Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

III liga gr. IV

19 sierpnia 2019 r.
21:46

Remis traktują jak zwycięstwo, czyli opinie po meczu Motor - Orlęta

0 10 A A
(fot. Tomasz Lewtak/motorlublin.eu)

Motor zremisował w niedzielny wieczór z Orlętami Spomlek 0:0. Efekt? Po trzech kolejkach klub z Lublina nadal nie ma na koncie ani jednego zwycięstwa. Jak zawody oceniają trenerzy obu ekip?

AdBlock
Szanowny Czytelniku!
Dzięki reklamom czytasz za darmo. Prosimy o wyłączenie programu służącego do blokowania reklam (np. AdBlock).
Dziękujemy, redakcja Dziennika Wschodniego.
Kliknij tutaj, aby zaakceptować

Rafał Borysiuk (Orlęta Spomlek)

– Z przebiegu meczu ten punkt traktujemy, jak zwycięstwo. Motor stworzył sobie wiele wyśmienitych sytuacji i jeżeli ktoś powie, że gospodarze rozegrali słaby mecz to znaczy, że nie zna się na piłce. Mieli mnóstwo okazji, zwłaszcza w pierwszej połowie. My wróciliśmy z dalekiej podróży. Motor od początku sezonu ma pecha z tymi sytuacjami. Wierzyliśmy bardzo, że nie stracimy tej bramki. Zawodnicy wykonali jednak tytaniczną pracę. Pod koniec groźnie skontrowaliśmy i mieliśmy sytuację Przemka Ilczuka, a także według mnie ewidentny rzut karny po zagraniu ręką. Cieszymy się z tego szczęśliwego remisu, jestem dumny ze swoich chłopaków. Motorowi, jak co roku życzę awansu. Rozgrywaliśmy gorsze mecze, które przegrywaliśmy, więc teraz mamy powody do radości.

Mirosław Hajdo (Motor Lublin)

– My jesteśmy w odmiennych nastrojach. Piłka nożna polega na tym, żeby zdobywać bramki. Wrażenia artystyczne, to tylko wrażenia artystyczne. Trzeba żyć z tym remisem i zrobić wszystko, żeby jak najszybciej się pozbierać i zacząć wykorzystywać sytuacje. Nawet gdybyśmy wykorzystywali tylko 20 procent tych okazji po trzech kolejkach, to jakiś zawodnik od nas byłby liderem w klasyfikacji najlepszych strzelców. Tak niestety nie jest i to jest dla nas smutne. Chłopaki zostawili mnóstwo zdrowia na boisku. W każdym meczu gramy na sto procent. Tym bardziej szkoda, że nie potrafimy lepiej przyłożyć głowy, czy dołożyć nogi, żeby zdobyć wreszcie tego gola i zdobyć punkty. Wydawało mi się, że po trzech meczach będziemy w zdecydowanie lepszych nastrojach. Taka jest jednak piłka. Musimy umieć się podnieść i niewiele brakuje, żeby się przełamać i odnieść zwycięstwo. Jeżeli chodzi o grę, to jesteśmy na dobrej drodze. Gorzej ze skutecznością. Nie mam jednak zamiaru oceniać, czy ganić moich zawodników publicznie. Pewnie rzeczy trzeba sobie powiedzieć w szatni, a pracować dalej musimy w tym samym kierunku.

e-Wydanie

Komentarze 10

Najlepsze · Najnowsze
Avatar
kibic od lat 80-tych / 20 sierpnia 2019 o 00:56
+10
Przez 39 lat oglądania meczów widziałem wiele drużyn które pięknie i dobrze grały ale nie strzelały bramek. I np. spadały z ligi po pięknej grze. W piłce liczy się to co w sieci. W takiej wiejskiej lidze wygrywa się ambicją i zapier...niem a w Motorze tego nie ma bo chłopcy przyjechali do Lublina do bankomatu. Trener też niech nie pier... głupot, bo on też tu nie przyjechał z miłości do Motoru.
Avatar
M / 20 sierpnia 2019 o 06:29
+8
Kłamstwo o budżecie Motoru powtórzone 100 razy zamieniło się w ... prawdę. Według fachowych portali piłkarskich w zeszłym sezonie cała 11 Stali Rzeszów i pół 11 Podhala zarabiało więcej niz najlepiej zarabiający piłkarz Motoru. To starcza za cały komentarz. Dodatkowo Motor płaci horrendalne pieniądze za stadion.A Żużel za stadion nie płaci NIC.
Avatar
Gość / 20 sierpnia 2019 o 07:47
+7
Spartakus powinien się cieszyć ze żadna z kontr mleczarzy nie zakończyła się golem, słusznie sie cieszą z jednego punktu
Avatar
Gość / 20 sierpnia 2019 o 09:17
+4
A może warto by było tabelę uaktualnić.
Avatar
Kibolek / 20 sierpnia 2019 o 13:32
+2
Ja kocham Motor sialalaaaa i w 8 lidze Motorku się nie wstydzem! MOTOR PANY! NA KOLANA PRZED LUBELSKIM MOTOREM CO NIE JEST POTWOREM ALE SZARPIE WOREM!
Avatar
Jan syn Jana / 20 sierpnia 2019 o 08:41
+2
Kłamstwo o budżecie Motoru powtórzone 100 razy zamieniło się w ... prawdę. Według fachowych portali piłkarskich w zeszłym sezonie cała 11 Stali Rzeszów i pół 11 Podhala zarabiało więcej niz najlepiej zarabiający piłkarz Motoru. To starcza za cały komentarz. Dodatkowo Motor płaci horrendalne pieniądze za stadion.A Żużel za stadion nie płaci NIC.
Motor to klub miejski a piłkarze Motoru są oplacani z pieniędzy miasta. A tam są widełki ile mogą zarobić, a tu faktycznie nie są to duże kwoty ale jak się doliczy premie które nie są uwzględnione to robi się całkiem niezla kwota. Motor płaci za stadion ponieważ jest takie prawo ale ta kwota jest później wracana do klubu przez subwencje. 
Motor to klub miejski a piłkarze Motoru są oplacani z pieniędzy miasta. A tam są widełki ile mogą zarobić, a tu faktycznie nie są to duże kwoty ale jak się doliczy premie które nie są uwzględnione to robi się całkiem niezla kwota. Motor płaci za stadion ponieważ jest takie prawo ale ta kwota jest później wracana do klubu przez subwencje.  rozwiń
Avatar
CeHa / 20 sierpnia 2019 o 19:10
+1
Ja kocham Motor sialalaaaa i w 8 lidze Motorku się nie wstydzem! MOTOR PANY! NA KOLANA PRZED LUBELSKIM MOTOREM CO NIE JEST POTWOREM ALE SZARPIE WOREM!
  jak się nazywa ten klubik co kupił licencje od szarowolaków?Czy to nie ten twój spartakusik zwany przez ciebie motorkiem?
Avatar
Gość / 20 sierpnia 2019 o 07:42
+1
Ale że motor traktuje ten remis jak zwycięstwo, tak? xD nie chce mi się czytać
Avatar
Gość / 20 sierpnia 2019 o 00:37
+1
TRENER DO DYMISJI PUKI CZAS. TRAGEDIA TRAGEDIA FARSA. Przy takim budżecie jaki ma Motor powinien być min w 1 lidze. A grają jak ..... tragikomedia. Trenerze jak masz honor to odejdź wstydu oszczędź.
Avatar
Xxx / 20 sierpnia 2019 o 08:11
-1
Ale że motor traktuje ten remis jak zwycięstwo, tak? xD nie chce mi się czytać
 Wystarczy przeczytać pierwsze zdanie z wypowiedzi i jest jasne że te słowa wypowiedział trener Orlat .
Avatar
CeHa / 20 sierpnia 2019 o 19:10
+1
Ja kocham Motor sialalaaaa i w 8 lidze Motorku się nie wstydzem! MOTOR PANY! NA KOLANA PRZED LUBELSKIM MOTOREM CO NIE JEST POTWOREM ALE SZARPIE WOREM!
  jak się nazywa ten klubik co kupił licencje od szarowolaków?Czy to nie ten twój spartakusik zwany przez ciebie motorkiem?
Avatar
Kibolek / 20 sierpnia 2019 o 13:32
+2
Ja kocham Motor sialalaaaa i w 8 lidze Motorku się nie wstydzem! MOTOR PANY! NA KOLANA PRZED LUBELSKIM MOTOREM CO NIE JEST POTWOREM ALE SZARPIE WOREM!
Avatar
Gość / 20 sierpnia 2019 o 09:17
+4
A może warto by było tabelę uaktualnić.
Avatar
Jan syn Jana / 20 sierpnia 2019 o 08:41
+2
Kłamstwo o budżecie Motoru powtórzone 100 razy zamieniło się w ... prawdę. Według fachowych portali piłkarskich w zeszłym sezonie cała 11 Stali Rzeszów i pół 11 Podhala zarabiało więcej niz najlepiej zarabiający piłkarz Motoru. To starcza za cały komentarz. Dodatkowo Motor płaci horrendalne pieniądze za stadion.A Żużel za stadion nie płaci NIC.
Motor to klub miejski a piłkarze Motoru są oplacani z pieniędzy miasta. A tam są widełki ile mogą zarobić, a tu faktycznie nie są to duże kwoty ale jak się doliczy premie które nie są uwzględnione to robi się całkiem niezla kwota. Motor płaci za stadion ponieważ jest takie prawo ale ta kwota jest później wracana do klubu przez subwencje. 
Motor to klub miejski a piłkarze Motoru są oplacani z pieniędzy miasta. A tam są widełki ile mogą zarobić, a tu faktycznie nie są to duże kwoty ale jak się doliczy premie które nie są uwzględnione to robi się całkiem niezla kwota. Motor płaci za stadion ponieważ jest takie prawo ale ta kwota jest później wracana do klubu przez subwencje.  rozwiń
Avatar
Xxx / 20 sierpnia 2019 o 08:11
-1
Ale że motor traktuje ten remis jak zwycięstwo, tak? xD nie chce mi się czytać
 Wystarczy przeczytać pierwsze zdanie z wypowiedzi i jest jasne że te słowa wypowiedział trener Orlat .
Avatar
Gość / 20 sierpnia 2019 o 07:47
+7
Spartakus powinien się cieszyć ze żadna z kontr mleczarzy nie zakończyła się golem, słusznie sie cieszą z jednego punktu
Avatar
Gość / 20 sierpnia 2019 o 07:42
+1
Ale że motor traktuje ten remis jak zwycięstwo, tak? xD nie chce mi się czytać
Avatar
M / 20 sierpnia 2019 o 06:29
+8
Kłamstwo o budżecie Motoru powtórzone 100 razy zamieniło się w ... prawdę. Według fachowych portali piłkarskich w zeszłym sezonie cała 11 Stali Rzeszów i pół 11 Podhala zarabiało więcej niz najlepiej zarabiający piłkarz Motoru. To starcza za cały komentarz. Dodatkowo Motor płaci horrendalne pieniądze za stadion.A Żużel za stadion nie płaci NIC.
Avatar
kibic od lat 80-tych / 20 sierpnia 2019 o 00:56
+10
Przez 39 lat oglądania meczów widziałem wiele drużyn które pięknie i dobrze grały ale nie strzelały bramek. I np. spadały z ligi po pięknej grze. W piłce liczy się to co w sieci. W takiej wiejskiej lidze wygrywa się ambicją i zapier...niem a w Motorze tego nie ma bo chłopcy przyjechali do Lublina do bankomatu. Trener też niech nie pier... głupot, bo on też tu nie przyjechał z miłości do Motoru.
Avatar
Gość / 20 sierpnia 2019 o 00:37
+1
TRENER DO DYMISJI PUKI CZAS. TRAGEDIA TRAGEDIA FARSA. Przy takim budżecie jaki ma Motor powinien być min w 1 lidze. A grają jak ..... tragikomedia. Trenerze jak masz honor to odejdź wstydu oszczędź.
Zobacz wszystkie komentarze 10

Skomentuj

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:
Twój komentarz został dodany

Pozostałe informacje

Lublin: Pożar przy ul. Nowy Świat. Nie żyje kobieta

Lublin: Pożar przy ul. Nowy Świat. Nie żyje kobieta 0 0

Kobieta zginęła w pożarze domu przy ul. Nowy Świat w Lublinie

Sofia Ennaoui nie wystartuje na MŚ. Pech lekkoatletki AZS UMCS Lublin
galeria

Sofia Ennaoui nie wystartuje na MŚ. Pech lekkoatletki AZS UMCS Lublin 7 0

Sofia Ennaoui z powodów zdrowotnych nie wystąpi w mistrzostwach świata w Katarze. Wicemistrzyni Europy w biegu na 1500 m ma problemy ze ścięgnami Achillesa i kolanem.

Gaz z sieci, nie z butli. Przyjdź na spotkanie w tej sprawie

Gaz z sieci, nie z butli. Przyjdź na spotkanie w tej sprawie 1 7

Mimo tego, że Góra Puławska, czy Klikawa znajdują się w bliskiej odległości od Puław, lewobrzeżna część gminy Puławy nie ma dostępu do gazu. Ten, podobnie jak w małych miejscowościach, sprzedawany jest w butlach. To może się zmienić, ale jest warunek - wysoka liczba zainteresowanych gospodarstw oraz firm.

KPR Ruch Chorzów - MKS Perła Lublin 24:34

KPR Ruch Chorzów - MKS Perła Lublin 24:34 0 3

W pierwszym wyjazdowym meczu obecnego sezonu MKS Perła nie miała żadnych kłopotów w pokonaniu KPR Ruch Chorzów na jego terenie i wygrała różnicą 10 trafień.

Zrób test DNA i odłóż okulary na później. Jedyny taki salon optyczny w Polsce
Magazyn

Zrób test DNA i odłóż okulary na później. Jedyny taki salon optyczny w Polsce 17 7

Jaki wpływ mają geny na wady wzroku? Jak zadbać o oczy i jaką profilaktykę stosować w zależności od wyniku testu DNA? W Lublinie działa już jedyny w Polsce salon optyczny, w którym szybko i bezboleśnie można wykonać testy genetyczne

Łęczna przedłuża termin zgłaszania propozycji do budżetu obywatelskiego

Łęczna przedłuża termin zgłaszania propozycji do budżetu obywatelskiego 0 4

Nie jest najlepiej z pomysłami w ramach przyszłorocznego budżetu obywatelskiego w Łęcznej. Do 10 września wpłynęło ledwie kilkanaście ankiet, z czego kilka z błędami formalnymi.

Chełmianka – Podhale 1:1. Kolejny remis u siebie

Chełmianka – Podhale 1:1. Kolejny remis u siebie 0 0

Czwarty mecz bez zwycięstwa Chełmianki. Tym razem podopieczni trenera Artura Bożyka zremisowali u siebie z Podhalem Nowy Targ

Ponad 2 mln Polaków ma długi. Wkrótce upadłość konsumencka będzie łatwiejsza

Ponad 2 mln Polaków ma długi. Wkrótce upadłość konsumencka będzie łatwiejsza 2 3

Bez strachu przed komornikiem i z możliwością bezpiecznego wyjścia na prostą – taka przyszłość czeka dłużników. Wkrótce łatwiej będzie ogłosić upadłość konsumencką.

Księżyc świeci mocniej niż zwykle. To Pełnia Żniwiarzy [zdjęcia]
galeria

Księżyc świeci mocniej niż zwykle. To Pełnia Żniwiarzy [zdjęcia] 99 3

Wrześniowa pełnia Księżyca jest niezwykłym zjawiskiem. Ta, która wypadła 13 września, zdarza się niezwykle rzadko.

"Iskra Pamięci" w Zamościu [zdjęcia]
galeria

"Iskra Pamięci" w Zamościu [zdjęcia] 0 0

"Iskra Pamięci" w Zamościu. To akcja zapalenia zniczy w kształcie polskiego orła wojskowego według wzoru z 1919 roku.

Tysiąc stypendiów do rozdania. "Zapłaciłem za kurs językowy i kupiłem komputer"

Tysiąc stypendiów do rozdania. "Zapłaciłem za kurs językowy i kupiłem komputer" 0 1

Tylko do 20 września przyjmowane będą wnioski o stypendium dla najbardziej zdolnych uczniów. W tym roku otrzyma je rekordowa liczba dzieci.

Pani Marianna to najstarsza mieszkanka Lubelszczyzny. Na urodziny chciała "śledzika i piwko"

Pani Marianna to najstarsza mieszkanka Lubelszczyzny. Na urodziny chciała "śledzika i piwko" 482 15

Pani Marianna Błaziak to najstarsza mieszkanka Lubelszczyzny. Dzisiaj skończyła 110 lat. Pochodzi z Łopiennika Górnego w powiecie krasnostawskim.

MMTS Kwidzyn – Azoty Puławy 22:28

MMTS Kwidzyn – Azoty Puławy 22:28 0 0

Azoty Puławy wywalczyły na trudnym terenie W Kwidzynie drugi komplet punktów w tym sezonie

Wisła – KSZO 1:1. Wielki niedosyt w Puławach

Wisła – KSZO 1:1. Wielki niedosyt w Puławach 0 3

Wisła Puławy wygrywała na swoim stadionie z KSZO Ostrowiec Świętokrzyski, ale tuż przed końcem meczu rywalom udało się zdobyć gola na wagę remisu

Czy muzeum stroni od technologii?"Sprawdza się tradycyjne oprowadzanie turystów przez przewodników"

Czy muzeum stroni od technologii?"Sprawdza się tradycyjne oprowadzanie turystów przez przewodników" 0 15

Czy Muzeum Czartoryskich w Puławach zbyt rzadko sięga po techniczne nowinki poprawiające wygodę korzystania z placówki przez odwiedzających? Zdaniem miejskiej radnej, jego dyrekcja mogłaby zrobić więcej, wprowadzając na przykład internetową sprzedaż biletów.

III LIGA, GRUPA IV
7. KOLEJKA

Wyniki:

Avia Świdnik - Podhale Nowy Targ 1:0
Orlęta Radzyń Podlaski - Wólczanka Wólka Pełkińska 0:0
Podlasie Biała Podlaska - Motor Lublin przełożomy na 25 września
Stal Kraśnik - Wisła Sandomierz 1:1
Hetman Zamość - Jutrzenka Giebułtów 2:0
KSZO Ostrowiec Św. - Sokół Sieniawa 1:0
Wisłoka Dębica - Wisła Puławy 4:2
Hutnik Kraków - Siarka Tarnobrzeg 1:1
Korona II Kielce  - Chełmianka Chełm 2:0

Tabela:

1. Siarka 7 14 15-7
2. Hetman 7 14 14-7
3. Stal 7 13 16-8
4. Korona II 6 13 9-4
5. Wisła Puławy 7 11 10-8
6. Hutnik 7 11 13-10
7. Wólczanka 7 10 6-4
8. KSZO 7 10 9-9
9. Sokół 7 10 5-7
10. Wisłoka 7 9 9-7
11. Orlęta 7 9 6-7
12. Avia 7 8 7-13
13. Wisła Sandomierz 7 7 12-12
14. Motor 6 7 5-5
15. Podhale 7 7 6-8
16. Chełmianka 7 6 6-10
17. Podlasie 5 3 5-16
18. Jutrzenka 7 3 4-15

ALARM24

Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!
 

Uwaga czytelniku!

Informujemy, że w dniu 25 maja 2018 r. na terenie całej Unii Europejskiej, w tym także w Polsce, wejdzie w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. W związku z tym chcielibyśmy Ci przekazać kilka informacji na temat zasad przetwarzania Twoich danych osobowych przez administratora portalu www.dziennikwschodni.pl – spółkę Corner Media sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie.

Bardzo prosimy, zapoznaj się z tymi informacjami uważnie, są to bowiem sprawy bardzo istotne. Jeśli jesteś osobą małoletnią poniżej 16. roku życia, koniecznie przekaż tą wiadomość swoim opiekunom, którzy następnie powinni wytłumaczyć Ci, o co w niej chodzi i dlaczego się do Ciebie zwracamy.

Czym jest RODO?

RODO to potoczna nazwa Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE. W Polsce będzie ono obowiązywało od 25 maja 2018 r. Akt ten wprowadza nowy standard ochrony danych osobowych, nakładając na podmioty przetwarzające te dane (administratorów danych) szereg obowiązków, w tym obowiązek poinformowania Ciebie o sposobie przetwarzania Twoich danych, celach w jakich Twoje dane są przetwarzane oraz o uprawnieniach przysługujących Ci w związku z przetwarzaniem danych osobowych przez administratora danych.

Administrator danych

Administratorem Twoich danych osobowych jest Corner Media Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Lublinie, ul. Krakowskie Przedmieście 54, 20-002 Lublin, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego przez Sąd Rejonowy Lublin – Wschód z siedzibą w Świdniku, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, za numerem KRS 0000507517, NIP 7123286919, kapitał zakładowy – 50.000,00. PLN

Możesz się z nami skontaktować zarówno pod adresem:
Corner Media Spółka z o.o.
ul. Krakowskie Przedmieście 54
20-002 Lublinie

jak i mailowo: online@dziennikwschodni.pl

oraz telefonicznie: 81 46-26-800

Rodzaj przetwarzanych danych osobowych

Przetwarzamy dane osobowe podane przez Ciebie podczas procesu rejestracji konta na portalu www.dziennikwschodni.pl, a także dane, które są zbierane podczas korzystania przez Ciebie z tego portalu. Chodzi o dane zbierane i zapisywane w plikach cookies. Więcej na temat plików cookies przeczytasz w naszej polityce prywatności.

Pamiętaj, rejestracja konta na portalu www.dziennikwschodni.pl nie jest obowiązkowa. Nie masz także obowiązku podawania nam swoich prawdziwych danych podczas procesu rejestracji, jak również nie musisz podawać nam wszystkich danych, o które pytamy. Może się jednak zdarzyć tak, że nie posiadając Twoich wszystkich danych albo nie posiadając Twoich prawdziwych danych, nie będziemy w stanie świadczyć Ci wszystkich usług, które oferujemy oraz wywiązać się z wszystkich obowiązków określonych w regulaminie portalu dziennikwschodni.pl (np. zapewnić Ci odpowiedniego bezpieczeństwa w zakresie odzyskania danych dostępowych do konta).

Cel przetwarzania danych osobowych

Głównym celem przetwarzania przez nas Twoich danych jest zapewnienie Ci pełnej funkcjonalności działania serwisu dziennikwschodni.pl, dostępu do usług świadczonych przez nas w ramach tego serwisu, zapewniania Ci bezpieczeństwa podczas korzystania z serwisu (np. w przypadku prób nadużyć) oraz wywiązanie się przez nas z obowiązków umownych wynikających z regulaminu portalu Dziennikwschodni.pl.

Dodatkowy cel przetwarzania danych osobowych to tzw. marketing własny, tj. przetwarzanie danych wyłącznie na nasze wewnętrzne potrzeby w celach analitycznych, badawczych, statystycznych, w szczególności poprzez dążenie do jak najpełniejszego dostosowania treści wyświetlanych na naszych stronach do Twoich preferencji i zainteresowań.

Ponadto, o ile wyrazisz na to zgodę, będziemy mogli przetwarzać Twoje dane osobowe w celach marketingowych (marketing zewnętrzny), w tym przekazywać Twoje dane podmiotom z nami współpracującym – agencjom reklamowym i naszym partnerom handlowym. Pamiętaj, że zgoda na przetwarzanie Twoich danych w celach marketingowych jest całkowicie dobrowolna i możesz ją w każdej chwili wycofać.

Pamiętaj także, że jeżeli jesteś osobą małoletnią, która nie ukończyła 16. roku życia, przesyłanie informacji w celach marketingowych może nastąpić wyłącznie po wyrażeniu zgody przez Twojego rodzica lub opiekuna.

Podstawy prawne przetwarzania danych

Twoje dane osobowe mogą być przetwarzane wyłącznie zgodnie z określonymi w obecnie obowiązujących przepisach podstawami prawnymi. W zależności od celu przetwarzania danych możemy wyróżnić trzy główne podstawy prawne przetwarzania danych.

Pierwszą podstawą przetwarzania danych jest niezbędność do wykonania umów o świadczenie usług. Mamy z nią do czynienia wtedy, gdy przetwarzanie danych jest niezbędne w celu zapewnienia Ci sprawnego, bezpiecznego korzystania z naszego serwisu wraz z jego wszystkimi funkcjonalnościami. Umowy o świadczenie usług to regulaminy, w tym regulamin portalu dziennikwschodni.pl, który akceptujesz decydując się na korzystanie z naszego serwisu.

Drugą podstawą przetwarzania danych jest uzasadniony interes administratora danych. Mamy z nim do czynienia w przypadku prowadzenia pomiarów statystycznych oraz działań z zakresu marketingu własnego przez administratora danych.

Wreszcie, trzecią przesłanką przetwarzania danych jest Twoja dobrowolna i świadoma zgoda. Na jej podstawie Twoje dane mogą być wykorzystywane w celach marketingowych, a także w celu profilowania.

Pamiętaj, zgody udzielasz w pełni dobrowolnie. Masz także prawo do cofnięcia udzielonej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie będzie miało jednak wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Podmioty, którym możemy przekazywać dane

Co do zasady Twoje dane osobowe będą przez nas wykorzystywane wyłącznie na nasz własny użytek.

W pewnych sytuacjach możemy jednak przekazać Twoje dane podmiotom z nami współpracującym: – naszym partnerom handlowym, podwykonawcom oferowanych przez nas usług, agencjom marketingowym.

Dodatkowo, w przypadkach ściśle określonych w przepisach prawa, będziemy zobligowani przekazać Twoje dane podmiotom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obecnie obowiązujących przepisów prawa (np. policji czy prokuraturze), pod warunkiem oczywiście, iż wystąpią do nas z takim żądaniem, powołując się na określoną podstawę prawną.

Okres przechowywania danych

Twoje dane osobowe będą przechowywane tak długo, jak będzie to niezbędne do zapewnienia Ci dostępu do usług oferowanych przez serwis www.dziennikwchodni.pl Oczywiście, możesz w każdym czasie złożyć wniosek o zaprzestanie przetwarzania swoich danych osobowych, ich zmianę lub usunięcie.

Informacje o prawach przysługujących osobie, której dane dotyczą

Musisz wiedzieć, że niezależnie od tego, na jakiej podstawie przetwarzamy Twoje dane, masz zawsze prawo dostępu do nich oraz ich poprawiania. Możesz również w każdym momencie żądać ich usunięcia lub cofnąć albo ograniczyć wcześniej udzieloną zgodę na przetwarzanie danych osobowych, przy czym wycofanie danej zgody nie wpływa na administratora danych do przetwarzania danych w celu określonym w danej zgodzie do chwili jej wycofania.

Masz również prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych.

Możesz też zażądać od administratora danych osobowych przeniesienia Twoich danych lub uzyskania kopii Twoich danych, z tym jednak zastrzeżeniem, że prawo to nie może wpływać niekorzystnie na prawa i wolności innych osób. Administrator danych będzie realizował Twoje żądania w zakresie posiadanych możliwości technicznych.

Informacje o prawie do wniesienia skargi

Organem nadzorczym nad administratorem danych osobowych jest Generalny Inspektor Danych Osobowych, do którego masz prawo wnieść skargę za każdym razem, gdy Twoje dane będą przetwarzane w sposób w Twojej ocenie nieprawidłowy.

Informacje o tym, czy podanie danych jest wymogiem ustawowym lub umownym, czy jesteś zobowiązany do ich podania

Nie jesteś zobowiązany do podawania nam swoich danych osobowych ani wyrażania zgody na ich przetwarzanie, z tym jednak zastrzeżeniem, że ich podanie może okazać się niezbędne dla korzystania z określonych funkcjonalności serwisu.

Jest także możliwe, że jeśli nie wyrazisz zgody na przetwarzanie danych osobowych lub cofniesz wcześniej udzieloną zgodę, nie będziemy mogli zapewnić Ci dostępu do niektórych oferowanych przez nas usług, przy czym zawsze w takim wypadku zostaniesz o tym poinformowany.

Informacje o profilowaniu

Czym jest profilowanie? To zbieranie wszelkich informacji, które pozwalają bezpośrednio lub pośrednio zidentyfikować osobę, która jest poddawana profilowaniu. Profilowanie odbywa się najczęściej przy użyciu systemów informatycznych, w sposób zautomatyzowany, za pomocą specjalnych algorytmów uwzględniających określone wcześniej kryteria. Wyniki profilowania mogą być wykorzystywane m.in. do celów marketingowych, np. w celu spersonalizowania reklamy kierowanej do danego użytkownika lub przygotowania oferty uwzględniającej jego potrzeby lub preferencje.

Oświadczamy, że na chwilę obecną nie profilujemy Twoich danych. Jeśli jednak zaczniemy, zostaniesz o tym uprzednio poinformowany i będziesz miał prawo nie wyrazić na to zgody.

Bardzo prosimy o uważne zapoznanie się z powyższymi informacjami. Gdy już to zrobisz, kliknij przycisk Zapoznałem się z informacją. Przejdź do serwisu.

Rozumiem

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.