Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Na sygnale

23 maja 2017 r.
17:13

Kto pobił 21-latka? Prokuratura ma nową opinię biegłych

Autor: Zdjęcie autora jsz
0 11 A A
21-latek był poturbowany. Stwierdzono u niego skomplikowane złamanie ręki
21-latek był poturbowany. Stwierdzono u niego skomplikowane złamanie ręki (fot. Wojciech Nieśpiałowski / archiwum)

Jest kolejna opinia biegłych w sprawie 21-latka, który miał zostać pobity w klubie w centrum Lublina. Odwiedziny w Stars Disco Club skończyły się dla Adriana poważnym złamaniem ręki. Śledczy wyjaśniają, jak do tego doszło.

AdBlock
Szanowny Czytelniku!
Dzięki reklamom czytasz za darmo. Prosimy o wyłączenie programu służącego do blokowania reklam (np. AdBlock).
Dziękujemy, redakcja Dziennika Wschodniego.
Kliknij tutaj, aby zaakceptować

– Otrzymaliśmy właśnie opinię uzupełniającą, dotyczącą m.in. mechanizmu powstania obrażeń, stwierdzonych u 21-latka – wyjaśnia Małgorzata Samoń, szefowa Prokuratury Rejonowej Lublin-Północ. – Ze względu na dobro śledztwa nie możemy jeszcze ujawnić ustaleń lekarzy. Planujemy przesłuchanie dodatkowego świadka oraz samego pokrzywdzonego.

W związku z tym śledztwo zostało formalnie przedłużone do 20 czerwca. Do tego czasu prokurator ma zdecydować, czy i komu postawić zarzuty. W tej chwili postępowanie toczy się „w sprawie”, a nie przeciwko konkretnej osobie.

Śledztwo dotyczy wydarzeń z lutego. 21-letni Adrian Zasada bawił się wówczas na otwarciu Stars Disco Club przy Krakowskim Przedmieściu w Lublinie. Pogotowie zabrało go stamtąd do szpitala. Młody człowiek był poturbowany. Stwierdzono u niego skomplikowane złamanie ręki. Adrian przeszedł wielogodzinną operację. Lekarze mieli wątpliwości, czy wróci do pełni zdrowia. Ratownicy powiadomili o sprawie policję.

Chłopak utrzymuje, że został pobity przez ochroniarzy klubu. Pił alkohol i nie zaprzecza, że wdał się w przepychankę z ochroną.

– Ochroniarze przekroczyli swoje uprawnienia. Skoro rozrabiałem, to mogli mnie przytrzymać i wezwać policję. Trafiłbym tylko do izby wytrzeźwień, a nie do szpitala – mówił Adrian niedługo po zdarzeniu.

Śledczy wyjaśniający sprawę zabezpieczyli już nagrania z klubowego monitoringu i przesłuchali pierwszych świadków. Zasięgnięto również opinii biegłych lekarzy, która jednak nie wyjaśniła wszystkich wątpliwości.

Przedstawiciele klubu nie mają sobie nic do zarzucenia. Z ich relacji wynika, że winę za całe zdarzenie ponosi 21-latek. W oficjalnym oświadczeniu przedstawiciele klubu wyjaśnili, że Adrian został wyproszony z lokalu ze względu na niestosowane zachowanie. Przeszedł później na tyły budynku, przeskoczył przez bramę i niszczył samochody pracowników Stars Disco Club. Później miał wyłamać drzwi na zapleczu lokalu. Właściciele klubu zarzucają 21-latkowi włamanie.

Komentarze 11

Najlepsze · Najnowsze
Avatar
Gość / 6 września 2017 o 07:53
0
Jaka muzyka taki klub i ochrona heh.
Avatar
Gość / 24 maja 2017 o 19:25
0
Złamać cholernemu chuliganowi i bandziorowi drugą łapę, może się nauczy. A jak ma problemy z agresją po alkoholu, to nie powinien nigdy niczego pić.
Avatar
prawda w oczy kole? / 24 maja 2017 o 02:03
0
teraz to on zly ale jak by go zabili a moze i by tak sie stalo gdyby nie pomoc pewnej damy to byscie mowili skur..... kur... zabili chlopaka a jak mi tylko reke polamali w chinskie dziewiec i do tej pory nie rusza palcami to jest ok niech rzuci kamieniem ten co nigdy nie byl pijany ten co nigdy po pijaku nie odwalal zreszta a co on raptem zrobil szczypior no mnie na jego miejscu to by w takim razie tu nie bylo bo by mnie zabili a ile takich jest co nie raz nie slusznie tez dostalo za bardzo tylko z tym nic nie zrobilo dosc tego bezprawia sa ta ochroniarze jak nazwa mowi do ochrony a nie do doprowadzenia czlowieka do takiego stanu oni wiedza jak zlapac jak scisnac zeby krzywde zrobic i to robia bo lubis i ich kreci ta moc ha tylko szkoda ze tych umiejetnosci nie zostawiaja na sali treningowej lub na zawodach z sztuk walki bo na takie jezdza 
teraz to on zly ale jak by go zabili a moze i by tak sie stalo gdyby nie pomoc pewnej damy to byscie mowili skur..... kur... zabili chlopaka a jak mi tylko reke polamali w chinskie dziewiec i do tej pory nie rusza palcami to jest ok niech rzuci kamieniem ten co nigdy nie byl pijany ten co nigdy po pijaku nie odwalal zreszta a co on raptem zrobil szczypior no mnie na jego miejscu to by w takim razie tu nie bylo bo by mnie zabili a ile takich jest co nie raz nie slusznie tez dostalo za bardzo tylko z tym nic nie zrobilo dosc tego bezprawia sa ... rozwiń
Avatar
Xx / 24 maja 2017 o 00:55
0
Byłam osobiście w tej dyskotece, niestety niemam dobrej opinii o ochroniarzach niestety , dziewczyny traktują jak kur**** chodzą łapią za tyłki ,obmacują i robią sobie co chcą . Byłam tam raz i więcej nie pójdę 
Avatar
Gość / 23 maja 2017 o 22:05
0
wy wszyscy co go tak bronicie, zobaczcie na nagraniu jak pierwszy wy***ył z łapami do ochroniarzy.
Avatar
Gość / 23 maja 2017 o 20:35
0
Mordeczka konfidenta
Avatar
Gość / 23 maja 2017 o 20:10
0
Gnojku Zasada, nie dochowałeś zasad i są tego skutki
Avatar
Gość / 23 maja 2017 o 20:05
0
Dobrze zrobili - trzeba się przestać cackać ze społecznym destruktywnym, śmieciem. Napadł na służby porządkowe a więc napotkał na to na co zasłużył.
Avatar
Gość / 23 maja 2017 o 18:32
0
Ochrona to bydło ..i złodzieje ..w Komitecie ukradli mi pol paczki papierosów z kurtki którą juz odłożył pod ladę ..ciekawe po co ?jak zapytałem to delikatnie mi dał do zrozumienia ze moze mi nosek złamać ..masakra ..
Avatar
Gość / 23 maja 2017 o 18:21
0
Ochroniarze z dyskotek to przeważnie bezmózgie karczycha,osiłki rozładowujące swą "siłę" na dyskotekach.Zauważyć należy,że za osiłków służa również policjanci,którzy w ten sposób chcą się spełnić.
Avatar
Gość / 6 września 2017 o 07:53
0
Jaka muzyka taki klub i ochrona heh.
Avatar
Gość / 24 maja 2017 o 19:25
0
Złamać cholernemu chuliganowi i bandziorowi drugą łapę, może się nauczy. A jak ma problemy z agresją po alkoholu, to nie powinien nigdy niczego pić.
Avatar
prawda w oczy kole? / 24 maja 2017 o 02:03
0
teraz to on zly ale jak by go zabili a moze i by tak sie stalo gdyby nie pomoc pewnej damy to byscie mowili skur..... kur... zabili chlopaka a jak mi tylko reke polamali w chinskie dziewiec i do tej pory nie rusza palcami to jest ok niech rzuci kamieniem ten co nigdy nie byl pijany ten co nigdy po pijaku nie odwalal zreszta a co on raptem zrobil szczypior no mnie na jego miejscu to by w takim razie tu nie bylo bo by mnie zabili a ile takich jest co nie raz nie slusznie tez dostalo za bardzo tylko z tym nic nie zrobilo dosc tego bezprawia sa ta ochroniarze jak nazwa mowi do ochrony a nie do doprowadzenia czlowieka do takiego stanu oni wiedza jak zlapac jak scisnac zeby krzywde zrobic i to robia bo lubis i ich kreci ta moc ha tylko szkoda ze tych umiejetnosci nie zostawiaja na sali treningowej lub na zawodach z sztuk walki bo na takie jezdza 
teraz to on zly ale jak by go zabili a moze i by tak sie stalo gdyby nie pomoc pewnej damy to byscie mowili skur..... kur... zabili chlopaka a jak mi tylko reke polamali w chinskie dziewiec i do tej pory nie rusza palcami to jest ok niech rzuci kamieniem ten co nigdy nie byl pijany ten co nigdy po pijaku nie odwalal zreszta a co on raptem zrobil szczypior no mnie na jego miejscu to by w takim razie tu nie bylo bo by mnie zabili a ile takich jest co nie raz nie slusznie tez dostalo za bardzo tylko z tym nic nie zrobilo dosc tego bezprawia sa ... rozwiń
Avatar
Xx / 24 maja 2017 o 00:55
0
Byłam osobiście w tej dyskotece, niestety niemam dobrej opinii o ochroniarzach niestety , dziewczyny traktują jak kur**** chodzą łapią za tyłki ,obmacują i robią sobie co chcą . Byłam tam raz i więcej nie pójdę 
Avatar
Gość / 23 maja 2017 o 22:05
0
wy wszyscy co go tak bronicie, zobaczcie na nagraniu jak pierwszy wy***ył z łapami do ochroniarzy.
Avatar
Gość / 23 maja 2017 o 20:35
0
Mordeczka konfidenta
Avatar
Gość / 23 maja 2017 o 20:10
0
Gnojku Zasada, nie dochowałeś zasad i są tego skutki
Avatar
Gość / 23 maja 2017 o 20:05
0
Dobrze zrobili - trzeba się przestać cackać ze społecznym destruktywnym, śmieciem. Napadł na służby porządkowe a więc napotkał na to na co zasłużył.
Avatar
Gość / 23 maja 2017 o 18:32
0
Ochrona to bydło ..i złodzieje ..w Komitecie ukradli mi pol paczki papierosów z kurtki którą juz odłożył pod ladę ..ciekawe po co ?jak zapytałem to delikatnie mi dał do zrozumienia ze moze mi nosek złamać ..masakra ..
Avatar
Gość / 23 maja 2017 o 18:21
0
Ochroniarze z dyskotek to przeważnie bezmózgie karczycha,osiłki rozładowujące swą "siłę" na dyskotekach.Zauważyć należy,że za osiłków służa również policjanci,którzy w ten sposób chcą się spełnić.
Zobacz wszystkie komentarze 11

Skomentuj

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:
Twój komentarz został dodany

Pozostałe informacje

Pikietuje przed urzędem z niepełnosprawnym synem. Burmistrz: Sprawa ma charakter polityczny

Pikietuje przed urzędem z niepełnosprawnym synem. Burmistrz: Sprawa ma charakter polityczny 0 3

Jerzy Rębek burmistrz Radzynia Podlaskiego uważa że pikieta Marii Kosidło ma podtekst polityczny.

Zatańcz z Lublinem: zespół Rokiczanka
31 sierpnia 2018, 20:00

Zatańcz z Lublinem: zespół Rokiczanka 9 0

Co Gdzie Kiedy. 31 sierpnia o godz. 20 w Parku Bronowickim, w ramach cyklu Zatańcz z Lublinem, wystąpi zespół Rokiczanka. To okazja do wspólnej zabawy przy wspaniałej muzyce sprzed lat.

Obniżki pensji dla samorządowców o 20 proc.? To fikcja. Niektórzy nawet zyskali

Obniżki pensji dla samorządowców o 20 proc.? To fikcja. Niektórzy nawet zyskali 0 9

O 1/5 miały zmniejszyć się wynagrodzenia samorządowców w związku ustawą przyjętą przez PiS. Tymczasem w wielu przypadkach obniżki były wręcz symboliczne. A niektórzy nawet zyskali na zmianie.

94 PZLA MP. Paweł Fajdek 12 centymetrów od złota!
galeria

94 PZLA MP. Paweł Fajdek 12 centymetrów od złota! 4 0

Wojciech Nowicki z Podlasia Białystok wywalczył złoty medal w konkursie rzutu młotem w Lublinie i wyprzedził Pawła Fajdka. Zawodnikowi Agrosu Zamość do złota zabrakło zaledwie 12 centymetrów. Trzecie miejsca zajął natomiast inny zawodnik Agrosu Arkadiusz Rogowski

94 PZLA MP. Dominik Kopeć ze złotym medalem!

94 PZLA MP. Dominik Kopeć ze złotym medalem! 0 0

Zawodnik Agrosu Zamość nie miał sobie równych i mimo ciężkich warunków na bieżni ze znakomitym wynikiem zdobył pierwsze miejsce na zawodach w Lublinie

Potańcówka w klimacie lat 20-60 w Teatralnej Cafe
28 lipca 2018, 20:00

Potańcówka w klimacie lat 20-60 w Teatralnej Cafe 6 1

Co Gdzie Kiedy. Retro-potańcówka dla miłośników klimatu lat 20-60 odbędzie się 28 lipca o godz. 20 w Teatralnej Cafe (ul. Peowiaków 1). Uczestnicy będą mogli bawić się przy dobrej muzyce do godz. 2 nad ranem.

Obcokrajowcom podoba się w Polsce. Coraz mniej z nich chce wyjeżdżać

Obcokrajowcom podoba się w Polsce. Coraz mniej z nich chce wyjeżdżać 0 4

Coraz więcej obcokrajowców chce pozostać w Polsce na dłużej - mówi w rozmowie z PAP Jakub Dudziak z Urzędu do Spraw Cudzoziemców. Z danych urzędu wynika, że w pierwszym półroczu tego roku liczba cudzoziemców z zezwoleniami na pobyt zwiększyła się o 25 tys. W połowie tego roku takie zezwolenia posiadało łącznie 350 tys. osób.

Koniec śmieciówek w szkołach? Od 1 września zatrudnienie tylko na umowę o pracę

Koniec śmieciówek w szkołach? Od 1 września zatrudnienie tylko na umowę o pracę 7 4

Od 1 września nauczyciele, wychowawcy, bibliotekarze, logopedzi czy psychologowie będą musieli być zatrudniani na umowę o pracę. Osoby prowadzące działalność gospodarczą nie będą też mogły pracować w prywatnych przedszkolach czy poradniach.

94 PZLA Mistrzostwa Polski w lekkiej atletyce oficjalnie otwarte
galeria

94 PZLA Mistrzostwa Polski w lekkiej atletyce oficjalnie otwarte 5 0

o godzinie 17 na stadionie w Lublinie przy komplecie publiczności nastąpiło uroczyste otwarcie imprezy, która potrwa w naszym mieście aż do niedzieli

Premiera książki o komunikacji publicznej w Kraśniku i powiecie kraśnickim. Wycieczki autobusowe
22 lipca 2018, 9:45

Premiera książki o komunikacji publicznej w Kraśniku i powiecie kraśnickim. Wycieczki autobusowe 3 0

Autobusy – Jelcz 120M i Jelcz M11 przyjadą w niedzielę z Lublina do Kraśnika. Podczas przejazdów będzie można posłuchać o historii komunikacji w Kraśniku i ważnych dla niej miejscach. O tym wszystkim będzie opowiadać Maksym Bratko, autor książki „Historia Komunikacji Publicznej w Kraśniku i powiecie kraśnickim”, której premierę zaplanowano na niedzielę.

Lublin: Do końca wakacji ruch wahadłowy na tej ulicy. Utrudnienia od poniedziałku

Lublin: Do końca wakacji ruch wahadłowy na tej ulicy. Utrudnienia od poniedziałku 25 10

Od poniedziałku aż do końca wakacji na ul. Nowy Świat obowiązywać będzie ruch wahadłowy. Drogowcy zabierają się tutaj za przebudowę kanalizacji deszczowej. Skrót z Bronowic na Czuby coraz bardziej przypomina tor przeszkód.

Potrącenie pieszego. Utrudnienia na ul. Choiny

Potrącenie pieszego. Utrudnienia na ul. Choiny 0 7

Utrudnienia na ul. Choiny w Lublinie. Jak informuje nasz Czytelnik Paweł doszło do potrącenia pieszego na przejściu.

II Festiwal w Krainie Lubelskich Ryb

II Festiwal w Krainie Lubelskich Ryb 0

Był Zielony Rynek, a będą apartamenty. Zmiany na zamojskiej starówce
wizualizacje
galeria

Był Zielony Rynek, a będą apartamenty. Zmiany na zamojskiej starówce 14 3

43 apartamenty, parking podziemny, lokale usługowe i przede wszystkim przepiękny widok z okien – tak najkrócej opisać można „Apartamenty Bazyliańska 1”. Inwestycja na Zielonym Rynku otrzymała już pozytywną opinię służb konserwatorskich

ALARM24

Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!

Uwaga czytelniku!

Informujemy, że w dniu 25 maja 2018 r. na terenie całej Unii Europejskiej, w tym także w Polsce, wejdzie w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. W związku z tym chcielibyśmy Ci przekazać kilka informacji na temat zasad przetwarzania Twoich danych osobowych przez administratora portalu www.dziennikwschodni.pl – spółkę Corner Media sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie.

Bardzo prosimy, zapoznaj się z tymi informacjami uważnie, są to bowiem sprawy bardzo istotne. Jeśli jesteś osobą małoletnią poniżej 16. roku życia, koniecznie przekaż tą wiadomość swoim opiekunom, którzy następnie powinni wytłumaczyć Ci, o co w niej chodzi i dlaczego się do Ciebie zwracamy.

Czym jest RODO?

RODO to potoczna nazwa Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE. W Polsce będzie ono obowiązywało od 25 maja 2018 r. Akt ten wprowadza nowy standard ochrony danych osobowych, nakładając na podmioty przetwarzające te dane (administratorów danych) szereg obowiązków, w tym obowiązek poinformowania Ciebie o sposobie przetwarzania Twoich danych, celach w jakich Twoje dane są przetwarzane oraz o uprawnieniach przysługujących Ci w związku z przetwarzaniem danych osobowych przez administratora danych.

Administrator danych

Administratorem Twoich danych osobowych jest Corner Media Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Lublinie, ul. Krakowskie Przedmieście 54, 20-002 Lublin, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego przez Sąd Rejonowy Lublin – Wschód z siedzibą w Świdniku, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, za numerem KRS 0000507517, NIP 7123286919, kapitał zakładowy – 50.000,00. PLN

Możesz się z nami skontaktować zarówno pod adresem:
Corner Media Spółka z o.o.
ul. Krakowskie Przedmieście 54
20-002 Lublinie

jak i mailowo: online@dziennikwschodni.pl

oraz telefonicznie: 81 46-26-800

Rodzaj przetwarzanych danych osobowych

Przetwarzamy dane osobowe podane przez Ciebie podczas procesu rejestracji konta na portalu www.dziennikwschodni.pl, a także dane, które są zbierane podczas korzystania przez Ciebie z tego portalu. Chodzi o dane zbierane i zapisywane w plikach cookies. Więcej na temat plików cookies przeczytasz w naszej polityce prywatności.

Pamiętaj, rejestracja konta na portalu www.dziennikwschodni.pl nie jest obowiązkowa. Nie masz także obowiązku podawania nam swoich prawdziwych danych podczas procesu rejestracji, jak również nie musisz podawać nam wszystkich danych, o które pytamy. Może się jednak zdarzyć tak, że nie posiadając Twoich wszystkich danych albo nie posiadając Twoich prawdziwych danych, nie będziemy w stanie świadczyć Ci wszystkich usług, które oferujemy oraz wywiązać się z wszystkich obowiązków określonych w regulaminie portalu dziennikwschodni.pl (np. zapewnić Ci odpowiedniego bezpieczeństwa w zakresie odzyskania danych dostępowych do konta).

Cel przetwarzania danych osobowych

Głównym celem przetwarzania przez nas Twoich danych jest zapewnienie Ci pełnej funkcjonalności działania serwisu dziennikwschodni.pl, dostępu do usług świadczonych przez nas w ramach tego serwisu, zapewniania Ci bezpieczeństwa podczas korzystania z serwisu (np. w przypadku prób nadużyć) oraz wywiązanie się przez nas z obowiązków umownych wynikających z regulaminu portalu Dziennikwschodni.pl.

Dodatkowy cel przetwarzania danych osobowych to tzw. marketing własny, tj. przetwarzanie danych wyłącznie na nasze wewnętrzne potrzeby w celach analitycznych, badawczych, statystycznych, w szczególności poprzez dążenie do jak najpełniejszego dostosowania treści wyświetlanych na naszych stronach do Twoich preferencji i zainteresowań.

Ponadto, o ile wyrazisz na to zgodę, będziemy mogli przetwarzać Twoje dane osobowe w celach marketingowych (marketing zewnętrzny), w tym przekazywać Twoje dane podmiotom z nami współpracującym – agencjom reklamowym i naszym partnerom handlowym. Pamiętaj, że zgoda na przetwarzanie Twoich danych w celach marketingowych jest całkowicie dobrowolna i możesz ją w każdej chwili wycofać.

Pamiętaj także, że jeżeli jesteś osobą małoletnią, która nie ukończyła 16. roku życia, przesyłanie informacji w celach marketingowych może nastąpić wyłącznie po wyrażeniu zgody przez Twojego rodzica lub opiekuna.

Podstawy prawne przetwarzania danych

Twoje dane osobowe mogą być przetwarzane wyłącznie zgodnie z określonymi w obecnie obowiązujących przepisach podstawami prawnymi. W zależności od celu przetwarzania danych możemy wyróżnić trzy główne podstawy prawne przetwarzania danych.

Pierwszą podstawą przetwarzania danych jest niezbędność do wykonania umów o świadczenie usług. Mamy z nią do czynienia wtedy, gdy przetwarzanie danych jest niezbędne w celu zapewnienia Ci sprawnego, bezpiecznego korzystania z naszego serwisu wraz z jego wszystkimi funkcjonalnościami. Umowy o świadczenie usług to regulaminy, w tym regulamin portalu dziennikwschodni.pl, który akceptujesz decydując się na korzystanie z naszego serwisu.

Drugą podstawą przetwarzania danych jest uzasadniony interes administratora danych. Mamy z nim do czynienia w przypadku prowadzenia pomiarów statystycznych oraz działań z zakresu marketingu własnego przez administratora danych.

Wreszcie, trzecią przesłanką przetwarzania danych jest Twoja dobrowolna i świadoma zgoda. Na jej podstawie Twoje dane mogą być wykorzystywane w celach marketingowych, a także w celu profilowania.

Pamiętaj, zgody udzielasz w pełni dobrowolnie. Masz także prawo do cofnięcia udzielonej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie będzie miało jednak wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Podmioty, którym możemy przekazywać dane

Co do zasady Twoje dane osobowe będą przez nas wykorzystywane wyłącznie na nasz własny użytek.

W pewnych sytuacjach możemy jednak przekazać Twoje dane podmiotom z nami współpracującym: – naszym partnerom handlowym, podwykonawcom oferowanych przez nas usług, agencjom marketingowym.

Dodatkowo, w przypadkach ściśle określonych w przepisach prawa, będziemy zobligowani przekazać Twoje dane podmiotom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obecnie obowiązujących przepisów prawa (np. policji czy prokuraturze), pod warunkiem oczywiście, iż wystąpią do nas z takim żądaniem, powołując się na określoną podstawę prawną.

Okres przechowywania danych

Twoje dane osobowe będą przechowywane tak długo, jak będzie to niezbędne do zapewnienia Ci dostępu do usług oferowanych przez serwis www.dziennikwchodni.pl Oczywiście, możesz w każdym czasie złożyć wniosek o zaprzestanie przetwarzania swoich danych osobowych, ich zmianę lub usunięcie.

Informacje o prawach przysługujących osobie, której dane dotyczą

Musisz wiedzieć, że niezależnie od tego, na jakiej podstawie przetwarzamy Twoje dane, masz zawsze prawo dostępu do nich oraz ich poprawiania. Możesz również w każdym momencie żądać ich usunięcia lub cofnąć albo ograniczyć wcześniej udzieloną zgodę na przetwarzanie danych osobowych, przy czym wycofanie danej zgody nie wpływa na administratora danych do przetwarzania danych w celu określonym w danej zgodzie do chwili jej wycofania.

Masz również prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych.

Możesz też zażądać od administratora danych osobowych przeniesienia Twoich danych lub uzyskania kopii Twoich danych, z tym jednak zastrzeżeniem, że prawo to nie może wpływać niekorzystnie na prawa i wolności innych osób. Administrator danych będzie realizował Twoje żądania w zakresie posiadanych możliwości technicznych.

Informacje o prawie do wniesienia skargi

Organem nadzorczym nad administratorem danych osobowych jest Generalny Inspektor Danych Osobowych, do którego masz prawo wnieść skargę za każdym razem, gdy Twoje dane będą przetwarzane w sposób w Twojej ocenie nieprawidłowy.

Informacje o tym, czy podanie danych jest wymogiem ustawowym lub umownym, czy jesteś zobowiązany do ich podania

Nie jesteś zobowiązany do podawania nam swoich danych osobowych ani wyrażania zgody na ich przetwarzanie, z tym jednak zastrzeżeniem, że ich podanie może okazać się niezbędne dla korzystania z określonych funkcjonalności serwisu.

Jest także możliwe, że jeśli nie wyrazisz zgody na przetwarzanie danych osobowych lub cofniesz wcześniej udzieloną zgodę, nie będziemy mogli zapewnić Ci dostępu do niektórych oferowanych przez nas usług, przy czym zawsze w takim wypadku zostaniesz o tym poinformowany.

Informacje o profilowaniu

Czym jest profilowanie? To zbieranie wszelkich informacji, które pozwalają bezpośrednio lub pośrednio zidentyfikować osobę, która jest poddawana profilowaniu. Profilowanie odbywa się najczęściej przy użyciu systemów informatycznych, w sposób zautomatyzowany, za pomocą specjalnych algorytmów uwzględniających określone wcześniej kryteria. Wyniki profilowania mogą być wykorzystywane m.in. do celów marketingowych, np. w celu spersonalizowania reklamy kierowanej do danego użytkownika lub przygotowania oferty uwzględniającej jego potrzeby lub preferencje.

Oświadczamy, że na chwilę obecną nie profilujemy Twoich danych. Jeśli jednak zaczniemy, zostaniesz o tym uprzednio poinformowany i będziesz miał prawo nie wyrazić na to zgody.

Bardzo prosimy o uważne zapoznanie się z powyższymi informacjami. Gdy już to zrobisz, kliknij przycisk Zapoznałem się z informacją. Przejdź do serwisu.

Rozumiem

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.