Jest lekko słodka, dobrze przyprawiona i rozchodzi się jak ciepłe bułeczki. Musztarda kremska z Parczewa dojrzewa jak koniak. Jej smaku nie da się podrobić.
Tak jest w przypadku parczewskiej Wytwórni Octu i Musztardy, która właśnie unowocześnia swój wizerunek. A nowy właściciel, słoweńska firma Apis-Vita – zapowiada ekspansję produktów na Europę. Parczewska wytwórnia się rozwija, ale zachowuje to co najlepsze. W tym potężne, drewniane kadzie, w których dojrzewa ocet i leżakując – nabiera smaku i aromatu.
Firma z Parczewa zgłosiła do plebiscytu Nasze Dobre Lubelskie – Znak Jakości Dziennika Wschodniego musztardę kremską. Jest produkowana od lat, tajemnicą jej smaku jest gorczyca z ekologicznych gospodarstw Podlasia i Lubelszczyzny. Musztarda kremska z Parczewa swój niepowtarzalny smak zawdzięcza lekkiej nucie słodyczy i starannie dobranym przyprawom, skomponowanym według pilnie strzeżonej tajemnicy. Ale najważniejsze jest to, że musztarda leżakuje, a podczas leżakowania nabiera oryginalnego smaku i aromatu. Parczewska musztarda idealnie nadaje się do potraw z grilla, jest niezastąpiona do wędlin i kiełbasy na gorąco. Świetnie komponuje się także z sałatkami.
Po raz czwarty zapraszamy do udziału w plebiscycie Nasze Dobre Lubelskie – Znak Jakości Dziennika Wschodniego. Chcemy promować firmy, usługi i produkty, które ze względu na swoją jakość, popularność wśród konsumentów reprezentują wzór godny do naśladowania. Nasz plebiscyt jest adresowany do wszystkich firm działających na terenie województwa lubelskiego. W tym roku wprowadziliśmy nowość. Do kategorii produkt lub usługa dołączyliśmy kategorię firma.
Dziś rozpoczyna się głosowanie w naszym plebiscycie, zasady głosowania podajemy w osobnej ramce. Zapraszamy do glosowania, czekamy na kolejne zgłoszenia.