Piątkowe wydanie gazety jak zwykle z bezpłatnym dodatkiem Magazyn. Co w nim znajdziecie?
- „Brejdak”, „trajtek”,„ciapy” czy „pazłotko”. Słownik lubelskich słówek szybko rośnie
- Pomagamy coraz chętniej. W ubiegłym roku podatnicy z naszego województwa lubelskiego przekazali ponad 20 mln zł w procencie swojego podatku
- Kuchnia staropolska. Zapomniane przepisy na świąteczne specjały
- Pisanki - historia i tradycja. Skrobane czy pisane?
- Wielkanoc pachnie majerankiem. Rozmowa z Adamem Piechaczkiem, szefem kuchni restauracji Ego w Hotelu Alter w Lublinie
- Cierpienie i cisza. Rozmowa z ks. Grzegorzem Brudnym, proboszczem Parafii Ewangelicko-Augsburskiej Św. Trójcy w Lublinie
- Językowo i widelczykiem. Karpatka bohaterką artykułu z zakresu językoznawstwa
- Złoty pociąg do niemieckich skarbów. Rozmowa z Łukaszem Kazkiem, eksploratorem, przewodnikiem, odkrywcą, pasjonatem historii, dokumentalistą i prowadzącym program Discovery Channel „Na tropie Złotego Pociągu”
- Ursusem pojadą przez Afrykę. Start jesienią tego roku
Uwaga Czytelnicy! Następne wydanie Dziennika Wschodniego ukaże się we wtorek, 29 marca.
A w nim: najświeższe informacje oraz dodatki Sport i Oferta.