Lubelski producent herbat i syropów chce zdobyć nowy rynek. Firma Herbapol wprowadza do swojej oferty dżemy, konfitury i powidła. W ciągu dwóch lat zamierza być jednym z krajowych liderów w tej branży.
- Prace nad debiutem - pomysłem i recepturą - trwały ponad dwa lata. Jestem przekonany, że nasze produkty szybko zdobędą sympatię konsumentów - mówi Roman Górny, prezes Herbapol Lublin S.A. - Nasza aktywność w tym segmencie spopularyzuje całą kategorię, dlatego spodziewam się jej wzrostu o ok. 30 proc. w ciągu nie dalej niż 5 lat.
Dżemy z Lublina dostępne są w siedmiu wariantach, od truskawkowego, po wiśniowy po dżem z czarnej porzeczki. Gamę produktów uzupełniają trzy rodzaje konfitur oraz powidła ze śliwek węgierek z okolic Nałęczowa.
Herbapol Lublin słynie z produkcji m.in. syropów owocowych, herbat smakowych, napojów czy suplementów diety. W tym roku firma obchodzi swoje 65-lecie.