Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Kuchnia

31 maja 2013 r.
8:39
Edytuj ten wpis

Restauracja Stary Młyn w Bełżycach (recenzja)

21 27 A A
 (Waldemar Sulisz)
(Waldemar Sulisz)

Z radością wręczamy 4 gwiazdki tej rodzinnej restauracji. Za świeże, pachnące dania przygotowane w oparciu o lokalne produkty oraz wielką historię małego młyna.

AdBlock
Szanowny Czytelniku!
Dzięki reklamom czytasz za darmo. Prosimy o wyłączenie programu służącego do blokowania reklam (np. AdBlock).
Dziękujemy, redakcja Dziennika Wschodniego.
Kliknij tutaj, aby zaakceptować
Restauracja Stary Młyn mieści się przy wjeździe do Bełżyc, tuż obok stacji benzynowej. Aż miło zobaczyć pieczołowicie odremontowany młyn. Ponieważ na pierwszym i drugim piętrze ulokowały się rodzinne imprezy, zajęliśmy stolik przy barze.

Na ścianie wiszą przedwojenne plany młyna, z boku można zobaczyć rodzinne portrety, wrażenie robi nostalgiczny piekarnik, służący do zapiekania domowej kaszanki.

Na dobry początek zamówiliśmy śledzia w oleju za 8 zł oraz "Sałatę szefa” za 14 zł. Pyszne kawałki śledzia w oleju okrywały krążki delikatnej cebuli, a odrobina pietruszki i koperku nadawała klasycznej przekąsce wiosenny klimat. Natomiast na kruchej sałacie, pomidorach, ogórkach leżały pikantne kawałki dopiero co upieczonego kurczaka. Pleśniowy ser z zielonym pieprzem jeszcze podbijał smak.

Żałując, że skończyła się zupa dnia z zielonego groszku wybraliśmy klasyczny żurek i staropolskie flaki w cenie 8 złotych za danie. I znów kolejne, pachnące, aromatyczne dania. Flaki były zbyt mocno zaprawione zasmażką, ale już po pierwszej łyżce było wiadomo, że ugotowano je rano. Natomiast żurek był przedobry, na zakwasie, z dobrą śmietaną. Do szczęścia brakowało mi tylko lepszej gatunkowo kiełbasy.

Zabraliśmy się za wybór drugiego. W karcie kusił "Chłopski garnek” za 11 zł, "Placek po węgiersku za 16 zł”, "Stek ze schabu siekany z cebulką” za 17 zł, "Karczek po myśliwsku” w tej samej cenie i kotlet "Młyńskie koło” za 19 zł.

Wybrałem "Polędwiczki w sosie borowikowym” za 23 zł, M. postawiła na dopiero co przywiezionego pstrąga z rusztu (7 zł za 100 g). Od razu poinformowano nas, że młode ziemniaczki muszą się ugotować, a z pstrągiem też zejdzie. Mały Wściekły pies i soki umilały nam czekanie i lekturę dyplomów rozwieszonych na ścianie.

Widok dorodnego pstrąga zwalił nas z nóg. A talerz pełen sałaty z pomidorem i sosem ze szczypiorkiem swoją świeżością przyprawił o zawrót głowy. Pstrąg, cokolwiek mocno wysmażony (jak ta skórka chrupała) zachwycał smakiem mięsa, które delikatnie przeszło pietruszką i koperkiem.

Sałata była genialna, chyba jeszcze nigdy takiej nie spotkaliśmy. Moje polędwiczki kucharz usmażył na ruszcie, osobno zrobił na patelni sos na smażonych prawdziwkach. Na prawdziwym maśle i dobrej śmietanie.

A młode ziemniaczki? Poezja. Z trzech kawałków polędwicy dwa były zbyt mocno wysmażone, trzeci rozpływał się w ustach. Herbata z miętą, druga z podwójną cytryną pozwoliły cieszyć się świeżością dań.

Nasza ocena? Zapłaciliśmy 102 zł 50 groszy. Młodzi kucharze ze Starego Młyna muszą się jeszcze sporo uczyć. Ale w gotowanie wkładają serce i pasję, a właściciele pilnują, żeby potrawy gotowano codziennie ze świeżych produktów. Z radością dajemy cztery gwiazdki i z serca polecamy. To tylko pół godziny jazdy z Lublina.

Restauracja Stary Młyn w Bełżycach
Bełżyce, ulica Kazimierska 34, tel. 502 288 103. Czynne od 9 do 22
Można płacić kartą




Komentarze 27

Najlepsze · Najnowsze
Avatar
Zenek132 / 13 marca 2017 o 04:51
0
Obiady ok ale atmosfera pracy nie ciekawa szlyszalem jak bylem na objedzie starszego pana ktury nie zachowuje sie normalnie przy klijencie tylko sa jakies wrzaski za sciana
Avatar
Pietrek / 13 marca 2017 o 04:45
0
Obiady ok
Avatar
Tedi / 5 lipca 2016 o 17:48
0
Ja jestem zadowolony z restauracji , bardzo smaczne jedzenie jak i miła,uśmiechnięta  obsluga .  Polecam .
Avatar
KLIENT / 26 maja 2016 o 16:58
0
Byłem klientem sklepu garmazeryjnego w Bełżycach ale niestety juz tam nie chodzę gdyż pierogi są nieświeże i okropne w smaku.w ruskich sa same ziemniaki farsze nie doprawione a pozatym mały asortyment.za taka cene pierogi powinne byc lepsze jakosciowo.w intermarche wcale nie sa gorsze ale duzo tańsze.
Avatar
Gość / 23 grudnia 2015 o 17:33
0
NIE POLECAM! Jedzenie bardzo niesmaczne, podwójny schabowy surowy w środku, pierogi nie doprawione, na zamówienie trzeba czekać ponad pół godziny mimo że byliśmy jedynymi gośćmi! W tym czasie obsługiwało nas kilka pań, nieestetycznie ubranych, niekoniecznie kulturalnych. Wnętrze również nie zachęca. W środku dwa stoliki. Ceny jak za taką jakość zdecydowanie zawyżone. Nigdy więcej nie skorzystam, nie polecam.
Avatar
gruby88 / 15 października 2015 o 08:55
0

Ja nie goszczę lokalu więc nie wypowiem się na temat obsługi, niemniej jednak stale korzystam z obiadów z tzw. dowozem i jestem bardzo, ale to bardzo zadowolony z usług Starego Młyna, smacznie, tanio, i do syta:-) Polecam 

Avatar
zyta / 7 marca 2014 o 22:00
0

dupą motyle by łapali gdyby tylko mogli

Avatar
stały klient / 27 stycznia 2014 o 19:42
0

jestem stały klientem tej resteuracji do jedzenia nie mam żadnych zarzutów a wręcz przeciwnie mało gdzie można tak smacznie zjeść,natomiast obsługa zostawia wiele do życzenia.zdarza sie tak ze wchodzi na sale pan w kurtce i czapce i zaczyna obsługiwać a za chwile wychodzi jeszcze ktoś inny do obsługi.w ciągu 20 min obsługuje tam kilka osób które zupełnie sie nie orjętują co do czego.ubiór obsługi tez nie jest za ciekawy.jedyne co ich ratuje to wyśmienite obiady które polecam.

Avatar
Gość / 17 stycznia 2014 o 23:19
0

Prawdziwe pieniądze http://pieniazek.latwy.pl  Sprawdź i zacznij zarabiać!

Avatar
julia / 14 stycznia 2014 o 17:58
0

są tam okropne ścienne ,malowidła jakieś wiejskiej dziewuszki asi w. pasudne na maxa wiochą wieje

Avatar
Zenek132 / 13 marca 2017 o 04:51
0
Obiady ok ale atmosfera pracy nie ciekawa szlyszalem jak bylem na objedzie starszego pana ktury nie zachowuje sie normalnie przy klijencie tylko sa jakies wrzaski za sciana
Avatar
Pietrek / 13 marca 2017 o 04:45
0
Obiady ok
Avatar
Tedi / 5 lipca 2016 o 17:48
0
Ja jestem zadowolony z restauracji , bardzo smaczne jedzenie jak i miła,uśmiechnięta  obsluga .  Polecam .
Avatar
KLIENT / 26 maja 2016 o 16:58
0
Byłem klientem sklepu garmazeryjnego w Bełżycach ale niestety juz tam nie chodzę gdyż pierogi są nieświeże i okropne w smaku.w ruskich sa same ziemniaki farsze nie doprawione a pozatym mały asortyment.za taka cene pierogi powinne byc lepsze jakosciowo.w intermarche wcale nie sa gorsze ale duzo tańsze.
Avatar
Gość / 23 grudnia 2015 o 17:33
0
NIE POLECAM! Jedzenie bardzo niesmaczne, podwójny schabowy surowy w środku, pierogi nie doprawione, na zamówienie trzeba czekać ponad pół godziny mimo że byliśmy jedynymi gośćmi! W tym czasie obsługiwało nas kilka pań, nieestetycznie ubranych, niekoniecznie kulturalnych. Wnętrze również nie zachęca. W środku dwa stoliki. Ceny jak za taką jakość zdecydowanie zawyżone. Nigdy więcej nie skorzystam, nie polecam.
Avatar
gruby88 / 15 października 2015 o 08:55
0

Ja nie goszczę lokalu więc nie wypowiem się na temat obsługi, niemniej jednak stale korzystam z obiadów z tzw. dowozem i jestem bardzo, ale to bardzo zadowolony z usług Starego Młyna, smacznie, tanio, i do syta:-) Polecam 

Avatar
zyta / 7 marca 2014 o 22:00
0

dupą motyle by łapali gdyby tylko mogli

Avatar
stały klient / 27 stycznia 2014 o 19:42
0

jestem stały klientem tej resteuracji do jedzenia nie mam żadnych zarzutów a wręcz przeciwnie mało gdzie można tak smacznie zjeść,natomiast obsługa zostawia wiele do życzenia.zdarza sie tak ze wchodzi na sale pan w kurtce i czapce i zaczyna obsługiwać a za chwile wychodzi jeszcze ktoś inny do obsługi.w ciągu 20 min obsługuje tam kilka osób które zupełnie sie nie orjętują co do czego.ubiór obsługi tez nie jest za ciekawy.jedyne co ich ratuje to wyśmienite obiady które polecam.

Avatar
Gość / 17 stycznia 2014 o 23:19
0

Prawdziwe pieniądze http://pieniazek.latwy.pl  Sprawdź i zacznij zarabiać!

Avatar
julia / 14 stycznia 2014 o 17:58
0

są tam okropne ścienne ,malowidła jakieś wiejskiej dziewuszki asi w. pasudne na maxa wiochą wieje

Zobacz wszystkie komentarze 27

Skomentuj

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:
Twój komentarz został dodany

Pozostałe informacje

Ciężarówka wjechała w samochód osobowy. Dwie osoby nie żyją
PILNE

Ciężarówka wjechała w samochód osobowy. Dwie osoby nie żyją 4 3

Tragiczny wypadek w miejscowości Leokadiów na trasie DK-12. Nie żyją dwie osoby,

Wypadek w wesołym miasteczku. 11-latek porażony prądem

Wypadek w wesołym miasteczku. 11-latek porażony prądem 9 1

11-letnie dziecko zostało porażone prądem w wesołym miasteczku w Okunince.

"Wystaw to!" w Labiryncie
20 lipca 2018, 19:00

"Wystaw to!" w Labiryncie 2 0

Co Gdzie Kiedy. Galeria Labirynt 2 (ul. Grodzka 3) zaprasza na wernisaż ekspozycji Wystaw to!. Otwarcie wystawy odbędzie się 20 lipca o godz. 19.

Co się dzieje w Straży Miejskiej? Co czwarty z nowo przyjętych funkcjonariuszy odchodzi

Co się dzieje w Straży Miejskiej? Co czwarty z nowo przyjętych funkcjonariuszy odchodzi 29 11

Ze Straży Miejskiej odchodzi co czwarty z nowo przyjętych funkcjonariuszy – alarmują kontrolerzy z Ratusza. Komendant odpowiada, że zarobki są nieatrakcyjne, a fundusz płac zależy od tego, ile pieniędzy przekaże mu Ratusz. Czy w miejskiej kasie znajdą się pieniądze na podwyżki dla strażników?

Udawał szkockiego żołnierza, który zbiera pieniądze na córkę. Kobieta dała się nabrać

Udawał szkockiego żołnierza, który zbiera pieniądze na córkę. Kobieta dała się nabrać 0 0

Podawał się za szkockiego żołnierza, który zbiera pieniądze na operację córki. Wyłudził od kobiety ponad tysiąc złotych.

Górnik Łęczna wrócił z obozu na Litwie

Górnik Łęczna wrócił z obozu na Litwie 2 0

Zawodniczki Górnika Łęczna wracają ze zgrupowania z zaledwie jednym zwycięstwem. Podopiecznym Piotra Mazurkiewicza udało się pokonać białoruski FK Mińsk

W Lubartowie powstanie kompleks sportowy [wizualizacje]
galeria

W Lubartowie powstanie kompleks sportowy [wizualizacje] 0 0

Będzie kolejny etap inwestycji przy ul. Parkowej w Lubartowie. Do końca września ma powstać budynek szatniowo-sanitarny z pełną infrastrukturą, a do lipca przyszłego roku: pełnowymiarowe boisko z naturalną nawierzchnią

Francja odbiera puchar mistrzostw świata, a w Strefie Kibica pustki
Od Czytelnika
galeria

Francja odbiera puchar mistrzostw świata, a w Strefie Kibica pustki 36 18

W niedzielę podczas finału Mistrzostw Świata nie było chętnych na wspólne kibicowanie w Strefie Kibica w Lublinie

Dziś będzie lało i grzmiało. Ostrzeżenie IMGW. Jaka pogoda w kolejne dni?

Dziś będzie lało i grzmiało. Ostrzeżenie IMGW. Jaka pogoda w kolejne dni? 7 1

Cały tydzień ma być deszczowy. Dzisiaj możemy spodziewać się również burz. IMGW wydał ostrzeżenie

Gastronomia na deptaku. Już wiadomo ile trzeba zapłacić za miejsce

Gastronomia na deptaku. Już wiadomo ile trzeba zapłacić za miejsce 0 3

Na 400 zł została ustalona stawka za jedno miejsce pod wózek gastronomiczny na odnowionym deptaku.

MKS Perła Lublin wraca do treningów

MKS Perła Lublin wraca do treningów 0 3

MKS Lublin dzisiaj wraca do treningów. Zespół mistrzyń Polski wzmocniło aż pięć nowych zawodniczek

Duże zmiany i nowa inwestycja na giełdzie w Elizówce
Tylko u nas
galeria

Duże zmiany i nowa inwestycja na giełdzie w Elizówce 1 6

Na terenie Lubelskiego Rynku Hurtowego ma powstać Centrum Obsługi Rolnictwa. – Chcemy sprowadzić do Elizówki jak najwięcej instytucji związanych z rolnictwem – zapowiada prezes największej rolno-spożywczej giełdy w regionie.

Pierwsza strona Dziennika Wschodniego z 16 lipca 2018

Pierwsza strona Dziennika Wschodniego z 16 lipca 2018 0 0

Duże zamieszanie z kolorowymi pojemnikami na śmieci w Lublinie

Duże zamieszanie z kolorowymi pojemnikami na śmieci w Lublinie 31 20

Do dziś na lubelskich osiedlach powinny się pojawić kolorowe pojemniki do segregacji śmieci, ale mało gdzie je widać. Tylko właśnie do niedzieli miał trwać „okres przejściowy” w dzielnicach, które przechodzą na nowy system segregacji odpadów, ale okazuje się, że zamieszanie jeszcze może potrwać.

Końskowola bawiła się podczas Święta Róż [zdjęcia]
galeria

Końskowola bawiła się podczas Święta Róż [zdjęcia] 18 0

Miłośnicy kwiatów z całego województwa lubelskiego w niedzielę przybyli do Końskowoli, żeby zrobić zakupy podczas Święta Róż. To jedna z najlepszych okazji do zaopatrzenia się w sadzonki, kwiaty, a także lokalne, zdrowe produkty żywnościowe. Na scenie zagrały m.in. zespoły taneczne.

ALARM24

Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!

Najczęściej czytane

Dzisiaj · Tydzień · Wideo · Premium

Uwaga czytelniku!

Informujemy, że w dniu 25 maja 2018 r. na terenie całej Unii Europejskiej, w tym także w Polsce, wejdzie w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. W związku z tym chcielibyśmy Ci przekazać kilka informacji na temat zasad przetwarzania Twoich danych osobowych przez administratora portalu www.dziennikwschodni.pl – spółkę Corner Media sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie.

Bardzo prosimy, zapoznaj się z tymi informacjami uważnie, są to bowiem sprawy bardzo istotne. Jeśli jesteś osobą małoletnią poniżej 16. roku życia, koniecznie przekaż tą wiadomość swoim opiekunom, którzy następnie powinni wytłumaczyć Ci, o co w niej chodzi i dlaczego się do Ciebie zwracamy.

Czym jest RODO?

RODO to potoczna nazwa Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE. W Polsce będzie ono obowiązywało od 25 maja 2018 r. Akt ten wprowadza nowy standard ochrony danych osobowych, nakładając na podmioty przetwarzające te dane (administratorów danych) szereg obowiązków, w tym obowiązek poinformowania Ciebie o sposobie przetwarzania Twoich danych, celach w jakich Twoje dane są przetwarzane oraz o uprawnieniach przysługujących Ci w związku z przetwarzaniem danych osobowych przez administratora danych.

Administrator danych

Administratorem Twoich danych osobowych jest Corner Media Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Lublinie, ul. Krakowskie Przedmieście 54, 20-002 Lublin, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego przez Sąd Rejonowy Lublin – Wschód z siedzibą w Świdniku, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, za numerem KRS 0000507517, NIP 7123286919, kapitał zakładowy – 50.000,00. PLN

Możesz się z nami skontaktować zarówno pod adresem:
Corner Media Spółka z o.o.
ul. Krakowskie Przedmieście 54
20-002 Lublinie

jak i mailowo: online@dziennikwschodni.pl

oraz telefonicznie: 81 46-26-800

Rodzaj przetwarzanych danych osobowych

Przetwarzamy dane osobowe podane przez Ciebie podczas procesu rejestracji konta na portalu www.dziennikwschodni.pl, a także dane, które są zbierane podczas korzystania przez Ciebie z tego portalu. Chodzi o dane zbierane i zapisywane w plikach cookies. Więcej na temat plików cookies przeczytasz w naszej polityce prywatności.

Pamiętaj, rejestracja konta na portalu www.dziennikwschodni.pl nie jest obowiązkowa. Nie masz także obowiązku podawania nam swoich prawdziwych danych podczas procesu rejestracji, jak również nie musisz podawać nam wszystkich danych, o które pytamy. Może się jednak zdarzyć tak, że nie posiadając Twoich wszystkich danych albo nie posiadając Twoich prawdziwych danych, nie będziemy w stanie świadczyć Ci wszystkich usług, które oferujemy oraz wywiązać się z wszystkich obowiązków określonych w regulaminie portalu dziennikwschodni.pl (np. zapewnić Ci odpowiedniego bezpieczeństwa w zakresie odzyskania danych dostępowych do konta).

Cel przetwarzania danych osobowych

Głównym celem przetwarzania przez nas Twoich danych jest zapewnienie Ci pełnej funkcjonalności działania serwisu dziennikwschodni.pl, dostępu do usług świadczonych przez nas w ramach tego serwisu, zapewniania Ci bezpieczeństwa podczas korzystania z serwisu (np. w przypadku prób nadużyć) oraz wywiązanie się przez nas z obowiązków umownych wynikających z regulaminu portalu Dziennikwschodni.pl.

Dodatkowy cel przetwarzania danych osobowych to tzw. marketing własny, tj. przetwarzanie danych wyłącznie na nasze wewnętrzne potrzeby w celach analitycznych, badawczych, statystycznych, w szczególności poprzez dążenie do jak najpełniejszego dostosowania treści wyświetlanych na naszych stronach do Twoich preferencji i zainteresowań.

Ponadto, o ile wyrazisz na to zgodę, będziemy mogli przetwarzać Twoje dane osobowe w celach marketingowych (marketing zewnętrzny), w tym przekazywać Twoje dane podmiotom z nami współpracującym – agencjom reklamowym i naszym partnerom handlowym. Pamiętaj, że zgoda na przetwarzanie Twoich danych w celach marketingowych jest całkowicie dobrowolna i możesz ją w każdej chwili wycofać.

Pamiętaj także, że jeżeli jesteś osobą małoletnią, która nie ukończyła 16. roku życia, przesyłanie informacji w celach marketingowych może nastąpić wyłącznie po wyrażeniu zgody przez Twojego rodzica lub opiekuna.

Podstawy prawne przetwarzania danych

Twoje dane osobowe mogą być przetwarzane wyłącznie zgodnie z określonymi w obecnie obowiązujących przepisach podstawami prawnymi. W zależności od celu przetwarzania danych możemy wyróżnić trzy główne podstawy prawne przetwarzania danych.

Pierwszą podstawą przetwarzania danych jest niezbędność do wykonania umów o świadczenie usług. Mamy z nią do czynienia wtedy, gdy przetwarzanie danych jest niezbędne w celu zapewnienia Ci sprawnego, bezpiecznego korzystania z naszego serwisu wraz z jego wszystkimi funkcjonalnościami. Umowy o świadczenie usług to regulaminy, w tym regulamin portalu dziennikwschodni.pl, który akceptujesz decydując się na korzystanie z naszego serwisu.

Drugą podstawą przetwarzania danych jest uzasadniony interes administratora danych. Mamy z nim do czynienia w przypadku prowadzenia pomiarów statystycznych oraz działań z zakresu marketingu własnego przez administratora danych.

Wreszcie, trzecią przesłanką przetwarzania danych jest Twoja dobrowolna i świadoma zgoda. Na jej podstawie Twoje dane mogą być wykorzystywane w celach marketingowych, a także w celu profilowania.

Pamiętaj, zgody udzielasz w pełni dobrowolnie. Masz także prawo do cofnięcia udzielonej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie będzie miało jednak wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Podmioty, którym możemy przekazywać dane

Co do zasady Twoje dane osobowe będą przez nas wykorzystywane wyłącznie na nasz własny użytek.

W pewnych sytuacjach możemy jednak przekazać Twoje dane podmiotom z nami współpracującym: – naszym partnerom handlowym, podwykonawcom oferowanych przez nas usług, agencjom marketingowym.

Dodatkowo, w przypadkach ściśle określonych w przepisach prawa, będziemy zobligowani przekazać Twoje dane podmiotom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obecnie obowiązujących przepisów prawa (np. policji czy prokuraturze), pod warunkiem oczywiście, iż wystąpią do nas z takim żądaniem, powołując się na określoną podstawę prawną.

Okres przechowywania danych

Twoje dane osobowe będą przechowywane tak długo, jak będzie to niezbędne do zapewnienia Ci dostępu do usług oferowanych przez serwis www.dziennikwchodni.pl Oczywiście, możesz w każdym czasie złożyć wniosek o zaprzestanie przetwarzania swoich danych osobowych, ich zmianę lub usunięcie.

Informacje o prawach przysługujących osobie, której dane dotyczą

Musisz wiedzieć, że niezależnie od tego, na jakiej podstawie przetwarzamy Twoje dane, masz zawsze prawo dostępu do nich oraz ich poprawiania. Możesz również w każdym momencie żądać ich usunięcia lub cofnąć albo ograniczyć wcześniej udzieloną zgodę na przetwarzanie danych osobowych, przy czym wycofanie danej zgody nie wpływa na administratora danych do przetwarzania danych w celu określonym w danej zgodzie do chwili jej wycofania.

Masz również prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych.

Możesz też zażądać od administratora danych osobowych przeniesienia Twoich danych lub uzyskania kopii Twoich danych, z tym jednak zastrzeżeniem, że prawo to nie może wpływać niekorzystnie na prawa i wolności innych osób. Administrator danych będzie realizował Twoje żądania w zakresie posiadanych możliwości technicznych.

Informacje o prawie do wniesienia skargi

Organem nadzorczym nad administratorem danych osobowych jest Generalny Inspektor Danych Osobowych, do którego masz prawo wnieść skargę za każdym razem, gdy Twoje dane będą przetwarzane w sposób w Twojej ocenie nieprawidłowy.

Informacje o tym, czy podanie danych jest wymogiem ustawowym lub umownym, czy jesteś zobowiązany do ich podania

Nie jesteś zobowiązany do podawania nam swoich danych osobowych ani wyrażania zgody na ich przetwarzanie, z tym jednak zastrzeżeniem, że ich podanie może okazać się niezbędne dla korzystania z określonych funkcjonalności serwisu.

Jest także możliwe, że jeśli nie wyrazisz zgody na przetwarzanie danych osobowych lub cofniesz wcześniej udzieloną zgodę, nie będziemy mogli zapewnić Ci dostępu do niektórych oferowanych przez nas usług, przy czym zawsze w takim wypadku zostaniesz o tym poinformowany.

Informacje o profilowaniu

Czym jest profilowanie? To zbieranie wszelkich informacji, które pozwalają bezpośrednio lub pośrednio zidentyfikować osobę, która jest poddawana profilowaniu. Profilowanie odbywa się najczęściej przy użyciu systemów informatycznych, w sposób zautomatyzowany, za pomocą specjalnych algorytmów uwzględniających określone wcześniej kryteria. Wyniki profilowania mogą być wykorzystywane m.in. do celów marketingowych, np. w celu spersonalizowania reklamy kierowanej do danego użytkownika lub przygotowania oferty uwzględniającej jego potrzeby lub preferencje.

Oświadczamy, że na chwilę obecną nie profilujemy Twoich danych. Jeśli jednak zaczniemy, zostaniesz o tym uprzednio poinformowany i będziesz miał prawo nie wyrazić na to zgody.

Bardzo prosimy o uważne zapoznanie się z powyższymi informacjami. Gdy już to zrobisz, kliknij przycisk Zapoznałem się z informacją. Przejdź do serwisu.

Rozumiem

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.