Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Lubelskie

5 czerwca 2008 r.
11:42
Edytuj ten wpis

Spoty promujące Lubelszczyznę w TV (wideo i opinie)

0 16 A A

Kazimierski rynek, zamojska starówka, lubelska Brama Krakowska, chełmskie podziemia - od dziś reklamują nasz region.

AdBlock
Szanowny Czytelniku!
Dzięki reklamom czytasz za darmo. Prosimy o wyłączenie programu służącego do blokowania reklam (np. AdBlock).
Dziękujemy, redakcja Dziennika Wschodniego.
Kliknij tutaj, aby zaakceptować
Dziś pierwsze spoty pojawiły się w kanałach TVN 24, TVN Style i TVN Turbo oraz Polsat Sport i Polsat Sport Ekstra.

- Zdajemy sobie sprawę, że w ciągu 30 sekund nie pokażemy wszystkiego, co możemy zaoferować, że w spocie nie znalazło się wiele innych, ciekawych miejsc. Skoncentrowaliśmy się na topowych miejscach regionu. A do tego oprócz ikon, chcieliśmy pokazać propozycje spędzenia wolnego czasu - mówi Jan Matysik, dyrektor Agencji Reklamowej Cumulus, która na zlecenie Urzędu Marszałkowskiego przygotowała spoty.
W spocie widać rowerzystów nad Wisłą w Kazimierzu, kłady czy parę spacerującą nad jeziorem. W tle słuchać spokojną muzykę, a na koniec znanego lektora - Janusza Szydłowskiego.

Promocja regionu przygotowana na zlecenie Urzędu Marszałkowskiego odbywa się pod hasłem: "Lubelskie świetne na weekend”.

- Jest ona skierowana do zamożnych mieszkańców dużych miast - mówi Krzysztof Grabczuk, marszałek województwa.

30 i 9-sekundowe spoty będzie można zobaczyć w Polsacie Sport i Polsacie Sport Ekstra. Kanały te w najbliższym czasie będą transmitowały ważne wydarzenia sportowe, choćby mecze Mistrzostw Europy. Dlatego urząd liczy, że dzięki temu reklamy naszego regionu obejrzy sporo kibiców.

Oprócz tego reklama naszego regionu będzie także emitowana w kanałach tematycznych TVN 24, TVN Style i TVN Turbo w najlepszym czasie antenowym, tzw. prime time.

W sumie w TVN będzie można zobaczyć reklamę Lubelszczyzny 175 razy, a w Polsacie będzie 140 spotów. Kampania w tych mediach potrwa do środy 18 czerwca.


Zwiastun 30-sekundowy:




Zwiastun 9-sekundowy:




W sumie Urząd Marszałkowski wyda na emisję spotów mniej niż planowano, bo 218 tys. zł (zakładano, że będzie to kosztowało 400 tys. zł). Dlatego urząd rozważa jeszcze (po zakończeniu promocji w TVN-ie i Polsacie) emisję spotów w 16 stacjach regionalnych TVP.

Niewykluczone, że powstanie zostanie przygotowany także spot radiowy, który będą mogli usłyszeć słuchacze radia Zet czy RMF FM.

- Chcemy też promować region podczas dużych imprez: na Festiwalu Filmu i Sztuki "Dwa Brzegi” w Kazimierzu Dolnym, aukcji Pride od Poland w Janowie Podlaskim i podczas Tour de Pologne - dodaje marszałek Grabczuk.

Ile to kosztuje?

- Za dwutygodniową kampanię w pięciu kanałach obu telewizji, zapłacimy niespełna 218 tys. zł - mówi Krzysztof Grabczuk, marszałek województwa lubelskiego. - Początkowo telewizje chciały za to ponad 300-400 tysięcy.

Agencja reklamowa "Cumulus" przygotowała dwie wersje reklamy 30 i 9-sekundową. Dostała za to 25 tys. zł netto.



Kto to robił

Głosu do filmu użyczył Janusz Szydłowski. Zdjęcia zrealizował Marek Wójcik, operator TVP Lublin, a techniką na planie zajął się Waldemar Michalski, na co dzień współpracujący z TVN.

Animacje komputerowe wykonała Joanna Polak, malarka i reżyser. Montaż zrealizował Paweł Łukowski. Reżyserem i scenarzystą jest Jan Matysik, dyrektor agencji Cumulus.

Komentarze 16

Najlepsze · Najnowsze
Avatar
kpina / 10 czerwca 2008 o 13:19
0
Szkoda, nic się nie pochwalili agentami psl,
Avatar
BIBI / 6 czerwca 2008 o 10:25
0
Smutni ludkowie i nałogowi krytykanci, głowy do góry. Nie jest źle, my przynajmniej mamy poprawną kampanię, a podkarpacie, podlasie, świętokrzyskie, łódzkie i pozostała większość Polski dopiero o tym marzy. Niech się od nas uczą.
Avatar
ye / 6 czerwca 2008 o 10:06
0
spoty drętwe i bez polotu. wcale mi się nie podobają
Avatar
Eastern / 6 czerwca 2008 o 09:30
0
Znow robia z nas zascianek.

Kolejny zasciankowy klip. Jacys ludzie na rowerach z czyms dziwnym na glowie, muzyka jest oczywiscie najlepsza: styl, dobry gust, estetyka, klasa! Wcale nie Polska B ktora usiluje udawac ze "tez" chce podskoczyc.

Tak jak zasciankowa piosenka "Z Koziolkiem w tle".

Pamietacie?

Opinia specjalisty jest zupelnie trafna - wojewodztwo promuje sie "bez glowy".


A tutaj ktos jednak sie zastanowil:

[url="http://www.youtube.com/watch?v=fEVT9-JqoOY"]http://www.youtube.com/watch?v=fEVT9-JqoOY[/url]


Tylko to pewnie nie byl ktos "znajomy" hahahahahaa
Znow robia z nas zascianek.

Kolejny zasciankowy klip. Jacys ludzie na rowerach z czyms dziwnym na glowie, muzyka jest oczywiscie najlepsza: styl, dobry gust, estetyka, klasa! Wcale nie Polska B ktora usiluje udawac ze "tez" chce podskoczyc.

Tak jak zasciankowa piosenka "Z Koziolkiem w tle".

Pamietacie?

Opinia specjalisty jest zupelnie trafna - wojewodztwo promuje sie "bez glowy".


A tutaj ktos jednak sie zastanowil:

[url="htt... rozwiń
Avatar
www / 6 czerwca 2008 o 00:27
0
qaqadóó napisał:
elo www: troche przegiales, cudze chwalicie swojego nie znacie, lubelska tvp jest calkiem wporzo, troche sie na tym znam - podpytaj sobie ludzi w polsce z branzy, a poza tym sam siebie zapytaj czy ty bys to zrobil lepiej. na forach o malyszu tez wszyscy madrzy mowia ze zle skacze, to dlaczego sami nie skacza, to by dopiero byly jaja

Co glupoty piszesz tv lublin jest ok chyba zarty sobie robisz cala tv i radio razem wziete razem z tymi zapchaj dziure artystami z iwa (oczywiscie nie wszyscy) to wielka kicha i dziadostwo a mam na mysli wlasnie tych co o wszystkim decyduja i wszystko robia to dziadostwo jak caly lublin poczawszy od drug konczywszy na wlasnie tym filmiku. tylko na to nas stac (wladze lublina) wiec mamy to co mamy. Jesli dla ciebie ten filmik jest ok to gratuluje poziomu - tv lublin.
zapchaj dziure artystami z iwa (oczywiscie nie wszyscy) to wielka kicha i dziadostwo a mam na mysli wlasnie tych co o wszystkim decyduja i wszystko robia to dziadostwo jak caly lublin poczawszy od drug konczywszy na wlasnie tym filmiku. tylko na to nas stac (wladze lublina) wiec mamy to co mamy. Jesli dla ciebie ten filmik jest ok to gratuluje poziomu - tv lublin. rozwiń
Avatar
Gość / 5 czerwca 2008 o 18:09
0
mieszkaniec lubelskiego napisał:
"Gościu" czy nie brałeś przypadkiem udziału w tworzeniu tego spotu? Poza tym 30 sek + 9 sek. za takie pieniądze + koszty dystrybucji, w sumie moim zdaniem przyniosą efekt mizerny, bo jak oceniam są działaniem dla działania. Ciekaw jestem czy po tej emisji będziemy mieli najazd turystów do naszego regionu. To należałoby sprawdzić np. poprzez odpowiednie badania i póżniej decydentów i twórców porozliczać. Wydawane są przecież na to publiczne pieniądze.


Nie, nie brałem udziału w realizacji tego przedsięwzięcia Lepiej?? Ja zauważyłem, że wam lublinianom (ja nie jestem z Lublina) to nic nie pasuje. Cokolwiek ktoś chce zrobić, aby zmienić to miasto i okolice jest źle. Chyba logiczne jest, że aby turyści zaczęli przyjeżdżać potrzebna jest kampania reklamowa. Niestety ale takie są stawki za tego typu usługi. Ale z jednym się zgodzę. Wy, mieszkańcy tego miasta umiecie zrobić lepszą reklamę, tylko nie wiem czy ona nie ma odwrotnego działania, mianowicie protest mieszkańców poręby widziała cała Polska i nie tylko w TVN24 <lol> Po takiej reklamie na pewno wszyscy przyjadą.


Nie, nie brałem udziału w realizacji tego przedsięwzięcia Lepiej?? Ja zauważyłem, że wam lublinianom (ja nie jestem z Lublina) to nic nie pasuje. Cokolwiek ktoś chce zrobić, aby zmienić to miasto i okolice jest źle. Chyba logiczne jest, że aby turyści zaczęli przyjeżdżać potrzebna jest kampania reklamowa. Niestety ale takie są stawki za tego typu usługi. Ale z jednym się zgodzę. Wy, mieszkańcy tego miasta umiecie zrobić lepszą reklamę, tylko nie wiem czy ona nie ma odwrotnego działania, mianowicie protest mieszkań... rozwiń
Avatar
Stuff / 5 czerwca 2008 o 17:12
0
Film województwa jest dobry, kampania miasta na billboardach dobra - tylko dlaczego decydenci z obu urzędów do tej pory się nie porozumieli, żeby robić wspólną promocję?
Avatar
Gość / 5 czerwca 2008 o 17:10
0
Ludzie , a Wy myślicie, że od tej tzw. promocji cos zależy skoro wszyscy w Polsce wiedzą jak tu jest i kto to jest "kiciuśzrożna" oraz jego kompanija. Czy to od promocjio zalezy miejsce rgionu, czy od siły gospodarczej i intelekualnej miszkających tu ludzi.

Niech Wam oskarżony marszałek nie wciska głupoty- bo to niczego nie zmieni. Wydamy tylko nasze pieniądze i co? I nic. Jak była dziura tak będzie, choć okolice cudowen( Prawie jak w tym dowcipie). Już tylko śmiać się trzeba z tej miernoty jaka tu rządzi i skacze.
Avatar
fairuza / 5 czerwca 2008 o 16:37
0
i tak sie wszystkim nie dogodzi...a w ogole nie jest zle - cieply, fajny filmik - tak jak nasza lubelszczyzna
Avatar
ewa / 5 czerwca 2008 o 16:09
0
Ale Puławy to sie powinny znalezc w spocie
Avatar
kpina / 10 czerwca 2008 o 13:19
0
Szkoda, nic się nie pochwalili agentami psl,
Avatar
BIBI / 6 czerwca 2008 o 10:25
0
Smutni ludkowie i nałogowi krytykanci, głowy do góry. Nie jest źle, my przynajmniej mamy poprawną kampanię, a podkarpacie, podlasie, świętokrzyskie, łódzkie i pozostała większość Polski dopiero o tym marzy. Niech się od nas uczą.
Avatar
ye / 6 czerwca 2008 o 10:06
0
spoty drętwe i bez polotu. wcale mi się nie podobają
Avatar
Eastern / 6 czerwca 2008 o 09:30
0
Znow robia z nas zascianek.

Kolejny zasciankowy klip. Jacys ludzie na rowerach z czyms dziwnym na glowie, muzyka jest oczywiscie najlepsza: styl, dobry gust, estetyka, klasa! Wcale nie Polska B ktora usiluje udawac ze "tez" chce podskoczyc.

Tak jak zasciankowa piosenka "Z Koziolkiem w tle".

Pamietacie?

Opinia specjalisty jest zupelnie trafna - wojewodztwo promuje sie "bez glowy".


A tutaj ktos jednak sie zastanowil:

[url="http://www.youtube.com/watch?v=fEVT9-JqoOY"]http://www.youtube.com/watch?v=fEVT9-JqoOY[/url]


Tylko to pewnie nie byl ktos "znajomy" hahahahahaa
Znow robia z nas zascianek.

Kolejny zasciankowy klip. Jacys ludzie na rowerach z czyms dziwnym na glowie, muzyka jest oczywiscie najlepsza: styl, dobry gust, estetyka, klasa! Wcale nie Polska B ktora usiluje udawac ze "tez" chce podskoczyc.

Tak jak zasciankowa piosenka "Z Koziolkiem w tle".

Pamietacie?

Opinia specjalisty jest zupelnie trafna - wojewodztwo promuje sie "bez glowy".


A tutaj ktos jednak sie zastanowil:

[url="htt... rozwiń
Avatar
www / 6 czerwca 2008 o 00:27
0
qaqadóó napisał:
elo www: troche przegiales, cudze chwalicie swojego nie znacie, lubelska tvp jest calkiem wporzo, troche sie na tym znam - podpytaj sobie ludzi w polsce z branzy, a poza tym sam siebie zapytaj czy ty bys to zrobil lepiej. na forach o malyszu tez wszyscy madrzy mowia ze zle skacze, to dlaczego sami nie skacza, to by dopiero byly jaja

Co glupoty piszesz tv lublin jest ok chyba zarty sobie robisz cala tv i radio razem wziete razem z tymi zapchaj dziure artystami z iwa (oczywiscie nie wszyscy) to wielka kicha i dziadostwo a mam na mysli wlasnie tych co o wszystkim decyduja i wszystko robia to dziadostwo jak caly lublin poczawszy od drug konczywszy na wlasnie tym filmiku. tylko na to nas stac (wladze lublina) wiec mamy to co mamy. Jesli dla ciebie ten filmik jest ok to gratuluje poziomu - tv lublin.
zapchaj dziure artystami z iwa (oczywiscie nie wszyscy) to wielka kicha i dziadostwo a mam na mysli wlasnie tych co o wszystkim decyduja i wszystko robia to dziadostwo jak caly lublin poczawszy od drug konczywszy na wlasnie tym filmiku. tylko na to nas stac (wladze lublina) wiec mamy to co mamy. Jesli dla ciebie ten filmik jest ok to gratuluje poziomu - tv lublin. rozwiń
Avatar
Gość / 5 czerwca 2008 o 18:09
0
mieszkaniec lubelskiego napisał:
"Gościu" czy nie brałeś przypadkiem udziału w tworzeniu tego spotu? Poza tym 30 sek + 9 sek. za takie pieniądze + koszty dystrybucji, w sumie moim zdaniem przyniosą efekt mizerny, bo jak oceniam są działaniem dla działania. Ciekaw jestem czy po tej emisji będziemy mieli najazd turystów do naszego regionu. To należałoby sprawdzić np. poprzez odpowiednie badania i póżniej decydentów i twórców porozliczać. Wydawane są przecież na to publiczne pieniądze.


Nie, nie brałem udziału w realizacji tego przedsięwzięcia Lepiej?? Ja zauważyłem, że wam lublinianom (ja nie jestem z Lublina) to nic nie pasuje. Cokolwiek ktoś chce zrobić, aby zmienić to miasto i okolice jest źle. Chyba logiczne jest, że aby turyści zaczęli przyjeżdżać potrzebna jest kampania reklamowa. Niestety ale takie są stawki za tego typu usługi. Ale z jednym się zgodzę. Wy, mieszkańcy tego miasta umiecie zrobić lepszą reklamę, tylko nie wiem czy ona nie ma odwrotnego działania, mianowicie protest mieszkańców poręby widziała cała Polska i nie tylko w TVN24 <lol> Po takiej reklamie na pewno wszyscy przyjadą.


Nie, nie brałem udziału w realizacji tego przedsięwzięcia Lepiej?? Ja zauważyłem, że wam lublinianom (ja nie jestem z Lublina) to nic nie pasuje. Cokolwiek ktoś chce zrobić, aby zmienić to miasto i okolice jest źle. Chyba logiczne jest, że aby turyści zaczęli przyjeżdżać potrzebna jest kampania reklamowa. Niestety ale takie są stawki za tego typu usługi. Ale z jednym się zgodzę. Wy, mieszkańcy tego miasta umiecie zrobić lepszą reklamę, tylko nie wiem czy ona nie ma odwrotnego działania, mianowicie protest mieszkań... rozwiń
Avatar
Stuff / 5 czerwca 2008 o 17:12
0
Film województwa jest dobry, kampania miasta na billboardach dobra - tylko dlaczego decydenci z obu urzędów do tej pory się nie porozumieli, żeby robić wspólną promocję?
Avatar
Gość / 5 czerwca 2008 o 17:10
0
Ludzie , a Wy myślicie, że od tej tzw. promocji cos zależy skoro wszyscy w Polsce wiedzą jak tu jest i kto to jest "kiciuśzrożna" oraz jego kompanija. Czy to od promocjio zalezy miejsce rgionu, czy od siły gospodarczej i intelekualnej miszkających tu ludzi.

Niech Wam oskarżony marszałek nie wciska głupoty- bo to niczego nie zmieni. Wydamy tylko nasze pieniądze i co? I nic. Jak była dziura tak będzie, choć okolice cudowen( Prawie jak w tym dowcipie). Już tylko śmiać się trzeba z tej miernoty jaka tu rządzi i skacze.
Avatar
fairuza / 5 czerwca 2008 o 16:37
0
i tak sie wszystkim nie dogodzi...a w ogole nie jest zle - cieply, fajny filmik - tak jak nasza lubelszczyzna
Avatar
ewa / 5 czerwca 2008 o 16:09
0
Ale Puławy to sie powinny znalezc w spocie
Zobacz wszystkie komentarze 16

Skomentuj

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:
Twój komentarz został dodany

Pozostałe informacje

"Burmistrzu przestrzegaj prawa!". Pani Maria będzie pikietować codziennie

"Burmistrzu przestrzegaj prawa!". Pani Maria będzie pikietować codziennie 2 0

Maria Kosidło z Radzynia Podlaskiego zaczęła we wtorek pikietę pod Urzędem Miasta. W toczącym się od dwóch lat sporze chodzi o mieszkanie komunalne. Kobieta zarzuca urzędnikom, że bezprawnie rozwiązali z nią umowę i zajęli lokum

Rolnicy protestowali, zablokowali weterynarzy. "Chcemy pokazać, że polski rolnik to jest siła!"
film

Rolnicy protestowali, zablokowali weterynarzy. "Chcemy pokazać, że polski rolnik to jest siła!" 3 2

Hodowcy świń z okolic Parczewa zablokowali samochód lekarzy weterynarii, którzy zamierzali przeprowadzić ubój zwierząt zagrożonych afrykańskim pomorem świń. – Chcemy pokazać, że polski rolnik to jest siła – nie ukrywa przewodniczący rolniczego stowarzyszenia, który przyjechał wesprzeć okolicznych mieszkańców

A jednak do poprawki. Zmiana na pomniku smoleńskim w Kraśniku
galeria

A jednak do poprawki. Zmiana na pomniku smoleńskim w Kraśniku 4 6

Poprawiono napis na odsłoniętym w niedzielę kraśnickim pomniku. Figura Lecha Kaczyńskiego została podpisana jako „Prezydent Rzeczpospolitej Polskiej”. Pojawiły się jednak wątpliwości, czy drugiego z tych słów nie należałoby odmienić.

Nowe korty tenisowe utonęły w deszczu

Nowe korty tenisowe utonęły w deszczu 0 4

Woda na kortach tenisowych w Świdniku. Urząd Miasta przyznaje, że po poniedziałkowych ulewnych deszczach był problem z odprowadzaniem wody

PiS: Środki publiczne były wyprowadzane z Centrum Kultury. Miasto odpowiada

PiS: Środki publiczne były wyprowadzane z Centrum Kultury. Miasto odpowiada 4 9

Radni opozycji ocenili wyniki kontroli w Centrum Kultury jako skandal i zażądali wyjaśnień od prezydenta miasta

Nowa dyrektor Teatru Muzycznego. Kogo wybrała komisja?

Nowa dyrektor Teatru Muzycznego. Kogo wybrała komisja? 0 7

Kamila Lendzion została rekomendowana na stanowisko dyrektora Teatru Muzycznego w Lublinie. Teraz tę kandydaturę musi zaakceptować Zarząd Województwa Lubelskiego, któremu podlega instytucja.

Transfery w Motorze Lublin: dzisiaj Meskhia, jutro Bonin?

Transfery w Motorze Lublin: dzisiaj Meskhia, jutro Bonin? 21 13

Motor Lublin potwierdził piąty transfer podczas letniego okienka. Kontrakt podpisał były, młodzieżowy reprezentant Ukrainy, a ostatnio zawodnik Wisły Puławy – Irakli Meskhia. Wkrótce kolejnym wzmocnieniem powinien być za to... Grzegorz Bonin

Olimp "przeniesie się" na Ponikwodę? Rada dzielnicy: Byłby naszym ośrodkiem kulturalnym

Olimp "przeniesie się" na Ponikwodę? Rada dzielnicy: Byłby naszym ośrodkiem kulturalnym 41 4

Rada Dzielnicy Ponikwoda chce, żeby galeria handlowa Olimp znalazła się w jej granicach, a nie – jak teraz – na Czechowie Południowym. Tłumaczy, że dzięki temu mieszkańcy Ponikwody… będą mieć nowy ośrodek kulturalny

Połączenie Włodawianki i Eko Rożanka coraz bliżej

Połączenie Włodawianki i Eko Rożanka coraz bliżej 0 1

Od wielu tygodni nie brakowało plotek, że dojdzie do połączenia Włodawianki z Eko Różanka. I wygląda na to, że kluby doszły już do porozumienia. Teraz swoją zgodę musi jeszcze wydać Lubelski Związek Piłki Nożnej

Nowy napastnik Górnika Łęczna

Nowy napastnik Górnika Łęczna 3 0

Sporo działo się we wtorek w obozie Górnika. Zielono-czarni mają nowego zawodnika – Jakuba Chrzanowskiego. Zmiany zaszły także w sztabie szkoleniowym i medycznym klubu z Łęcznej

Mieli o 56 zł za dużo żeby dostać mieszkanie komunalne. Teraz zbierają na własne

Mieli o 56 zł za dużo żeby dostać mieszkanie komunalne. Teraz zbierają na własne 1 7

Niewiele ponad 34 tys. zł brakuje Ewelinie i Łukaszowi Czerwińskim do zrealizowania marzenia ich życia – kupna małego, ale własnego mieszkania. Para nie może dostać mieszkania komunalnego, bo przekracza próg dochodowy o 56 zł. Niepełnosprawny mężczyzna i jego żona wciąż mają jednak nadzieję, że dzięki pomocy internautów wszystko jest możliwe.

Kuba Karaś wystąpi w Plenerze
21 lipca 2018, 20:00

Kuba Karaś wystąpi w Plenerze 1 0

Co Gdzie Kiedy. Gwiazda duetu The Dumplings, Kuba Karaś, wystąpi 21 lipca w Plenerze. Zamiast własnych kawałków artysta sprawdzi się w roli DJ'a i rozkręci gorącą imprezę. Start o godz. 20.

Nawet 29 milionów złotych to za mało na park Ludowy w Lublinie

Nawet 29 milionów złotych to za mało na park Ludowy w Lublinie 0 17

Wczoraj unieważniony został przetarg na odnowę parku Ludowego. Najtańsza oferta przekraczała kwotę zarezerwowaną w kasie miasta. Teraz Ratusz zastanawia się nad dalszymi losami tej inwestycji, która już drugi raz okazała się sporo droższa niż spodziewali się urzędnicy.

Smaki Muzyki. Nowy projekt w Puławach
20 lipca 2018, 18:30

Smaki Muzyki. Nowy projekt w Puławach 2 1

W Puławach startuje cykl Smaki Muzyki organizowany przez Puławski Park Naukowo-Technologiczny. W piątek, 20 lipca o godz. 18.30 w Zielonym Pomidorze (Mościckiego 1) odbędzie się koncert Artura Miedzińskiego.

Lublin: Tutaj działała wytwórnia wind. Deweloper chce zbudować bloki

Lublin: Tutaj działała wytwórnia wind. Deweloper chce zbudować bloki 18 17

Siedem bloków mieszkalnych zamierza stawiać prywatna spółka na terenie wytwórni wind u zbiegu ul. Roztocze i Orkana. Ratusz uznał, że to dobre miejsce na mieszkania, a teraz będzie opracowywać nowy plan zagospodarowania terenu.

ALARM24

Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!

Najczęściej czytane

Dzisiaj · Tydzień · Wideo · Premium

Uwaga czytelniku!

Informujemy, że w dniu 25 maja 2018 r. na terenie całej Unii Europejskiej, w tym także w Polsce, wejdzie w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. W związku z tym chcielibyśmy Ci przekazać kilka informacji na temat zasad przetwarzania Twoich danych osobowych przez administratora portalu www.dziennikwschodni.pl – spółkę Corner Media sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie.

Bardzo prosimy, zapoznaj się z tymi informacjami uważnie, są to bowiem sprawy bardzo istotne. Jeśli jesteś osobą małoletnią poniżej 16. roku życia, koniecznie przekaż tą wiadomość swoim opiekunom, którzy następnie powinni wytłumaczyć Ci, o co w niej chodzi i dlaczego się do Ciebie zwracamy.

Czym jest RODO?

RODO to potoczna nazwa Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE. W Polsce będzie ono obowiązywało od 25 maja 2018 r. Akt ten wprowadza nowy standard ochrony danych osobowych, nakładając na podmioty przetwarzające te dane (administratorów danych) szereg obowiązków, w tym obowiązek poinformowania Ciebie o sposobie przetwarzania Twoich danych, celach w jakich Twoje dane są przetwarzane oraz o uprawnieniach przysługujących Ci w związku z przetwarzaniem danych osobowych przez administratora danych.

Administrator danych

Administratorem Twoich danych osobowych jest Corner Media Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Lublinie, ul. Krakowskie Przedmieście 54, 20-002 Lublin, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego przez Sąd Rejonowy Lublin – Wschód z siedzibą w Świdniku, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, za numerem KRS 0000507517, NIP 7123286919, kapitał zakładowy – 50.000,00. PLN

Możesz się z nami skontaktować zarówno pod adresem:
Corner Media Spółka z o.o.
ul. Krakowskie Przedmieście 54
20-002 Lublinie

jak i mailowo: online@dziennikwschodni.pl

oraz telefonicznie: 81 46-26-800

Rodzaj przetwarzanych danych osobowych

Przetwarzamy dane osobowe podane przez Ciebie podczas procesu rejestracji konta na portalu www.dziennikwschodni.pl, a także dane, które są zbierane podczas korzystania przez Ciebie z tego portalu. Chodzi o dane zbierane i zapisywane w plikach cookies. Więcej na temat plików cookies przeczytasz w naszej polityce prywatności.

Pamiętaj, rejestracja konta na portalu www.dziennikwschodni.pl nie jest obowiązkowa. Nie masz także obowiązku podawania nam swoich prawdziwych danych podczas procesu rejestracji, jak również nie musisz podawać nam wszystkich danych, o które pytamy. Może się jednak zdarzyć tak, że nie posiadając Twoich wszystkich danych albo nie posiadając Twoich prawdziwych danych, nie będziemy w stanie świadczyć Ci wszystkich usług, które oferujemy oraz wywiązać się z wszystkich obowiązków określonych w regulaminie portalu dziennikwschodni.pl (np. zapewnić Ci odpowiedniego bezpieczeństwa w zakresie odzyskania danych dostępowych do konta).

Cel przetwarzania danych osobowych

Głównym celem przetwarzania przez nas Twoich danych jest zapewnienie Ci pełnej funkcjonalności działania serwisu dziennikwschodni.pl, dostępu do usług świadczonych przez nas w ramach tego serwisu, zapewniania Ci bezpieczeństwa podczas korzystania z serwisu (np. w przypadku prób nadużyć) oraz wywiązanie się przez nas z obowiązków umownych wynikających z regulaminu portalu Dziennikwschodni.pl.

Dodatkowy cel przetwarzania danych osobowych to tzw. marketing własny, tj. przetwarzanie danych wyłącznie na nasze wewnętrzne potrzeby w celach analitycznych, badawczych, statystycznych, w szczególności poprzez dążenie do jak najpełniejszego dostosowania treści wyświetlanych na naszych stronach do Twoich preferencji i zainteresowań.

Ponadto, o ile wyrazisz na to zgodę, będziemy mogli przetwarzać Twoje dane osobowe w celach marketingowych (marketing zewnętrzny), w tym przekazywać Twoje dane podmiotom z nami współpracującym – agencjom reklamowym i naszym partnerom handlowym. Pamiętaj, że zgoda na przetwarzanie Twoich danych w celach marketingowych jest całkowicie dobrowolna i możesz ją w każdej chwili wycofać.

Pamiętaj także, że jeżeli jesteś osobą małoletnią, która nie ukończyła 16. roku życia, przesyłanie informacji w celach marketingowych może nastąpić wyłącznie po wyrażeniu zgody przez Twojego rodzica lub opiekuna.

Podstawy prawne przetwarzania danych

Twoje dane osobowe mogą być przetwarzane wyłącznie zgodnie z określonymi w obecnie obowiązujących przepisach podstawami prawnymi. W zależności od celu przetwarzania danych możemy wyróżnić trzy główne podstawy prawne przetwarzania danych.

Pierwszą podstawą przetwarzania danych jest niezbędność do wykonania umów o świadczenie usług. Mamy z nią do czynienia wtedy, gdy przetwarzanie danych jest niezbędne w celu zapewnienia Ci sprawnego, bezpiecznego korzystania z naszego serwisu wraz z jego wszystkimi funkcjonalnościami. Umowy o świadczenie usług to regulaminy, w tym regulamin portalu dziennikwschodni.pl, który akceptujesz decydując się na korzystanie z naszego serwisu.

Drugą podstawą przetwarzania danych jest uzasadniony interes administratora danych. Mamy z nim do czynienia w przypadku prowadzenia pomiarów statystycznych oraz działań z zakresu marketingu własnego przez administratora danych.

Wreszcie, trzecią przesłanką przetwarzania danych jest Twoja dobrowolna i świadoma zgoda. Na jej podstawie Twoje dane mogą być wykorzystywane w celach marketingowych, a także w celu profilowania.

Pamiętaj, zgody udzielasz w pełni dobrowolnie. Masz także prawo do cofnięcia udzielonej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie będzie miało jednak wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Podmioty, którym możemy przekazywać dane

Co do zasady Twoje dane osobowe będą przez nas wykorzystywane wyłącznie na nasz własny użytek.

W pewnych sytuacjach możemy jednak przekazać Twoje dane podmiotom z nami współpracującym: – naszym partnerom handlowym, podwykonawcom oferowanych przez nas usług, agencjom marketingowym.

Dodatkowo, w przypadkach ściśle określonych w przepisach prawa, będziemy zobligowani przekazać Twoje dane podmiotom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obecnie obowiązujących przepisów prawa (np. policji czy prokuraturze), pod warunkiem oczywiście, iż wystąpią do nas z takim żądaniem, powołując się na określoną podstawę prawną.

Okres przechowywania danych

Twoje dane osobowe będą przechowywane tak długo, jak będzie to niezbędne do zapewnienia Ci dostępu do usług oferowanych przez serwis www.dziennikwchodni.pl Oczywiście, możesz w każdym czasie złożyć wniosek o zaprzestanie przetwarzania swoich danych osobowych, ich zmianę lub usunięcie.

Informacje o prawach przysługujących osobie, której dane dotyczą

Musisz wiedzieć, że niezależnie od tego, na jakiej podstawie przetwarzamy Twoje dane, masz zawsze prawo dostępu do nich oraz ich poprawiania. Możesz również w każdym momencie żądać ich usunięcia lub cofnąć albo ograniczyć wcześniej udzieloną zgodę na przetwarzanie danych osobowych, przy czym wycofanie danej zgody nie wpływa na administratora danych do przetwarzania danych w celu określonym w danej zgodzie do chwili jej wycofania.

Masz również prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych.

Możesz też zażądać od administratora danych osobowych przeniesienia Twoich danych lub uzyskania kopii Twoich danych, z tym jednak zastrzeżeniem, że prawo to nie może wpływać niekorzystnie na prawa i wolności innych osób. Administrator danych będzie realizował Twoje żądania w zakresie posiadanych możliwości technicznych.

Informacje o prawie do wniesienia skargi

Organem nadzorczym nad administratorem danych osobowych jest Generalny Inspektor Danych Osobowych, do którego masz prawo wnieść skargę za każdym razem, gdy Twoje dane będą przetwarzane w sposób w Twojej ocenie nieprawidłowy.

Informacje o tym, czy podanie danych jest wymogiem ustawowym lub umownym, czy jesteś zobowiązany do ich podania

Nie jesteś zobowiązany do podawania nam swoich danych osobowych ani wyrażania zgody na ich przetwarzanie, z tym jednak zastrzeżeniem, że ich podanie może okazać się niezbędne dla korzystania z określonych funkcjonalności serwisu.

Jest także możliwe, że jeśli nie wyrazisz zgody na przetwarzanie danych osobowych lub cofniesz wcześniej udzieloną zgodę, nie będziemy mogli zapewnić Ci dostępu do niektórych oferowanych przez nas usług, przy czym zawsze w takim wypadku zostaniesz o tym poinformowany.

Informacje o profilowaniu

Czym jest profilowanie? To zbieranie wszelkich informacji, które pozwalają bezpośrednio lub pośrednio zidentyfikować osobę, która jest poddawana profilowaniu. Profilowanie odbywa się najczęściej przy użyciu systemów informatycznych, w sposób zautomatyzowany, za pomocą specjalnych algorytmów uwzględniających określone wcześniej kryteria. Wyniki profilowania mogą być wykorzystywane m.in. do celów marketingowych, np. w celu spersonalizowania reklamy kierowanej do danego użytkownika lub przygotowania oferty uwzględniającej jego potrzeby lub preferencje.

Oświadczamy, że na chwilę obecną nie profilujemy Twoich danych. Jeśli jednak zaczniemy, zostaniesz o tym uprzednio poinformowany i będziesz miał prawo nie wyrazić na to zgody.

Bardzo prosimy o uważne zapoznanie się z powyższymi informacjami. Gdy już to zrobisz, kliknij przycisk Zapoznałem się z informacją. Przejdź do serwisu.

Rozumiem

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.