Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Ekstraklasa

25 września 2021 r.
9:01

Kluczowy moment nastąpił w 35 minucie, czyli opinie po meczu Górnika Łęczna z Lechią Gdańsk

Autor: Zdjęcie autora bs
0 5 A A
(fot. GORNIK.LECZNA.PL)

Mecz Górnika Łęczna z Lechią Gdańsk zakończył się wysoką wygrana gości. Po spotkaniu trener łęcznian przyznał, że kluczowym momentem było opuszczenie boiska przez Janusza Gola. Z kolei trener gdańszczan mówił nie tylko o meczu, ale i tragicznym wydarzeniu przed spotkaniem

AdBlock
Szanowny Czytelniku!
Dzięki reklamom czytasz za darmo. Prosimy o wyłączenie programu służącego do blokowania reklam (np. AdBlock).
Dziękujemy, redakcja Dziennika Wschodniego.
Kliknij tutaj, aby zaakceptować

Kamil Kiereś, trener Górnika

- Nie ma co opowiadać po meczu z Lechią, że jest dobrze, kiedy przegrywamy czterema bramkami u siebie. Nie zaczęliśmy tego meczu na takim poziomie jak przeciwko Wiśle Płock i Legii Warszawa. Nie byliśmy wystarczająco agresywni dynamiczni i wybiegani. Wydaje mi się, że staraliśmy się trzymać założeń taktycznych, ale Lechia dobrze operowała piłką od samego początku spotkania. Było widać, że będzie nam ciężko. Możemy żałować sytuacji z trzeciej minuty, kiedy po dograniu od Lokilo do Wędrychowskiego Kuciak zdołał obronić jego strzał. Później Janusz Gol spróbował uderzać z dystansu, ale Lechia była także aktywna na naszej połowie i miała optyczną przewagę. Kluczowy moment to druga żółta, a w konsekwencji czerwona kartka dla Gola. Kiedy zaczęliśmy grać w osłabieniu rywale szybko zaczęli wprowadzać piłkę w boczne sektory boiska. My nie potrafiliśmy tego zabezpieczyć. Przy pierwszej bramce popełniliśmy błąd w ustawieniu, a chwilę później po kolejnym dośrodkowaniu przeciwnicy podwyższyli na 2:0.

W przerwie poprzez zmianę ustawienia starałem się wyzwolić w zawodnikach energię. Krykun i Mak wcielili się w rolę napastników. Założyliśmy pressing i Mak miał okazję na gola kontaktowego. Tak się niestety nie stało. Trzeci gol w zasadzie zamknął emocje w tym spotkaniu. Lechia wykorzystała to, że podjęliśmy ryzyko i zdobyła jeszcze jednego gola. W końcówce Mak miał jeszcze jedną okazję, ale bez powodzenia.

Jesteśmy w trudnym momencie. Kibice przychodzą na stadion i mają swoje oczekiwania, a my nie możemy się po meczu z Lechią niczym pochwalić. Musimy to przegryźć i przygotować się do meczu Pucharu Polski z Górnikiem Polkowice, a następnie ligowej potyczki z Pogonią Szczecin i walczyć dalej.

Tomasz Kaczmarek, trener Lechii

- W drodze na mecz do Łęcznej zdarzył się tragiczny wypadek, w którym zginął jeden z naszych kibiców. Były też osoby ranne. To dla nas trudne i chciałem złożyć kondolencje dla rodziny tej osoby i kibiców Lechii. W takich chwilach piłka nożna jest najmniej istotna. Mam nadzieję, że osoby poszkodowane wrócą do zdrowia. Zespół bardzo docenia to, że na naszych meczach są kibice i bardzo nas wspierają, także na wyjazdach.

Co do meczu to chcę pogratulować moim zawodnikom, bo mamy za sobą dobry tydzień. Mecze na terenie beniaminków są zawsze trudne. Nie wszystko co robimy na boisku jest idealne, ale widać, że drużyna bardzo chce wygrywać.

Skomentuj i udostępnij na Facebooku
e-Wydanie

Komentarze 5

Najlepsze · Najnowsze
Avatar
PISFAN / 25 września 2021 r. o 12:27
I jeszcze jedno pytanie Czy wyjaśnił pan ze Śpiączką jego głupie zachowanie w meczu z legią gdzie żółtą kartką którą zarobił po strzeleniu gola osłabił swój zespół we wczorajszym spotkaniu z Lechią ?
Avatar
PISFAN / 25 września 2021 r. o 12:17
Panie trenerze powiedzmy sobie szczerze że Górnik nie ma zespołu na ekstraklasę i jeżeli Nikitović w przerwie zimowej nie dokona wartościowych transferów to czarno widzę przyszłość pańskiego zespołu w ekstraklasie
Avatar
martinez957 / 25 września 2021 r. o 15:50
Po pierwsze i najważniejsze: Górnik nie ma obrony, 22 bramki w 9 meczach, beznadzieja. Atak słaby a obrony brak. I to są problemy a nie jakieś tam pierd.lety
Avatar
Dunloop / 25 września 2021 r. o 12:28
Powiem tam... Panie trenerze wielu ludzi ma do Pana ogromny szacunek za to co Pan osiągną, ale... Teraz trzeba przestać pierd...ić ciągle te same durnoty i wygadywać że to że tamto że nad tym trzeba popracować a tamto poprawić że nie weszliśmy w mecz tak jak z tym czy z tamtym... Kwa mać!!!! Daj Pan szansę tym co przyszli i biegają a jakiemuś Golowi czy darmnemu super snajperowi Wojciechowskiemu bo tak jak obserwuję to nawet w rezerwach Górnika są lepsi od nich...
Avatar
PISFAN / 26 września 2021 r. o 14:43
No wrócił Górnik na swoje ostatnie miejsce w tabeli brawo Nikitović tak trzymać
Avatar
PISFAN / 26 września 2021 r. o 14:43
No wrócił Górnik na swoje ostatnie miejsce w tabeli brawo Nikitović tak trzymać
Avatar
martinez957 / 25 września 2021 r. o 15:50
Po pierwsze i najważniejsze: Górnik nie ma obrony, 22 bramki w 9 meczach, beznadzieja. Atak słaby a obrony brak. I to są problemy a nie jakieś tam pierd.lety
Avatar
Dunloop / 25 września 2021 r. o 12:28
Powiem tam... Panie trenerze wielu ludzi ma do Pana ogromny szacunek za to co Pan osiągną, ale... Teraz trzeba przestać pierd...ić ciągle te same durnoty i wygadywać że to że tamto że nad tym trzeba popracować a tamto poprawić że nie weszliśmy w mecz tak jak z tym czy z tamtym... Kwa mać!!!! Daj Pan szansę tym co przyszli i biegają a jakiemuś Golowi czy darmnemu super snajperowi Wojciechowskiemu bo tak jak obserwuję to nawet w rezerwach Górnika są lepsi od nich...
Avatar
PISFAN / 25 września 2021 r. o 12:27
I jeszcze jedno pytanie Czy wyjaśnił pan ze Śpiączką jego głupie zachowanie w meczu z legią gdzie żółtą kartką którą zarobił po strzeleniu gola osłabił swój zespół we wczorajszym spotkaniu z Lechią ?
Avatar
PISFAN / 25 września 2021 r. o 12:17
Panie trenerze powiedzmy sobie szczerze że Górnik nie ma zespołu na ekstraklasę i jeżeli Nikitović w przerwie zimowej nie dokona wartościowych transferów to czarno widzę przyszłość pańskiego zespołu w ekstraklasie
Zobacz wszystkie komentarze 5

Skomentuj

Aby napisać komentarz, należy się zalogować:

Nie publikujemy nic na Twojej tablicy na Facebooku oraz nikomu nie udostępniamy Twoich danych osobistych.
Podczas pierwszego logowania zostaniesz poproszony o wybór swojej nazwy użytkownika.

Twój komentarz został dodany

Pozostałe informacje

Ślub Marzeń. Agata i Grzegorz – miłość z internetu, która wygrała plebiscyt Dziennika Wschodniego
galeria

Ślub Marzeń. Agata i Grzegorz – miłość z internetu, która wygrała plebiscyt Dziennika Wschodniego

Poznali się w internecie, a na pierwszej randce w ciepły letni dzień poszli na lody. Agata i Grzegorz zajęli pierwsze miejsce w plebiscycie „Ślub Marzeń” organizowanym przez Dziennik Wchodni we współpracy z salonem sukni ślubnych Lanesta. W nagrodę otrzymali voucher na zakup sukni ślubnej o wartości 3 tys. zł. Zwycięska para otrzymała 49 proc. wszystkich głosów.

Polski Cukier Start Lublin – King Szczecin 75:69. Koniec złej passy [zdjęcia]
galeria

Polski Cukier Start Lublin – King Szczecin 75:69. Koniec złej passy [zdjęcia]

Polski Cukier Start Lublin przełamał serię porażek i pokonał King Szczecin

Pomóż Dzieciom Przetrwać Zimę. W piątek specjalna aukcja, a na niej naszyjnik Agaty Kornhauser-Dudy
PDPZ 2022

Pomóż Dzieciom Przetrwać Zimę. W piątek specjalna aukcja, a na niej naszyjnik Agaty Kornhauser-Dudy

Płyty z autografami muzyków, pamiątki od sportowców czy dzieła sztuki będzie można dziś nabyć w Lubelskim Urzędzie Wojewódzkim na rzecz akcji charytatywnej Pomóż Dzieciom Przetrwać Zimę. To kolejna odsłona wyjątkowej „aukcji”, której uczestnicy licytować mogą nie za pieniądze, ale przede wszystkim za produkty spożywcze. Początek o godz. 15.30.

Nowe miejsce dla seniorów w Lublinie. Był też Święty Mikołaj

Nowe miejsce dla seniorów w Lublinie. Był też Święty Mikołaj

Na poniedziałek zaplanowano pierwsze zajęcia w Środowiskowym Centrum Seniorów, które powstało w budynku podstawówki przy ul. Śliwińskiego. Starsi mieszkańcy będą mogli aktywnie spędzać tu czas, korzystając m.in. z ćwiczeń.

Jak zadzwonisz na 112, to teraz odbierają przy Wojciechowskiej
zdjęcia
galeria

Jak zadzwonisz na 112, to teraz odbierają przy Wojciechowskiej

Już nie przy ul. Szczerbowskiego, na piętrze u strażaków, tylko w samodzielnym budynku przy ul. Wojciechowskiej 1. Operatorzy Centrum Powiadamiania Ratunkowego i Dyspozytorni Medycznej w Lublinie od 1 grudnia pracują już w nowym miejscu.

Lubelskie. Bakterie coli w wodociągu. Wyszło to w próbkach pobranych w Biedronce

Lubelskie. Bakterie coli w wodociągu. Wyszło to w próbkach pobranych w Biedronce

Puławski sanepid poinformował o zanieczyszczeniu wody z wodociągu w Wierzchoniowie. Pobrane próbki wykazały obecność bakterii z grupy coli. Woda nie nadaje się do spożycia.

Lublinianka do końca roku potrzebuje 150 tysięcy złotych. "Nie brakuje nam niczego innego, jak funduszy"

Lublinianka do końca roku potrzebuje 150 tysięcy złotych. "Nie brakuje nam niczego innego, jak funduszy"

Rozmowa z Pawłem Brzuszkiewiczem, prezesem Lublinianki

Świerk ma być w tym roku królem rozdania. Sprawdzamy ceny choinek w Lublinie

Świerk ma być w tym roku królem rozdania. Sprawdzamy ceny choinek w Lublinie

Sprzedawcy choinek mówią, że starają się trzymać ceny w ryzach, ale i tak jest drożej. A jeśli chodzi o trendy w choinkowej modzie, to świerki z plantacji mają przyćmić najpiękniejsze jodły.

Świetny występ bokserek z województwa lubelskiego podczas mistrzostw Polski seniorek w Zabrzu

Świetny występ bokserek z województwa lubelskiego podczas mistrzostw Polski seniorek w Zabrzu

W finałowej gali mogliśmy zobaczyć dwie zawodniczki z naszego regionu – Sandrę Bobowicz i Julię Szeremetę

Minister środowiska o elektrowni atomowej. Wskazuje na wieś w Lubelskiem
zdjęcia
galeria

Minister środowiska o elektrowni atomowej. Wskazuje na wieś w Lubelskiem

Wkrótce zostanie wskazana lokalizacja dla kolejnej elektrowni jądrowej. Na liście - ale nic nie jest przesądzone - jest miejscowość w Lubelskiem. Podczas Konwentu Marszałków Województw RP w Lublinie była też mowa o bezpieczeństwie żywnościowym.

Czego Polacy szukali w Google w 2022 roku? Nie tylko hasło "Putin"
Ranking
galeria

Czego Polacy szukali w Google w 2022 roku? Nie tylko hasło "Putin"

Najpopularniejsza wyszukiwarka świata przedstawia raport za 2022 roku. Prezentuje hasła, które były najczęściej wyszukiwane.

Marszałek chce odwołać dyrektora najlepszego szpitala w województwie

Marszałek chce odwołać dyrektora najlepszego szpitala w województwie

Ważą się losy Adama Chodzińskiego. Dyrektor Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego może stracić stanowisko, bo marszałek województwa lubelskiego stracił do niego zaufanie m.in. wskutek pogorszenia sytuacji finansowej placówki.

Pod koszami Dziennika Wschodniego im. Andrzeja Wawrzyckiego: Lider wciąż w formie

Pod koszami Dziennika Wschodniego im. Andrzeja Wawrzyckiego: Lider wciąż w formie

Symbit udał się na świąteczną przerwę jako lider zmagań. Podopieczni Sławomira Łątki pokonali po emocjonującym spotkaniu Piąty Faul

Rządowy węgiel dla Lublina okazał się kiepski jakościowo. Za dużo miału

Rządowy węgiel dla Lublina okazał się kiepski jakościowo. Za dużo miału

Jest spory problem z jakością indonezyjskiego węgla rozprowadzanego przez miasto po niższej cenie w ramach rządowego programu. Paliwo nie jest sortowane po przywiezieniu i zawiera zbyt dużo miału.

Trzy darmowe spektakle w ramach Przestrzeni Sztuki w Centrum Kultury w Lublinie
8 grudnia 2022, 19:30

Trzy darmowe spektakle w ramach Przestrzeni Sztuki w Centrum Kultury w Lublinie

W najbliższych dniach w Centrum Kultury w Lublinie (ul. Peowiaków 12) będzie można uczestniczyć w próbach otwartych spektakli w ramach konkursu Przestrzeni Sztuki Teatr. Pierwszy pokaz dziś o godz. 19.30.

PKO BP EKSTRAKLASA
17. KOLEJKA

Wyniki:

Górnik Zabrze - Miedź Legnica 0-3
Jagiellonia Białystok - Lech Poznań 1-2
Korona Kielce - Widzew Łódź 0-1
Lechia Gdańsk - Piast Gliwice 1-3
Radomiak Radom - Pogoń Szczecin 1-2
Śląsk Wrocław - Legia Warszawa 0-0
Warta Poznań - Stal Mielec 1-1
Wisła Płock - Cracovia 1-0
Zagłębie Lubin - Raków Częstochowa 1-2

Tabela:

1. Raków 17 41 35-12
2. Legia 17 32 24-19
3. Widzew 17 29 22-17
4. Pogoń 17 29 29-25
5. Wisła 17 28 29-24
6. Lech 16 28 20-15
7. Stal 17 27 25-22
8. Cracovia 17 25 18-12
9. Warta 17 25 18-16
10. Radomiak 17 23 21-23
11. Śląsk 17 21 17-22
12. Górnik Z. 17 20 26-28
13. Jagiellonia 17 18 25-26
14. Lechia 17 17 18-30
15. Zagłębie 17 17 13-27
16. Piast 16 16 18-22
17. Korona 17 13 17-26
18. Miedź 16 12 18-27

ALARM24

Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!