Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

III liga gr. IV

5 maja 2019 r.
21:48

Cel niemal niemożliwy do zrealizowania, czyli opinie po meczu Wisła Sandomierz – Motor

11 21 A A
(fot. Krzysztof Mazur)

Piłkarze Motoru w niedzielę przegrali w Sandomierzu z tamtejszą Wisłą 0:2. A to oznacza, że żółto-biało-niebiescy do pierwszej drużyny – Podhala Nowy Targ tracą aż 10 punktów. Na sześć kolejek przed zakończeniem rozgrywek o wymarzony awans do II ligi będzie już bardzo ciężko.

AdBlock
Szanowny Czytelniku!
Dzięki reklamom czytasz za darmo. Prosimy o wyłączenie programu służącego do blokowania reklam (np. AdBlock).
Dziękujemy, redakcja Dziennika Wschodniego.
Kliknij tutaj, aby zaakceptować

ZDANIEM TRENERÓW

Robert Góralczyk (Motor Lublin)

– Przegraliśmy mecz, którego nie mogliśmy przegrać. W tej rundzie mimo bilansu: dziewięć zwycięstw i dwie porażki to porażka w Sandomierzu w zasadzie eliminuje nas to z rywalizacji o awans. Przed nami są jeszcze mecze, ale dystans jest już relatywnie duży. Oczywiście, będziemy jeszcze walczyć, nie złożymy broni. Nic się nie skończyło dla Motoru. Trzeba sobie jednak szczerze powiedzieć, że ta porażka nas oddaliła od pierwszego miejsca. Na pewno dużo złego zrobiliśmy w pierwszej rundzie, gdzie potraciliśmy sporo punktów. Przez to mimo niezłego bilansu te straty nie pozwalają nam dalej być w tej rywalizacji. Cóż, za kilka dni kolejny mecz i musimy być gotowi. Cel jest już jednak niemal niemożliwy do zrealizowania.

Rafał Wójcik (Wisła Sandomierz)

– Muszę pogratulować mojemu zespołowi postawy i mądrości. Stała się ogromnie fajna rzecz, bo wygraliśmy z zespołem z wielkiej trójki, która walczy o awans. Ja myślę, że ta walka będzie trwała do samego końca i nikt nie stoi jeszcze na straconej pozycji. Trzeba pogratulować chłopakom postawy, bo wygraliśmy mecz, w którym pokazaliśmy dużo dyscypliny i zaangażowania mentalnego. Odkąd jestem w zespole zdobyliśmy siedem punktów, ale tak naprawdę wartość dzisiejszego zwycięstwa będzie można potwierdzić w Oświęcimiu i każdym kolejnym spotkaniu. To był prestiżowy mecz, nie trzeba było nikogo mobilizować. Inne spotkania gra się jednak w Świdniku, na Sole, czy z Wiślanami Jaśkowice.

e-Wydanie
Czytaj więcej o:

Komentarze 21

Najlepsze · Najnowsze
Avatar
velijko / 6 maja 2019 o 06:21
+10
To już widać gołym okiem że kilka lat temu w ratuszu zapadła decyzja że mają nie awansować wyżej. Mając budżet taki jak I ligowa Garbarnia a grając dwa szczeble niżej tą röżnicę można jakoś zagospodarować.... Rozkaz przyszedł taki że mają stracić szanse na awans już teraz a nie pod koniec maja przed wyborami żeby kibice- wyborcy nie łączyli tej sportowej klęski z rządzącym ugrupowaniem w mieście. Ot i cała filozofia
Avatar
m / 6 maja 2019 o 09:37
+7
Należy też zadać pytanie czy prawdą jest że klub MOTOR SA z pieniędzy otrzymanych od miasta finansuje utrzymanie stadionu co pożera ogromne kwoty a Speed Car Motor Lublin nie pomosi kosztu utrzymania stadionu przy Zygmuntowskich?
Avatar
m / 6 maja 2019 o 09:34
+7
Motor SA jest klubem miejskim gdzie decydujący głos ma właściciel kontrolujący klub przez tzw Radę Nadzorczą ....Politycznie odpowiedzialny za to co się dzieje w klubie jest Prezydent Lublina. Nie ma przypadku w nagłym zwalnianiu trenerów, ściąganiu wagonów kopaczy. Widocznie ktoś na tym zarabia
Avatar
RKS to był kiedyś / 6 maja 2019 o 08:41
+6
Dokładnie. Miejsce kopaczy z ich pseudo trenerem jest na KRESOWEJ. I patologia będzie miała bliżej.
Avatar
Turek / 6 maja 2019 o 07:13
+6
Motor za żuka nie awansuje nigdy bo specjalnie blokują kasę żeby nie ponosić większych kosztów w 2 lidze
Avatar
KS LUBLINIANKA / 6 maja 2019 o 17:06
+4
Turlam się ze śmiechu po tekstach żużlo fanów. Motor został rozwiązany w 1995 roku więc nie pisz o prawdziwym Motorze bo robisz z siebie durnia. Świetny doping....dopingiem nazywasz tą ciszę gdy Unia was deklasowała? Kulturalny doping? Chyba kulturalne picie wódy z gwinta na meczach...W 1996 roku klub startował mając barwy Zielono-Czerwone!!!! a w herbie koło z amortyzatorem...potem byliście inter-polanem tż tż sipma, Zmienialiście wielokrotnie nazwy żeby pozbyć się długów. A wasi kibice śpiewali nie ma Motoru jest tylko TŻ. Koszulki ściągnięte z piłki doping ściągnięty z piłki nawet gniazdo wzięte od piłkarskich fanów. A w internecie bohaterzy dnia. Nawet nie macie herbu Motoru tylko kozę taki z was prawdziwy kiełbasiano-piwny Motor
 przyganiał kocioł garnkowi, piłkarskiego Motoru też już nie ma, grał kiedyś w 4 lidze ale postanowił przybrać szaty Spartakusa Szarowola i pod tym szyldem ze zmienioną nazwą gra do tej pory, jedyny prawdziwy klub w Lublinie to Lublinianka
 przyganiał kocioł garnkowi, piłkarskiego Motoru też już nie ma, grał kiedyś w 4 lidze ale postanowił przybrać szaty Spartakusa Szarowola i pod tym szyldem ze zmienioną nazwą gra do tej pory, jedyny prawdziwy klub w Lublinie to Lublinianka rozwiń
Avatar
Olo / 6 maja 2019 o 06:16
+4
Żużel na Arenę a 4 liga na ul. Kresową. Panie Prezydencie Żuk żądamy tego My Mieszkańcy Lublina - a może referendum w tej sprawie by było sprawiedliwie.
Avatar
Piach / 6 maja 2019 o 05:52
+4
Motor jest cienki tylko żużel to jest kultura i doping aż miło. 
Avatar
Gość / 6 maja 2019 o 00:27
+4
oj Spartakusy, wracajta do Szarowoli a kasa na żużel tam jest prawdziwy Motor!!!
Avatar
Bartek / 6 maja 2019 o 19:35
+3
Bartnicki wykradł publiczne pieniądze, dokąd tego nieudacznika będzie rada nadzorcza trzymać na stanowisku ?? Wywalić go !!!
Avatar
Sebka / 7 maja 2019 o 19:33
+1
Klątwa Szarowoli działa.
Avatar
FIUT / 7 maja 2019 o 07:54
+1
Panie Prezydencie ŻUK i Rada Miejska w Lublinie. Proszę szanować środki publiczne i wydawać je racjonalnie.Finasowanie  piłkarzy Motoru Lubblin jest sprzeczne z zasadami ustawy o finansach publicznych i systemem kontroli zarządczej, który powinien być wdrożony w Urzędzie Miejskim. Wątpliwości jednak pozostają bo od lat środki publiczne są przekazywane a efektów nie ma. Nikt tego nie widzi? Nie jest prowadzona stosowna analiza? Finansujemy bylejakość, próżniaków i darmozjadów zamiast tych którzy mogą coś dla MIASTA WOJEWÓDZKIEGO coś zrobić? Mam tu na myśli KS LUBLINIANKA.
Panie Prezydencie ŻUK i Rada Miejska w Lublinie. Proszę szanować środki publiczne i wydawać je racjonalnie.Finasowanie  piłkarzy Motoru Lubblin jest sprzeczne z zasadami ustawy o finansach publicznych i systemem kontroli zarządczej, który powinien być wdrożony w Urzędzie Miejskim. Wątpliwości jednak pozostają bo od lat środki publiczne są przekazywane a efektów nie ma. Nikt tego nie widzi? Nie jest prowadzona stosowna analiza? Finansujemy bylejakość, próżniaków i darmozjadów zamiast tych którzy mogą coś dla MIASTA WOJEWÓDZKIEGO coś zrobić? M... rozwiń
Avatar
kibic z regionu / 6 maja 2019 o 21:53
-3
Proszę zostawić pana Leszka Bartnickiego raczej pomyslec o regulaminie premi za awans i wspólpraca z trenerem Chełmianki i wpadka i remis to zmiana trenera ,gasić puki jeszcze jest szansa awnsu
Avatar
On / 6 maja 2019 o 20:44
0
Każdy z Was komentujacych ma tutaj trochę racji...ale powtarzam ale największą racją jest to że główny sponsor który łożył na klub wiele kasy już w zasadzie nie istnieje "URSUS" bo o nim mowa upad i pieniądze się poprostu skończyły. Miasto nie da kasy bo pompuje w żużel a tam bynajmniej dochodzi kasa z biletów a sprzedać 10 tysięcy biletów po 30 zł chyba nie znam ceny no oczywiscie karnety też są w tych pieniadzach... Stadion obiecali "koziołkom" i Żuk sie teraz musi wywiązać a to kolejne miliony. Gwiazdory też byle kasy nie biorą... Wiec...
Avatar
Bartek / 6 maja 2019 o 19:35
+3
Bartnicki wykradł publiczne pieniądze, dokąd tego nieudacznika będzie rada nadzorcza trzymać na stanowisku ?? Wywalić go !!!
Avatar
MOTOROWIEC / 6 maja 2019 o 19:33
+2
ZWOLNIĆ BARTNICKIEGO !!!! WON IDIOTO Z KLUBU !!!!
Avatar
KS LUBLINIANKA / 6 maja 2019 o 17:06
+4
Turlam się ze śmiechu po tekstach żużlo fanów. Motor został rozwiązany w 1995 roku więc nie pisz o prawdziwym Motorze bo robisz z siebie durnia. Świetny doping....dopingiem nazywasz tą ciszę gdy Unia was deklasowała? Kulturalny doping? Chyba kulturalne picie wódy z gwinta na meczach...W 1996 roku klub startował mając barwy Zielono-Czerwone!!!! a w herbie koło z amortyzatorem...potem byliście inter-polanem tż tż sipma, Zmienialiście wielokrotnie nazwy żeby pozbyć się długów. A wasi kibice śpiewali nie ma Motoru jest tylko TŻ. Koszulki ściągnięte z piłki doping ściągnięty z piłki nawet gniazdo wzięte od piłkarskich fanów. A w internecie bohaterzy dnia. Nawet nie macie herbu Motoru tylko kozę taki z was prawdziwy kiełbasiano-piwny Motor
 przyganiał kocioł garnkowi, piłkarskiego Motoru też już nie ma, grał kiedyś w 4 lidze ale postanowił przybrać szaty Spartakusa Szarowola i pod tym szyldem ze zmienioną nazwą gra do tej pory, jedyny prawdziwy klub w Lublinie to Lublinianka
 przyganiał kocioł garnkowi, piłkarskiego Motoru też już nie ma, grał kiedyś w 4 lidze ale postanowił przybrać szaty Spartakusa Szarowola i pod tym szyldem ze zmienioną nazwą gra do tej pory, jedyny prawdziwy klub w Lublinie to Lublinianka rozwiń
Avatar
Kibic / 6 maja 2019 o 13:42
+1
A gdzie jest Januszek z Areny ,tyle ma do powiedzenia na temat Górnika, Śmiej się teraz jak twój Motor Szarowola znowu następny sezon w trzeciej lidze .A tak cieszyłeś się jak Górnik przegrywa i będzie grał z Motorem w jednej lidze.Jeszcze długo nie a pozniej wcale.
Avatar
Motor / 6 maja 2019 o 09:48
-5
Turlam się ze śmiechu po tekstach żużlo fanów. Motor został rozwiązany w 1995 roku więc nie pisz o prawdziwym Motorze bo robisz z siebie durnia. Świetny doping....dopingiem nazywasz tą ciszę gdy Unia was deklasowała? Kulturalny doping? Chyba kulturalne picie wódy z gwinta na meczach...W 1996 roku klub startował mając barwy Zielono-Czerwone!!!! a w herbie koło z amortyzatorem...potem byliście inter-polanem tż tż sipma, Zmienialiście wielokrotnie nazwy żeby pozbyć się długów. A wasi kibice śpiewali nie ma Motoru jest tylko TŻ. Koszulki ściągnięte z piłki doping ściągnięty z piłki nawet gniazdo wzięte od piłkarskich fanów. A w internecie bohaterzy dnia. Nawet nie macie herbu Motoru tylko kozę taki z was prawdziwy kiełbasiano-piwny Motor
Turlam się ze śmiechu po tekstach żużlo fanów. Motor został rozwiązany w 1995 roku więc nie pisz o prawdziwym Motorze bo robisz z siebie durnia. Świetny doping....dopingiem nazywasz tą ciszę gdy Unia was deklasowała? Kulturalny doping? Chyba kulturalne picie wódy z gwinta na meczach...W 1996 roku klub startował mając barwy Zielono-Czerwone!!!! a w herbie koło z amortyzatorem...potem byliście inter-polanem tż tż sipma, Zmienialiście wielokrotnie nazwy żeby pozbyć się długów. A wasi kibice śpiewali nie ma Motoru jest tylko TŻ. Koszulki ściągn... rozwiń
Avatar
m / 6 maja 2019 o 09:37
+7
Należy też zadać pytanie czy prawdą jest że klub MOTOR SA z pieniędzy otrzymanych od miasta finansuje utrzymanie stadionu co pożera ogromne kwoty a Speed Car Motor Lublin nie pomosi kosztu utrzymania stadionu przy Zygmuntowskich?
Zobacz wszystkie komentarze 21

Skomentuj

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:
Twój komentarz został dodany

Pozostałe informacje

Rok temu ksiądz pomógł małej Zuzi. W tym roku na pomoc mogą liczyć ministranci

Rok temu ksiądz pomógł małej Zuzi. W tym roku na pomoc mogą liczyć ministranci 11 3

Pomógł zebrać pieniądze na leczenie i rehabilitację małej dziewczynki. Organizuje ekstremalne drogi krzyżowe. A za dwa tygodnie ks. Witold Bednarz pojedzie rowerem z Hrubieszowa do Odessy, by pomóc spełnić marzenia młodych piłkarzy.

Piękny, pomnikowy, bezimienny. Jak nazwać dąb?

Piękny, pomnikowy, bezimienny. Jak nazwać dąb? 0 1

Jest pięknym dębem dominującym nad doliną Sołokiji. Jego pień ma ponad 440 cm w obwodzie. Trwa konkurs na wybór imienia dla kandydata do miana pomnika przyrody.

W Lublinie nagle zabrakło autobusów. Kiedy sytuacja wróci do normy? [raport]
galeria

W Lublinie nagle zabrakło autobusów. Kiedy sytuacja wróci do normy? [raport] 2 21

Nie uda się w piątek przywrócić pełnej obsady linii autobusowych, z których nagle wycofała swe pojazdy warszawska spółka Warbus. Z tego powodu poważne problemy z dojazdem mieli wczoraj pasażerowie kilkunastu linii komunikacji miejskiej. Łatanie luki w rozkładach jazdy będzie trwało jeszcze kilka dni.

Lublin: 12-latka zmarła po potrąceniu na przejściu. Ale oprócz Wiktorii kierowca zabił także inną osobę
Tylko u nas
galeria

Lublin: 12-latka zmarła po potrąceniu na przejściu. Ale oprócz Wiktorii kierowca zabił także inną osobę 22 24

Kierowca, który w zeszłym roku potrącił w Lublinie na pasach 12-letnią Wiktorię, ma już na koncie wypadek ze skutkiem śmiertelnym. Wówczas dostał wyrok w zawieszeniu, po czym wrócił za kierownicę. Według prawa jego przewinienie już się zatarło.

Wojewoda lubelski wystartuje w wyborach do Sejmu? Miał być Senat, ale wysłali list do prezesa PiS

Wojewoda lubelski wystartuje w wyborach do Sejmu? Miał być Senat, ale wysłali list do prezesa PiS 26 35

Ponad 300 osób, głównie działaczy Prawa i Sprawiedliwości, podpisało się pod listem do prezesa partii w sprawie kandydowania wojewody lubelskiego w jesiennych wyborach parlamentarnych. Chcą, by Przemysław Czarnek ubiegał się o miejsce w Sejmie, a nie w Senacie, co rekomendowały lokalne struktury ugrupowania.

Puławy: Mała obwodnicą pojedziemy w tym roku

Puławy: Mała obwodnicą pojedziemy w tym roku 0 0

Trwa budowa tzw. małej obwodnicy Włostowic w Puławach. Dotychczas udało się zlikwidować większość sieciowych kolizji, ułożyć betonowe krawężniki, rury odprowadzające deszczówkę, przewody elektryczne itp. Tegoroczny termin oddania dróg nie jest zagrożony.

Lublin: Nocą napadał na ulicy na samotnie idące kobiety. Zaatakował dwa razy

Lublin: Nocą napadał na ulicy na samotnie idące kobiety. Zaatakował dwa razy 37 8

W nocy podbiegał do samotnie idącej kobiety, przewracał ją i wyrywał torebkę. 24-latek z Mołdawii został zatrzymany przez lubelską policję.

Zmarł prof. Teodor Juszkiewicz

Zmarł prof. Teodor Juszkiewicz 0 2

W poniedziałek zmarł prof. Teodor Juszkiewicz. Był organizatorem i wieloletnim kierownikiem Zakładu Farmakologii i Toksykologii Państwowego Instytutu Weterynaryjnego w Puławach. O śmierci profesora poinformował jego syn.

1919-2019. Święto Policji w Chełmie. Program wydarzeń
19 lipca 2019, 12:00

1919-2019. Święto Policji w Chełmie. Program wydarzeń 0 1

Piknik na pl. Łuczkowskiego w Chełmie, a na nim mnóstwo atrakcji: pokazy policyjnych radiowozów i motocykli, sprawności antyterrorystów i konkursy dla dzieci – tak wyjątkową oprawę będzie miało piątkowe (19 lipca) Święto Policji z uwagi na przypadającą 100 rocznicę powstania tej formacji.

Bronią się przed spalarnią śmieci jak przed Szwedami. Protest w Zamościu [zdjęcia]
galeria

Bronią się przed spalarnią śmieci jak przed Szwedami. Protest w Zamościu [zdjęcia] 3 12

Ulica Hrubieszowska w Zamościu była w czwartek blokowana przez przeciwników budowy spalarni odpadów. Protest mieszkańców odbył się w okolicy siedziby firmy Veolia Wschód, która planuje taką inwestycję na terenie swojej ciepłowni.

Wzmocnienie w Puławach. Z Górnika do Wisły

Wzmocnienie w Puławach. Z Górnika do Wisły 0 0

Marcin Pigiel, który wiosną był zawodnikiem Górnika Łęczna w kolejnym sezonie występować będzie w trzecioligowej Wiśle Puławy. 21-letni obrońca podpisał z „Dumą Powiśla” dwuletnią umowę

Piknik teatralny na Czechowie
20 lipca 2019, 12:00

Piknik teatralny na Czechowie 0 0

Ostatni w tym miesiącu dzielnicowy piknik teatralny organizowany przez Centrum Kultury w Lublinie odbędzie się na Czechowie. 20 lipca o godz. 12 mieszkańcy spotkają się na terenie zielonym przy SP 43.

TBV Start Lublin skompletował już kadrę krajową

TBV Start Lublin skompletował już kadrę krajową 0 3

Teraz działacze skupiają się na pozyskaniu zawodników zagranicznych

Szkoła „Paderewski” musi się tłumaczyć. Miasto Lublin domaga się zwrotu blisko miliona złotych

Szkoła „Paderewski” musi się tłumaczyć. Miasto Lublin domaga się zwrotu blisko miliona złotych 5 12

Zwrotu prawie miliona złotych żądają władze miasta od Międzynarodowej Szkoły Podstawowej „Paderewski”. Według Ratusza szkoła nienależnie pobrała z miejskiej kasy dotacje na 171 uczniów objętych nauczaniem domowym. Urzędnicy podważają opinie psychologiczne wystawione każdemu z tych uczniów.

Lubelskie: Pościg za kierowcą. Rozbił samochód i uciekł w las, trwa policyjna obława

Lubelskie: Pościg za kierowcą. Rozbił samochód i uciekł w las, trwa policyjna obława 11 0

Policjanci chcieli zatrzymać kierowcę volkswagena do kontroli drogowej. Mężczyzna się jednak nie zatrzymał i podjął próbę ucieczki.

III LIGA, GRUPA IV
34. KOLEJKA

Wyniki:

Stal Kraśnik - Orlęta Spomlek 0:3
Wisła Sandomierz - Chełmianka 1:0
Hutnik Kraków - Soła Oświęcim 1:1
Sokół Sieniawa - Avia 1:1
Stal Rzeszów - Podhale Nowy Targ 2:1
Wisła Puławy - Podlasie 1:0
Motor Lublin - Wiślanie 4:3
Czarni Połaniec - Spartakus Daleszyce 4:2
KSZO - Wólczanka 2:0

Tabela:

1. Stal Rzeszów 34 76 87-27
2. Podhale 34 76 63-27
3. Motor 34 70 62-34
4. Wisła Puławy 34 60 41-31
5. Hutnik 34 52 53-45
6. KSZO 34 51 51-43
7. Sokół 34 45 47-43
8. Avia 34 44 42-43
9. Orlęta 34 43 42-52
10. Stal Kraśnik 34 43 46-47
11. Wisła Sandomierz 34 39 37-57
12. Chełmianka 34 39 42-49
13. Wólczanka 34 38 41-39
14. Soła 34 38 37-51
15. Podlasie 34 35 41-68
16. Wiślanie 34 35 45-63
17. Czarni 34 28 36-63
18. Spartakus 34 23 34-65

ALARM24

Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!
 

Uwaga czytelniku!

Informujemy, że w dniu 25 maja 2018 r. na terenie całej Unii Europejskiej, w tym także w Polsce, wejdzie w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. W związku z tym chcielibyśmy Ci przekazać kilka informacji na temat zasad przetwarzania Twoich danych osobowych przez administratora portalu www.dziennikwschodni.pl – spółkę Corner Media sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie.

Bardzo prosimy, zapoznaj się z tymi informacjami uważnie, są to bowiem sprawy bardzo istotne. Jeśli jesteś osobą małoletnią poniżej 16. roku życia, koniecznie przekaż tą wiadomość swoim opiekunom, którzy następnie powinni wytłumaczyć Ci, o co w niej chodzi i dlaczego się do Ciebie zwracamy.

Czym jest RODO?

RODO to potoczna nazwa Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE. W Polsce będzie ono obowiązywało od 25 maja 2018 r. Akt ten wprowadza nowy standard ochrony danych osobowych, nakładając na podmioty przetwarzające te dane (administratorów danych) szereg obowiązków, w tym obowiązek poinformowania Ciebie o sposobie przetwarzania Twoich danych, celach w jakich Twoje dane są przetwarzane oraz o uprawnieniach przysługujących Ci w związku z przetwarzaniem danych osobowych przez administratora danych.

Administrator danych

Administratorem Twoich danych osobowych jest Corner Media Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Lublinie, ul. Krakowskie Przedmieście 54, 20-002 Lublin, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego przez Sąd Rejonowy Lublin – Wschód z siedzibą w Świdniku, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, za numerem KRS 0000507517, NIP 7123286919, kapitał zakładowy – 50.000,00. PLN

Możesz się z nami skontaktować zarówno pod adresem:
Corner Media Spółka z o.o.
ul. Krakowskie Przedmieście 54
20-002 Lublinie

jak i mailowo: online@dziennikwschodni.pl

oraz telefonicznie: 81 46-26-800

Rodzaj przetwarzanych danych osobowych

Przetwarzamy dane osobowe podane przez Ciebie podczas procesu rejestracji konta na portalu www.dziennikwschodni.pl, a także dane, które są zbierane podczas korzystania przez Ciebie z tego portalu. Chodzi o dane zbierane i zapisywane w plikach cookies. Więcej na temat plików cookies przeczytasz w naszej polityce prywatności.

Pamiętaj, rejestracja konta na portalu www.dziennikwschodni.pl nie jest obowiązkowa. Nie masz także obowiązku podawania nam swoich prawdziwych danych podczas procesu rejestracji, jak również nie musisz podawać nam wszystkich danych, o które pytamy. Może się jednak zdarzyć tak, że nie posiadając Twoich wszystkich danych albo nie posiadając Twoich prawdziwych danych, nie będziemy w stanie świadczyć Ci wszystkich usług, które oferujemy oraz wywiązać się z wszystkich obowiązków określonych w regulaminie portalu dziennikwschodni.pl (np. zapewnić Ci odpowiedniego bezpieczeństwa w zakresie odzyskania danych dostępowych do konta).

Cel przetwarzania danych osobowych

Głównym celem przetwarzania przez nas Twoich danych jest zapewnienie Ci pełnej funkcjonalności działania serwisu dziennikwschodni.pl, dostępu do usług świadczonych przez nas w ramach tego serwisu, zapewniania Ci bezpieczeństwa podczas korzystania z serwisu (np. w przypadku prób nadużyć) oraz wywiązanie się przez nas z obowiązków umownych wynikających z regulaminu portalu Dziennikwschodni.pl.

Dodatkowy cel przetwarzania danych osobowych to tzw. marketing własny, tj. przetwarzanie danych wyłącznie na nasze wewnętrzne potrzeby w celach analitycznych, badawczych, statystycznych, w szczególności poprzez dążenie do jak najpełniejszego dostosowania treści wyświetlanych na naszych stronach do Twoich preferencji i zainteresowań.

Ponadto, o ile wyrazisz na to zgodę, będziemy mogli przetwarzać Twoje dane osobowe w celach marketingowych (marketing zewnętrzny), w tym przekazywać Twoje dane podmiotom z nami współpracującym – agencjom reklamowym i naszym partnerom handlowym. Pamiętaj, że zgoda na przetwarzanie Twoich danych w celach marketingowych jest całkowicie dobrowolna i możesz ją w każdej chwili wycofać.

Pamiętaj także, że jeżeli jesteś osobą małoletnią, która nie ukończyła 16. roku życia, przesyłanie informacji w celach marketingowych może nastąpić wyłącznie po wyrażeniu zgody przez Twojego rodzica lub opiekuna.

Podstawy prawne przetwarzania danych

Twoje dane osobowe mogą być przetwarzane wyłącznie zgodnie z określonymi w obecnie obowiązujących przepisach podstawami prawnymi. W zależności od celu przetwarzania danych możemy wyróżnić trzy główne podstawy prawne przetwarzania danych.

Pierwszą podstawą przetwarzania danych jest niezbędność do wykonania umów o świadczenie usług. Mamy z nią do czynienia wtedy, gdy przetwarzanie danych jest niezbędne w celu zapewnienia Ci sprawnego, bezpiecznego korzystania z naszego serwisu wraz z jego wszystkimi funkcjonalnościami. Umowy o świadczenie usług to regulaminy, w tym regulamin portalu dziennikwschodni.pl, który akceptujesz decydując się na korzystanie z naszego serwisu.

Drugą podstawą przetwarzania danych jest uzasadniony interes administratora danych. Mamy z nim do czynienia w przypadku prowadzenia pomiarów statystycznych oraz działań z zakresu marketingu własnego przez administratora danych.

Wreszcie, trzecią przesłanką przetwarzania danych jest Twoja dobrowolna i świadoma zgoda. Na jej podstawie Twoje dane mogą być wykorzystywane w celach marketingowych, a także w celu profilowania.

Pamiętaj, zgody udzielasz w pełni dobrowolnie. Masz także prawo do cofnięcia udzielonej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie będzie miało jednak wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Podmioty, którym możemy przekazywać dane

Co do zasady Twoje dane osobowe będą przez nas wykorzystywane wyłącznie na nasz własny użytek.

W pewnych sytuacjach możemy jednak przekazać Twoje dane podmiotom z nami współpracującym: – naszym partnerom handlowym, podwykonawcom oferowanych przez nas usług, agencjom marketingowym.

Dodatkowo, w przypadkach ściśle określonych w przepisach prawa, będziemy zobligowani przekazać Twoje dane podmiotom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obecnie obowiązujących przepisów prawa (np. policji czy prokuraturze), pod warunkiem oczywiście, iż wystąpią do nas z takim żądaniem, powołując się na określoną podstawę prawną.

Okres przechowywania danych

Twoje dane osobowe będą przechowywane tak długo, jak będzie to niezbędne do zapewnienia Ci dostępu do usług oferowanych przez serwis www.dziennikwchodni.pl Oczywiście, możesz w każdym czasie złożyć wniosek o zaprzestanie przetwarzania swoich danych osobowych, ich zmianę lub usunięcie.

Informacje o prawach przysługujących osobie, której dane dotyczą

Musisz wiedzieć, że niezależnie od tego, na jakiej podstawie przetwarzamy Twoje dane, masz zawsze prawo dostępu do nich oraz ich poprawiania. Możesz również w każdym momencie żądać ich usunięcia lub cofnąć albo ograniczyć wcześniej udzieloną zgodę na przetwarzanie danych osobowych, przy czym wycofanie danej zgody nie wpływa na administratora danych do przetwarzania danych w celu określonym w danej zgodzie do chwili jej wycofania.

Masz również prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych.

Możesz też zażądać od administratora danych osobowych przeniesienia Twoich danych lub uzyskania kopii Twoich danych, z tym jednak zastrzeżeniem, że prawo to nie może wpływać niekorzystnie na prawa i wolności innych osób. Administrator danych będzie realizował Twoje żądania w zakresie posiadanych możliwości technicznych.

Informacje o prawie do wniesienia skargi

Organem nadzorczym nad administratorem danych osobowych jest Generalny Inspektor Danych Osobowych, do którego masz prawo wnieść skargę za każdym razem, gdy Twoje dane będą przetwarzane w sposób w Twojej ocenie nieprawidłowy.

Informacje o tym, czy podanie danych jest wymogiem ustawowym lub umownym, czy jesteś zobowiązany do ich podania

Nie jesteś zobowiązany do podawania nam swoich danych osobowych ani wyrażania zgody na ich przetwarzanie, z tym jednak zastrzeżeniem, że ich podanie może okazać się niezbędne dla korzystania z określonych funkcjonalności serwisu.

Jest także możliwe, że jeśli nie wyrazisz zgody na przetwarzanie danych osobowych lub cofniesz wcześniej udzieloną zgodę, nie będziemy mogli zapewnić Ci dostępu do niektórych oferowanych przez nas usług, przy czym zawsze w takim wypadku zostaniesz o tym poinformowany.

Informacje o profilowaniu

Czym jest profilowanie? To zbieranie wszelkich informacji, które pozwalają bezpośrednio lub pośrednio zidentyfikować osobę, która jest poddawana profilowaniu. Profilowanie odbywa się najczęściej przy użyciu systemów informatycznych, w sposób zautomatyzowany, za pomocą specjalnych algorytmów uwzględniających określone wcześniej kryteria. Wyniki profilowania mogą być wykorzystywane m.in. do celów marketingowych, np. w celu spersonalizowania reklamy kierowanej do danego użytkownika lub przygotowania oferty uwzględniającej jego potrzeby lub preferencje.

Oświadczamy, że na chwilę obecną nie profilujemy Twoich danych. Jeśli jednak zaczniemy, zostaniesz o tym uprzednio poinformowany i będziesz miał prawo nie wyrazić na to zgody.

Bardzo prosimy o uważne zapoznanie się z powyższymi informacjami. Gdy już to zrobisz, kliknij przycisk Zapoznałem się z informacją. Przejdź do serwisu.

Rozumiem

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.