Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Kuchnia

19 grudnia 2012 r.
12:17
Edytuj ten wpis

Szef restauracji Marzanna: Redaktor stracił smak

Autor: Zdjęcie autora łm
0 66 A A
Restauracja Marzanna w Niedrzwicy Kościelnej (Waldemar Sulisz)
Restauracja Marzanna w Niedrzwicy Kościelnej (Waldemar Sulisz)

Ostatnia kuchenna recenzja Waldemara Sulisza wywołała gwałtowną reakcję właścicieli restauracji Marzanna z Niedrzwicy Kościelnej. Jej szef zarzuca dziennikarzowi "Dziennika Wschodniego", że "stracił smak".

AdBlock
Szanowny Czytelniku!
Dzięki reklamom czytasz za darmo. Prosimy o wyłączenie programu służącego do blokowania reklam (np. AdBlock).
Dziękujemy, redakcja Dziennika Wschodniego.
Kliknij tutaj, aby zaakceptować
Waldemar Sulisz odwiedził Marzannę w ubiegłym tygodniu. Opisał swoje spostrzeżenia na temat tamtejszej kuchni: "Sum w ogórach z kwaśną śmietaną uwarzony nie miał smaku, a marny sos w towarzystwie rozmrożonych warzyw z wody wołał o pomstę do nieba. Moja gicz cielęca na sosie chrzanowym podana nie widziała jakiejkolwiek marynaty poza saletrą."

Dzisiaj Władysław Boruch, właściciel Marzanny napisał do naszej redakcji:

- Nie podejrzewam red. Sulisza o złośliwość, bo nie wyobrażam sobie, by dziennikarz znanej lubelskiej gazety mógł być złośliwy, ale… sądzę, że redaktor Sulisz po prostu stracił smak. Przemawia za tym fakt, że żadne danie z przygotowanych przez restauracyjnych kucharzy mu nie smakowało - pisze Władysław Boruch.

Restaurator dodaje też, że "tego dnia" Waldemarowi Suliszowi nie smakowałaby nawet woda Nałęczowianka podana w Marzannie.

Na koniec zarzuca dziennikarzowi kumoterstwo i zaleca, by odwiedzał "raczej inne, na ogół zaprzyjaźnione restauracje", o których "zwykł pisać bardzo dobrze". Zaprasza ponownie, gdy Waldemar Sulisz "odzyska smak".

Przewodnik po restauracjach Lubelszczyzny

Co tydzień w "Magazynie" Dziennika Wschodniego publikujemy recenzję wybranej restauracji z Lublina lub regionu. Rozszerzone wersje pojawiają się w naszym serwisie Kuchnia.

Chcemy dobre doceniać, ale złe wypominać, po to, by restauratorzy i szefowie kuchni cenili swoich gości. A goście mieli odwagę upomnieć się o swoje. Zapraszamy do dyskusji, czekamy na komentarze i podpowiedzi dobrych miejsc na Kulinarnej mapie Lubelszczyzny.

Cały list od właściciela Marzanny:

Red. Sulisz stracił smak!
W Magazynie Dziennika Wschodniego z dnia 14 grudnia br. ukazał się tekst redaktora Waldemara Sulisza. Autor opisuje w nim swą wizytę w restauracji Siedlisko Folkloru Marzanna. Pisze o wielu daniach, które zaserwowała mu restauracyjna kuchnia i stwierdza,
że wszystkie dania (a było ich w sumie kilka) były bardzo niedobre, niesmaczne, wręcz nadające się tylko do utylizacji. Nawet bigos, z którego – jak autor twierdzi – Marzanna słynie (więc musi być smaczny, skoro z niego słynie), Suliszowi przypominał "kwaśną kapustę barwioną przecierem pomidorowym”.
Nie podejrzewam red. Sulisza o złośliwość, bo nie wyobrażam sobie, by dziennikarz znanej lubelskiej gazety mógł być złośliwy, ale… Sądzę, że redaktor Sulisz po prostu stracił smak. Przemawia za tym fakt, że żadne danie z przygotowanych przez restauracyjnych kucharzy mu nie smakowało. Podejrzewam, że tego dnia nawet woda Nałęczowianka podana w szklance też by mu w Marzannie nie smakowała. Skoro tak, to niech red. Sulisz odwiedza raczej inne, na ogół zaprzyjaźnione restauracje, w których nie wiem, czy mu wszystko smakuje, ale o których zwykł pisać bardzo dobrze.
A do Marzanny zapraszam, gdy tylko… odzyska smak.

Władysław Boruch
Właściciel Siedliska Folkloru Marzanna

Skomentuj i udostępnij na Facebooku

Komentarze 66

Najlepsze · Najnowsze
Avatar
Gość / 9 lipca 2019 r. o 10:16
0
Bardzo dobre jedzenia ale co najważniejsze miła obsługa, Pan Radek to wzór kelnera, miły sympatyczny. Zawsze uśmiechnięty i pełen życia. Po za jedzeniem jego obsługa jest na najwyższym poziomie. Pracodawcy radzę dać podwyżkę bo taki ktoś zasługuje. Szczerze od pierwszej obsługi tego Pana zawsze proszę żeby to właśnie on obsługiwał nasz stolik. Pozdrawiamy Pana Radka i do zobaczenia niebawem jak będziemy w okolicy
Avatar
klient / 6 maja 2013 r. o 21:29
0
jedzenie w marzannie jest na nic...
tak proste w przygotowaniu kluski śląskie, zostały po prostu nie dogotowane, nie pomijając faktu że byty zrobione z jakiegoś proszku a nie z ziemniaków...
a o mięsie już nie wspomnę, twarde jak podeszwa...
zwróciłam uwagę kelnerce która tylko coś bąknęła zmieszana... i tyle
więcej tam nie przyjadę i odradzam znajomym.
jak się chce mieć dobrą restauracje to niemożna oszczędzać na kucharzach, oraz jedzeniu....
tyle w tym temacie
Avatar
urzytkownik1 / 10 lutego 2013 r. o 23:30
0
Byłem w marzannie około rok temu jedzenie takie sobie , średnie w smaku . Ostatnio postanowiłem znowu zajechac na obiad lecz nic sie nie zmieniło, jedzenie bez smaku. Ceny też do najniższych nie należą.
Avatar
gość / 4 lutego 2013 r. o 20:16
0
[quote name='Kamil.' timestamp='1359284742' post='726056']
Szanowny Panie Właścicielu Marzanny,

Przyglądam się dyskusji na temat Pana "restauracji" od dłuższego czasu i widzę że jednak nie potrafi Pan przyjąć krytyki i wyciągnąć wniosków. Jak widać dodatkowo kompromituje się Pan pisząc z jednego IP pod kilkunastoma nickami. Jeśli ie wystarczy Panu opinie p. Suliusza, proszę zajrzeć na najbardziej znany portal oceniający restaurtacje w Polsce, czyli Gastronautów. Znajdzie tam Pan zarejestrowanych użytkowników, wielu z kilkudziesięcioma opiniami. Jak widać oni również nie oceniają Marzanny pozytywnie: [url="http://www.gastronauci.pl/pl/12582-restauracja-siedlisko-folkloru-marzanna-niedrzwica-koscielna"]http://www.gastronau...zwica-koscielna[/url]. Aktualna ocena za jedzenie to 2.3 na 5. Przytoczę jedynie ostatnią recencję Sylwestra:

--->
Byłam na balu sylwestrowym i był to z pewnością ostatni raz w tym miejscu. Zimne przekąski wyglądały, jakby czekały na stole od rana, mięsa zapeklowane na różowo nie miały co prawda prawa zmienić koloru, ale były zeschnięte już na wejściu. Zupa-krem odgrzewana chyba więcej niż jeden raz, drugie (łódeczki z kurczaka z ziemniakami i surówkami z sosami jak z papierka) w dolnej strefie stanów średnich, za to dalej rozpoczął się festiwal maggi. Smak tej przyprawy był obecny wszędzie, najbardziej w sosach o konsystencji krochmalu oraz w czymś, co udawało Strogonow. Zabrakło maggi w barszczu, ale za to octu było aż nadto. Ciasta, które miały być domowe, pochodziły z cukierni, której adres mogę podać zainteresowanym. Do tego podano niezłe wino, za to tzw. szampan najtańszy z najtańszych. Zdarzało mi się jeść w tym lokalu wiele razy, nigdy nie było szału, więcej potknięć, niż sukcesów. Szkoda, bo lokal efektowny, miły klimat, sympatyczna obsługa i ładne otoczenie. Aha, nie byłabym sobą, gdybym się nie przyczepiła do formy menu. Udziwnione, w nieudolny sposób stylizowane ni to na gwarę, ni na staropolszczyznę nazwy i opisy potraw, podobno redagowane przez samego szefa kuchni... Każdego, mającego jakie takie pojęcie o poprawności językowej z pewnością przyprawi o ból zębów.
<---

To recenzja jednej z użytkowniczek portalu. A teraz posłuchaj mnie matołku. Jeśli na Gastronautach będziesz chciał nieudolnie podnieść opinie o swojej knajpie rejestrując kilka fikcyjnych kont, będę o tym wiedział i tym razem skończy się na "promocji" w telewizji, a nie w jakiejś lokalnej gazecie.
[/quote]

wszystko fajnie, każdy ma prawo do swojego zdania, ale wydaje mi się, że używanie obraźliwych zwrotów powinno być z góry zabronione, prawda DW?? wielka szkoda, że poziom kultury tak w Polsce spada...
[quote name='Kamil.' timestamp='1359284742' post='726056']
Szanowny Panie Właścicielu Marzanny,

Przyglądam się dyskusji na temat Pana "restauracji" od dłuższego czasu i widzę że jednak nie potrafi Pan przyjąć krytyki i wyciągnąć wniosków. Jak widać dodatkowo kompromituje się Pan pisząc z jednego IP pod kilkunastoma nickami. Jeśli ie wystarczy Panu opinie p. Suliusza, proszę zajrzeć na najbardziej znany portal oceniający restaurtacje w Polsce, czyli Gastronautów. Znajdzie tam Pan zarejestro... rozwiń
Avatar
wera841 / 31 stycznia 2013 r. o 18:00
0
jedzonko w Marzannie bardzo smaczne, polecam.
ps. mają piękną salę weselną w góralskim stylu
Avatar
Aga / 30 stycznia 2013 r. o 08:58
0
Myslę,że nie ma co się denerwować,krytyka często pomaga i nawet jest w pewnym sensie napędem w firmie.Ja mieszkam w Kraśniku,chyba jakies 3 razy zajechalismy na obiad do Marzanny i nie robimy tego więcej ,bo jedzenie naprawdę jakies bez smaku i polotu.Wiem,że wielu moich znajomych ma podobne zdanie,ale to przeciez kwestia zmiany kucharza i fama pójdzie,że dobre jedzenie .Słyszałam natomiast ,że SUPER ROBIĄ WESELA I podobno było o dziwo bardzo dobre jedzenie na sylwestrze i dobra zabawa.
Avatar
Kamil. / 27 stycznia 2013 r. o 12:05
0
Szanowny Panie Właścicielu Marzanny,

Przyglądam się dyskusji na temat Pana "restauracji" od dłuższego czasu i widzę że jednak nie potrafi Pan przyjąć krytyki i wyciągnąć wniosków. Jak widać dodatkowo kompromituje się Pan pisząc z jednego IP pod kilkunastoma nickami. Jeśli ie wystarczy Panu opinie p. Suliusza, proszę zajrzeć na najbardziej znany portal oceniający restaurtacje w Polsce, czyli Gastronautów. Znajdzie tam Pan zarejestrowanych użytkowników, wielu z kilkudziesięcioma opiniami. Jak widać oni również nie oceniają Marzanny pozytywnie: [url="http://www.gastronauci.pl/pl/12582-restauracja-siedlisko-folkloru-marzanna-niedrzwica-koscielna"]http://www.gastronau...zwica-koscielna[/url]. Aktualna ocena za jedzenie to 2.3 na 5. Przytoczę jedynie ostatnią recencję Sylwestra:

--->
Byłam na balu sylwestrowym i był to z pewnością ostatni raz w tym miejscu. Zimne przekąski wyglądały, jakby czekały na stole od rana, mięsa zapeklowane na różowo nie miały co prawda prawa zmienić koloru, ale były zeschnięte już na wejściu. Zupa-krem odgrzewana chyba więcej niż jeden raz, drugie (łódeczki z kurczaka z ziemniakami i surówkami z sosami jak z papierka) w dolnej strefie stanów średnich, za to dalej rozpoczął się festiwal maggi. Smak tej przyprawy był obecny wszędzie, najbardziej w sosach o konsystencji krochmalu oraz w czymś, co udawało Strogonow. Zabrakło maggi w barszczu, ale za to octu było aż nadto. Ciasta, które miały być domowe, pochodziły z cukierni, której adres mogę podać zainteresowanym. Do tego podano niezłe wino, za to tzw. szampan najtańszy z najtańszych. Zdarzało mi się jeść w tym lokalu wiele razy, nigdy nie było szału, więcej potknięć, niż sukcesów. Szkoda, bo lokal efektowny, miły klimat, sympatyczna obsługa i ładne otoczenie. Aha, nie byłabym sobą, gdybym się nie przyczepiła do formy menu. Udziwnione, w nieudolny sposób stylizowane ni to na gwarę, ni na staropolszczyznę nazwy i opisy potraw, podobno redagowane przez samego szefa kuchni... Każdego, mającego jakie takie pojęcie o poprawności językowej z pewnością przyprawi o ból zębów.
<---

To recenzja jednej z użytkowniczek portalu. A teraz posłuchaj mnie matołku. Jeśli na Gastronautach będziesz chciał nieudolnie podnieść opinie o swojej knajpie rejestrując kilka fikcyjnych kont, będę o tym wiedział i tym razem skończy się na "promocji" w telewizji, a nie w jakiejś lokalnej gazecie.
Szanowny Panie Właścicielu Marzanny,

Przyglądam się dyskusji na temat Pana "restauracji" od dłuższego czasu i widzę że jednak nie potrafi Pan przyjąć krytyki i wyciągnąć wniosków. Jak widać dodatkowo kompromituje się Pan pisząc z jednego IP pod kilkunastoma nickami. Jeśli ie wystarczy Panu opinie p. Suliusza, proszę zajrzeć na najbardziej znany portal oceniający restaurtacje w Polsce, czyli Gastronautów. Znajdzie tam Pan zarejestrowanych użytkowników, wielu z kilkudziesięcioma opiniami. Jak widać oni również nie ocenia... rozwiń
Avatar
Stefan Głodny / 23 stycznia 2013 r. o 20:59
0
Było mu zaproponować zorganizowanie kolejnego turnieju nalewek Kresowej Samozwańczej Akademii Smaku na 300 osób za darmo. Wtedy było by wszystko smaczne. A nawet była by szansa na pierwsze miejsce w przewodniku. Dziwi mnie to jeszcze że Lubelscy Restauratorzy nie Skopali mu grubego d...pska.
Było mu zaproponować zorganizowanie kolejnego turnieju nalewek Kresowej Samozwańczej Akademii Smaku na 300 osób za darmo. Wtedy było by wszystko smaczne. A nawet była by szansa na pierwsze miejsce w przewodniku. Dziwi mnie to jeszcze że Lubelscy Restauratorzy nie Skopali mu grubego d...pska. rozwiń
Avatar
Ewa / 20 stycznia 2013 r. o 14:57
0
Jedzenie przeciętne. Drogo nie jest, porcje spore. Wypadałoby wymienić zastawę, bo swoją porcję dostałam na obtłuczonym talerzu.
Avatar
Gość / 15 stycznia 2013 r. o 21:45
0
Sprytne
...ale wciąż się chyba nie rozumiemy.
W tym wszystkim nie chodzi o "Marzannę", tutaj chodzi o to żeby skończyła się ta maskarada z "recenzjami'.
To co się dzieje od dłuższego czasu to jakaś kpina w biały dzień.
Przykładowy indyk za promocję dziecka do następnej klasy to przy tych "recenzjach/promocjach" mały pikuś.
Sprytne
...ale wciąż się chyba nie rozumiemy.
W tym wszystkim nie chodzi o "Marzannę", tutaj chodzi o to żeby skończyła się ta maskarada z "recenzjami'.
To co się dzieje od dłuższego czasu to jakaś kpina w biały dzień.
Przykładowy indyk za promocję dziecka do następnej klasy to przy tych "recenzjach/promocjach" mały pikuś. rozwiń
Avatar
Gość / 9 lipca 2019 r. o 10:16
0
Bardzo dobre jedzenia ale co najważniejsze miła obsługa, Pan Radek to wzór kelnera, miły sympatyczny. Zawsze uśmiechnięty i pełen życia. Po za jedzeniem jego obsługa jest na najwyższym poziomie. Pracodawcy radzę dać podwyżkę bo taki ktoś zasługuje. Szczerze od pierwszej obsługi tego Pana zawsze proszę żeby to właśnie on obsługiwał nasz stolik. Pozdrawiamy Pana Radka i do zobaczenia niebawem jak będziemy w okolicy
Avatar
klient / 6 maja 2013 r. o 21:29
0
jedzenie w marzannie jest na nic...
tak proste w przygotowaniu kluski śląskie, zostały po prostu nie dogotowane, nie pomijając faktu że byty zrobione z jakiegoś proszku a nie z ziemniaków...
a o mięsie już nie wspomnę, twarde jak podeszwa...
zwróciłam uwagę kelnerce która tylko coś bąknęła zmieszana... i tyle
więcej tam nie przyjadę i odradzam znajomym.
jak się chce mieć dobrą restauracje to niemożna oszczędzać na kucharzach, oraz jedzeniu....
tyle w tym temacie
Avatar
urzytkownik1 / 10 lutego 2013 r. o 23:30
0
Byłem w marzannie około rok temu jedzenie takie sobie , średnie w smaku . Ostatnio postanowiłem znowu zajechac na obiad lecz nic sie nie zmieniło, jedzenie bez smaku. Ceny też do najniższych nie należą.
Avatar
gość / 4 lutego 2013 r. o 20:16
0
[quote name='Kamil.' timestamp='1359284742' post='726056']
Szanowny Panie Właścicielu Marzanny,

Przyglądam się dyskusji na temat Pana "restauracji" od dłuższego czasu i widzę że jednak nie potrafi Pan przyjąć krytyki i wyciągnąć wniosków. Jak widać dodatkowo kompromituje się Pan pisząc z jednego IP pod kilkunastoma nickami. Jeśli ie wystarczy Panu opinie p. Suliusza, proszę zajrzeć na najbardziej znany portal oceniający restaurtacje w Polsce, czyli Gastronautów. Znajdzie tam Pan zarejestrowanych użytkowników, wielu z kilkudziesięcioma opiniami. Jak widać oni również nie oceniają Marzanny pozytywnie: [url="http://www.gastronauci.pl/pl/12582-restauracja-siedlisko-folkloru-marzanna-niedrzwica-koscielna"]http://www.gastronau...zwica-koscielna[/url]. Aktualna ocena za jedzenie to 2.3 na 5. Przytoczę jedynie ostatnią recencję Sylwestra:

--->
Byłam na balu sylwestrowym i był to z pewnością ostatni raz w tym miejscu. Zimne przekąski wyglądały, jakby czekały na stole od rana, mięsa zapeklowane na różowo nie miały co prawda prawa zmienić koloru, ale były zeschnięte już na wejściu. Zupa-krem odgrzewana chyba więcej niż jeden raz, drugie (łódeczki z kurczaka z ziemniakami i surówkami z sosami jak z papierka) w dolnej strefie stanów średnich, za to dalej rozpoczął się festiwal maggi. Smak tej przyprawy był obecny wszędzie, najbardziej w sosach o konsystencji krochmalu oraz w czymś, co udawało Strogonow. Zabrakło maggi w barszczu, ale za to octu było aż nadto. Ciasta, które miały być domowe, pochodziły z cukierni, której adres mogę podać zainteresowanym. Do tego podano niezłe wino, za to tzw. szampan najtańszy z najtańszych. Zdarzało mi się jeść w tym lokalu wiele razy, nigdy nie było szału, więcej potknięć, niż sukcesów. Szkoda, bo lokal efektowny, miły klimat, sympatyczna obsługa i ładne otoczenie. Aha, nie byłabym sobą, gdybym się nie przyczepiła do formy menu. Udziwnione, w nieudolny sposób stylizowane ni to na gwarę, ni na staropolszczyznę nazwy i opisy potraw, podobno redagowane przez samego szefa kuchni... Każdego, mającego jakie takie pojęcie o poprawności językowej z pewnością przyprawi o ból zębów.
<---

To recenzja jednej z użytkowniczek portalu. A teraz posłuchaj mnie matołku. Jeśli na Gastronautach będziesz chciał nieudolnie podnieść opinie o swojej knajpie rejestrując kilka fikcyjnych kont, będę o tym wiedział i tym razem skończy się na "promocji" w telewizji, a nie w jakiejś lokalnej gazecie.
[/quote]

wszystko fajnie, każdy ma prawo do swojego zdania, ale wydaje mi się, że używanie obraźliwych zwrotów powinno być z góry zabronione, prawda DW?? wielka szkoda, że poziom kultury tak w Polsce spada...
[quote name='Kamil.' timestamp='1359284742' post='726056']
Szanowny Panie Właścicielu Marzanny,

Przyglądam się dyskusji na temat Pana "restauracji" od dłuższego czasu i widzę że jednak nie potrafi Pan przyjąć krytyki i wyciągnąć wniosków. Jak widać dodatkowo kompromituje się Pan pisząc z jednego IP pod kilkunastoma nickami. Jeśli ie wystarczy Panu opinie p. Suliusza, proszę zajrzeć na najbardziej znany portal oceniający restaurtacje w Polsce, czyli Gastronautów. Znajdzie tam Pan zarejestro... rozwiń
Avatar
wera841 / 31 stycznia 2013 r. o 18:00
0
jedzonko w Marzannie bardzo smaczne, polecam.
ps. mają piękną salę weselną w góralskim stylu
Avatar
Aga / 30 stycznia 2013 r. o 08:58
0
Myslę,że nie ma co się denerwować,krytyka często pomaga i nawet jest w pewnym sensie napędem w firmie.Ja mieszkam w Kraśniku,chyba jakies 3 razy zajechalismy na obiad do Marzanny i nie robimy tego więcej ,bo jedzenie naprawdę jakies bez smaku i polotu.Wiem,że wielu moich znajomych ma podobne zdanie,ale to przeciez kwestia zmiany kucharza i fama pójdzie,że dobre jedzenie .Słyszałam natomiast ,że SUPER ROBIĄ WESELA I podobno było o dziwo bardzo dobre jedzenie na sylwestrze i dobra zabawa.
Avatar
Kamil. / 27 stycznia 2013 r. o 12:05
0
Szanowny Panie Właścicielu Marzanny,

Przyglądam się dyskusji na temat Pana "restauracji" od dłuższego czasu i widzę że jednak nie potrafi Pan przyjąć krytyki i wyciągnąć wniosków. Jak widać dodatkowo kompromituje się Pan pisząc z jednego IP pod kilkunastoma nickami. Jeśli ie wystarczy Panu opinie p. Suliusza, proszę zajrzeć na najbardziej znany portal oceniający restaurtacje w Polsce, czyli Gastronautów. Znajdzie tam Pan zarejestrowanych użytkowników, wielu z kilkudziesięcioma opiniami. Jak widać oni również nie oceniają Marzanny pozytywnie: [url="http://www.gastronauci.pl/pl/12582-restauracja-siedlisko-folkloru-marzanna-niedrzwica-koscielna"]http://www.gastronau...zwica-koscielna[/url]. Aktualna ocena za jedzenie to 2.3 na 5. Przytoczę jedynie ostatnią recencję Sylwestra:

--->
Byłam na balu sylwestrowym i był to z pewnością ostatni raz w tym miejscu. Zimne przekąski wyglądały, jakby czekały na stole od rana, mięsa zapeklowane na różowo nie miały co prawda prawa zmienić koloru, ale były zeschnięte już na wejściu. Zupa-krem odgrzewana chyba więcej niż jeden raz, drugie (łódeczki z kurczaka z ziemniakami i surówkami z sosami jak z papierka) w dolnej strefie stanów średnich, za to dalej rozpoczął się festiwal maggi. Smak tej przyprawy był obecny wszędzie, najbardziej w sosach o konsystencji krochmalu oraz w czymś, co udawało Strogonow. Zabrakło maggi w barszczu, ale za to octu było aż nadto. Ciasta, które miały być domowe, pochodziły z cukierni, której adres mogę podać zainteresowanym. Do tego podano niezłe wino, za to tzw. szampan najtańszy z najtańszych. Zdarzało mi się jeść w tym lokalu wiele razy, nigdy nie było szału, więcej potknięć, niż sukcesów. Szkoda, bo lokal efektowny, miły klimat, sympatyczna obsługa i ładne otoczenie. Aha, nie byłabym sobą, gdybym się nie przyczepiła do formy menu. Udziwnione, w nieudolny sposób stylizowane ni to na gwarę, ni na staropolszczyznę nazwy i opisy potraw, podobno redagowane przez samego szefa kuchni... Każdego, mającego jakie takie pojęcie o poprawności językowej z pewnością przyprawi o ból zębów.
<---

To recenzja jednej z użytkowniczek portalu. A teraz posłuchaj mnie matołku. Jeśli na Gastronautach będziesz chciał nieudolnie podnieść opinie o swojej knajpie rejestrując kilka fikcyjnych kont, będę o tym wiedział i tym razem skończy się na "promocji" w telewizji, a nie w jakiejś lokalnej gazecie.
Szanowny Panie Właścicielu Marzanny,

Przyglądam się dyskusji na temat Pana "restauracji" od dłuższego czasu i widzę że jednak nie potrafi Pan przyjąć krytyki i wyciągnąć wniosków. Jak widać dodatkowo kompromituje się Pan pisząc z jednego IP pod kilkunastoma nickami. Jeśli ie wystarczy Panu opinie p. Suliusza, proszę zajrzeć na najbardziej znany portal oceniający restaurtacje w Polsce, czyli Gastronautów. Znajdzie tam Pan zarejestrowanych użytkowników, wielu z kilkudziesięcioma opiniami. Jak widać oni również nie ocenia... rozwiń
Avatar
Stefan Głodny / 23 stycznia 2013 r. o 20:59
0
Było mu zaproponować zorganizowanie kolejnego turnieju nalewek Kresowej Samozwańczej Akademii Smaku na 300 osób za darmo. Wtedy było by wszystko smaczne. A nawet była by szansa na pierwsze miejsce w przewodniku. Dziwi mnie to jeszcze że Lubelscy Restauratorzy nie Skopali mu grubego d...pska.
Było mu zaproponować zorganizowanie kolejnego turnieju nalewek Kresowej Samozwańczej Akademii Smaku na 300 osób za darmo. Wtedy było by wszystko smaczne. A nawet była by szansa na pierwsze miejsce w przewodniku. Dziwi mnie to jeszcze że Lubelscy Restauratorzy nie Skopali mu grubego d...pska. rozwiń
Avatar
Ewa / 20 stycznia 2013 r. o 14:57
0
Jedzenie przeciętne. Drogo nie jest, porcje spore. Wypadałoby wymienić zastawę, bo swoją porcję dostałam na obtłuczonym talerzu.
Avatar
Gość / 15 stycznia 2013 r. o 21:45
0
Sprytne
...ale wciąż się chyba nie rozumiemy.
W tym wszystkim nie chodzi o "Marzannę", tutaj chodzi o to żeby skończyła się ta maskarada z "recenzjami'.
To co się dzieje od dłuższego czasu to jakaś kpina w biały dzień.
Przykładowy indyk za promocję dziecka do następnej klasy to przy tych "recenzjach/promocjach" mały pikuś.
Sprytne
...ale wciąż się chyba nie rozumiemy.
W tym wszystkim nie chodzi o "Marzannę", tutaj chodzi o to żeby skończyła się ta maskarada z "recenzjami'.
To co się dzieje od dłuższego czasu to jakaś kpina w biały dzień.
Przykładowy indyk za promocję dziecka do następnej klasy to przy tych "recenzjach/promocjach" mały pikuś. rozwiń
Zobacz wszystkie komentarze 66

Skomentuj

Aby napisać komentarz, należy się zalogować:

Nie publikujemy nic na Twojej tablicy na Facebooku oraz nikomu nie udostępniamy Twoich danych osobistych.
Podczas pierwszego logowania zostaniesz poproszony o wybór swojej nazwy użytkownika.

Twój komentarz został dodany

Pozostałe informacje

Lubelscy radni zajmą się tematem Starego Gaju i Dąbrowy. Choć niczego to nie zmieni
galeria

Lubelscy radni zajmą się tematem Starego Gaju i Dąbrowy. Choć niczego to nie zmieni

Nad losem Starego Gaju i Dąbrowy debatować ma w czwartek Rada Miasta. Prezydent namawia ją do „wyrażenia woli podjęcia działań mających na celu ochronę przyrody” obu lasów. Jednak zaproponowana uchwała nijak nie wpłynie na plany leśników, którzy nie zamierzają zrezygnować z zapowiadanych już wycinek.

Muzyka, organy i 12 motocykli. "Tatuś miał piękne skrzypce, bodajże z 1830 roku"
Magazyn

Muzyka, organy i 12 motocykli. "Tatuś miał piękne skrzypce, bodajże z 1830 roku"

Tatuś miał piękne skrzypce, bodajże z 1830 roku. Pozostały po takim Niemcu, który w czasie II wojny światowej poszedł na Wschód i zginął pod Stalingradem. Ojciec tego Niemca, który tu na Maryninie mieszkał, powiedział do dziadka: Słuchaj, mój już nie wróci na pewno, to nie wiem, za 100 kilo zboża oddam. A mój ojciec chciał się uczyć grać, o instrument wtedy było ciężko i tak skrzypce trafiły do domu – Rozmowa z Wojciechem Żydkiem, akordeonistą z kapeli w Konopnicy.

Policja rozbiła gang narkotykowy. Kryptonim akcji dla fanów Gwiezdnych Wojen brzmi znajomo
galeria

Policja rozbiła gang narkotykowy. Kryptonim akcji dla fanów Gwiezdnych Wojen brzmi znajomo

Centralne Biuro Śledcze Policji wspólnie z Europolem i hiszpańskimi partnerami zatrzymali członków gangu handlującego narkotykami na międzynarodową skalę. Uwagę przykuwa kryptonim akcji. Brzmi jak tytuł jednego z filmów serii Gwiezdne Wojny.

Lubartów. 4-latek z policyjną eskortą zawieziony do szpitala

Lubartów. 4-latek z policyjną eskortą zawieziony do szpitala

Policyjny patrol przez 30 kilometrów pilotował samochód jadący do szpitala. W aucie był mały chłopiec z poważnym urazem głowy.

Opiekunka z piekła rodem. 22-latka zachęcała pięciolatkę do katowania kota

Opiekunka z piekła rodem. 22-latka zachęcała pięciolatkę do katowania kota

Horror w gminie Białopole w powiecie chełmskim. Zamiast opiekować się dzieckiem pod nieobecność rodziców, namawiała do maltretowania kota. Film z ironicznym podpisem umieszczony zostaje w internecie. Widać na nim, jak 5-letnia dziewczynka szarpie, podrzuca, siada i poddusza kota. Jest dopingowana przez 22-latkę, która podjudza małą oprawczynię.

Lublin: Ponad 40 pojazdów odśnieża ulice. Dalej intensywnie sypie śnieg [zdjęcia]
galeria

Lublin: Ponad 40 pojazdów odśnieża ulice. Dalej intensywnie sypie śnieg [zdjęcia]

Na zarządzanych przez miasto ulicach pracuje obecnie ponad 40 pojazdów odpowiedzialnych za odśnieżanie dróg – informuje Urząd Miasta. Zapewnia, że wszystkie główne ulice są obecnie przejezdne

Koronawirus. Lubelskie. Tak mało przypadków nie było już od miesięcy

Koronawirus. Lubelskie. Tak mało przypadków nie było już od miesięcy

Ministerstwo Zdrowia informuje o zaledwie 78 nowych przypadkach zakażenia koronawirusem w województwie lubelskim.

2419 nowych przypadków zakażenia koronawirusem w Polsce. Zmarło 38 chorych

2419 nowych przypadków zakażenia koronawirusem w Polsce. Zmarło 38 chorych

2 419 nowych przypadków zakażenia koronawirusem i 38 ofiar śmiertelnych - Ministerstwo Zdrowia podało dzisiaj przed godz. 10.30 najnowszy raport na temat sytuacji epidemiologicznej w Polsce.

Angielski online – jak się uczyć skutecznie?

Angielski online – jak się uczyć skutecznie?

Wiele osób decyduje się na kurs angielskiego online. W dobie pandemii koronawirusa, gdy stacjonarne szkoły są zamknięte, jest to najlepszy sposób nauki języka obcego. Sprawdź, w jaki sposób uczyć się skutecznie angielskiego przez internet

MULKS Grupa Oscar Tomaszów Lubelski z medalem mistrzostw Polski

MULKS Grupa Oscar Tomaszów Lubelski z medalem mistrzostw Polski

MULKS Grupa Oscar Tomaszów Lubelski wraca z mistrzostw Polski z jednym medalem w kategorii seniorów. W imprezie jednak nie wzięły udziału członkinie reprezentacji Polski

Gaz pod szkłem - nowoczesne rozwiązania dla Twojej kuchni

Gaz pod szkłem - nowoczesne rozwiązania dla Twojej kuchni

Gaz, zwany także błękitnym paliwem, pozwala nam ogrzewać mieszkania oraz służy nam do gotowania na nim potraw. W starych modelach kuchenek gazowych płomienie stykały się bezpośrednio z powierzchnią patelni lub garnków. Obecnie coraz częściej pojawiają się różne rozwiązania. Do jednej z ciekawszych opcji należy zaliczyć te kuchenki, w których palnik gazowy jest ukryty pod specjalnym szkłem. Dzięki takiemu rozwiązaniu mamy większy komfort gotowania, a także nie musimy się obawiać, że kipiący garnek zaleje nam, np. płomień. Im więcej bezpieczeństwa w kuchni, tym lepiej. Warto więc zwrócić uwagę na to, co obecnie oferuje nam rynek

Nowej szczepionki przeciw COVID-19 jest tak mało, że trafi tylko do czterech szpitali

Nowej szczepionki przeciw COVID-19 jest tak mało, że trafi tylko do czterech szpitali

Szczepionka Moderny w poniedziałek trafi do czterech szpitali węzłowych: w Poznaniu, Krakowie, Wrocławiu i Gdańsku – poinformował prezes Agencji Rezerw Materiałowych Michał Kuczmierowski.

Egipt – wycieczka śladami starożytnych władców

Egipt – wycieczka śladami starożytnych władców

Egipt to kraj pełen tajemnic. Często staje się celem podróżników ceniących wysoką temperaturę i oryginalny krajobraz, a także miłośników losów faraonów i największych egipskich zabytków. Z pewnością to region wart wizyty, jeśli chcemy przeżyć niezapomniane chwile i na własne oczy zobaczyć budzące zachwyt piramidy.

Bardzo drogie BMW zatrzymane w Dorohusku. Miało wyjechać z Polski

Bardzo drogie BMW zatrzymane w Dorohusku. Miało wyjechać z Polski

Samochód wart 170 tysięcy złotych miał pojechać na Ukrainę. Za kierownicą siedział Litwin

Urządzamy wnętrza. Jakich błędów unikać?
Magazyn

Urządzamy wnętrza. Jakich błędów unikać?

Aranżując dom lub mieszkanie, warto mieć przemyślaną koncepcję. W przeciwnym razie można popełnić błędy, które zauważymy dopiero po zakończeniu prac. Podpowiadamy, jak uniknąć takich sytuacji.

ALARM24

Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!

Najczęściej czytane

Dzisiaj · Tydzień · Wideo · Premium

Uwaga czytelniku!

Informujemy, że w dniu 25 maja 2018 r. na terenie całej Unii Europejskiej, w tym także w Polsce, wejdzie w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. W związku z tym chcielibyśmy Ci przekazać kilka informacji na temat zasad przetwarzania Twoich danych osobowych przez administratora portalu www.dziennikwschodni.pl – spółkę Corner Media sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie.

Bardzo prosimy, zapoznaj się z tymi informacjami uważnie, są to bowiem sprawy bardzo istotne. Jeśli jesteś osobą małoletnią poniżej 16. roku życia, koniecznie przekaż tą wiadomość swoim opiekunom, którzy następnie powinni wytłumaczyć Ci, o co w niej chodzi i dlaczego się do Ciebie zwracamy.

Czym jest RODO?

RODO to potoczna nazwa Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE. W Polsce będzie ono obowiązywało od 25 maja 2018 r. Akt ten wprowadza nowy standard ochrony danych osobowych, nakładając na podmioty przetwarzające te dane (administratorów danych) szereg obowiązków, w tym obowiązek poinformowania Ciebie o sposobie przetwarzania Twoich danych, celach w jakich Twoje dane są przetwarzane oraz o uprawnieniach przysługujących Ci w związku z przetwarzaniem danych osobowych przez administratora danych.

Administrator danych

Administratorem Twoich danych osobowych jest Corner Media Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Lublinie, ul. Krakowskie Przedmieście 54, 20-002 Lublin, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego przez Sąd Rejonowy Lublin – Wschód z siedzibą w Świdniku, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, za numerem KRS 0000507517, NIP 7123286919, kapitał zakładowy – 50.000,00. PLN

Możesz się z nami skontaktować zarówno pod adresem:
Corner Media Spółka z o.o.
ul. Krakowskie Przedmieście 54
20-002 Lublinie

jak i mailowo: online@dziennikwschodni.pl

oraz telefonicznie: 81 46-26-800

Rodzaj przetwarzanych danych osobowych

Przetwarzamy dane osobowe podane przez Ciebie podczas procesu rejestracji konta na portalu www.dziennikwschodni.pl, a także dane, które są zbierane podczas korzystania przez Ciebie z tego portalu. Chodzi o dane zbierane i zapisywane w plikach cookies. Więcej na temat plików cookies przeczytasz w naszej polityce prywatności.

Pamiętaj, rejestracja konta na portalu www.dziennikwschodni.pl nie jest obowiązkowa. Nie masz także obowiązku podawania nam swoich prawdziwych danych podczas procesu rejestracji, jak również nie musisz podawać nam wszystkich danych, o które pytamy. Może się jednak zdarzyć tak, że nie posiadając Twoich wszystkich danych albo nie posiadając Twoich prawdziwych danych, nie będziemy w stanie świadczyć Ci wszystkich usług, które oferujemy oraz wywiązać się z wszystkich obowiązków określonych w regulaminie portalu dziennikwschodni.pl (np. zapewnić Ci odpowiedniego bezpieczeństwa w zakresie odzyskania danych dostępowych do konta).

Cel przetwarzania danych osobowych

Głównym celem przetwarzania przez nas Twoich danych jest zapewnienie Ci pełnej funkcjonalności działania serwisu dziennikwschodni.pl, dostępu do usług świadczonych przez nas w ramach tego serwisu, zapewniania Ci bezpieczeństwa podczas korzystania z serwisu (np. w przypadku prób nadużyć) oraz wywiązanie się przez nas z obowiązków umownych wynikających z regulaminu portalu Dziennikwschodni.pl.

Dodatkowy cel przetwarzania danych osobowych to tzw. marketing własny, tj. przetwarzanie danych wyłącznie na nasze wewnętrzne potrzeby w celach analitycznych, badawczych, statystycznych, w szczególności poprzez dążenie do jak najpełniejszego dostosowania treści wyświetlanych na naszych stronach do Twoich preferencji i zainteresowań.

Ponadto, o ile wyrazisz na to zgodę, będziemy mogli przetwarzać Twoje dane osobowe w celach marketingowych (marketing zewnętrzny), w tym przekazywać Twoje dane podmiotom z nami współpracującym – agencjom reklamowym i naszym partnerom handlowym. Pamiętaj, że zgoda na przetwarzanie Twoich danych w celach marketingowych jest całkowicie dobrowolna i możesz ją w każdej chwili wycofać.

Pamiętaj także, że jeżeli jesteś osobą małoletnią, która nie ukończyła 16. roku życia, przesyłanie informacji w celach marketingowych może nastąpić wyłącznie po wyrażeniu zgody przez Twojego rodzica lub opiekuna.

Podstawy prawne przetwarzania danych

Twoje dane osobowe mogą być przetwarzane wyłącznie zgodnie z określonymi w obecnie obowiązujących przepisach podstawami prawnymi. W zależności od celu przetwarzania danych możemy wyróżnić trzy główne podstawy prawne przetwarzania danych.

Pierwszą podstawą przetwarzania danych jest niezbędność do wykonania umów o świadczenie usług. Mamy z nią do czynienia wtedy, gdy przetwarzanie danych jest niezbędne w celu zapewnienia Ci sprawnego, bezpiecznego korzystania z naszego serwisu wraz z jego wszystkimi funkcjonalnościami. Umowy o świadczenie usług to regulaminy, w tym regulamin portalu dziennikwschodni.pl, który akceptujesz decydując się na korzystanie z naszego serwisu.

Drugą podstawą przetwarzania danych jest uzasadniony interes administratora danych. Mamy z nim do czynienia w przypadku prowadzenia pomiarów statystycznych oraz działań z zakresu marketingu własnego przez administratora danych.

Wreszcie, trzecią przesłanką przetwarzania danych jest Twoja dobrowolna i świadoma zgoda. Na jej podstawie Twoje dane mogą być wykorzystywane w celach marketingowych, a także w celu profilowania.

Pamiętaj, zgody udzielasz w pełni dobrowolnie. Masz także prawo do cofnięcia udzielonej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie będzie miało jednak wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Podmioty, którym możemy przekazywać dane

Co do zasady Twoje dane osobowe będą przez nas wykorzystywane wyłącznie na nasz własny użytek.

W pewnych sytuacjach możemy jednak przekazać Twoje dane podmiotom z nami współpracującym: – naszym partnerom handlowym, podwykonawcom oferowanych przez nas usług, agencjom marketingowym.

Dodatkowo, w przypadkach ściśle określonych w przepisach prawa, będziemy zobligowani przekazać Twoje dane podmiotom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obecnie obowiązujących przepisów prawa (np. policji czy prokuraturze), pod warunkiem oczywiście, iż wystąpią do nas z takim żądaniem, powołując się na określoną podstawę prawną.

Okres przechowywania danych

Twoje dane osobowe będą przechowywane tak długo, jak będzie to niezbędne do zapewnienia Ci dostępu do usług oferowanych przez serwis www.dziennikwchodni.pl Oczywiście, możesz w każdym czasie złożyć wniosek o zaprzestanie przetwarzania swoich danych osobowych, ich zmianę lub usunięcie.

Informacje o prawach przysługujących osobie, której dane dotyczą

Musisz wiedzieć, że niezależnie od tego, na jakiej podstawie przetwarzamy Twoje dane, masz zawsze prawo dostępu do nich oraz ich poprawiania. Możesz również w każdym momencie żądać ich usunięcia lub cofnąć albo ograniczyć wcześniej udzieloną zgodę na przetwarzanie danych osobowych, przy czym wycofanie danej zgody nie wpływa na administratora danych do przetwarzania danych w celu określonym w danej zgodzie do chwili jej wycofania.

Masz również prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych.

Możesz też zażądać od administratora danych osobowych przeniesienia Twoich danych lub uzyskania kopii Twoich danych, z tym jednak zastrzeżeniem, że prawo to nie może wpływać niekorzystnie na prawa i wolności innych osób. Administrator danych będzie realizował Twoje żądania w zakresie posiadanych możliwości technicznych.

Informacje o prawie do wniesienia skargi

Organem nadzorczym nad administratorem danych osobowych jest Generalny Inspektor Danych Osobowych, do którego masz prawo wnieść skargę za każdym razem, gdy Twoje dane będą przetwarzane w sposób w Twojej ocenie nieprawidłowy.

Informacje o tym, czy podanie danych jest wymogiem ustawowym lub umownym, czy jesteś zobowiązany do ich podania

Nie jesteś zobowiązany do podawania nam swoich danych osobowych ani wyrażania zgody na ich przetwarzanie, z tym jednak zastrzeżeniem, że ich podanie może okazać się niezbędne dla korzystania z określonych funkcjonalności serwisu.

Jest także możliwe, że jeśli nie wyrazisz zgody na przetwarzanie danych osobowych lub cofniesz wcześniej udzieloną zgodę, nie będziemy mogli zapewnić Ci dostępu do niektórych oferowanych przez nas usług, przy czym zawsze w takim wypadku zostaniesz o tym poinformowany.

Informacje o profilowaniu

Czym jest profilowanie? To zbieranie wszelkich informacji, które pozwalają bezpośrednio lub pośrednio zidentyfikować osobę, która jest poddawana profilowaniu. Profilowanie odbywa się najczęściej przy użyciu systemów informatycznych, w sposób zautomatyzowany, za pomocą specjalnych algorytmów uwzględniających określone wcześniej kryteria. Wyniki profilowania mogą być wykorzystywane m.in. do celów marketingowych, np. w celu spersonalizowania reklamy kierowanej do danego użytkownika lub przygotowania oferty uwzględniającej jego potrzeby lub preferencje.

Oświadczamy, że na chwilę obecną nie profilujemy Twoich danych. Jeśli jednak zaczniemy, zostaniesz o tym uprzednio poinformowany i będziesz miał prawo nie wyrazić na to zgody.

Bardzo prosimy o uważne zapoznanie się z powyższymi informacjami. Gdy już to zrobisz, kliknij przycisk Zapoznałem się z informacją. Przejdź do serwisu.

Rozumiem

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.