Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Kuchnia

30 czerwca 2015 r.
14:26

Recenzje restauracji. Czerwona kartka dla Groty Bochotnickiej

Autor: Zdjęcie autora sz
0 33 A A

Piszemy w tym miejscu o dobrych daniach, dobrych restauracjach. Ale chcemy pokazywać także kulinarne wpadki. Pokazywać, żeby restauratorzy wzięli sobie nasze uwagi do serca, i dania słabe zamieniali na dobre.

AdBlock
Szanowny Czytelniku!
Dzięki reklamom czytasz za darmo. Prosimy o wyłączenie programu służącego do blokowania reklam (np. AdBlock).
Dziękujemy, redakcja Dziennika Wschodniego.
Kliknij tutaj, aby zaakceptować

Odwiedziliśmy restaurację Grota Bochotnicka – położoną w Bochotnicy. W tym miejscu kiedyś stała knajpa w stylu PRL – w której było dobre jedzenie. To był zresztą czas kultowych restauracji w Piaskach, Sadurkach, Głusku, Lublinie.

Zamówiliśmy flaki. Bez szału. Ani złe, ani smaczne. Z lekka przeszkadzał charakterystyczny zapach, którzy jedni cenią, inni flaków nie zjedzą.

Ale najważniejszym punktem wizyty miała być golonka. Podano ją na żeliwnej patelni, która długo trzyma ciepło. Doskonały pomysł. Podano ją pięknie, nawet kwiaty pachnącego groszku były. Obiecywaliśmy sobie wiele.

Ale okazało się, że golonka w środku, była czerwona od saletry. W dodatku – przy kości – były elementy surowego mięsa. Nie dało się tego zjeść. Szkoda, bo sama restauracja elegancka, bardzo czysta, rozbielona. Przyznajemy Grocie Bochotnickiej za golonkę czerwoną kartkę. Czerwoną od saletry.

Komentarze 33

Najlepsze · Najnowsze
Avatar
Gość / 28 grudnia 2016 o 20:18
0
Wykorzystywanie ludzi na maxa !!!!!! miałem przyjemność być w święta i dosłownie szok pani kelnerka pewnie nawet na wigilii w domu nie była właściciele szanują chyba tylko siebie i swoje rodziny po drugie zimno w pokojach nawet podwójna kołdra nie pomogła. Współczucia dla obsługi mam nadzieje że przynajmniej była duża premia za te Święta bo inaczej na ich miejscu już bym się tam nie pokazał. Do właścicieli szanujcie pracowników póki ich macie i nie oszczędzajcie na ogrzewaniu.
Avatar
OLO bolo / 1 grudnia 2016 o 21:48
0
Fakt, własciciele to krętacze jakich mało, chyba nie znjadzie się nawet jedna fimra która za swoją pracę otrzyamała 100% wynagrodzenia. Czy to pani Monika czy Ewa .... to jedna cholera! Omijać to miejsce szerokim łukiem!!! szacunek dla pracowników???? Obydwu paniom brakuje kultury osobistej. 
Avatar
aga / 29 grudnia 2015 o 00:38
0
Do "obsługi" Napewno sama ucieklas? ??
Avatar
Paweł / 28 grudnia 2015 o 11:49
0
Grota Bochotnicka to idealne miejsce. Fachowa obsługa, kuchnia bardzo dobra. Byłem tam kilka razy na obiedzie i nigdy nie zdażyło się żebym był zawiedzony daniami. Naprawde nie ma sie do czego doczepić. Polecam
Avatar
Weronika / 28 grudnia 2015 o 08:54
0

Pracowałam tam jakiś czas ale uciekłam.... Do kuchni zawsze można się przyczepić w każdej restauracji są jakieś wpadki. Ogólnie w Grocie jedzenie jest bardzo dobre.

Gorzej jednak jest z traktowaniem ludzi, popieram przedmówcę. Kobieta wykorzystuje ludzi na maxa, na weselach pracowałyśmy po 20 godzin. Zaczynałyśmy w sobote ok południa, a kończyłyśmy o 6-8 rano.

Często też się zdażało że po takim weselu mamy isć do pracy w niedzielę. Załoga zmnienia się bardzo często, a może lepsze będzie że tam praktycznie nie ma załogi. 

Grota już wyrobiła sobie opinie złego pracodawcy, jeżeli dalej będą tak wykorzystywać ludzi długo nie pociągną. Chyba że pani B. stanie na kuchni,  za barem i jeszcze posprząta lokal pokoje...

Jeśli tak piszesz to znaczy, że nigdy nie pracowałaś na podobnych imprezach w innych lokalach. Wszędzie się pracuje bardzo długo na takich przyjęciach. Pracowałam na weselu w Grocie i stawka taka sama jak wszędzie. Personel może zjeść każde danie które jest serwowane dla gości a to rzadkość, kawa, herbata, napoje bez ograniczeń, szefowa pomagała nam i nie stała nad nami jak kat rozkazując zrób to czy to. Bardzo miła Pani i nie żadna pani B. tylko pani Monika.

Jedzenie naprawdę smaczne, polecam ten lokal, a wszystkim zgryźliwcom życzę wszystkiego najlepszego, pamiętajcie, że nie zawsze świat się kręci wokół was takie jest życie.

znaczy, że nigdy nie pracowałaś na podobnych imprezach w innych lokalach. Wszędzie się pracuje bardzo długo na takich przyjęciach. Pracowałam na weselu w Grocie i stawka taka sama jak wszędzie. Personel może zjeść każde danie które jest serwowane dla gości a to rzadkość, kawa, herbata, napoje bez ograniczeń, szefowa pomagała nam i nie stała nad nami jak kat rozkazując zrób to czy to. Bardzo miła Pani i nie żadna pani B. tylko pani Monika.

Jedzenie naprawdę smaczne, polecam ten lokal, a wszystkim zgryźliwcom życzę wszystkiego najlepsze... rozwiń

Avatar
Dawid / 27 grudnia 2015 o 22:54
0
Witam. Jestem czestym gościem Groty. Nigdy nie zdażyło się żebym był nie zadowolony z zamówionych potraw. Zauważyłem że zawsze właściciele z personelem rozmawiają z szacunkiem, a wręcz we wszystkim pomagają. Obsługa na światowym poziomie, do niczego nie można się doczepić. Żurek szarlotka z lodami i kawa najlepsza w okolicy.
Avatar
Dawid / 27 grudnia 2015 o 22:53
0
Witam. Jestem czestym gościem Groty. Nigdy nie zdażyło się żebym był nie zadowolony z zamówionych potraw. Zauważyłem że zawsze właściciele z personelem rozmawiają z szacunkiem, a wręcz we wszystkim pomagają. Obsługa na światowym poziomie, do niczego nie można się doczepić. Żurek szarlotka z lodami i kawa najlepsza w okolicy.
Avatar
Dorota / 27 grudnia 2015 o 22:24
0
Uważam że większość osób wydających opinie wogóle nie znają właścicieli Groty i że nawet nie byli nigdy na obiedzie , tylko że wpisują ze zwykłej złośliwości.Nie znam bardziej uczciwych ludzi i bardziej wyrozumiałych pracodawców.
Avatar
Dorota / 27 grudnia 2015 o 22:12
0
Opinia
Avatar
Dorota / 27 grudnia 2015 o 22:11
0
Opinia
Avatar
Gość / 28 grudnia 2016 o 20:18
0
Wykorzystywanie ludzi na maxa !!!!!! miałem przyjemność być w święta i dosłownie szok pani kelnerka pewnie nawet na wigilii w domu nie była właściciele szanują chyba tylko siebie i swoje rodziny po drugie zimno w pokojach nawet podwójna kołdra nie pomogła. Współczucia dla obsługi mam nadzieje że przynajmniej była duża premia za te Święta bo inaczej na ich miejscu już bym się tam nie pokazał. Do właścicieli szanujcie pracowników póki ich macie i nie oszczędzajcie na ogrzewaniu.
Avatar
OLO bolo / 1 grudnia 2016 o 21:48
0
Fakt, własciciele to krętacze jakich mało, chyba nie znjadzie się nawet jedna fimra która za swoją pracę otrzyamała 100% wynagrodzenia. Czy to pani Monika czy Ewa .... to jedna cholera! Omijać to miejsce szerokim łukiem!!! szacunek dla pracowników???? Obydwu paniom brakuje kultury osobistej. 
Avatar
aga / 29 grudnia 2015 o 00:38
0
Do "obsługi" Napewno sama ucieklas? ??
Avatar
Paweł / 28 grudnia 2015 o 11:49
0
Grota Bochotnicka to idealne miejsce. Fachowa obsługa, kuchnia bardzo dobra. Byłem tam kilka razy na obiedzie i nigdy nie zdażyło się żebym był zawiedzony daniami. Naprawde nie ma sie do czego doczepić. Polecam
Avatar
Weronika / 28 grudnia 2015 o 08:54
0

Pracowałam tam jakiś czas ale uciekłam.... Do kuchni zawsze można się przyczepić w każdej restauracji są jakieś wpadki. Ogólnie w Grocie jedzenie jest bardzo dobre.

Gorzej jednak jest z traktowaniem ludzi, popieram przedmówcę. Kobieta wykorzystuje ludzi na maxa, na weselach pracowałyśmy po 20 godzin. Zaczynałyśmy w sobote ok południa, a kończyłyśmy o 6-8 rano.

Często też się zdażało że po takim weselu mamy isć do pracy w niedzielę. Załoga zmnienia się bardzo często, a może lepsze będzie że tam praktycznie nie ma załogi. 

Grota już wyrobiła sobie opinie złego pracodawcy, jeżeli dalej będą tak wykorzystywać ludzi długo nie pociągną. Chyba że pani B. stanie na kuchni,  za barem i jeszcze posprząta lokal pokoje...

Jeśli tak piszesz to znaczy, że nigdy nie pracowałaś na podobnych imprezach w innych lokalach. Wszędzie się pracuje bardzo długo na takich przyjęciach. Pracowałam na weselu w Grocie i stawka taka sama jak wszędzie. Personel może zjeść każde danie które jest serwowane dla gości a to rzadkość, kawa, herbata, napoje bez ograniczeń, szefowa pomagała nam i nie stała nad nami jak kat rozkazując zrób to czy to. Bardzo miła Pani i nie żadna pani B. tylko pani Monika.

Jedzenie naprawdę smaczne, polecam ten lokal, a wszystkim zgryźliwcom życzę wszystkiego najlepszego, pamiętajcie, że nie zawsze świat się kręci wokół was takie jest życie.

znaczy, że nigdy nie pracowałaś na podobnych imprezach w innych lokalach. Wszędzie się pracuje bardzo długo na takich przyjęciach. Pracowałam na weselu w Grocie i stawka taka sama jak wszędzie. Personel może zjeść każde danie które jest serwowane dla gości a to rzadkość, kawa, herbata, napoje bez ograniczeń, szefowa pomagała nam i nie stała nad nami jak kat rozkazując zrób to czy to. Bardzo miła Pani i nie żadna pani B. tylko pani Monika.

Jedzenie naprawdę smaczne, polecam ten lokal, a wszystkim zgryźliwcom życzę wszystkiego najlepsze... rozwiń

Avatar
Dawid / 27 grudnia 2015 o 22:54
0
Witam. Jestem czestym gościem Groty. Nigdy nie zdażyło się żebym był nie zadowolony z zamówionych potraw. Zauważyłem że zawsze właściciele z personelem rozmawiają z szacunkiem, a wręcz we wszystkim pomagają. Obsługa na światowym poziomie, do niczego nie można się doczepić. Żurek szarlotka z lodami i kawa najlepsza w okolicy.
Avatar
Dawid / 27 grudnia 2015 o 22:53
0
Witam. Jestem czestym gościem Groty. Nigdy nie zdażyło się żebym był nie zadowolony z zamówionych potraw. Zauważyłem że zawsze właściciele z personelem rozmawiają z szacunkiem, a wręcz we wszystkim pomagają. Obsługa na światowym poziomie, do niczego nie można się doczepić. Żurek szarlotka z lodami i kawa najlepsza w okolicy.
Avatar
Dorota / 27 grudnia 2015 o 22:24
0
Uważam że większość osób wydających opinie wogóle nie znają właścicieli Groty i że nawet nie byli nigdy na obiedzie , tylko że wpisują ze zwykłej złośliwości.Nie znam bardziej uczciwych ludzi i bardziej wyrozumiałych pracodawców.
Avatar
Dorota / 27 grudnia 2015 o 22:12
0
Opinia
Avatar
Dorota / 27 grudnia 2015 o 22:11
0
Opinia
Zobacz wszystkie komentarze 33

Skomentuj

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:
Twój komentarz został dodany

Pozostałe informacje

Turniej Neuroshimy Hex w Chatce Żaka
22 lipca 2018, 12:00

Turniej Neuroshimy Hex w Chatce Żaka 1 0

Co Gdzie Kiedy. W niedzielę, 22 lipca o godz. 12 w Chatce Żaka (ul. Radziszewskiego 16) odbędzie się turniej eliminacyjny do Mistrzostw Polski 2018 w grze planszowej Neuroshima Hex. Chętni mogą zapisywać się do udziału od godz. 11.30 na miejscu.

Przez pół roku jej rodzina ma wstęp do Aqua Lublin za darmo. Pani Anna miała szczęście

Przez pół roku jej rodzina ma wstęp do Aqua Lublin za darmo. Pani Anna miała szczęście 10 0

Milionowym klientem pochwalił się dzisiaj kompleks pływacki Aqua Lublin przy Al. Zygmuntowskich. Pani Anna, która miała to szczęście, dostała rodzinny karnet do Aqua Lublin.

1 grosz za 1 kilometr szczęśliwej jazdy. Zbiórka na środki transportu dla misjonarzy

1 grosz za 1 kilometr szczęśliwej jazdy. Zbiórka na środki transportu dla misjonarzy 0 0

W niedzielę zaczyna się Akcja św. Krzysztofa – 1 grosz za 1 kilometr szczęśliwej jazdy na środki transportu dla misjonarzy. W ubiegłym roku dzięki przekazanym pieniądzom udało się spełnić prośby polskich misjonarzy w 30 krajach świata.

Pokazy fontanny na placu Litewskim w Lublinie: Nowe widowisko "Anioły lubelskie"

Pokazy fontanny na placu Litewskim w Lublinie: Nowe widowisko "Anioły lubelskie" 2 0

Co Gdzie Kiedy. Już w piątek 20 lipca po raz pierwszy pokazane zostanie w fontannie na pl. Litewskim nowe widowisko „Anioły lubelskie”. W lipcu zobaczymy je w sumie sześć razy, bo Ratusz zmienił harmonogram pokazów.

Chwila nieuwagi i takie efekty. Dachowanie audi [zdjęcia]
galeria

Chwila nieuwagi i takie efekty. Dachowanie audi [zdjęcia] 0 1

Do zdarzenia doszło w piątek po godz. 8 w Janowicach (pow. świdnicki).

94 PZLA Mistrzostwa Polski: Brązowy medal Joanny Bemowskiej z AZS UMCS
galeria

94 PZLA Mistrzostwa Polski: Brązowy medal Joanny Bemowskiej z AZS UMCS 0 0

Świetny początek 94 PZLA Mistrzostw Polski w Lekkiej Atletyce dla AZS UMCS. Joanna Bemowska wywalczyła brązowy medal w chodzie sportowym na 5 km.

Rzucił się z nożem na swoją matkę. Bo nie zostawili mu kotletów na kolację

Rzucił się z nożem na swoją matkę. Bo nie zostawili mu kotletów na kolację 40 6

Cztery lata więzienia i przymusowa terapia odwykowa. To kara dla 26-latka z okolic Puław, który ugodził nożem własną matkę. Wcześniej latami znęcał się nad rodziną.

Do ostatniego rzutu. Rozmowa z Pawłem Fajdkiem, zawodnikiem Agrosu Zamość
Magazyn

Do ostatniego rzutu. Rozmowa z Pawłem Fajdkiem, zawodnikiem Agrosu Zamość 2 0

Rozmowa z Pawłem Fajdkiem, zawodnikiem Agrosu Zamość

O ziołach, wirusie i drogach dla Niepodległej

O ziołach, wirusie i drogach dla Niepodległej 0

Rozmowa ze Sławomirem Sosnowskim, Marszałkiem Województwa Lubelskiego.

94 PZLA Mistrzostwa Polski: Złota niedziela AZS UMCS Lublin?

94 PZLA Mistrzostwa Polski: Złota niedziela AZS UMCS Lublin? 2 0

Organizatorzy mistrzostw Polski zadbali o to, żeby kibice każdego dnia zawodów mieli co oglądać. Dlatego już w piątek w akcji będzie można zobaczyć Pawła Fajdka

Cyrk Podwórkowy w Lublinie przed Carnavalem Sztukmistrzów [harmonogram]
22 lipca 2018, 17:00

Cyrk Podwórkowy w Lublinie przed Carnavalem Sztukmistrzów [harmonogram] 1 0

Co Gdzie Kiedy. Od najbliższej niedzieli po Lublinie będzie krążyć Cyrk Podwórkowy, który co rok jest oznaką zbliżającego się Carnavalu Sztukmistrzów. Artyści będą występować na terenie lubelskich dzielnic. Wszystkie występy są darmowe.

Napadli na bezdomnego koło dworca w Lublinie. Nie miał pieniędzy, wtedy zrobili coś jeszcze gorszego

Napadli na bezdomnego koło dworca w Lublinie. Nie miał pieniędzy, wtedy zrobili coś jeszcze gorszego 25 5

Bezdomny został pobity przez dwóch mężczyzn w okolicach dworca autobusowego przy al. Tysiąclecia w Lublinie.

Lublin: Dwie linie autobusowe w sobotę zmienią trasę

Lublin: Dwie linie autobusowe w sobotę zmienią trasę 0 0

Dodatkowy objazd wprowadzony będzie w sobotę na liniach autobusowych nr 7 oraz 50. Powodem są prace drogowe.

Program TV na weekend 20-22 lipca. Jakie filmu warto zobaczyć?
20 lipca 2018, 0:00

Program TV na weekend 20-22 lipca. Jakie filmu warto zobaczyć? 0 0

Stacje telewizyjne kontynuują zapoczątkowane filmowe serie. Miłośnicy fantasy będą mogli obejrzeć w ten weekend kolejne części cyklów Władca Pierścieni i Gwiezdne Wojny, z kolei fani kina superbohaterskiego zobaczą Człowieka ze stali. Sprawdźcie, jakie filmy będzie można zobaczyć w ten weekend w telewizji.

Szpital tonie w długach, kolejne grupy zawodowe walczą o podwyżki. Będzie nagroda dla dyrektora?

Szpital tonie w długach, kolejne grupy zawodowe walczą o podwyżki. Będzie nagroda dla dyrektora? 0 8

12 tys. zł nagrody rocznej może dostać dyrektor szpitala przy al. Kraśnickiej w Lublinie. Zdaniem jednego z członków rady społecznej lecznicy w obecnej napiętej sytuacji to nieetyczne, a związkowcy pytają o uczciwość.

ALARM24

Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!

Najczęściej czytane

Dzisiaj · Tydzień · Wideo · Premium

Uwaga czytelniku!

Informujemy, że w dniu 25 maja 2018 r. na terenie całej Unii Europejskiej, w tym także w Polsce, wejdzie w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. W związku z tym chcielibyśmy Ci przekazać kilka informacji na temat zasad przetwarzania Twoich danych osobowych przez administratora portalu www.dziennikwschodni.pl – spółkę Corner Media sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie.

Bardzo prosimy, zapoznaj się z tymi informacjami uważnie, są to bowiem sprawy bardzo istotne. Jeśli jesteś osobą małoletnią poniżej 16. roku życia, koniecznie przekaż tą wiadomość swoim opiekunom, którzy następnie powinni wytłumaczyć Ci, o co w niej chodzi i dlaczego się do Ciebie zwracamy.

Czym jest RODO?

RODO to potoczna nazwa Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE. W Polsce będzie ono obowiązywało od 25 maja 2018 r. Akt ten wprowadza nowy standard ochrony danych osobowych, nakładając na podmioty przetwarzające te dane (administratorów danych) szereg obowiązków, w tym obowiązek poinformowania Ciebie o sposobie przetwarzania Twoich danych, celach w jakich Twoje dane są przetwarzane oraz o uprawnieniach przysługujących Ci w związku z przetwarzaniem danych osobowych przez administratora danych.

Administrator danych

Administratorem Twoich danych osobowych jest Corner Media Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Lublinie, ul. Krakowskie Przedmieście 54, 20-002 Lublin, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego przez Sąd Rejonowy Lublin – Wschód z siedzibą w Świdniku, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, za numerem KRS 0000507517, NIP 7123286919, kapitał zakładowy – 50.000,00. PLN

Możesz się z nami skontaktować zarówno pod adresem:
Corner Media Spółka z o.o.
ul. Krakowskie Przedmieście 54
20-002 Lublinie

jak i mailowo: online@dziennikwschodni.pl

oraz telefonicznie: 81 46-26-800

Rodzaj przetwarzanych danych osobowych

Przetwarzamy dane osobowe podane przez Ciebie podczas procesu rejestracji konta na portalu www.dziennikwschodni.pl, a także dane, które są zbierane podczas korzystania przez Ciebie z tego portalu. Chodzi o dane zbierane i zapisywane w plikach cookies. Więcej na temat plików cookies przeczytasz w naszej polityce prywatności.

Pamiętaj, rejestracja konta na portalu www.dziennikwschodni.pl nie jest obowiązkowa. Nie masz także obowiązku podawania nam swoich prawdziwych danych podczas procesu rejestracji, jak również nie musisz podawać nam wszystkich danych, o które pytamy. Może się jednak zdarzyć tak, że nie posiadając Twoich wszystkich danych albo nie posiadając Twoich prawdziwych danych, nie będziemy w stanie świadczyć Ci wszystkich usług, które oferujemy oraz wywiązać się z wszystkich obowiązków określonych w regulaminie portalu dziennikwschodni.pl (np. zapewnić Ci odpowiedniego bezpieczeństwa w zakresie odzyskania danych dostępowych do konta).

Cel przetwarzania danych osobowych

Głównym celem przetwarzania przez nas Twoich danych jest zapewnienie Ci pełnej funkcjonalności działania serwisu dziennikwschodni.pl, dostępu do usług świadczonych przez nas w ramach tego serwisu, zapewniania Ci bezpieczeństwa podczas korzystania z serwisu (np. w przypadku prób nadużyć) oraz wywiązanie się przez nas z obowiązków umownych wynikających z regulaminu portalu Dziennikwschodni.pl.

Dodatkowy cel przetwarzania danych osobowych to tzw. marketing własny, tj. przetwarzanie danych wyłącznie na nasze wewnętrzne potrzeby w celach analitycznych, badawczych, statystycznych, w szczególności poprzez dążenie do jak najpełniejszego dostosowania treści wyświetlanych na naszych stronach do Twoich preferencji i zainteresowań.

Ponadto, o ile wyrazisz na to zgodę, będziemy mogli przetwarzać Twoje dane osobowe w celach marketingowych (marketing zewnętrzny), w tym przekazywać Twoje dane podmiotom z nami współpracującym – agencjom reklamowym i naszym partnerom handlowym. Pamiętaj, że zgoda na przetwarzanie Twoich danych w celach marketingowych jest całkowicie dobrowolna i możesz ją w każdej chwili wycofać.

Pamiętaj także, że jeżeli jesteś osobą małoletnią, która nie ukończyła 16. roku życia, przesyłanie informacji w celach marketingowych może nastąpić wyłącznie po wyrażeniu zgody przez Twojego rodzica lub opiekuna.

Podstawy prawne przetwarzania danych

Twoje dane osobowe mogą być przetwarzane wyłącznie zgodnie z określonymi w obecnie obowiązujących przepisach podstawami prawnymi. W zależności od celu przetwarzania danych możemy wyróżnić trzy główne podstawy prawne przetwarzania danych.

Pierwszą podstawą przetwarzania danych jest niezbędność do wykonania umów o świadczenie usług. Mamy z nią do czynienia wtedy, gdy przetwarzanie danych jest niezbędne w celu zapewnienia Ci sprawnego, bezpiecznego korzystania z naszego serwisu wraz z jego wszystkimi funkcjonalnościami. Umowy o świadczenie usług to regulaminy, w tym regulamin portalu dziennikwschodni.pl, który akceptujesz decydując się na korzystanie z naszego serwisu.

Drugą podstawą przetwarzania danych jest uzasadniony interes administratora danych. Mamy z nim do czynienia w przypadku prowadzenia pomiarów statystycznych oraz działań z zakresu marketingu własnego przez administratora danych.

Wreszcie, trzecią przesłanką przetwarzania danych jest Twoja dobrowolna i świadoma zgoda. Na jej podstawie Twoje dane mogą być wykorzystywane w celach marketingowych, a także w celu profilowania.

Pamiętaj, zgody udzielasz w pełni dobrowolnie. Masz także prawo do cofnięcia udzielonej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie będzie miało jednak wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Podmioty, którym możemy przekazywać dane

Co do zasady Twoje dane osobowe będą przez nas wykorzystywane wyłącznie na nasz własny użytek.

W pewnych sytuacjach możemy jednak przekazać Twoje dane podmiotom z nami współpracującym: – naszym partnerom handlowym, podwykonawcom oferowanych przez nas usług, agencjom marketingowym.

Dodatkowo, w przypadkach ściśle określonych w przepisach prawa, będziemy zobligowani przekazać Twoje dane podmiotom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obecnie obowiązujących przepisów prawa (np. policji czy prokuraturze), pod warunkiem oczywiście, iż wystąpią do nas z takim żądaniem, powołując się na określoną podstawę prawną.

Okres przechowywania danych

Twoje dane osobowe będą przechowywane tak długo, jak będzie to niezbędne do zapewnienia Ci dostępu do usług oferowanych przez serwis www.dziennikwchodni.pl Oczywiście, możesz w każdym czasie złożyć wniosek o zaprzestanie przetwarzania swoich danych osobowych, ich zmianę lub usunięcie.

Informacje o prawach przysługujących osobie, której dane dotyczą

Musisz wiedzieć, że niezależnie od tego, na jakiej podstawie przetwarzamy Twoje dane, masz zawsze prawo dostępu do nich oraz ich poprawiania. Możesz również w każdym momencie żądać ich usunięcia lub cofnąć albo ograniczyć wcześniej udzieloną zgodę na przetwarzanie danych osobowych, przy czym wycofanie danej zgody nie wpływa na administratora danych do przetwarzania danych w celu określonym w danej zgodzie do chwili jej wycofania.

Masz również prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych.

Możesz też zażądać od administratora danych osobowych przeniesienia Twoich danych lub uzyskania kopii Twoich danych, z tym jednak zastrzeżeniem, że prawo to nie może wpływać niekorzystnie na prawa i wolności innych osób. Administrator danych będzie realizował Twoje żądania w zakresie posiadanych możliwości technicznych.

Informacje o prawie do wniesienia skargi

Organem nadzorczym nad administratorem danych osobowych jest Generalny Inspektor Danych Osobowych, do którego masz prawo wnieść skargę za każdym razem, gdy Twoje dane będą przetwarzane w sposób w Twojej ocenie nieprawidłowy.

Informacje o tym, czy podanie danych jest wymogiem ustawowym lub umownym, czy jesteś zobowiązany do ich podania

Nie jesteś zobowiązany do podawania nam swoich danych osobowych ani wyrażania zgody na ich przetwarzanie, z tym jednak zastrzeżeniem, że ich podanie może okazać się niezbędne dla korzystania z określonych funkcjonalności serwisu.

Jest także możliwe, że jeśli nie wyrazisz zgody na przetwarzanie danych osobowych lub cofniesz wcześniej udzieloną zgodę, nie będziemy mogli zapewnić Ci dostępu do niektórych oferowanych przez nas usług, przy czym zawsze w takim wypadku zostaniesz o tym poinformowany.

Informacje o profilowaniu

Czym jest profilowanie? To zbieranie wszelkich informacji, które pozwalają bezpośrednio lub pośrednio zidentyfikować osobę, która jest poddawana profilowaniu. Profilowanie odbywa się najczęściej przy użyciu systemów informatycznych, w sposób zautomatyzowany, za pomocą specjalnych algorytmów uwzględniających określone wcześniej kryteria. Wyniki profilowania mogą być wykorzystywane m.in. do celów marketingowych, np. w celu spersonalizowania reklamy kierowanej do danego użytkownika lub przygotowania oferty uwzględniającej jego potrzeby lub preferencje.

Oświadczamy, że na chwilę obecną nie profilujemy Twoich danych. Jeśli jednak zaczniemy, zostaniesz o tym uprzednio poinformowany i będziesz miał prawo nie wyrazić na to zgody.

Bardzo prosimy o uważne zapoznanie się z powyższymi informacjami. Gdy już to zrobisz, kliknij przycisk Zapoznałem się z informacją. Przejdź do serwisu.

Rozumiem

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.