiej połowy. Jak sobotnie spotkanie podsumowali szkoleniowcy obu ekip?

Zginął przygnieciony przez wóz z drewnem. Traktorzysta był pijany
galeria

Zginął przygnieciony przez wóz z drewnem. Traktorzysta był pijany

Tragedia w Aleksandrowie (powiat biłgorajski). Wóz z drzewem przygniótł 49-latka. Mężczyzna zmarł.

Szpital wstrzymał odwiedziny na kilku oddziałach. „Wzrost zachorowań na chorobę infekcyjną”

Szpital wstrzymał odwiedziny na kilku oddziałach. „Wzrost zachorowań na chorobę infekcyjną”

Rosnąca liczba zachorowań na Covid-19 ale i na grypę, zmusiła dyrekcję szpitala przy al. Kraśnickiej w Lublinie do czasowego ograniczania odwiedzin na wybranych oddziałach.

eWinner II LIGA
12. KOLEJKA

Wyniki:

GKS Jastrzębie - Śląsk II Wrocław 1-0
Znicz Pruszków - Stomil Olsztyn 0-2
Wisła Puławy - KKS Kalisz 3-1
Hutnik Kraków - Motor Lublin 1-3
Siarka Tarnobrzeg - Górnik Polkowice 2-0
Radunia Stężyca - Olimpia Elbląg 2-2
Zagłębie II Lubin - Polonia Warszawa 1-2
Kotwica Kołobrzeg - Garbarnia Kraków 4 pażdziernika
Lech II Poznań - Pogoń Siedlce 5 października

Tabela:

1. Kotwica 11 29 23-9
2. Wisła 12 20 23-15
3. Polonia 11 20 20-12
4. Znicz 12 20 18-16
5. Kalisz 11 19 21-15
6. Jastrzębie 12 19 14-12
7. Olimpia 12 18 14-12
8. Zagłębie II 12 18 20-25
9. Stomil 12 17 15-13
10. Górnik P. 12 15 14-16
11. Garbarnia 11 14 23-22
12. Śląsk II 12 13 15-20
13. Radunia 12 12 22-25
14. Siarka 12 12 19-26
15. Lech II 11 11 17-19
16. Pogoń S. 11 10 14-19
17. Hutnik 12 10 20-29
18. Motor 12 10 12-22

ALARM24

Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!