Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

e-Wydanie - promocja 1zł za miesiąc!

III liga gr. IV

8 marca 2020 r.
9:52

Pokazaliśmy, że mamy jakość, czyli opinie po meczu Motor - Chełmianka

0 13 A A
(fot. Krzysztof Mazur)

Motor rozgromił w sobotę Chełmiankę 7:0. Inauguracja drugiej części rozgrywek III ligi wypadła w Lublinie okazale, a jak zawody oceniają trenerzy i piłkarze obu ekip?

AdBlock
Szanowny Czytelniku!
Dzięki reklamom czytasz za darmo. Prosimy o wyłączenie programu służącego do blokowania reklam (np. AdBlock).
Dziękujemy, redakcja Dziennika Wschodniego.
Kliknij tutaj, aby zaakceptować

Jan Konojacki (Chełmianka Chełm)

– Gratulacje dla Motoru za świetny występ. Gospodarze realizowali swój plan od początku do końca, nie było momentów zwątpienia w to, co nakreślili trenerzy. My też mieliśmy swój plan. Liczyliśmy, że uda się wyjść z kontrą i być może strzelić gola. Niestety, Motor odpowiednio reagował na to co robiliśmy na boisku. I nie dał nam zrobić zbyt wiele. Ze swojej strony chciałem podziękować swoim zawodnikom, kibicom, którzy przyjechali z Chełma i tym zgromadzonym na stadionie. Mamy materiał do analizy, musimy sporo poprawić. Zabrakło nam głównie doświadczenia. Motorowi życzę przede wszystkim awansu.

Tomasz Jasik (Motor Lublin)

– Dziękujemy za gratulacje, na pewno dla nas ten mecz był ciężki, jeżeli chodzi o presję. Wiadomo, ze długo czekaliśmy na rozpoczęcie wiosny. Im bliżej tego pierwszego spotkania, tym bardziej odczuwaliśmy presję. Liczyliśmy na dobry występ i taki był. Jesteśmy zadowoleni z wyniku i trzech punktów. Przeciwnik mądrze się ustawił, wszystkie trzy formacje grały blisko siebie, na 30 metrze od swojej bramki i w takiej sytuacji gra się ciężko w ataku pozycyjnym. Pokazaliśmy jednak, ze mamy jakość. Szacunek za cierpliwość, za to że długo utrzymywaliśmy się przy piłce na połowie przeciwnika. Udało się otworzyć wynik po strzale z dystansu. Potem, jak poczuliśmy krew, a przestrzenie były większe ze względu na zmęczenie grało się już łatwiej. Około 60-70 minuty młodzieży z Chełma zaczęło brakować sił. Słowa uznania należą się naszym zmiennikom. Każdy z wchodzących zawodników nakręcił tempo gry i trzeba im oddać, że z każdą minutą chcieliśmy więcej. Nie można popadać w samozachwyt. Cieszymy się z trzech punktów i dalej z pokorą przystąpimy do kolejnych meczów.

Czy spodziewaliśmy się takiej dominacji?

– Wiedzieliśmy, jak rywale podejdą do meczu. Obserwowaliśmy ich w meczach sparingowych. Wiedzieliśmy, że oddadzą nam piłkę i że to im będzie pasowało. Wyżej byłoby im bronić dużo trudniej. Dobór rywali w sparingach był taki, żeby odzwierciedlić ten pierwszy mecz o punkty. Ćwiczyliśmy to i spodziewaliśmy się tego. Z pełną pokorą przystąpimy jednak do kolejnego meczu z Orlętami Radzyń Podlaski. We wtorek będzie czas na analizę dobrych zagrań i błędów, ale już zaczynamy myśleć o tym kolejnym występie. Chcemy tam pojechać dobrze przygotowani pod względem taktycznym i mentalnym.

Czy przygotowanie fizyczne będzie wiosną mocną stroną Motoru?

– Trudno powiedzieć odnośnie przygotowania kondycyjnego gości. Trudno się gra jak się traci kolejne bramki. Siły wtedy uciekają, a motywacja się zmniejsza. Jak się strzela to gole nakręcają zespół. Jesteśmy dobrze przygotowani, ale mamy też szeroką i dobrą pod względem jakościowym kadrę. Ci którzy weszli od Bartka Rymka począwszy, a na Piotrku Darmochwale, który zdobył dwa gole skończywszy dali pozytywny impuls. Zmiennicy pokazali, że łatwo się nie poddadzą w walce o skład.

Piotr Kożuchowski (Chełmianka Chełm)

– 0:7 to kiepski wynik. Byliśmy przygotowani na to, że Motor to bardzo mocna drużyna. Mieliśmy swój pla nna ten mecz. Szkoda pierwszej bramki w pierwszej połowie. Wtedy jeszcze mieliśmy siły, ale w drugiej bramki tych sił brakowało i mocywacji tak samo. Wierzę jednak w chłopaków, że będziemy walczyli w kolejnych spotkaniach do ostatniej minuty. Wierzę, że sprawimy w tej rundzie jeszcze nie jedną niespodziankę. Na pewno musimy się podnieść menatlnie. Chłopcy są młodzi, ale mają dobrze poukładane w głowie i na pewno nie tracimy wiary. Za tydzień będziemy przygotowani do walki.

Maksymilian Cichocki (Motor Lublin)

– Na początku spotkania było bardzo ciasno w środku i ciężko było dostać się w pole karne Chełmianki. Jak strzeliłem 1:0 to później było już łatwo. W Analizie mieliśmy, żeby strzelać z dystansu, wiec cieszę się, że to mi udało się otworzyć wynik. Po przerwie było już więcej miejsca w bocznych sektorach. Na razie nie skupiamy się na awansie tylko myślimy o kolejnym rywalu. Do Radzynia na pewno pojedziemy po kolejne trzy punkty. Nie leży nam ten przeciwnik, ale musimy się przełamać w Radzyniu i przywieźć z stamtąd trzy punkty.

Motor Lublin - Chełmianka Chełm. Galeria zdjęć

Skomentuj i udostępnij na Facebooku
e-Wydanie

Komentarze 13

Najlepsze · Najnowsze
Avatar
Kibic / 8 marca 2020 r. o 13:00
+6
Chks dramat i wstyd na całą Polskę. Teraz widać jak ta młodzież nadaje się do gry w piłkę... Paralitycy
Avatar
Gość / 8 marca 2020 r. o 12:32
+5
Tylko MOTOR !!!
Avatar
Gość / 9 marca 2020 r. o 00:00
+4
Po co bić pianę. Wygrali z drużyna, która jest praktycznie bankrutem i będzie grać w następnym sezonie w 4 lidze. Niech oni najpierw wygraja jakiś mecz w miarę z poważna drużyna jak Avia Świdnik lub inny Hutnik Kraków i wtedy można robić analizy podać o pokazaniu mocy. Motor jest praktycznie co sezon poza zasięgiem finansowym pozostałych klubów, a zazwyczaj się kończy tak jak zawsze. Oby w tym roku było inaczej
Avatar
.M. / 9 marca 2020 r. o 20:55
+3
Dajmy tej Chełmiance jeszcze czas. Gra w "niskim pressingu" z liderami i szukanie szansy na punkt w 0-0 ma sens. Gorzej wyszło z wykonaniem, ale trafił im się najgorszy przeciwnik na otwarcie i to na wyjeździe. Ale jak Chełmianka dalej z tymi młodymi chłopakami  będzie taka pasywna z ekipami ze środka/dołu tabeli to faktycznie będzie dramat.
Avatar
Gość / 8 marca 2020 r. o 19:39
+3
Już rodzice usprawiedliwia swoich lalusiow? Jak nie grali to nikt im szansy nie daje jak grają i baty dostają to wina najstarszych. Zabierajcie swoje marionetki i do innej piaskownicy. Oni nawet w 4 lidze mieli by problem
Avatar
gb / 10 marca 2020 r. o 09:08
+2
Teraz Prezio bedzie sie modlił zeby cos koło 0:3 się zdarzyło
Avatar
Gość / 9 marca 2020 r. o 17:48
+2
W Chełmie tak jest o lat że ci młodzi wyróżniają się może i w juniorach ale na tym się kończy bo dalszego etapu nie potrafią przeskoczyć. Więc błąd jest na pewno w szkoleniu. Ale nikt się do tego nie przyznaje
Avatar
Gość / 9 marca 2020 r. o 09:23
+2
Chłopie walczyć to każdy potrafi ale grać w piłkę już nie. Nie zastanawia cie ze młodzi szkoleni w Chełmie nie nadają się na 4 poziom rozgrywkowy a i na 5 poziomie nie byliby orłami. Ale widzę że ty jesteś oderwany od rzeczywistości albo sam ich szkoliłeś. Tu nikt nie ma kompleksów tylko mówi jak jest
Avatar
Do Gościa / 8 marca 2020 r. o 22:59
+2
Strasznie jesteś wyczulony - nie widzę tu żadnego komentarza rodziców i nie widzę podstawy by nazywać młodzież Chełmianki lalusiami, wielokrotnie pokazali, że potrafią walczyć i jestem przekonany, że teraz też dostarczą nam radości. Zastanawiam się skąd u Ciebie tyle nienawiści. Taki mamy skład chłopaki walczą i powinniśmy im tylko kibicować. Najprościej samemu pokazać swoje umiejętności a nie wyzywać kogoś od marionetek. Z tego co się orientuję to żaden domorosły Diego Maradona nie pojawił się w klubie by z niego skorzystać - natomiast wielu "znafców" pojawiło się by dowalić komuś.
Strasznie jesteś wyczulony - nie widzę tu żadnego komentarza rodziców i nie widzę podstawy by nazywać młodzież Chełmianki lalusiami, wielokrotnie pokazali, że potrafią walczyć i jestem przekonany, że teraz też dostarczą nam radości. Zastanawiam się skąd u Ciebie tyle nienawiści. Taki mamy skład chłopaki walczą i powinniśmy im tylko kibicować. Najprościej samemu pokazać swoje umiejętności a nie wyzywać kogoś od marionetek. Z tego co się orientuję to żaden domorosły Diego Maradona nie pojawił się w klubie by z niego skorzystać - natomiast wiel... rozwiń
Avatar
Kibic / 9 marca 2020 r. o 12:21
+1
Napinasz się po kilku meczach, od razu przesądzając że jeżeli trenowali w Chełmie jako juniorzy to już popił wodą na ich granie w IV czy nawet piatej lidze i niby taka jest realna ocena? Jako juniorzy byli wyróżniającymi się w województwie i nie znam przyczyny dlaczego mieli by gorzej wejść w grę seniora od innych juniorów z regionu. A ktoś, kto uważa, że przesunięci w trybie natychmiastowym z juniorów do seniorów po kilu meczach będą ogrywać kluby złożone z ciężkiego zaciągu finansowego jest dopiero oderwany od rzeczywistości.
Avatar
gb / 10 marca 2020 r. o 09:08
+2
Teraz Prezio bedzie sie modlił zeby cos koło 0:3 się zdarzyło
Avatar
.M. / 9 marca 2020 r. o 20:55
+3
Dajmy tej Chełmiance jeszcze czas. Gra w "niskim pressingu" z liderami i szukanie szansy na punkt w 0-0 ma sens. Gorzej wyszło z wykonaniem, ale trafił im się najgorszy przeciwnik na otwarcie i to na wyjeździe. Ale jak Chełmianka dalej z tymi młodymi chłopakami  będzie taka pasywna z ekipami ze środka/dołu tabeli to faktycznie będzie dramat.
Avatar
Gość / 9 marca 2020 r. o 17:48
+2
W Chełmie tak jest o lat że ci młodzi wyróżniają się może i w juniorach ale na tym się kończy bo dalszego etapu nie potrafią przeskoczyć. Więc błąd jest na pewno w szkoleniu. Ale nikt się do tego nie przyznaje
Avatar
Kibic / 9 marca 2020 r. o 12:21
+1
Napinasz się po kilku meczach, od razu przesądzając że jeżeli trenowali w Chełmie jako juniorzy to już popił wodą na ich granie w IV czy nawet piatej lidze i niby taka jest realna ocena? Jako juniorzy byli wyróżniającymi się w województwie i nie znam przyczyny dlaczego mieli by gorzej wejść w grę seniora od innych juniorów z regionu. A ktoś, kto uważa, że przesunięci w trybie natychmiastowym z juniorów do seniorów po kilu meczach będą ogrywać kluby złożone z ciężkiego zaciągu finansowego jest dopiero oderwany od rzeczywistości.
Avatar
Gość / 9 marca 2020 r. o 09:23
+2
Chłopie walczyć to każdy potrafi ale grać w piłkę już nie. Nie zastanawia cie ze młodzi szkoleni w Chełmie nie nadają się na 4 poziom rozgrywkowy a i na 5 poziomie nie byliby orłami. Ale widzę że ty jesteś oderwany od rzeczywistości albo sam ich szkoliłeś. Tu nikt nie ma kompleksów tylko mówi jak jest
Avatar
Gość / 9 marca 2020 r. o 00:00
+4
Po co bić pianę. Wygrali z drużyna, która jest praktycznie bankrutem i będzie grać w następnym sezonie w 4 lidze. Niech oni najpierw wygraja jakiś mecz w miarę z poważna drużyna jak Avia Świdnik lub inny Hutnik Kraków i wtedy można robić analizy podać o pokazaniu mocy. Motor jest praktycznie co sezon poza zasięgiem finansowym pozostałych klubów, a zazwyczaj się kończy tak jak zawsze. Oby w tym roku było inaczej
Avatar
Do Gościa / 8 marca 2020 r. o 22:59
+2
Strasznie jesteś wyczulony - nie widzę tu żadnego komentarza rodziców i nie widzę podstawy by nazywać młodzież Chełmianki lalusiami, wielokrotnie pokazali, że potrafią walczyć i jestem przekonany, że teraz też dostarczą nam radości. Zastanawiam się skąd u Ciebie tyle nienawiści. Taki mamy skład chłopaki walczą i powinniśmy im tylko kibicować. Najprościej samemu pokazać swoje umiejętności a nie wyzywać kogoś od marionetek. Z tego co się orientuję to żaden domorosły Diego Maradona nie pojawił się w klubie by z niego skorzystać - natomiast wielu "znafców" pojawiło się by dowalić komuś.
Strasznie jesteś wyczulony - nie widzę tu żadnego komentarza rodziców i nie widzę podstawy by nazywać młodzież Chełmianki lalusiami, wielokrotnie pokazali, że potrafią walczyć i jestem przekonany, że teraz też dostarczą nam radości. Zastanawiam się skąd u Ciebie tyle nienawiści. Taki mamy skład chłopaki walczą i powinniśmy im tylko kibicować. Najprościej samemu pokazać swoje umiejętności a nie wyzywać kogoś od marionetek. Z tego co się orientuję to żaden domorosły Diego Maradona nie pojawił się w klubie by z niego skorzystać - natomiast wiel... rozwiń
Avatar
Kibic / 8 marca 2020 r. o 22:46
+1
Spokojnie bez paniki jeszcze będziecie przecierać oczy - po pierwszym meczu nie róbcie oceny całego sezonu. A wielkie słowa że wstyd na całą Polskę to tylko efekt kompleksów.
Avatar
Gość / 8 marca 2020 r. o 19:39
+3
Już rodzice usprawiedliwia swoich lalusiow? Jak nie grali to nikt im szansy nie daje jak grają i baty dostają to wina najstarszych. Zabierajcie swoje marionetki i do innej piaskownicy. Oni nawet w 4 lidze mieli by problem
Avatar
Porucznik Borewicz / 8 marca 2020 r. o 16:06
-1
Ta młodzież Chełmianki jest cienka jak d.pa węża! Zero gry do przodu, a w obronie dramat. Już w I połowie Motor powinien prowadzić 3 ... 4:0 ! Jak już było 3:0 w plecy to co tu było bronić ?!?! Ale nie "kołcze" Chełmianki dalej taktyka obronna, tylko co oni bronili?! Ta drużyna wzmocniona jakimiś odpadami z okregowki (może Wiecaszek w miarę coś potrafi, ale też już nie pobiega) nie ma najmniejszych szans na utrzymanie, ale trener Jano będzie mówił w wywiadach że "gramy o utrzymanie". Chyba swojej posady, której wcale nie byłbym taki pewny. Jak po 5 pierwszych meczach będzie okrągłe 0 pkt i bramki 0-20 wtedy i jego pozycja będzie żadna. Sama psychologia i bieganie za piłką nic nie da. Te małolaty nie potrafią wyjść z akcją, a Ukrainiec sam z przodu nic nie zrobi. Zresztą kto mu dogra, jak wszyscy bronią 25 metrów od bramki. Jeszcze żeby to było krycie, a oni stoją w dziewieciu między 16 a 25 metrem! Zresztą co ten trener może ich nauczyć jak piłkarz był z niego mierny. Surowy jak jego taktyka. Jeśli w pozostałych meczach tą drużyną ma tak grać, to będą dostawac do zera, bo bramki nikt nie strzeli. Granie na 0:0 źle się kończy, a jak do przodu się nie potrafi to wynik jest z góry wiadomy. Po dwóch meczach u siebie w D.pe będzie 50 osób na meczu, bo nikt nie będzie chciał tego oglądać! A jeszcze słówko do Prezesa: Słyszałem że kierunkowy do klubu się zmienił ? ... 07 ... 07 ... 07
Ta młodzież Chełmianki jest cienka jak d.pa węża! Zero gry do przodu, a w obronie dramat. Już w I połowie Motor powinien prowadzić 3 ... 4:0 ! Jak już było 3:0 w plecy to co tu było bronić ?!?! Ale nie "kołcze" Chełmianki dalej taktyka obronna, tylko co oni bronili?! Ta drużyna wzmocniona jakimiś odpadami z okregowki (może Wiecaszek w miarę coś potrafi, ale też już nie pobiega) nie ma najmniejszych szans na utrzymanie, ale trener Jano będzie mówił w wywiadach że "gramy o utrzymanie". Chyba swojej posady, której wcale nie... rozwiń
Zobacz wszystkie komentarze 13

Skomentuj

Aby napisać komentarz, należy się zalogować:

Nie publikujemy nic na Twojej tablicy na Facebooku oraz nikomu nie udostępniamy Twoich danych osobistych.
Podczas pierwszego logowania zostaniesz poproszony o wybór swojej nazwy użytkownika.

Twój komentarz został dodany

Pozostałe informacje

Katastrofa smoleńska. Jak w Wielki Piątek uczcimy 10. rocznicę

Katastrofa smoleńska. Jak w Wielki Piątek uczcimy 10. rocznicę

10 kwietnia przypada 10. rocznica katastrofy smoleńskiej. W tym roku ze względu na stan epidemii nie jest możliwe upamiętnienie Ofiar tak, jak było do tej pory.

Dzięki nim łatwiej przetrwać epidemię. Mieszkańcy Lubelszczyzny niosą pomoc potrzebującym

Dzięki nim łatwiej przetrwać epidemię. Mieszkańcy Lubelszczyzny niosą pomoc potrzebującym

Jest ich już wielu. Szyją maseczki, robią zakupy seniorom, pomagają w szpitalach, wyprowadzają psy na spacer. Przedstawiamy niektórych z nich

Motocyklami rozwożą maseczki do szpitali na całej Lubelszczyźnie

Motocyklami rozwożą maseczki do szpitali na całej Lubelszczyźnie

Już ponad 7 tysięcy maseczek udało się uszyć dzięki staraniu stowarzyszenia Moto Inicjatywa. Maski trafiły do służb medycznych z całej Lubelszczyzny.

Sztuka w czasach zarazy na platformie Arte. Co warto obejrzeć?

Sztuka w czasach zarazy na platformie Arte. Co warto obejrzeć?

Klubowe imprezy bez wychodzenia z domu, koncerty przez internet, wirtualne wystawy - w czasie epidemii koronawirusa zmienia się cały świat, a wraz z nim kultura i sztuka. Platforma VOD Arte zaprasza do odkrywania za darmo filmów dokumentalnych próbujących odpowiedzieć na pytanie, jak epidemia zmienia i zmieni w przyszłości świat sztuki

Kontrole na granicach wewnętrznych przedłużone do 3 maja

Kontrole na granicach wewnętrznych przedłużone do 3 maja

Kontrola graniczna na granicy wewnętrznej (z Niemcami, Litwą, Czechami i Słowacją) została przedłużona o kolejne 20 dni. Granicę można przekraczać tylko w wyznaczonych miejscach. Kontrole będą też nadal prowadzone w portach morskich i na lotniskach.

Studenci z Ukrainy nie mogą sami wyjść po zakupy. Wszystko przez epidemię

Studenci z Ukrainy nie mogą sami wyjść po zakupy. Wszystko przez epidemię

Pochodzący z Ukrainy studenci pierwszego roku nie mogą wyjść samodzielnie po bułki, chyba że poproszą o to kogoś dorosłego. Wszystko przez ograniczenia związane z koronawirusem.

Dęblin: Żona nie wytrzymała z mężem. Chwyciła za nóż

Dęblin: Żona nie wytrzymała z mężem. Chwyciła za nóż

63-latka z Dęblina odpowie za usiłowanie zabójstwa swojego męża. Zaatakowała go nożem, podczas domowej awantury. Mężczyzna trafił do szpitala.

Zoolog: koronawirus zaczął się prawdopodobnie od nietoperzy. Te ssaki bardzo interesują naukowców

Zoolog: koronawirus zaczął się prawdopodobnie od nietoperzy. Te ssaki bardzo interesują naukowców

Rozmowa z prof. dr. hab. Piotrem Tryjanowskim, dyrektorem Instytutu Zoologii Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu

Piłkarki MKS Perły Lublin powalczą o kolejne wyróżnienia

Piłkarki MKS Perły Lublin powalczą o kolejne wyróżnienia

Kapituła PGNiG Superligi Kobiet po raz pierwszy w historii rozdała nominacje do tytułu Gladiatorów 2020. W gronie wyróżnionych znalazło się wiele zawodniczek MKS Perła Lublin

W Lublinie rozkwitają tysiące żonkili. Najbezpieczniej podziwiać je na zdjęciach
galeria

W Lublinie rozkwitają tysiące żonkili. Najbezpieczniej podziwiać je na zdjęciach

W trzech miejscach w Lublinie – na skarpie przy Zamku (na zdjęciach), koło Centrum Kultury i na pasie zieleni przy ul. Krańcowej widać mnóstwo żonkili. Właśnie zaczynają zwracać na siebie uwagę, bo zakwitają. Kilka tysięcy cebulek posadzili jesienią uczniowie z Zespołu Szkół Ekonomicznych im. Vetterów, XXI LO i studenci Wydziału Ogrodnictwa UP – wolontariusze Hospicjum Dobrego Samarytanina oraz biuro Miejskiego Architekta Zieleni. Wszystko w ramach akcji Hospicyjne Pola Nadziei.

Biała Podlaska: Autyści nie rozumieją, czym jest koronawirus. Nie wiedzą, dlaczego ich dzień jest teraz inny

Biała Podlaska: Autyści nie rozumieją, czym jest koronawirus. Nie wiedzą, dlaczego ich dzień jest teraz inny

– To wyzwanie zarówno dla nauczycieli, naszych podopiecznych, jak i ich rodziców – tak o zdalnym nauczaniu mówi Anna Chwałek, prezes stowarzyszenia Wspólny Świat. Otacza ono opieką ponad 200 osób z autyzmem.

Magiczne Ogrody już kwitną. Tulipany oglądać można na razie tylko na zdjęciach

Magiczne Ogrody już kwitną. Tulipany oglądać można na razie tylko na zdjęciach

W Magicznych Ogrodach Rodzinnym Parku Tematycznym znajdujący się pod Janowcem kwitną już tulipany.

Parczew: Były pracownik szpitala stanie przed sądem. Przeglądał dokumentację medyczną swojej kochanki

Parczew: Były pracownik szpitala stanie przed sądem. Przeglądał dokumentację medyczną swojej kochanki

Jest akt oskarżenia przeciwko byłemu pracownikowi szpitala w Parczewie. Mężczyzna bezprawnie przeglądał dokumentację pacjentki. Wcześniej wdał się z nią w romans, a kobieta zaszła w ciążę.

„Starosta na jeden dzień”. Starostwo włączyło się w aukcję dla szpitala w Lubartowie

„Starosta na jeden dzień”. Starostwo włączyło się w aukcję dla szpitala w Lubartowie

Starostwo Powiatowe w Lubartowie jest kolejną instytucją, która włączyła się aukcję charytatywną dla SP ZOZ w Lubartowie. Licytacja jest szczególna, bo można zostać „starostą na jeden dzień”.

Pociąg, który wykoleił się w Motyczu sam zaczął jechać? Przyczyny wypadku bada specjalna komisja

Pociąg, który wykoleił się w Motyczu sam zaczął jechać? Przyczyny wypadku bada specjalna komisja

Do nietypowego wypadku doszło w nocy ze środy na czwartek na stacji Motycz. – Wykoleiła się lokomotywa i wagony towarowe załadowane tłuczniem – informuje Mirosław Siemieniec, rzecznik spółki PKP Polskie Linie Kolejowe. W zdarzeniu nikt nie ucierpiał, bo w lokomotywie najprawdopodobniej nie było maszynisty.

III LIGA, GRUPA IV
19. KOLEJKA

Wyniki:

Motor Lublin - Chełmianka Chełm 7:0
Wisła Puławy - Sokół Sieniawa 1:0
Hetman Zamość - Avia Świdnik 0:0
Hutnik Kraków - Podlasie Biała Podlaska 2:1
Stal Kraśnik - Orlęta Radzyń Podlaski 3:3
KSZO Ostrowiec Św. - Podhale Nowy Targ 2:3
Siarka Tarnobrzeg - Jutrzenka Giebułtów 3:1
Korona II Kielce - Wisła Sandomierz 1:1
Wisłoka Dębica - Wólczanka Wólka Pełkińska 0:1

Tabela:

1. Hutnik 19 36 34-27
2. Motor 19 36 36-16
3. Wólczanka 19 35 27-16
4. Korona II 19 34 38-26
5. Siarka 19 30 30-23
6. Wisła Puławy 19 29 21-19
7. Avia 19 28 26-27
8. Podhale 19 28 30-24
9. Stal 19 28 29-20
10. Wisłoka 19 27 22-14
11. Sokół 19 25 17-18
12. Wisła Sandomierz 19 25 24-19
13. KSZO 19 24 21-21
14. Hetman 19 22 22-25
15. Orlęta 19 16 15-25
16. Jutrzenka 19 16 14-30
17. Chełmianka 19 11 12-35
18. Podlasie 19 8 20-53

ALARM24

Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!
 

Uwaga czytelniku!

Informujemy, że w dniu 25 maja 2018 r. na terenie całej Unii Europejskiej, w tym także w Polsce, wejdzie w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. W związku z tym chcielibyśmy Ci przekazać kilka informacji na temat zasad przetwarzania Twoich danych osobowych przez administratora portalu www.dziennikwschodni.pl – spółkę Corner Media sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie.

Bardzo prosimy, zapoznaj się z tymi informacjami uważnie, są to bowiem sprawy bardzo istotne. Jeśli jesteś osobą małoletnią poniżej 16. roku życia, koniecznie przekaż tą wiadomość swoim opiekunom, którzy następnie powinni wytłumaczyć Ci, o co w niej chodzi i dlaczego się do Ciebie zwracamy.

Czym jest RODO?

RODO to potoczna nazwa Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE. W Polsce będzie ono obowiązywało od 25 maja 2018 r. Akt ten wprowadza nowy standard ochrony danych osobowych, nakładając na podmioty przetwarzające te dane (administratorów danych) szereg obowiązków, w tym obowiązek poinformowania Ciebie o sposobie przetwarzania Twoich danych, celach w jakich Twoje dane są przetwarzane oraz o uprawnieniach przysługujących Ci w związku z przetwarzaniem danych osobowych przez administratora danych.

Administrator danych

Administratorem Twoich danych osobowych jest Corner Media Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Lublinie, ul. Krakowskie Przedmieście 54, 20-002 Lublin, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego przez Sąd Rejonowy Lublin – Wschód z siedzibą w Świdniku, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, za numerem KRS 0000507517, NIP 7123286919, kapitał zakładowy – 50.000,00. PLN

Możesz się z nami skontaktować zarówno pod adresem:
Corner Media Spółka z o.o.
ul. Krakowskie Przedmieście 54
20-002 Lublinie

jak i mailowo: online@dziennikwschodni.pl

oraz telefonicznie: 81 46-26-800

Rodzaj przetwarzanych danych osobowych

Przetwarzamy dane osobowe podane przez Ciebie podczas procesu rejestracji konta na portalu www.dziennikwschodni.pl, a także dane, które są zbierane podczas korzystania przez Ciebie z tego portalu. Chodzi o dane zbierane i zapisywane w plikach cookies. Więcej na temat plików cookies przeczytasz w naszej polityce prywatności.

Pamiętaj, rejestracja konta na portalu www.dziennikwschodni.pl nie jest obowiązkowa. Nie masz także obowiązku podawania nam swoich prawdziwych danych podczas procesu rejestracji, jak również nie musisz podawać nam wszystkich danych, o które pytamy. Może się jednak zdarzyć tak, że nie posiadając Twoich wszystkich danych albo nie posiadając Twoich prawdziwych danych, nie będziemy w stanie świadczyć Ci wszystkich usług, które oferujemy oraz wywiązać się z wszystkich obowiązków określonych w regulaminie portalu dziennikwschodni.pl (np. zapewnić Ci odpowiedniego bezpieczeństwa w zakresie odzyskania danych dostępowych do konta).

Cel przetwarzania danych osobowych

Głównym celem przetwarzania przez nas Twoich danych jest zapewnienie Ci pełnej funkcjonalności działania serwisu dziennikwschodni.pl, dostępu do usług świadczonych przez nas w ramach tego serwisu, zapewniania Ci bezpieczeństwa podczas korzystania z serwisu (np. w przypadku prób nadużyć) oraz wywiązanie się przez nas z obowiązków umownych wynikających z regulaminu portalu Dziennikwschodni.pl.

Dodatkowy cel przetwarzania danych osobowych to tzw. marketing własny, tj. przetwarzanie danych wyłącznie na nasze wewnętrzne potrzeby w celach analitycznych, badawczych, statystycznych, w szczególności poprzez dążenie do jak najpełniejszego dostosowania treści wyświetlanych na naszych stronach do Twoich preferencji i zainteresowań.

Ponadto, o ile wyrazisz na to zgodę, będziemy mogli przetwarzać Twoje dane osobowe w celach marketingowych (marketing zewnętrzny), w tym przekazywać Twoje dane podmiotom z nami współpracującym – agencjom reklamowym i naszym partnerom handlowym. Pamiętaj, że zgoda na przetwarzanie Twoich danych w celach marketingowych jest całkowicie dobrowolna i możesz ją w każdej chwili wycofać.

Pamiętaj także, że jeżeli jesteś osobą małoletnią, która nie ukończyła 16. roku życia, przesyłanie informacji w celach marketingowych może nastąpić wyłącznie po wyrażeniu zgody przez Twojego rodzica lub opiekuna.

Podstawy prawne przetwarzania danych

Twoje dane osobowe mogą być przetwarzane wyłącznie zgodnie z określonymi w obecnie obowiązujących przepisach podstawami prawnymi. W zależności od celu przetwarzania danych możemy wyróżnić trzy główne podstawy prawne przetwarzania danych.

Pierwszą podstawą przetwarzania danych jest niezbędność do wykonania umów o świadczenie usług. Mamy z nią do czynienia wtedy, gdy przetwarzanie danych jest niezbędne w celu zapewnienia Ci sprawnego, bezpiecznego korzystania z naszego serwisu wraz z jego wszystkimi funkcjonalnościami. Umowy o świadczenie usług to regulaminy, w tym regulamin portalu dziennikwschodni.pl, który akceptujesz decydując się na korzystanie z naszego serwisu.

Drugą podstawą przetwarzania danych jest uzasadniony interes administratora danych. Mamy z nim do czynienia w przypadku prowadzenia pomiarów statystycznych oraz działań z zakresu marketingu własnego przez administratora danych.

Wreszcie, trzecią przesłanką przetwarzania danych jest Twoja dobrowolna i świadoma zgoda. Na jej podstawie Twoje dane mogą być wykorzystywane w celach marketingowych, a także w celu profilowania.

Pamiętaj, zgody udzielasz w pełni dobrowolnie. Masz także prawo do cofnięcia udzielonej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie będzie miało jednak wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Podmioty, którym możemy przekazywać dane

Co do zasady Twoje dane osobowe będą przez nas wykorzystywane wyłącznie na nasz własny użytek.

W pewnych sytuacjach możemy jednak przekazać Twoje dane podmiotom z nami współpracującym: – naszym partnerom handlowym, podwykonawcom oferowanych przez nas usług, agencjom marketingowym.

Dodatkowo, w przypadkach ściśle określonych w przepisach prawa, będziemy zobligowani przekazać Twoje dane podmiotom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obecnie obowiązujących przepisów prawa (np. policji czy prokuraturze), pod warunkiem oczywiście, iż wystąpią do nas z takim żądaniem, powołując się na określoną podstawę prawną.

Okres przechowywania danych

Twoje dane osobowe będą przechowywane tak długo, jak będzie to niezbędne do zapewnienia Ci dostępu do usług oferowanych przez serwis www.dziennikwchodni.pl Oczywiście, możesz w każdym czasie złożyć wniosek o zaprzestanie przetwarzania swoich danych osobowych, ich zmianę lub usunięcie.

Informacje o prawach przysługujących osobie, której dane dotyczą

Musisz wiedzieć, że niezależnie od tego, na jakiej podstawie przetwarzamy Twoje dane, masz zawsze prawo dostępu do nich oraz ich poprawiania. Możesz również w każdym momencie żądać ich usunięcia lub cofnąć albo ograniczyć wcześniej udzieloną zgodę na przetwarzanie danych osobowych, przy czym wycofanie danej zgody nie wpływa na administratora danych do przetwarzania danych w celu określonym w danej zgodzie do chwili jej wycofania.

Masz również prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych.

Możesz też zażądać od administratora danych osobowych przeniesienia Twoich danych lub uzyskania kopii Twoich danych, z tym jednak zastrzeżeniem, że prawo to nie może wpływać niekorzystnie na prawa i wolności innych osób. Administrator danych będzie realizował Twoje żądania w zakresie posiadanych możliwości technicznych.

Informacje o prawie do wniesienia skargi

Organem nadzorczym nad administratorem danych osobowych jest Generalny Inspektor Danych Osobowych, do którego masz prawo wnieść skargę za każdym razem, gdy Twoje dane będą przetwarzane w sposób w Twojej ocenie nieprawidłowy.

Informacje o tym, czy podanie danych jest wymogiem ustawowym lub umownym, czy jesteś zobowiązany do ich podania

Nie jesteś zobowiązany do podawania nam swoich danych osobowych ani wyrażania zgody na ich przetwarzanie, z tym jednak zastrzeżeniem, że ich podanie może okazać się niezbędne dla korzystania z określonych funkcjonalności serwisu.

Jest także możliwe, że jeśli nie wyrazisz zgody na przetwarzanie danych osobowych lub cofniesz wcześniej udzieloną zgodę, nie będziemy mogli zapewnić Ci dostępu do niektórych oferowanych przez nas usług, przy czym zawsze w takim wypadku zostaniesz o tym poinformowany.

Informacje o profilowaniu

Czym jest profilowanie? To zbieranie wszelkich informacji, które pozwalają bezpośrednio lub pośrednio zidentyfikować osobę, która jest poddawana profilowaniu. Profilowanie odbywa się najczęściej przy użyciu systemów informatycznych, w sposób zautomatyzowany, za pomocą specjalnych algorytmów uwzględniających określone wcześniej kryteria. Wyniki profilowania mogą być wykorzystywane m.in. do celów marketingowych, np. w celu spersonalizowania reklamy kierowanej do danego użytkownika lub przygotowania oferty uwzględniającej jego potrzeby lub preferencje.

Oświadczamy, że na chwilę obecną nie profilujemy Twoich danych. Jeśli jednak zaczniemy, zostaniesz o tym uprzednio poinformowany i będziesz miał prawo nie wyrazić na to zgody.

Bardzo prosimy o uważne zapoznanie się z powyższymi informacjami. Gdy już to zrobisz, kliknij przycisk Zapoznałem się z informacją. Przejdź do serwisu.

Rozumiem

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.