Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Kuchnia

24 maja 2013 r.
13:41
Edytuj ten wpis

Zajazd Alfred w Wysokiem (recenzja)

2084 37 A A

Zajazd Alfred jest uroczym miejscem wypełnionym zapachem typowo staropolskich potraw – czytamy na stronie rozłożystego zajazdu położonego w Wysokiem, przy trasie na Lublin.

AdBlock
Szanowny Czytelniku!
Dzięki reklamom czytasz za darmo. Prosimy o wyłączenie programu służącego do blokowania reklam (np. AdBlock).
Dziękujemy, redakcja Dziennika Wschodniego.
Kliknij tutaj, aby zaakceptować
Duży obiekt, duży parking, zero zieleni i dużo potraw w karcie. Usiedliśmy przy stole w podcieniach.

Z przystawek zamówiliśmy tatara z 18 zł oraz "Sałatkę z grillowanym kurczakiem (warzywa, orzechy w miodzie, grzanki, sos)” za 14 zł. Z zup chłodnik z jajkiem za 7 zł. oraz "Krem z pomidorów (z prażonym czosnkiem i grzankami” za 14 zł. Po 15 minutach czekania na stole wylądowały zupy. Na pytanie, czemu ta kolejność sympatyczna kelnerka odparła, że zaproponuje przekąski jako wstęp do drugiego dania.

Porcje zup są bardzo duże, jedną miską z powodzeniem najedzą się dwie osoby. Chłodnik powstał na świeżo, jeszcze był spieniony. W środku świeże warzywa. Krem z pomidorów z daleka pachniał pomidorami. Towarzyszyły mu duże porcje bagietki zapieczonej z serem. Zdecydowanie górował nad chłodnikiem. Gdyby na stole pojawiła się wonna oliwa i świeżo zmielony pieprz – byłbym zadowolony.

Za chwilę na stole wylądowały przystawki. Ogromny talerz sałaty z grzankami oraz gigantyczny tatar, z którego obrotny restaurator może wykroić cztery porcje. Oczom nie wierzyłem, w końcu polędwica wołowa bardzo droga. I tu kelnerka odparła z uśmiechem: Co się nie robi dla klienta.

Było dobrze. Mięso smaczne, bardzo ciemne nie miało jasnoróżowego koloru polędwicy i było zwyczajnie zbyt zimne. Czy kucharz je rozmrażał? Nie wiem. Wiem, że musieliśmy odczekać, żeby doszło do siebie. Sałaty było dużo, zapowiadanych orzechów w miodzie tyle, co nic, warzyw trochę. Nadzieję budził sos pomarańczowy. W kwestii sałat potrzebne szkolenie. A tatar? Smaczny, ze świeżymi dodatkami, a jego gigantyczny rozmiar pozwoli we dwóch wypić butelkę mrożonej wódki. My postawiliśmy na połączenie z piwem.

Długo wybieraliśmy drugie. Postawiliśmy na "Medaliony cielęce (w sosie kaparowym na białym winie)” za 32 zł oraz "Zrazy wołowe w sosie własnym” za 30 zł. Osobno płaciliśmy za kopytka, bo pasowały nam do sosów. Czekaliśmy sporo. Podano na stół. Bardzo duże porcje. Zabraliśmy się za jedzenie. Ponieważ bardzo lubię kurki, spróbowałem sosu z dużymi, podłużnymi kluskami. Sos był ledwo ciepły, kluski mało świeże.

W tym czasie M. spróbowała medalionów. I z przerażeniem wypluła. Powtórzyłem próbę. Mięso musiało przejść wiele... Medaliony było obłożone boczkiem – zdjąłem boczek, był stary i twardy. Nie dało się jeść.

Kiedy przyszła kelnerka, pokazaliśmy nieświeże mięso i boczek. Nie skomentowała. Moje zrazy były jednym zrazem, (co się stało z drugim?) z niesmacznym nadzieniem. Poprosiliśmy o fakturę. Zapłaciliśmy 90 zł, 50 groszy. I zaskoczenie: przeprosiny, nie policzono za medaliony.

Nasza ocena: Jedna gwiazdka za jedzenie, druga za honor restauratora.
Zajazd Alfred w Wysokiem
Wysokie, telefon: 84 68 09 013
Czynne całą dobę. Można płacić kartą

Komentarze 37

Najlepsze · Najnowsze
Avatar
brzoza / 17 listopada 2016 o 19:46
0
lokal bardzo dobry mój zespół z którym wracałem z koncertu był zachwycony potrawami i obsługą oceniam na 6 z plusem
Avatar
Daniłowski / 12 listopada 2016 o 20:22
0
Byłem niedawno  temu ,bylo super 
Avatar
Gość / 22 sierpnia 2016 o 12:23
0
Wracając a Przemyśla zajechaliśmy na obiad i szok ! Smacznie ,dużo,tanio i miła obsługa . Polecamy Goście z Gizycka
Avatar
w / 24 kwietnia 2015 o 17:36
0

Nie byłam jeszcze niestety w Zajeździe Alfred, ale byłam w Karczmie w Maciejowie,  gospodarze tak mnie ugościli, że ... no po prostu palce lizać :), pozdrawiam kochani :)

Avatar
lol / 30 stycznia 2015 o 19:13
0

Gówno prawda....

Avatar
Kazio / 14 października 2014 o 22:12
0

Jako że jestem częstym bywalcem lokalu i bardzo smakują mi potrawy tam przyżądzane muszę stwierdzić (z pełną odpowiedzialnością), że gdybym był właścicielem "Zajazdu Alfred" i przyjechałby taki "Misio", który napisał te wierutne bzdury w swoim artykule to wyprowadził bym go za kaftan i taką lampe sprzedał, że zamiast na Lublin to do Biłgoraja by wysterował:-D

Avatar
częsty gość / 18 września 2014 o 20:50
0

Witam zajazd Alfred super miejsce jedzenie pyszne , obsługa sympatyczna aż chce się wracać. POLECAM a  soboty w szczególności polecam .

Avatar
Ania / 8 marca 2014 o 00:02
0

Czesto przejeżdżaliśmy z Mężem i zawsze omijaliśmy ten Zajazd aż pewnego razu postanowiliśmy wstąpić tak z ciekawości,bo z zewnątrz robi niezłe wrażenie,i muszę przyznać że byliśmy mile zaskoczeni,bardzo smacznie,ceny przystępne,duże porcje,uśmiechnięta,miła obsługa. jeden minus to to że nie można płacić kartą :( Polecamy znajomym i sami jak tylko przejeżdzamy to zawszę wstępujemy na pyszne jedzonko. Ps. Polecam polędwiczkę wieprzową-jest pyszna. :)  Oceniam lokal na 5.

Avatar
anonim / 27 lutego 2014 o 17:22
0

czytając te opinie zastanawiam się co jest prawdą???Ja oceniam lokal 5, obsługę na  6 a jedzenie na 3.

Avatar
Adam / 2 lutego 2014 o 13:45
0

pracowałam  tam , własciciel zero  poziomu intelektualnego , ale i  tacy kretyni żyją na  tym  swiecie .. no, no ...panie Ferdku,  udało się  panu ... proponuje  POSPŁACAJ  DŁUGI !..będziesz pan spokojnie spał , i może  będziesz lepszy  dla personelu...hahha

Avatar
brzoza / 17 listopada 2016 o 19:46
0
lokal bardzo dobry mój zespół z którym wracałem z koncertu był zachwycony potrawami i obsługą oceniam na 6 z plusem
Avatar
Daniłowski / 12 listopada 2016 o 20:22
0
Byłem niedawno  temu ,bylo super 
Avatar
Gość / 22 sierpnia 2016 o 12:23
0
Wracając a Przemyśla zajechaliśmy na obiad i szok ! Smacznie ,dużo,tanio i miła obsługa . Polecamy Goście z Gizycka
Avatar
w / 24 kwietnia 2015 o 17:36
0

Nie byłam jeszcze niestety w Zajeździe Alfred, ale byłam w Karczmie w Maciejowie,  gospodarze tak mnie ugościli, że ... no po prostu palce lizać :), pozdrawiam kochani :)

Avatar
lol / 30 stycznia 2015 o 19:13
0

Gówno prawda....

Avatar
Kazio / 14 października 2014 o 22:12
0

Jako że jestem częstym bywalcem lokalu i bardzo smakują mi potrawy tam przyżądzane muszę stwierdzić (z pełną odpowiedzialnością), że gdybym był właścicielem "Zajazdu Alfred" i przyjechałby taki "Misio", który napisał te wierutne bzdury w swoim artykule to wyprowadził bym go za kaftan i taką lampe sprzedał, że zamiast na Lublin to do Biłgoraja by wysterował:-D

Avatar
częsty gość / 18 września 2014 o 20:50
0

Witam zajazd Alfred super miejsce jedzenie pyszne , obsługa sympatyczna aż chce się wracać. POLECAM a  soboty w szczególności polecam .

Avatar
Ania / 8 marca 2014 o 00:02
0

Czesto przejeżdżaliśmy z Mężem i zawsze omijaliśmy ten Zajazd aż pewnego razu postanowiliśmy wstąpić tak z ciekawości,bo z zewnątrz robi niezłe wrażenie,i muszę przyznać że byliśmy mile zaskoczeni,bardzo smacznie,ceny przystępne,duże porcje,uśmiechnięta,miła obsługa. jeden minus to to że nie można płacić kartą :( Polecamy znajomym i sami jak tylko przejeżdzamy to zawszę wstępujemy na pyszne jedzonko. Ps. Polecam polędwiczkę wieprzową-jest pyszna. :)  Oceniam lokal na 5.

Avatar
anonim / 27 lutego 2014 o 17:22
0

czytając te opinie zastanawiam się co jest prawdą???Ja oceniam lokal 5, obsługę na  6 a jedzenie na 3.

Avatar
Adam / 2 lutego 2014 o 13:45
0

pracowałam  tam , własciciel zero  poziomu intelektualnego , ale i  tacy kretyni żyją na  tym  swiecie .. no, no ...panie Ferdku,  udało się  panu ... proponuje  POSPŁACAJ  DŁUGI !..będziesz pan spokojnie spał , i może  będziesz lepszy  dla personelu...hahha

Zobacz wszystkie komentarze 37

Skomentuj

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:
Twój komentarz został dodany

Pozostałe informacje

Kolej dodatkowym środkiem komunikacji miejskiej w Lublinie? Pomysł "wyciągnięty z szafy"

Kolej dodatkowym środkiem komunikacji miejskiej w Lublinie? Pomysł "wyciągnięty z szafy" 5 0

Nową-starą koncepcję Lubelskiej Kolei Aglomeracyjnej pokazał w poniedziałek pełnomocnik wojewody lubelskiego. Jest to odświeżona wersja planów sprzed ośmiu lat. Zakłada budowę nowych przystanków kolejowych w Lublinie, Kraśniku i obok wiaduktu w Konopnicy. Nie ma na razie konkretnych projektów ani funduszy na budowę.

„Sen o mieście” w sierpniu na zamku. Bilety po 2 zł

„Sen o mieście” w sierpniu na zamku. Bilety po 2 zł 0 0

„Sen o mieście” wraca na dziedziniec lubelskiego zamku. Widowisko w reżyserii Janusza Opryńskiego zobaczymy 4, 5, 10, 11 sierpnia, godz. 21. Właśnie ruszyła sprzedaż biletów.

Błąd na pomniku smoleńskim w Kraśniku? Zapytaliśmy prof. Bralczyka
galeria

Błąd na pomniku smoleńskim w Kraśniku? Zapytaliśmy prof. Bralczyka 50 32

Prezydent Rzeczpospolitej Polskiej czy Rzeczypospolitej Polskiej? Na napisie umieszczonym na odsłoniętym w niedzielę pomniku smoleńskim w Kraśniku z postacią prezydenta Lecha Kaczyńskiego jest ta pierwsza wersja. Zdaniem językoznawcy prof. Jerzego Bralczyka obie formy są dopuszczalne, choć w sytuacjach uroczystych lepiej jest odmienić obydwa człony.

W Białej Podlaskiej powstała pierwsza odkryta pływalnia. Rektor wskoczył do wody [zdjęcia]
galeria
film

W Białej Podlaskiej powstała pierwsza odkryta pływalnia. Rektor wskoczył do wody [zdjęcia] 5 2

Pierwsza odkryta pływalnia w mieście już otwarta. Obiekt powstał przy Państwowej Szkole Wyższej. Pierwszy do wody wskoczył rektor prof. Józef Bergier.

Wypadek na al. Witosa w Lublinie. Chevrolet po zderzeniu z busem rozpadł się na kawałki
Zdjęcia
galeria

Wypadek na al. Witosa w Lublinie. Chevrolet po zderzeniu z busem rozpadł się na kawałki 29 4

Na al. Witosa w Lublinie doszło do zderzenia chevroleta z busem pasażerskim. Kilka osób jest rannych.

Lubelskie: Śmiertelny wypadek na drodze nr 12. Kierowca i pasażerka peugeota wypadli przez szybę
galeria

Lubelskie: Śmiertelny wypadek na drodze nr 12. Kierowca i pasażerka peugeota wypadli przez szybę 8 10

Tragiczny wypadek w miejscowości Leokadiów (gm. Puławy) na drodze krajowej nr 12. Nie żyją dwie osoby.

Wypadek w wesołym miasteczku. 11-latek porażony prądem

Wypadek w wesołym miasteczku. 11-latek porażony prądem 14 2

11-letnie dziecko zostało porażone prądem w wesołym miasteczku w Okunince.

"Wystaw to!" w Labiryncie
20 lipca 2018, 19:00

"Wystaw to!" w Labiryncie 2 0

Co Gdzie Kiedy. Galeria Labirynt 2 (ul. Grodzka 3) zaprasza na wernisaż ekspozycji Wystaw to!. Otwarcie wystawy odbędzie się 20 lipca o godz. 19.

Co się dzieje w Straży Miejskiej? Co czwarty z nowo przyjętych funkcjonariuszy odchodzi

Co się dzieje w Straży Miejskiej? Co czwarty z nowo przyjętych funkcjonariuszy odchodzi 35 13

Ze Straży Miejskiej odchodzi co czwarty z nowo przyjętych funkcjonariuszy – alarmują kontrolerzy z Ratusza. Komendant odpowiada, że zarobki są nieatrakcyjne, a fundusz płac zależy od tego, ile pieniędzy przekaże mu Ratusz. Czy w miejskiej kasie znajdą się pieniądze na podwyżki dla strażników?

Udawał szkockiego żołnierza, który zbiera pieniądze na córkę. Kobieta dała się nabrać

Udawał szkockiego żołnierza, który zbiera pieniądze na córkę. Kobieta dała się nabrać 0 0

Podawał się za szkockiego żołnierza, który zbiera pieniądze na operację córki. Wyłudził od kobiety ponad tysiąc złotych.

Górnik Łęczna wrócił z obozu na Litwie

Górnik Łęczna wrócił z obozu na Litwie 2 0

Zawodniczki Górnika Łęczna wracają ze zgrupowania z zaledwie jednym zwycięstwem. Podopiecznym Piotra Mazurkiewicza udało się pokonać białoruski FK Mińsk

W Lubartowie powstanie kompleks sportowy [wizualizacje]
galeria

W Lubartowie powstanie kompleks sportowy [wizualizacje] 0 0

Będzie kolejny etap inwestycji przy ul. Parkowej w Lubartowie. Do końca września ma powstać budynek szatniowo-sanitarny z pełną infrastrukturą, a do lipca przyszłego roku: pełnowymiarowe boisko z naturalną nawierzchnią

Francja odbiera puchar mistrzostw świata, a w Strefie Kibica pustki
Od Czytelnika
galeria

Francja odbiera puchar mistrzostw świata, a w Strefie Kibica pustki 47 21

W niedzielę podczas finału Mistrzostw Świata nie było chętnych na wspólne kibicowanie w Strefie Kibica w Lublinie

Dziś będzie lało i grzmiało. Ostrzeżenie IMGW. Jaka pogoda w kolejne dni?

Dziś będzie lało i grzmiało. Ostrzeżenie IMGW. Jaka pogoda w kolejne dni? 8 2

Cały tydzień ma być deszczowy. Dzisiaj możemy spodziewać się również burz. IMGW wydał ostrzeżenie

Gastronomia na deptaku. Już wiadomo ile trzeba zapłacić za miejsce

Gastronomia na deptaku. Już wiadomo ile trzeba zapłacić za miejsce 0 3

Na 400 zł została ustalona stawka za jedno miejsce pod wózek gastronomiczny na odnowionym deptaku.

ALARM24

Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!

Najczęściej czytane

Dzisiaj · Tydzień · Wideo · Premium

Uwaga czytelniku!

Informujemy, że w dniu 25 maja 2018 r. na terenie całej Unii Europejskiej, w tym także w Polsce, wejdzie w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. W związku z tym chcielibyśmy Ci przekazać kilka informacji na temat zasad przetwarzania Twoich danych osobowych przez administratora portalu www.dziennikwschodni.pl – spółkę Corner Media sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie.

Bardzo prosimy, zapoznaj się z tymi informacjami uważnie, są to bowiem sprawy bardzo istotne. Jeśli jesteś osobą małoletnią poniżej 16. roku życia, koniecznie przekaż tą wiadomość swoim opiekunom, którzy następnie powinni wytłumaczyć Ci, o co w niej chodzi i dlaczego się do Ciebie zwracamy.

Czym jest RODO?

RODO to potoczna nazwa Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE. W Polsce będzie ono obowiązywało od 25 maja 2018 r. Akt ten wprowadza nowy standard ochrony danych osobowych, nakładając na podmioty przetwarzające te dane (administratorów danych) szereg obowiązków, w tym obowiązek poinformowania Ciebie o sposobie przetwarzania Twoich danych, celach w jakich Twoje dane są przetwarzane oraz o uprawnieniach przysługujących Ci w związku z przetwarzaniem danych osobowych przez administratora danych.

Administrator danych

Administratorem Twoich danych osobowych jest Corner Media Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Lublinie, ul. Krakowskie Przedmieście 54, 20-002 Lublin, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego przez Sąd Rejonowy Lublin – Wschód z siedzibą w Świdniku, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, za numerem KRS 0000507517, NIP 7123286919, kapitał zakładowy – 50.000,00. PLN

Możesz się z nami skontaktować zarówno pod adresem:
Corner Media Spółka z o.o.
ul. Krakowskie Przedmieście 54
20-002 Lublinie

jak i mailowo: online@dziennikwschodni.pl

oraz telefonicznie: 81 46-26-800

Rodzaj przetwarzanych danych osobowych

Przetwarzamy dane osobowe podane przez Ciebie podczas procesu rejestracji konta na portalu www.dziennikwschodni.pl, a także dane, które są zbierane podczas korzystania przez Ciebie z tego portalu. Chodzi o dane zbierane i zapisywane w plikach cookies. Więcej na temat plików cookies przeczytasz w naszej polityce prywatności.

Pamiętaj, rejestracja konta na portalu www.dziennikwschodni.pl nie jest obowiązkowa. Nie masz także obowiązku podawania nam swoich prawdziwych danych podczas procesu rejestracji, jak również nie musisz podawać nam wszystkich danych, o które pytamy. Może się jednak zdarzyć tak, że nie posiadając Twoich wszystkich danych albo nie posiadając Twoich prawdziwych danych, nie będziemy w stanie świadczyć Ci wszystkich usług, które oferujemy oraz wywiązać się z wszystkich obowiązków określonych w regulaminie portalu dziennikwschodni.pl (np. zapewnić Ci odpowiedniego bezpieczeństwa w zakresie odzyskania danych dostępowych do konta).

Cel przetwarzania danych osobowych

Głównym celem przetwarzania przez nas Twoich danych jest zapewnienie Ci pełnej funkcjonalności działania serwisu dziennikwschodni.pl, dostępu do usług świadczonych przez nas w ramach tego serwisu, zapewniania Ci bezpieczeństwa podczas korzystania z serwisu (np. w przypadku prób nadużyć) oraz wywiązanie się przez nas z obowiązków umownych wynikających z regulaminu portalu Dziennikwschodni.pl.

Dodatkowy cel przetwarzania danych osobowych to tzw. marketing własny, tj. przetwarzanie danych wyłącznie na nasze wewnętrzne potrzeby w celach analitycznych, badawczych, statystycznych, w szczególności poprzez dążenie do jak najpełniejszego dostosowania treści wyświetlanych na naszych stronach do Twoich preferencji i zainteresowań.

Ponadto, o ile wyrazisz na to zgodę, będziemy mogli przetwarzać Twoje dane osobowe w celach marketingowych (marketing zewnętrzny), w tym przekazywać Twoje dane podmiotom z nami współpracującym – agencjom reklamowym i naszym partnerom handlowym. Pamiętaj, że zgoda na przetwarzanie Twoich danych w celach marketingowych jest całkowicie dobrowolna i możesz ją w każdej chwili wycofać.

Pamiętaj także, że jeżeli jesteś osobą małoletnią, która nie ukończyła 16. roku życia, przesyłanie informacji w celach marketingowych może nastąpić wyłącznie po wyrażeniu zgody przez Twojego rodzica lub opiekuna.

Podstawy prawne przetwarzania danych

Twoje dane osobowe mogą być przetwarzane wyłącznie zgodnie z określonymi w obecnie obowiązujących przepisach podstawami prawnymi. W zależności od celu przetwarzania danych możemy wyróżnić trzy główne podstawy prawne przetwarzania danych.

Pierwszą podstawą przetwarzania danych jest niezbędność do wykonania umów o świadczenie usług. Mamy z nią do czynienia wtedy, gdy przetwarzanie danych jest niezbędne w celu zapewnienia Ci sprawnego, bezpiecznego korzystania z naszego serwisu wraz z jego wszystkimi funkcjonalnościami. Umowy o świadczenie usług to regulaminy, w tym regulamin portalu dziennikwschodni.pl, który akceptujesz decydując się na korzystanie z naszego serwisu.

Drugą podstawą przetwarzania danych jest uzasadniony interes administratora danych. Mamy z nim do czynienia w przypadku prowadzenia pomiarów statystycznych oraz działań z zakresu marketingu własnego przez administratora danych.

Wreszcie, trzecią przesłanką przetwarzania danych jest Twoja dobrowolna i świadoma zgoda. Na jej podstawie Twoje dane mogą być wykorzystywane w celach marketingowych, a także w celu profilowania.

Pamiętaj, zgody udzielasz w pełni dobrowolnie. Masz także prawo do cofnięcia udzielonej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie będzie miało jednak wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Podmioty, którym możemy przekazywać dane

Co do zasady Twoje dane osobowe będą przez nas wykorzystywane wyłącznie na nasz własny użytek.

W pewnych sytuacjach możemy jednak przekazać Twoje dane podmiotom z nami współpracującym: – naszym partnerom handlowym, podwykonawcom oferowanych przez nas usług, agencjom marketingowym.

Dodatkowo, w przypadkach ściśle określonych w przepisach prawa, będziemy zobligowani przekazać Twoje dane podmiotom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obecnie obowiązujących przepisów prawa (np. policji czy prokuraturze), pod warunkiem oczywiście, iż wystąpią do nas z takim żądaniem, powołując się na określoną podstawę prawną.

Okres przechowywania danych

Twoje dane osobowe będą przechowywane tak długo, jak będzie to niezbędne do zapewnienia Ci dostępu do usług oferowanych przez serwis www.dziennikwchodni.pl Oczywiście, możesz w każdym czasie złożyć wniosek o zaprzestanie przetwarzania swoich danych osobowych, ich zmianę lub usunięcie.

Informacje o prawach przysługujących osobie, której dane dotyczą

Musisz wiedzieć, że niezależnie od tego, na jakiej podstawie przetwarzamy Twoje dane, masz zawsze prawo dostępu do nich oraz ich poprawiania. Możesz również w każdym momencie żądać ich usunięcia lub cofnąć albo ograniczyć wcześniej udzieloną zgodę na przetwarzanie danych osobowych, przy czym wycofanie danej zgody nie wpływa na administratora danych do przetwarzania danych w celu określonym w danej zgodzie do chwili jej wycofania.

Masz również prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych.

Możesz też zażądać od administratora danych osobowych przeniesienia Twoich danych lub uzyskania kopii Twoich danych, z tym jednak zastrzeżeniem, że prawo to nie może wpływać niekorzystnie na prawa i wolności innych osób. Administrator danych będzie realizował Twoje żądania w zakresie posiadanych możliwości technicznych.

Informacje o prawie do wniesienia skargi

Organem nadzorczym nad administratorem danych osobowych jest Generalny Inspektor Danych Osobowych, do którego masz prawo wnieść skargę za każdym razem, gdy Twoje dane będą przetwarzane w sposób w Twojej ocenie nieprawidłowy.

Informacje o tym, czy podanie danych jest wymogiem ustawowym lub umownym, czy jesteś zobowiązany do ich podania

Nie jesteś zobowiązany do podawania nam swoich danych osobowych ani wyrażania zgody na ich przetwarzanie, z tym jednak zastrzeżeniem, że ich podanie może okazać się niezbędne dla korzystania z określonych funkcjonalności serwisu.

Jest także możliwe, że jeśli nie wyrazisz zgody na przetwarzanie danych osobowych lub cofniesz wcześniej udzieloną zgodę, nie będziemy mogli zapewnić Ci dostępu do niektórych oferowanych przez nas usług, przy czym zawsze w takim wypadku zostaniesz o tym poinformowany.

Informacje o profilowaniu

Czym jest profilowanie? To zbieranie wszelkich informacji, które pozwalają bezpośrednio lub pośrednio zidentyfikować osobę, która jest poddawana profilowaniu. Profilowanie odbywa się najczęściej przy użyciu systemów informatycznych, w sposób zautomatyzowany, za pomocą specjalnych algorytmów uwzględniających określone wcześniej kryteria. Wyniki profilowania mogą być wykorzystywane m.in. do celów marketingowych, np. w celu spersonalizowania reklamy kierowanej do danego użytkownika lub przygotowania oferty uwzględniającej jego potrzeby lub preferencje.

Oświadczamy, że na chwilę obecną nie profilujemy Twoich danych. Jeśli jednak zaczniemy, zostaniesz o tym uprzednio poinformowany i będziesz miał prawo nie wyrazić na to zgody.

Bardzo prosimy o uważne zapoznanie się z powyższymi informacjami. Gdy już to zrobisz, kliknij przycisk Zapoznałem się z informacją. Przejdź do serwisu.

Rozumiem

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.