To bardzo smaczne grzyby. Ale pamiętajcie. Na kapeluszu muszą mieć zadziorki. Na trzonie ruchomy pierścień. I nóżka po przełamaniu musi być pusta. Najlepsze są jak schabowe. Obsmażone i zalane octem smakują nadzwyczajnie. Podobnie jak kanie na tostach.
Kanie na tostach
4 kanie
14 dag sera żółtego
4 tosty
masło czosnkowe
Na sos
3 łyżki oliwy
3 łyżeczki posiekanego czosnku
zioła prowansalskie
sól, pieprz.
Wykonanie:
Kapelusze lekko rozgnieść, posmarować sosem i usmażyć. Najlepiej na patelni grillowej.
Nasypać na blaszki dużo startego sera, nakryć patelnią, aż ser się rozpuści.
Tosty opiec, posmarować masłem czosnkowym.
Na każdym ułożyć kanię z serem. Podawać z sałatkami.