Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

III liga gr. IV

12 sierpnia 2019 r.
10:05

W piłce czasami nic nie chce wpaść, czyli opinie po meczu Stal Kraśnik – Motor Lublin

0 18 A A
(fot. STALKRASNIK.PL)

Pierwsza kolejka nowego sezonu i od razu sporego kalibru niespodzianka. Motor przegrał w Kraśniku ze Stalą 1:2, chociaż prowadził od 18 minuty i niemal 70 minut grał z przewagą jednego zawodnika. Jak spotkanie oceniają trenerzy obu ekip?

AdBlock
Szanowny Czytelniku!
Dzięki reklamom czytasz za darmo. Prosimy o wyłączenie programu służącego do blokowania reklam (np. AdBlock).
Dziękujemy, redakcja Dziennika Wschodniego.
Kliknij tutaj, aby zaakceptować

Mirosław Hajdo (Motor Lublin)

– Na początek gratuluję gospodarzom zwycięstwa. Nie przypuszczałem, że w takich okolicznościach, w jakich nam się mecz ułożył, można to spotkanie przegrać, mimo wielu dogodnych sytuacji do tego, by odwrócić losy spotkania. Michał Grunt miał fajną sytuację na 2:0, wyszedł sam na sam, ale sędzia nie dopatrzył się karnego. Natomiast w drugiej sytuacji, w której zawodnik rywali kopnął Rafała Grodzickiego w nogę widział już karnego. To jednak nie zmienia faktu, że wynik jest dla nas niekorzystny. Pozytywnie odbieram zaangażowanie i grę chłopaków, bo robili wszystko, żeby tego meczu nie przegrać. W niektórych sytuacjach naprawdę brakowało niewiele. Bardzo chcieli, ale szczęście nie było po naszej stronie i nam nie sprzyjało. Na pewno nic nie będziemy zmieniać w naszym sposobie grania, będziemy go jednak udoskonalać. Pod względem wolicjonalnym nie mam chłopakom nic do zarzucenia. Popełniliśmy dwa błędy jako zespół i straciliśmy dwie bramki w końcówce pierwszej połowy. To nas najbardziej boli. Oni teraz w szatni doskonale o tym wiedzą. Myślę też, że mimo przegranego meczu, zawodnicy nie zasłużyli na to, w jaki sposób reagowali niektórzy kibice na zawodników. Dziękujemy za doping, bo byliśmy wspierani naprawdę mocno do końca meczu. Niestety, nie udało się odwrócić losów spotkania, nad czym bardzo ubolewamy.

Jarosław Pacholarz (Stal Kraśnik)

– Dziękuję za gratulację. Myślę, że trener trafnie streścił te zawody. Na naszych odprawach przedmeczowych często pojawia się motyw 300 spartan. I takich właśnie spartan widziałem w mojej drużynie. Gra defensywna była na naprawdę dobrym poziomie, ale trzeba też oddać, że mieliśmy sporo szczęścia, bo przy sytuacji 0:1, grając w dziesięciu, bardzo trudno było odwrócić losy tego spotkania. Dwa stałe fragmenty nam to na pewno ułatwiły, zdobyliśmy dwie bramki i skupiliśmy się tylko na obronie tego rezultatu. Widać, że Motor z całych sił dążył do odwrócenia losów spotkania i w kilku sytuacjach moi zawodnicy wybijali piłkę z linii bramkowej. Chwała im za to poświęcenie, o którym mówiliśmy na odprawie. Wszystko się sprawdziło. Chłopaki są teraz zmęczeni, wypompowani, ale szczęśliwi. Jeszcze raz serdecznie im gratuluję, bo zasłużyli na brawa, jeśli chodzi o cechy wolicjonalne. Jeżeli chodzi o wartość czysto piłkarską, to widać była, że ta inauguracja nas troszkę usztywniła. Pierwsze minuty nie były takie, jak byśmy sobie tego życzyli. Przed nami jeszcze dużo pracy, ale takie wyniki na pewno cementują drużynę. Sukces rodzi się w bólach i my mamy trzy punkty po zwycięstwie z bardzo mocnym rywalem i kandydatem do awansu. Na pewno trzeba pochwalić Motor i ich grę. Myślę, że ten zespół dalej jest głównym kandydatem do awansu. W obronie trenera Hajdy apeluję o cierpliwość, bo lublinianie stworzyli w tym meczu mnóstwo sytuacji, ale niestety w piłce nożnej tak czasem jest, że nic nie chce wpaść. I byliśmy świadkami właśnie takiego spotkania.

e-Wydanie

Komentarze 18

Najlepsze · Najnowsze
Avatar
mejue / 12 sierpnia 2019 o 13:51
+13
I oto początek nowego sezonu, ale po staremu. Spartakusowi Szarowola znów nic "nie będzie chciało wpadać".
Avatar
Ave spartakus / 12 sierpnia 2019 o 12:03
+8
mi za to wpadło ... w sts-ie
Avatar
Gość / 12 sierpnia 2019 o 10:36
+8
Lubelskie cioty i kopacze
Avatar
Gość / 12 sierpnia 2019 o 13:00
+7
Złej baletnicy wadzi rąbek spódnicy.
Avatar
ja / 12 sierpnia 2019 o 18:28
+5
Nie wpada bo jesteście cieniasy. Szukajcie na zimę kolejny autobus "gwiazdorów", burkhardtów, grodzickich iitp
Avatar
FIUT / 13 sierpnia 2019 o 05:56
+4
Nic nie chce wpaść, zależy komu. Moturowi już od kilku lat w najważniejszych meczach nie chce wpadać. Już wszyscy myśleli, że może teraz będzie wpadać, a tu znowu mówią, że nie chce wpaść??? Ludzie na Motur wystarczy kilku dobrych graczy. W Kraśniku "Stalówka" w 10 opędzlowała niby to faworyta. Radni UM wmówili sobie, że Motur to ta drużyna, która będzie Lublin reprezentować na szczeblu centralnym, a tu g...... prawda. Łoni bronią się jak mogą i na razie b. skutecznie. Szarowola nie pomogła, a jeszcze trochę będą mówić, że drużyny w regionie sprzysięgły się przeciw Moturowi (na razie Orlęta Radzyń, teraz Stal Kraśnik). Bo zdaniem możnych wydaje się, że jak Motur przyjeżdża grać to należy ręce podnieść do góry i "róbta co chceta", a tu góralu, czy ci nie żal.....
Nic nie chce wpaść, zależy komu. Moturowi już od kilku lat w najważniejszych meczach nie chce wpadać. Już wszyscy myśleli, że może teraz będzie wpadać, a tu znowu mówią, że nie chce wpaść??? Ludzie na Motur wystarczy kilku dobrych graczy. W Kraśniku "Stalówka" w 10 opędzlowała niby to faworyta. Radni UM wmówili sobie, że Motur to ta drużyna, która będzie Lublin reprezentować na szczeblu centralnym, a tu g...... prawda. Łoni bronią się jak mogą i na razie b. skutecznie. Szarowola nie pomogła, a jeszcze trochę będą mówić, że drużyny ... rozwiń
Avatar
wikary Szarowola / 12 sierpnia 2019 o 10:46
+4
Nikt, kto ma zgniecione jądra lub odcięty członek, nie wejdzie do zgromadzenia Pana. (Pwt 23,2)
Avatar
Co to, co to Niespodzianka / 12 sierpnia 2019 o 16:59
+3
Chamy? Ty chłopczyku z miasta ze słomą w butach i zrytej główce. Pokazałeś klasę i poziom intelektualny jeśli wiesz co to znacz. A w małym miasteczku zabawa trwa. Przypomnę tylko wynik STAL 2 gwiazdy lubelski 1. Miłego dnia.
Avatar
Gość / 12 sierpnia 2019 o 23:16
+2
300 Spartan na jednego Spartakusa no to musiał polec.
Avatar
Kggjnfhjgyjsdjkj / 12 sierpnia 2019 o 21:19
+2
Sędzia wypaczyl wynik meczu. Kto był ten wie.
 Gdyby dał jeszcze trzy czerwone,to by było gładkie zwycięstwo...
Avatar
Gość / 6 dni temu o 21:39
-1
Sędzia wypaczył wynik meczu. Kto był ten wie. Bo jakby dał 4 czerwone kartki to może Motur wreszcie wygrałby, a tak? D...... blada. Z Chełmianką może być podobnie.
Avatar
FIUT / 13 sierpnia 2019 o 05:56
+4
Nic nie chce wpaść, zależy komu. Moturowi już od kilku lat w najważniejszych meczach nie chce wpadać. Już wszyscy myśleli, że może teraz będzie wpadać, a tu znowu mówią, że nie chce wpaść??? Ludzie na Motur wystarczy kilku dobrych graczy. W Kraśniku "Stalówka" w 10 opędzlowała niby to faworyta. Radni UM wmówili sobie, że Motur to ta drużyna, która będzie Lublin reprezentować na szczeblu centralnym, a tu g...... prawda. Łoni bronią się jak mogą i na razie b. skutecznie. Szarowola nie pomogła, a jeszcze trochę będą mówić, że drużyny w regionie sprzysięgły się przeciw Moturowi (na razie Orlęta Radzyń, teraz Stal Kraśnik). Bo zdaniem możnych wydaje się, że jak Motur przyjeżdża grać to należy ręce podnieść do góry i "róbta co chceta", a tu góralu, czy ci nie żal.....
Nic nie chce wpaść, zależy komu. Moturowi już od kilku lat w najważniejszych meczach nie chce wpadać. Już wszyscy myśleli, że może teraz będzie wpadać, a tu znowu mówią, że nie chce wpaść??? Ludzie na Motur wystarczy kilku dobrych graczy. W Kraśniku "Stalówka" w 10 opędzlowała niby to faworyta. Radni UM wmówili sobie, że Motur to ta drużyna, która będzie Lublin reprezentować na szczeblu centralnym, a tu g...... prawda. Łoni bronią się jak mogą i na razie b. skutecznie. Szarowola nie pomogła, a jeszcze trochę będą mówić, że drużyny ... rozwiń
Avatar
Gość / 12 sierpnia 2019 o 23:16
+2
300 Spartan na jednego Spartakusa no to musiał polec.
Avatar
Kggjnfhjgyjsdjkj / 12 sierpnia 2019 o 21:19
+2
Sędzia wypaczyl wynik meczu. Kto był ten wie.
 Gdyby dał jeszcze trzy czerwone,to by było gładkie zwycięstwo...
Avatar
Gość / 12 sierpnia 2019 o 21:14
-4
Sędzia wypaczyl wynik meczu. Kto był ten wie.
Avatar
lubelak / 12 sierpnia 2019 o 20:53
+2
prawdziwy Motor ograł wczoraj Stal ale tą z Gorzowa, a te przebierańce z Szarowoli jak zwykle tylko wstyd przynoszą
Avatar
ja / 12 sierpnia 2019 o 18:28
+5
Nie wpada bo jesteście cieniasy. Szukajcie na zimę kolejny autobus "gwiazdorów", burkhardtów, grodzickich iitp
Avatar
Co to, co to Niespodzianka / 12 sierpnia 2019 o 16:59
+3
Chamy? Ty chłopczyku z miasta ze słomą w butach i zrytej główce. Pokazałeś klasę i poziom intelektualny jeśli wiesz co to znacz. A w małym miasteczku zabawa trwa. Przypomnę tylko wynik STAL 2 gwiazdy lubelski 1. Miłego dnia.
Avatar
Gość / 12 sierpnia 2019 o 16:42
0
nic się nie stało kibice awans i tak pewny zapraszamy na arene zrobiły fajne szoł
Avatar
Gość / 12 sierpnia 2019 o 16:10
-16
Święto w Kraśniku, Motór pokonany! Ale wydarzenie na wsi, chamy dajta rosołu.
Zobacz wszystkie komentarze 18

Skomentuj

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:
Twój komentarz został dodany

Pozostałe informacje

Pierwsza strona Dziennika Wschodniego 20.08.2019

Pierwsza strona Dziennika Wschodniego 20.08.2019 0 0

Radny PSL ostro o kandydacie ze wspólnej listy z Kukizem. "Ujadał na PSL przez 4 lata"

Radny PSL ostro o kandydacie ze wspólnej listy z Kukizem. "Ujadał na PSL przez 4 lata" 0 37

Przemysław Litwiniuk, radny sejmiku i szef PSL w powiecie bialskim krytykuje wystawienie posła Jarosława Sachajki z Kukiz’15 jako „jedynki” ludowców w naszym regionie. W mediach społecznościowych wyznał nawet, że szybciej zagłosowałby na Dariusza Stefaniuka (PiS), wicemarszałka województwa z Białej Podlaskiej, który również startuje do Sejmu.

Remis traktują jak zwycięstwo, czyli opinie po meczu Motor - Orlęta

Remis traktują jak zwycięstwo, czyli opinie po meczu Motor - Orlęta 0 2

Motor zremisował w niedzielny wieczór z Orlętami Spomlek 0:0. Efekt? Po trzech kolejkach klub z Lublina nadal nie ma na koncie ani jednego zwycięstwa. Jak zawody oceniają trenerzy obu ekip?

Potężna burza na północy woj. lubelskiego. Zalane ulice, połamane drzewa
galeria

Potężna burza na północy woj. lubelskiego. Zalane ulice, połamane drzewa 81 13

W poniedziałek po godz. 19 nad Białą Podlaską przeszła potężna ulewa i burza. Przy takich opadach, jak zwykle najwięcej wody zgromadziło się na ulicy Jana III Sobieskiego oraz na skrzyżowaniu tej ulicy z Janowską.

Powstanie nowa altana w Ogrodzie Saskim

Powstanie nowa altana w Ogrodzie Saskim 0 9

Do końca listopada gotowa ma być nowa altana w Ogrodzie Saskim. Taki termin narzuca Urząd Miasta, który ogłosił przetarg na wykonanie konstrukcji. W przeciwieństwie do starej, nowa ma być dostępna dla osób na wózkach inwalidzkich oraz prowadzących wózki dziecięce

Lublin: Przez 62 lata był tu sklep metalowy. Teraz są apartamenty [zdjęcia]
galeria

Lublin: Przez 62 lata był tu sklep metalowy. Teraz są apartamenty [zdjęcia] 72 14

Ul. Kowalska 12. W miejscu, gdzie przez 62 lata funkcjonował najbardziej znany sklep metalowy powstały Apartamenty Centrum RS SUITES

Ma 105 lat i operację za sobą. Lekarz: Spotkanie z chorą było wzruszające

Ma 105 lat i operację za sobą. Lekarz: Spotkanie z chorą było wzruszające 33 2

– Świat mi się otworzył. Bardzo dziękuję! – cieszy się 105-letnia Wanda Pożarowszczyk z Lublina, która kilka tygodni temu przeszła operację zaćmy w wojewódzkim szpitalu przy al. Kraśnickiej. To prawdopodobnie najstarsza pacjentka w Polsce, u której wykonano taki zabieg

Lublin: Zamykają przystanek pl. Bychawski 01

Lublin: Zamykają przystanek pl. Bychawski 01 0 4

Od środy nieczynny będzie przystanek pl. Bychawski 01 znajdujący się na początku ul. Kunickiego

Po dwóch wypadkach spore utrudnienia na DK17

Po dwóch wypadkach spore utrudnienia na DK17 0 0

Jedna osoba została poszkodowana w wypadku w miejscowości Ignasin w powiecie krasnostawskim. Z kolei w wypadku w Chomęciskach Małych ranne są cztery osoby. Ruchem kieruje policja

PiS rozpoczęło kampanię w Lubelskiem i pokazało billboard wyborczy

PiS rozpoczęło kampanię w Lubelskiem i pokazało billboard wyborczy 0 51

Prawo i Sprawiedliwość oficjalnie zainaugurowało w poniedziałek kampanię wyborczą w województwie lubelskim. Ugrupowanie, w obecności kandydatów do Sejmu i Senatu, zaprezentowało swój billboard i rozpoczęło zbieranie podpisów poparcia.

Fonie Lublina: Moniuszko i Fryderyk Chopin
24 sierpnia 2019, 18:00

Fonie Lublina: Moniuszko i Fryderyk Chopin 0 0

Kolejny koncert w ramach Festiwalu Fonie Lublina odbędzie się 24 sierpnia o godz. 18 w Trybunale Koronnym. Tym razem Grzegorz Biegas, Ewa Biegas i Agnieszka Schulz-Brzyska zaprezentują dzieła Moniuszki i Chopina.

Lubelskie: Koalicja Obywatelska przedstawiła pełne listy wyborcze

Lubelskie: Koalicja Obywatelska przedstawiła pełne listy wyborcze 17 81

Przedstawiamy Drużynę Jutra, która nie idzie do Sejmu i Senatu po to, aby korzystać z państwowych limuzyn. Idziemy tam po to, aby pomagać ludziom – zapewniał Grzegorz Schetyna prezentując pełne listy wyborcze Koalicji Obywatelskiej

Śmierć w izbie wytrzeźwień w Lublinie. Interweniuje Helsińska Fundacja Praw Człowieka

Śmierć w izbie wytrzeźwień w Lublinie. Interweniuje Helsińska Fundacja Praw Człowieka 24 5

Helsińska Fundacja Praw Człowieka interweniuje w sprawie 36-latka, który zmarł w lubelskiej izbie wytrzeźwień. Dokładne okoliczności jego śmierci wyjaśnia prokuratura. Rodzina zmarłego podejrzewa, że mógł on zostać pobity

Wojcieszków: Biblioteka zachęca do... rehabilitacji

Wojcieszków: Biblioteka zachęca do... rehabilitacji 0 1

Biblioteka w Wojcieszkowie (powiat łukowski) realizuje nietypowy projekt. Będzie to połączenie kultury i... rehabilitacji.

Konkurs na dyrektora MOSiR Puławy zaskarżony

Konkurs na dyrektora MOSiR Puławy zaskarżony 5 19

Jeden z odrzuconych kandydatów startujących w konkursie na dyrektora Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji w Puławach nie zgadza się z decyzją komisji. Zaskarżył ją do Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego w Lublinie. – Jeśli wygram to będzie kompromitacja puławskich władz – mówi.

III LIGA, GRUPA IV
2. KOLEJKA

Wyniki:

Sokół Sieniawa - Wisła Puławy 1:0
Chełmianka - Motor Lublin 1:1
Wisła Sandomierz - Korona II Kielce 1:2
Orlęta Radzyń Podlaski - Stal Kraśnik 2:1
Wólczanka Wólka Pełkińska - Wisłoka Dębica 0:0
Podhale Nowy Targ - KSZO Ostrowiec Św. 1:0
Avia Świdnik - Hetman Zamość 1:0
Podlasie Biała Podlaska - Hutnik Kraków 0:2
Jutrzenka Giebułtów - Siarka Tarnobrzeg 1:4

Tabela:

1. Siarka 2 6 6-2
2. Sokół 2 6 2-0
3. Orlęta 2 4 3-2
4. Wólczanka 2 4 2-1
5. Podhale 2 4 1-0
6. Wisła Puławy 2 3 3-1
7. KSZO 2 3 3-2
8. Hutnik 2 3 3-2
9. Korona II 1 3 2-1
10. Stal 2 3 3-3
11. Avia 2 3 2-3
12. Wisłoka 2 2 0-0
13. Motor 2 1 2-3
14. Chełmianka 2 1 1-2
15. Hetman 2 1 1-2
16. Wisła Sandomierz 2 0 2-4
17. Podlasie 1 0 0-2
18. Jutrzenka 2 0 1-7

ALARM24

Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!
 

Uwaga czytelniku!

Informujemy, że w dniu 25 maja 2018 r. na terenie całej Unii Europejskiej, w tym także w Polsce, wejdzie w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. W związku z tym chcielibyśmy Ci przekazać kilka informacji na temat zasad przetwarzania Twoich danych osobowych przez administratora portalu www.dziennikwschodni.pl – spółkę Corner Media sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie.

Bardzo prosimy, zapoznaj się z tymi informacjami uważnie, są to bowiem sprawy bardzo istotne. Jeśli jesteś osobą małoletnią poniżej 16. roku życia, koniecznie przekaż tą wiadomość swoim opiekunom, którzy następnie powinni wytłumaczyć Ci, o co w niej chodzi i dlaczego się do Ciebie zwracamy.

Czym jest RODO?

RODO to potoczna nazwa Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE. W Polsce będzie ono obowiązywało od 25 maja 2018 r. Akt ten wprowadza nowy standard ochrony danych osobowych, nakładając na podmioty przetwarzające te dane (administratorów danych) szereg obowiązków, w tym obowiązek poinformowania Ciebie o sposobie przetwarzania Twoich danych, celach w jakich Twoje dane są przetwarzane oraz o uprawnieniach przysługujących Ci w związku z przetwarzaniem danych osobowych przez administratora danych.

Administrator danych

Administratorem Twoich danych osobowych jest Corner Media Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Lublinie, ul. Krakowskie Przedmieście 54, 20-002 Lublin, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego przez Sąd Rejonowy Lublin – Wschód z siedzibą w Świdniku, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, za numerem KRS 0000507517, NIP 7123286919, kapitał zakładowy – 50.000,00. PLN

Możesz się z nami skontaktować zarówno pod adresem:
Corner Media Spółka z o.o.
ul. Krakowskie Przedmieście 54
20-002 Lublinie

jak i mailowo: online@dziennikwschodni.pl

oraz telefonicznie: 81 46-26-800

Rodzaj przetwarzanych danych osobowych

Przetwarzamy dane osobowe podane przez Ciebie podczas procesu rejestracji konta na portalu www.dziennikwschodni.pl, a także dane, które są zbierane podczas korzystania przez Ciebie z tego portalu. Chodzi o dane zbierane i zapisywane w plikach cookies. Więcej na temat plików cookies przeczytasz w naszej polityce prywatności.

Pamiętaj, rejestracja konta na portalu www.dziennikwschodni.pl nie jest obowiązkowa. Nie masz także obowiązku podawania nam swoich prawdziwych danych podczas procesu rejestracji, jak również nie musisz podawać nam wszystkich danych, o które pytamy. Może się jednak zdarzyć tak, że nie posiadając Twoich wszystkich danych albo nie posiadając Twoich prawdziwych danych, nie będziemy w stanie świadczyć Ci wszystkich usług, które oferujemy oraz wywiązać się z wszystkich obowiązków określonych w regulaminie portalu dziennikwschodni.pl (np. zapewnić Ci odpowiedniego bezpieczeństwa w zakresie odzyskania danych dostępowych do konta).

Cel przetwarzania danych osobowych

Głównym celem przetwarzania przez nas Twoich danych jest zapewnienie Ci pełnej funkcjonalności działania serwisu dziennikwschodni.pl, dostępu do usług świadczonych przez nas w ramach tego serwisu, zapewniania Ci bezpieczeństwa podczas korzystania z serwisu (np. w przypadku prób nadużyć) oraz wywiązanie się przez nas z obowiązków umownych wynikających z regulaminu portalu Dziennikwschodni.pl.

Dodatkowy cel przetwarzania danych osobowych to tzw. marketing własny, tj. przetwarzanie danych wyłącznie na nasze wewnętrzne potrzeby w celach analitycznych, badawczych, statystycznych, w szczególności poprzez dążenie do jak najpełniejszego dostosowania treści wyświetlanych na naszych stronach do Twoich preferencji i zainteresowań.

Ponadto, o ile wyrazisz na to zgodę, będziemy mogli przetwarzać Twoje dane osobowe w celach marketingowych (marketing zewnętrzny), w tym przekazywać Twoje dane podmiotom z nami współpracującym – agencjom reklamowym i naszym partnerom handlowym. Pamiętaj, że zgoda na przetwarzanie Twoich danych w celach marketingowych jest całkowicie dobrowolna i możesz ją w każdej chwili wycofać.

Pamiętaj także, że jeżeli jesteś osobą małoletnią, która nie ukończyła 16. roku życia, przesyłanie informacji w celach marketingowych może nastąpić wyłącznie po wyrażeniu zgody przez Twojego rodzica lub opiekuna.

Podstawy prawne przetwarzania danych

Twoje dane osobowe mogą być przetwarzane wyłącznie zgodnie z określonymi w obecnie obowiązujących przepisach podstawami prawnymi. W zależności od celu przetwarzania danych możemy wyróżnić trzy główne podstawy prawne przetwarzania danych.

Pierwszą podstawą przetwarzania danych jest niezbędność do wykonania umów o świadczenie usług. Mamy z nią do czynienia wtedy, gdy przetwarzanie danych jest niezbędne w celu zapewnienia Ci sprawnego, bezpiecznego korzystania z naszego serwisu wraz z jego wszystkimi funkcjonalnościami. Umowy o świadczenie usług to regulaminy, w tym regulamin portalu dziennikwschodni.pl, który akceptujesz decydując się na korzystanie z naszego serwisu.

Drugą podstawą przetwarzania danych jest uzasadniony interes administratora danych. Mamy z nim do czynienia w przypadku prowadzenia pomiarów statystycznych oraz działań z zakresu marketingu własnego przez administratora danych.

Wreszcie, trzecią przesłanką przetwarzania danych jest Twoja dobrowolna i świadoma zgoda. Na jej podstawie Twoje dane mogą być wykorzystywane w celach marketingowych, a także w celu profilowania.

Pamiętaj, zgody udzielasz w pełni dobrowolnie. Masz także prawo do cofnięcia udzielonej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie będzie miało jednak wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Podmioty, którym możemy przekazywać dane

Co do zasady Twoje dane osobowe będą przez nas wykorzystywane wyłącznie na nasz własny użytek.

W pewnych sytuacjach możemy jednak przekazać Twoje dane podmiotom z nami współpracującym: – naszym partnerom handlowym, podwykonawcom oferowanych przez nas usług, agencjom marketingowym.

Dodatkowo, w przypadkach ściśle określonych w przepisach prawa, będziemy zobligowani przekazać Twoje dane podmiotom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obecnie obowiązujących przepisów prawa (np. policji czy prokuraturze), pod warunkiem oczywiście, iż wystąpią do nas z takim żądaniem, powołując się na określoną podstawę prawną.

Okres przechowywania danych

Twoje dane osobowe będą przechowywane tak długo, jak będzie to niezbędne do zapewnienia Ci dostępu do usług oferowanych przez serwis www.dziennikwchodni.pl Oczywiście, możesz w każdym czasie złożyć wniosek o zaprzestanie przetwarzania swoich danych osobowych, ich zmianę lub usunięcie.

Informacje o prawach przysługujących osobie, której dane dotyczą

Musisz wiedzieć, że niezależnie od tego, na jakiej podstawie przetwarzamy Twoje dane, masz zawsze prawo dostępu do nich oraz ich poprawiania. Możesz również w każdym momencie żądać ich usunięcia lub cofnąć albo ograniczyć wcześniej udzieloną zgodę na przetwarzanie danych osobowych, przy czym wycofanie danej zgody nie wpływa na administratora danych do przetwarzania danych w celu określonym w danej zgodzie do chwili jej wycofania.

Masz również prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych.

Możesz też zażądać od administratora danych osobowych przeniesienia Twoich danych lub uzyskania kopii Twoich danych, z tym jednak zastrzeżeniem, że prawo to nie może wpływać niekorzystnie na prawa i wolności innych osób. Administrator danych będzie realizował Twoje żądania w zakresie posiadanych możliwości technicznych.

Informacje o prawie do wniesienia skargi

Organem nadzorczym nad administratorem danych osobowych jest Generalny Inspektor Danych Osobowych, do którego masz prawo wnieść skargę za każdym razem, gdy Twoje dane będą przetwarzane w sposób w Twojej ocenie nieprawidłowy.

Informacje o tym, czy podanie danych jest wymogiem ustawowym lub umownym, czy jesteś zobowiązany do ich podania

Nie jesteś zobowiązany do podawania nam swoich danych osobowych ani wyrażania zgody na ich przetwarzanie, z tym jednak zastrzeżeniem, że ich podanie może okazać się niezbędne dla korzystania z określonych funkcjonalności serwisu.

Jest także możliwe, że jeśli nie wyrazisz zgody na przetwarzanie danych osobowych lub cofniesz wcześniej udzieloną zgodę, nie będziemy mogli zapewnić Ci dostępu do niektórych oferowanych przez nas usług, przy czym zawsze w takim wypadku zostaniesz o tym poinformowany.

Informacje o profilowaniu

Czym jest profilowanie? To zbieranie wszelkich informacji, które pozwalają bezpośrednio lub pośrednio zidentyfikować osobę, która jest poddawana profilowaniu. Profilowanie odbywa się najczęściej przy użyciu systemów informatycznych, w sposób zautomatyzowany, za pomocą specjalnych algorytmów uwzględniających określone wcześniej kryteria. Wyniki profilowania mogą być wykorzystywane m.in. do celów marketingowych, np. w celu spersonalizowania reklamy kierowanej do danego użytkownika lub przygotowania oferty uwzględniającej jego potrzeby lub preferencje.

Oświadczamy, że na chwilę obecną nie profilujemy Twoich danych. Jeśli jednak zaczniemy, zostaniesz o tym uprzednio poinformowany i będziesz miał prawo nie wyrazić na to zgody.

Bardzo prosimy o uważne zapoznanie się z powyższymi informacjami. Gdy już to zrobisz, kliknij przycisk Zapoznałem się z informacją. Przejdź do serwisu.

Rozumiem

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.