Magazyn, reporterski dodatek do Dziennika Wschodniego w kioskach już w piątek, 15 czerwca 2012 roku. Zobacz, o czym przeczytasz w najnowszym wydaniu.
Krzysztof nakręcił sukces
26-letni reżyser z Lublina jest jedynym Polakiem, który znalazł się w gronie 50 finalistów międzynarodowego konkursu filmowego. Rywalizowało o to ponad 15 000 filmów. To, czy nasz człowiek będzie mieć szansę na pół miliona dolarów, zależy także od internautów
Metoda małych kroków
Po czym poznać dobrego menedżera? Po piłkarzach, których ma pod swoimi skrzydłami. Kto jest najlepszym polskim futbolistą? Robert Lewandowski. A kto jest jego menedżerem? Cezary Kucharski
Zjazd do zajezdni: Koniec przegubowej epoki ikarusa
Dzwoniące na postojach szyby, ryk silnika, ciężko otwierające się okna. Takich atrakcji przez 30 lat dostarczały lublinianom autobusy marki ikarus. W ten weekend ostatni taki wóz odchodzi na emeryturę.
Cud w siódmym niebie
Ludzie nie dbają o swoją miłość. Wydaje im się, że mają drugiego człowieka na własność. I tak będzie już przez całe życie. Nie zabiegają o miłość. Nie walczą o uczucie. Nie pracują nad swoim cudem. A nad nim trzeba cały czas pracować, iść na kompromis, być wytrwałym, wyrozumiałym. Mniej zabiegać o siebie, więcej o dobro drugiego człowieka. Umierać dla siebie nawzajem, tak jak śpiewam na najnowszej płycie "W rytmie bolera”. Wtedy miłość nie umrze. Rozmowa z Piotrem Selimem, pianistą, kompozytorem, członkiem Lubelskiej Federacji Bardów
Jedną sroką szybko się nudzę
Nawet próbowałem wymyślić, jak by to moje śpiewanie nazwać. I wymyśliłem. Ja śpiewam, ale się nie zaciągam.Rozmowa z Arturem Andrusem, dziennikarzem, radiowcem, poetą, autorem tekstów, piosenkarzem, artystą kabaretowym i konferansjerem
Bursztynowy smak
Aż się wierzyć nie chce, że w Radzyniu Podlaskim powstają jedne z najlepszych serów w Europie. Bursztyn, Rubin czy Szafir to wielkie polskie sery z Lubelszczyzny, których zazdroszczą nam Włosi i Francuzi. Maestro Wojciech Styś, główny serowar Spomleku, zdradza nam sekrety produkcji i dojrzewania Bursztynu, króla polskich serów.
Ochrzcić psa to nie grzech