Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Kuchnia

21 maja 2010 r.
11:30
Edytuj ten wpis

Regulamin Konkursów Kulinarnych "Gotuj z Suliszem”

0 2 A A

Regulamin Konkursów Kulinarnych organizowanych przez Dziennik Wschodni pod nazwą "Gotuj z Suliszem”.

AdBlock
Szanowny Czytelniku!
Dzięki reklamom czytasz za darmo. Prosimy o wyłączenie programu służącego do blokowania reklam (np. AdBlock).
Dziękujemy, redakcja Dziennika Wschodniego.
Kliknij tutaj, aby zaakceptować

I. POSTANOWIENIA OGÓLNE

§ 1
Niniejszy regulamin określa warunki, na jakich odbywają się konkursy pod nazwą "Gotuj z Suliszem” przeprowadzane wśród internautów na portalu www.dziennikwschodni.pl (serwis specjalny – Gotuj z Suliszem) , zwane dalej "konkursami”.

§ 2
1. Organizatorem konkursu są Media Regionalne Sp. z o.o. z siedziba w Warszawie, ul. Prosta 51, 00-838 Warszawa, Oddział w Lublinie – wydawca Dziennika Wschodniego z siedzibą przy ul. Staszica 20, 20-081 Lublin, zwaną dalej Organizatorem
2. Sponsorami nagród są firmy współpracujące przy tworzeniu serwisu specjalnego "Gotuj z Suliszem” na portalu www.dziennikwschodni.pl, zwane dalej Sponsorami

§ 3
Celem konkursów jest zaangażowanie internautów we współtworzenie serwisu specjalnego "Gotuj z Suliszem” a także dzielenie się z innymi użytkownikami pomysłami na smaczne i zdrowe jedzenie.

§ 4
1. Sponsorami nagród są Sponsorzy.
2. Do wygrania są różnego rodzaju nagrody związane z szeroko pojętą sztuką kulinarną

II. UCZESTNICY KONKURSU I JEGO PRZEBIEG

§ 6
1. Uczestnikami konkursu mogą być osoby pełnoletnie zarejestrowane na forum portalu www.dziennikwschodni.pl.

2. Konkursy polegają na wpisaniu pod odpowiednimi artykułami zamieszczonymi w serwisie specjalnym "Gotuj z Suliszem” na portalu www.dziennikwschodni.pl komentarzy w których zawarte będą oryginalne, autorskie, sprawdzone i przetestowane przepisy kulinarne dotyczące danej dziedziny w terminie dwóch tygodni od ogłoszenia konkursu

III. WARUNKI KONKURSU

§ 7
1. W celu wygrania jednej z nagród przeznaczonej na dany konkurs, uczestnik konkursu zobowiązany jest wpisać pod odpowiednim artykułem zamieszczonym w serwisie specjalnym "Gotuj z Suliszem” na portalu www.dziennikwschodni.pl komentarza w których zawarty będzie oryginalny, autorski, sprawdzony i przetestowany przepis kulinarny dotyczący danej dziedziny w terminie dwóch tygodni od ogłoszenia konkursu

2. O terminie zgłoszenia decyduje data wpisu na forum. Wszelkie zgłoszenia dokonane po upływie dwóch tygodni od daty ogłoszenia konkursu nie będą rozpatrywane.

3. Uczestnik konkursu, rejestrując się na forum, tym samym wyrażają zgodę na przetwarzanie danych osobowych na potrzeby konkursu.

4. W konkursach "Gotuj z Suliszem” nie mogą brać udziału członkowie rodzin Organizatora i Sponsorów

IV. NAGRODY

§ 8
1. Spośród zamieszczonych komentarzy Komisja Konkursowa składająca się z osób wskazanych przez Organizatora zwana w dalszej części regulaminu "Komisją” – tuż po zakończeniu poszczególnych konkursów wyłoni laureatów nagród.

2. Listy laureatów konkursów będą publikowane na stronie www.dziennikwschodni.pl oraz na łamach Dziennika Wschodniego w tydzień po wyłonieniu zwycięzców

3. Nagrody można odbierać osobiście w Dziale Marketingu Dziennika Wschodniego, w Lublinie przy ulicy Staszica 20 w terminie 14 dni od daty publikacji laureatów na łamach Dziennika Wschodniego oraz na www.dziennikwschodni.pl. W przypadku, gdy laureaci nie mogą osobiście odebrać wygranej, Dziennik Wschodni może wysłać nagrodę kurierem, ale tylko i wyłącznie na koszt laureata.

4. Po odbiór nagrody laureaci konkursu zobowiązani są zgłosić się z dokumentem potwierdzającym tożsamość. W przypadku nie odebrania nagród w w/w terminie nagrody przechodzą na konto Organizatora.

5. Nagrody nie podlegają wymianie na jakikolwiek ekwiwalent.

V. OCHRONA DANYCH OSOBOWYCH

1. Na podstawie ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2002r. nr 101, poz. 926 z późniejszymi zmianami) uczestnik konkursu wyraża zgodę na przetwarzanie przez Media Regionalne Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Prostej 51, 00-838 Warszawa (administrator danych osobowych) podanego przeze siebie podczas rejestracji na forum internetowym www.dziennikwschodni.pl adresu e-mail w celach marketingowych oraz na przekazywanie tych danych do Pro Media Sp. z o.o. z siedzibą w Opolu przy ul. Powstańców Śl. 9, 45-086 Opole oraz spółek powiązanych kapitałowo z administratorem danych osobowych .Oświadcza, że został/a poinformowany/a o prawie dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich poprawiania, a także dobrowolności ich podania.

V. REKLAMACJE

§ 9
1. Reklamacje uczestników Konkursu będą przyjmowane w nieprzekraczalnym terminie 14 dni od daty ogłoszenia wyników Konkursu poprzez nadesłanie pisemnej skargi wraz z jej uzasadnieniem na adres Organizatora. Reklamacje może wnieść przedstawiciel ustawowy uczestnika konkursu. Brak doręczenia reklamacji w powyższym terminie przyjmuje się za zrzeczenie wszelkich roszczeń względem Organizatora. Dla zachowania terminu do złożenia reklamacji wystarczy wysłanie przed jego upływem listu poleconego na adres Organizatora.

2. Reklamacje wynikające z Konkursu będą rozpatrywane przez Komisję Konkursową w terminie 14 dni od ich otrzymania, a jej rozstrzygnięcia będą ostateczne. O rozstrzygnięciu składający reklamację zostanie powiadomiony listem poleconym.

VI. POSTANOWIENIA KONCOWE

§ 10
Regulamin w jego pełnym brzmieniu jest dostępny do wglądu dla uczestników konkursu w siedzibie Organizatorów oraz na www.dziennikwschodni.pl (serwis Gotuj z Suliszem)

§ 11
Organizator zastrzega sobie prawo do zmian w niniejszym regulaminie bez podania przyczyny.

Komentarze 2

Najlepsze · Najnowsze
Avatar
Ever1988 / 9 marca 2012 o 12:04
0
Now I know [url=http://www.cheaphandbags2sale.com/]Louis Vuitton Handbags[/url] that in order to grow and flourish I must spare no efforts in doing things and keep a little in advance of the times.Those who reach the top [url=http://www.cheaphandbags2sale.com/]Gucci Handbags[/url] are the ones who are not content with doing only what are required of them.They do more.They go the extra mile.And another.Now I know that I cannot pursue [url=http://www.cheaphandbags2sale.com/louis-vuitton-handbags-c-65.html]Cheap Louis Vuitton Handbags[/url] a worthy [url=http://www.cheaphandbags2sale.com/louis-vuitton-handbags-c-65.html]Gucci Handbags Sale[/url] goal,steadily and persistently, with all the powers of my mind and yet fail.If I focus the rays of sun with a burning glass,even in the coldest days of winter,I can kindle a fire with ease.
Now I know [url=http://www.cheaphandbags2sale.com/]Louis Vuitton Handbags[/url] that in order to grow and flourish I must spare no efforts in doing things and keep a little in advance of the times.Those who reach the top [url=http://www.cheaphandbags2sale.com/]Gucci Handbags[/url] are the ones who are not content with doing only what are required of them.They do more.They go the extra mile.And another.Now I know that I cannot pursue [url=http://www.cheaphandbags2sale.com/louis-vuitton-handbags-c-65.html]rozwiń
Avatar
janina / 7 lutego 2012 o 14:30
0
Makowiec na cieście francuskim
Ciasto ze składników: 30 dag masła, 30 dag mąki, 3 żółtka, 3 łyżki wody, odrobinkę proszku do pieczenia, zagnieść, podzielić na dwie części.
Mak; składniki - 30 gad maku, 6 żółtek, 15 dag orzechów włoskich, 10 dag rodzynek, 30 dag cukru pudru, 9 białek, olejek migdałowy, 1 łyżeczka proszku do pieczenia.Mak sparzyc i zemleć(lub gotowy zmielony), utrzeć żółtka z cukrem pudrem, dodawać mak i resztę składników, mieszając, Ubić pianę z białek i wymieszać z resztą.
Położyć w blaszce: ciasto,mak,ciasto. Piec w temp. 180-200 C przez 40-50min. Przepis sprawdzony, zaczerpnięty z książki "103 ciasta siostry Anastazji"
Makowiec na cieście francuskim
Ciasto ze składników: 30 dag masła, 30 dag mąki, 3 żółtka, 3 łyżki wody, odrobinkę proszku do pieczenia, zagnieść, podzielić na dwie części.
Mak; składniki - 30 gad maku, 6 żółtek, 15 dag orzechów włoskich, 10 dag rodzynek, 30 dag cukru pudru, 9 białek, olejek migdałowy, 1 łyżeczka proszku do pieczenia.Mak sparzyc i zemleć(lub gotowy zmielony), utrzeć żółtka z cukrem pudrem, dodawać mak i resztę składników, mieszając, Ubić pianę z białek i wymieszać z resztą.
Położyć w blaszce: ciasto,mak,c... rozwiń
Avatar
Ever1988 / 9 marca 2012 o 12:04
0
Now I know [url=http://www.cheaphandbags2sale.com/]Louis Vuitton Handbags[/url] that in order to grow and flourish I must spare no efforts in doing things and keep a little in advance of the times.Those who reach the top [url=http://www.cheaphandbags2sale.com/]Gucci Handbags[/url] are the ones who are not content with doing only what are required of them.They do more.They go the extra mile.And another.Now I know that I cannot pursue [url=http://www.cheaphandbags2sale.com/louis-vuitton-handbags-c-65.html]Cheap Louis Vuitton Handbags[/url] a worthy [url=http://www.cheaphandbags2sale.com/louis-vuitton-handbags-c-65.html]Gucci Handbags Sale[/url] goal,steadily and persistently, with all the powers of my mind and yet fail.If I focus the rays of sun with a burning glass,even in the coldest days of winter,I can kindle a fire with ease.
Now I know [url=http://www.cheaphandbags2sale.com/]Louis Vuitton Handbags[/url] that in order to grow and flourish I must spare no efforts in doing things and keep a little in advance of the times.Those who reach the top [url=http://www.cheaphandbags2sale.com/]Gucci Handbags[/url] are the ones who are not content with doing only what are required of them.They do more.They go the extra mile.And another.Now I know that I cannot pursue [url=http://www.cheaphandbags2sale.com/louis-vuitton-handbags-c-65.html]rozwiń
Avatar
janina / 7 lutego 2012 o 14:30
0
Makowiec na cieście francuskim
Ciasto ze składników: 30 dag masła, 30 dag mąki, 3 żółtka, 3 łyżki wody, odrobinkę proszku do pieczenia, zagnieść, podzielić na dwie części.
Mak; składniki - 30 gad maku, 6 żółtek, 15 dag orzechów włoskich, 10 dag rodzynek, 30 dag cukru pudru, 9 białek, olejek migdałowy, 1 łyżeczka proszku do pieczenia.Mak sparzyc i zemleć(lub gotowy zmielony), utrzeć żółtka z cukrem pudrem, dodawać mak i resztę składników, mieszając, Ubić pianę z białek i wymieszać z resztą.
Położyć w blaszce: ciasto,mak,ciasto. Piec w temp. 180-200 C przez 40-50min. Przepis sprawdzony, zaczerpnięty z książki "103 ciasta siostry Anastazji"
Makowiec na cieście francuskim
Ciasto ze składników: 30 dag masła, 30 dag mąki, 3 żółtka, 3 łyżki wody, odrobinkę proszku do pieczenia, zagnieść, podzielić na dwie części.
Mak; składniki - 30 gad maku, 6 żółtek, 15 dag orzechów włoskich, 10 dag rodzynek, 30 dag cukru pudru, 9 białek, olejek migdałowy, 1 łyżeczka proszku do pieczenia.Mak sparzyc i zemleć(lub gotowy zmielony), utrzeć żółtka z cukrem pudrem, dodawać mak i resztę składników, mieszając, Ubić pianę z białek i wymieszać z resztą.
Położyć w blaszce: ciasto,mak,c... rozwiń
Zobacz wszystkie komentarze 2

Skomentuj

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:
Twój komentarz został dodany

Pozostałe informacje

Strajk pilotów linii Ryanair, problem pasażerów. Jak duże można dostać odszkodowanie?
Alarm 24

Strajk pilotów linii Ryanair, problem pasażerów. Jak duże można dostać odszkodowanie? 0 0

Setki rejsów zostały odwołane z powodu strajku pilotów linii Ryanair. Chodzi także o loty z Polski i do Polski. Pechowi pasażerowie mają prawo do odszkodowania od linii lotniczych. Pieniędzy można żądać także wtedy, gdy lot opóźni się o co najmniej dwie godziny.

Wisła zbyt wysoka. Prom z Kazimierza Dolnego do Janowca nie kursuje

Wisła zbyt wysoka. Prom z Kazimierza Dolnego do Janowca nie kursuje 8 0

Z powodu wysokiego stanu Wisły nie działa przeprawa promowa z Kazimierza Dolnego do Janowca.

Święcenie samochodów w lubelskich kościołach. Żeby kierowcy zawsze używali ich mądrze
Zdjęcia
galeria

Święcenie samochodów w lubelskich kościołach. Żeby kierowcy zawsze używali ich mądrze 3 6

Na samochody dla misjonarzy zbierano w niedzielę pieniądze w lubelskich kościołach, a obok nich można było poświęcić swój pojazd. Tak zaczął się 18. Ogólnopolski Tydzień św. Krzysztofa.

Polscy strażacy pomagają Szwedom gasić pożary lasów. Niesamowita reakcja mieszkańców [wideo]
film

Polscy strażacy pomagają Szwedom gasić pożary lasów. Niesamowita reakcja mieszkańców [wideo] 135 8

W związku z pożarami lasów w środkowej części Szwecji, polski rząd podjął decyzję o udzieleniu wsparcia. W sobotę ze Świnoujścia wyruszyła grupa prawie 140 strażaków, którzy mają pomóc szwedzkim ratownikom. Do Szwecji pojechał również 44 wozy ratowniczo-gaśnicze.

Cheap Tobacco wystąpi w Radiu Lublin
27 lipca 2018, 19:00

Cheap Tobacco wystąpi w Radiu Lublin 1 0

Co Gdzie Kiedy. Radio Lublin (ul. Obrońców Pokoju 2) zaprasza na koncert formacji Cheap Tobacco. Wydarzenie odbędzie się 27 lipca o godz. 19.

Przedsmak Carnavalu Sztumistrzów. Po Lublinie krąży już Cyrk Podwórkowy [zdjęcia]
galeria

Przedsmak Carnavalu Sztumistrzów. Po Lublinie krąży już Cyrk Podwórkowy [zdjęcia] 1 1

Po lubelskich dzielnicach krąży już Cyrk Podwórkowy, który co roku jest oznaką zbliżającego się Carnavalu Sztukmistrzów.

Nowa galeria handlowa w woj. lubelskim. Pieniądze zainwestuje belgijski deweloper
galeria

Nowa galeria handlowa w woj. lubelskim. Pieniądze zainwestuje belgijski deweloper 16 7

Nie jedna, a dwie firmy zbudują razem pierwszą w Chełmie dużą galerię handlową. Prace budowlane mają się rozpocząć jeszcze w tym roku.

Ten Typ Mes wystąpi w Plenerze
27 lipca 2018, 20:00

Ten Typ Mes wystąpi w Plenerze 1 0

Co Gdzie Kiedy. 27 lipca o godz. 20 w klubie Plener (Park Ludowy) wystąpi popularny raper i wokalista Ten Typ Mes. Artysta rozkręci soundsystemową imprezę z udziałem producenta Stasiaka oraz DJ'ów Black Belta Grega i Raz Dwa.

Łączy ich wspólna praca w policji. Oto najlepsze w woj. lubelskim psy służbowe i ich przewodnicy
galeria
film

Łączy ich wspólna praca w policji. Oto najlepsze w woj. lubelskim psy służbowe i ich przewodnicy 7 3

W piątek zakończyły się wojewódzkie eliminacje do XVIII finału Kynologicznych Mistrzostw Policji Sułkowice 2018. Zwyciężył pies IBAR i jego przewodnik st. sierż. Artur Lipski z KMP w Zamościu.

Poseł mówi o pobiciu demonstrantów w Warszawie. Policja odpowiada
film

Poseł mówi o pobiciu demonstrantów w Warszawie. Policja odpowiada 0 3

Poseł Nowoczesnej Piotr Misiło zapowiada złożenie zawiadomienia o podejrzeniu popełnienia przestępstwa przez policję podczas piątkowej demonstracji przed Sejmem.

74 lata temu zlikwidowano niemiecki obóz koncentracyjny Majdanek. Pamięć o ofiarach
galeria

74 lata temu zlikwidowano niemiecki obóz koncentracyjny Majdanek. Pamięć o ofiarach 12 3

W niedzielę minęły 74 lata od ostatecznej likwidacji niemieckiego obozu koncentracyjnego Majdanek, który działał przez blisko trzy lata.

Miasto movie analogowo: Terminator w Warsztatach Kultury
25 lipca 2018, 21:00

Miasto movie analogowo: Terminator w Warsztatach Kultury 3 0

Co Gdzie Kiedy. Przed nami ostatnie lipcowe spotkanie w ramach cyklu Miasto movie analogowo w Warsztatach Kultury (ul. Grodzka 5a). W środę, 25 lipca o godz. 21 w tamtejszej Próbie Cafe wyświetlony zostanie kultowy Terminator.

94 PZLA MP. Złoto Pauliny Guby na zakończenie zmagań w Lublinie

94 PZLA MP. Złoto Pauliny Guby na zakończenie zmagań w Lublinie 0 0

Zawodniczka AZS UMCS Lublin Paulina Guba bez najmniejszych problemów wywalczyła złoty medal w pchnięciu kulą. Lubelska zawodniczka uzyskała rezultat 18.82 i nad drugą w klasyfikacji zawodniczką miała blisko dwa metry

Czyj to pies? Policjanci szukają właściciela

Czyj to pies? Policjanci szukają właściciela 3 3

W czerwcu w lesie w miejscowości Rokitno (pow. bialski) przypadkowy świadek zauważył błąkające się w rejonie leśnej ścieżki zwierzę.

Sejm zdecydował. 2019 rokiem Unii Lubelskiej

Sejm zdecydował. 2019 rokiem Unii Lubelskiej 0 6

Sejm w piątek przyjął uchwałę o ustanowieniu patronów 2019 roku. Jednym z uhonorowanych w ten sposób wydarzeń jest Unia Lubelska. W przyszłym roku przypada 450. rocznica jej zawarcia.

ALARM24

Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!

Najczęściej czytane

Dzisiaj · Tydzień · Wideo · Premium

Uwaga czytelniku!

Informujemy, że w dniu 25 maja 2018 r. na terenie całej Unii Europejskiej, w tym także w Polsce, wejdzie w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. W związku z tym chcielibyśmy Ci przekazać kilka informacji na temat zasad przetwarzania Twoich danych osobowych przez administratora portalu www.dziennikwschodni.pl – spółkę Corner Media sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie.

Bardzo prosimy, zapoznaj się z tymi informacjami uważnie, są to bowiem sprawy bardzo istotne. Jeśli jesteś osobą małoletnią poniżej 16. roku życia, koniecznie przekaż tą wiadomość swoim opiekunom, którzy następnie powinni wytłumaczyć Ci, o co w niej chodzi i dlaczego się do Ciebie zwracamy.

Czym jest RODO?

RODO to potoczna nazwa Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE. W Polsce będzie ono obowiązywało od 25 maja 2018 r. Akt ten wprowadza nowy standard ochrony danych osobowych, nakładając na podmioty przetwarzające te dane (administratorów danych) szereg obowiązków, w tym obowiązek poinformowania Ciebie o sposobie przetwarzania Twoich danych, celach w jakich Twoje dane są przetwarzane oraz o uprawnieniach przysługujących Ci w związku z przetwarzaniem danych osobowych przez administratora danych.

Administrator danych

Administratorem Twoich danych osobowych jest Corner Media Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Lublinie, ul. Krakowskie Przedmieście 54, 20-002 Lublin, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego przez Sąd Rejonowy Lublin – Wschód z siedzibą w Świdniku, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, za numerem KRS 0000507517, NIP 7123286919, kapitał zakładowy – 50.000,00. PLN

Możesz się z nami skontaktować zarówno pod adresem:
Corner Media Spółka z o.o.
ul. Krakowskie Przedmieście 54
20-002 Lublinie

jak i mailowo: online@dziennikwschodni.pl

oraz telefonicznie: 81 46-26-800

Rodzaj przetwarzanych danych osobowych

Przetwarzamy dane osobowe podane przez Ciebie podczas procesu rejestracji konta na portalu www.dziennikwschodni.pl, a także dane, które są zbierane podczas korzystania przez Ciebie z tego portalu. Chodzi o dane zbierane i zapisywane w plikach cookies. Więcej na temat plików cookies przeczytasz w naszej polityce prywatności.

Pamiętaj, rejestracja konta na portalu www.dziennikwschodni.pl nie jest obowiązkowa. Nie masz także obowiązku podawania nam swoich prawdziwych danych podczas procesu rejestracji, jak również nie musisz podawać nam wszystkich danych, o które pytamy. Może się jednak zdarzyć tak, że nie posiadając Twoich wszystkich danych albo nie posiadając Twoich prawdziwych danych, nie będziemy w stanie świadczyć Ci wszystkich usług, które oferujemy oraz wywiązać się z wszystkich obowiązków określonych w regulaminie portalu dziennikwschodni.pl (np. zapewnić Ci odpowiedniego bezpieczeństwa w zakresie odzyskania danych dostępowych do konta).

Cel przetwarzania danych osobowych

Głównym celem przetwarzania przez nas Twoich danych jest zapewnienie Ci pełnej funkcjonalności działania serwisu dziennikwschodni.pl, dostępu do usług świadczonych przez nas w ramach tego serwisu, zapewniania Ci bezpieczeństwa podczas korzystania z serwisu (np. w przypadku prób nadużyć) oraz wywiązanie się przez nas z obowiązków umownych wynikających z regulaminu portalu Dziennikwschodni.pl.

Dodatkowy cel przetwarzania danych osobowych to tzw. marketing własny, tj. przetwarzanie danych wyłącznie na nasze wewnętrzne potrzeby w celach analitycznych, badawczych, statystycznych, w szczególności poprzez dążenie do jak najpełniejszego dostosowania treści wyświetlanych na naszych stronach do Twoich preferencji i zainteresowań.

Ponadto, o ile wyrazisz na to zgodę, będziemy mogli przetwarzać Twoje dane osobowe w celach marketingowych (marketing zewnętrzny), w tym przekazywać Twoje dane podmiotom z nami współpracującym – agencjom reklamowym i naszym partnerom handlowym. Pamiętaj, że zgoda na przetwarzanie Twoich danych w celach marketingowych jest całkowicie dobrowolna i możesz ją w każdej chwili wycofać.

Pamiętaj także, że jeżeli jesteś osobą małoletnią, która nie ukończyła 16. roku życia, przesyłanie informacji w celach marketingowych może nastąpić wyłącznie po wyrażeniu zgody przez Twojego rodzica lub opiekuna.

Podstawy prawne przetwarzania danych

Twoje dane osobowe mogą być przetwarzane wyłącznie zgodnie z określonymi w obecnie obowiązujących przepisach podstawami prawnymi. W zależności od celu przetwarzania danych możemy wyróżnić trzy główne podstawy prawne przetwarzania danych.

Pierwszą podstawą przetwarzania danych jest niezbędność do wykonania umów o świadczenie usług. Mamy z nią do czynienia wtedy, gdy przetwarzanie danych jest niezbędne w celu zapewnienia Ci sprawnego, bezpiecznego korzystania z naszego serwisu wraz z jego wszystkimi funkcjonalnościami. Umowy o świadczenie usług to regulaminy, w tym regulamin portalu dziennikwschodni.pl, który akceptujesz decydując się na korzystanie z naszego serwisu.

Drugą podstawą przetwarzania danych jest uzasadniony interes administratora danych. Mamy z nim do czynienia w przypadku prowadzenia pomiarów statystycznych oraz działań z zakresu marketingu własnego przez administratora danych.

Wreszcie, trzecią przesłanką przetwarzania danych jest Twoja dobrowolna i świadoma zgoda. Na jej podstawie Twoje dane mogą być wykorzystywane w celach marketingowych, a także w celu profilowania.

Pamiętaj, zgody udzielasz w pełni dobrowolnie. Masz także prawo do cofnięcia udzielonej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie będzie miało jednak wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Podmioty, którym możemy przekazywać dane

Co do zasady Twoje dane osobowe będą przez nas wykorzystywane wyłącznie na nasz własny użytek.

W pewnych sytuacjach możemy jednak przekazać Twoje dane podmiotom z nami współpracującym: – naszym partnerom handlowym, podwykonawcom oferowanych przez nas usług, agencjom marketingowym.

Dodatkowo, w przypadkach ściśle określonych w przepisach prawa, będziemy zobligowani przekazać Twoje dane podmiotom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obecnie obowiązujących przepisów prawa (np. policji czy prokuraturze), pod warunkiem oczywiście, iż wystąpią do nas z takim żądaniem, powołując się na określoną podstawę prawną.

Okres przechowywania danych

Twoje dane osobowe będą przechowywane tak długo, jak będzie to niezbędne do zapewnienia Ci dostępu do usług oferowanych przez serwis www.dziennikwchodni.pl Oczywiście, możesz w każdym czasie złożyć wniosek o zaprzestanie przetwarzania swoich danych osobowych, ich zmianę lub usunięcie.

Informacje o prawach przysługujących osobie, której dane dotyczą

Musisz wiedzieć, że niezależnie od tego, na jakiej podstawie przetwarzamy Twoje dane, masz zawsze prawo dostępu do nich oraz ich poprawiania. Możesz również w każdym momencie żądać ich usunięcia lub cofnąć albo ograniczyć wcześniej udzieloną zgodę na przetwarzanie danych osobowych, przy czym wycofanie danej zgody nie wpływa na administratora danych do przetwarzania danych w celu określonym w danej zgodzie do chwili jej wycofania.

Masz również prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych.

Możesz też zażądać od administratora danych osobowych przeniesienia Twoich danych lub uzyskania kopii Twoich danych, z tym jednak zastrzeżeniem, że prawo to nie może wpływać niekorzystnie na prawa i wolności innych osób. Administrator danych będzie realizował Twoje żądania w zakresie posiadanych możliwości technicznych.

Informacje o prawie do wniesienia skargi

Organem nadzorczym nad administratorem danych osobowych jest Generalny Inspektor Danych Osobowych, do którego masz prawo wnieść skargę za każdym razem, gdy Twoje dane będą przetwarzane w sposób w Twojej ocenie nieprawidłowy.

Informacje o tym, czy podanie danych jest wymogiem ustawowym lub umownym, czy jesteś zobowiązany do ich podania

Nie jesteś zobowiązany do podawania nam swoich danych osobowych ani wyrażania zgody na ich przetwarzanie, z tym jednak zastrzeżeniem, że ich podanie może okazać się niezbędne dla korzystania z określonych funkcjonalności serwisu.

Jest także możliwe, że jeśli nie wyrazisz zgody na przetwarzanie danych osobowych lub cofniesz wcześniej udzieloną zgodę, nie będziemy mogli zapewnić Ci dostępu do niektórych oferowanych przez nas usług, przy czym zawsze w takim wypadku zostaniesz o tym poinformowany.

Informacje o profilowaniu

Czym jest profilowanie? To zbieranie wszelkich informacji, które pozwalają bezpośrednio lub pośrednio zidentyfikować osobę, która jest poddawana profilowaniu. Profilowanie odbywa się najczęściej przy użyciu systemów informatycznych, w sposób zautomatyzowany, za pomocą specjalnych algorytmów uwzględniających określone wcześniej kryteria. Wyniki profilowania mogą być wykorzystywane m.in. do celów marketingowych, np. w celu spersonalizowania reklamy kierowanej do danego użytkownika lub przygotowania oferty uwzględniającej jego potrzeby lub preferencje.

Oświadczamy, że na chwilę obecną nie profilujemy Twoich danych. Jeśli jednak zaczniemy, zostaniesz o tym uprzednio poinformowany i będziesz miał prawo nie wyrazić na to zgody.

Bardzo prosimy o uważne zapoznanie się z powyższymi informacjami. Gdy już to zrobisz, kliknij przycisk Zapoznałem się z informacją. Przejdź do serwisu.

Rozumiem

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.