W piątkowym Magazynie, bezpłatnym dodatku do Dziennika Wschodniego przeczytacie m.in. o:
O tym, co zadusi, co omami, co uśpi na śmierć
Jeśli choć raz rozgryzłeś pestkę jabłka, to znasz charakterystyczny smak amigdaliny. Smak trucizny. O tym co śmiercionośnego rośnie w ogrodzie, czym truto cezarów i dlaczego były trujące suknie sporo wiedzą dwie młode badaczki z Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie
Remanent w śmietnikach
Miejscy urzędnicy policzyli, ile odpadów wytworzono na terenie Lublina w zeszłym roku. Na każdego mieszkańca wyszło po 364 kg śmieci. A głębiej grzebiąc w liczbach dowiadujemy się, że każdy z nas wyrzucił 21 deko telewizora, 11 deko lodówki i szczyptę świetlówek
Wbrew współczesnym kanonom piękna
Rozmowa z Pawłem Adamcem, fotografem, charakteryzatorem i projektantem z Lublina
Wybieramy Pierwszaki Roku 2016!
Rusza głosowanie w V edycji plebiscytu „Pierwszaki Roku”. Publikujemy zdjęcia uczestników.
Mistrz ze Świdnika
Kto to jest Karol Serwin? Zdobywca trzynastu tytułów mistrza Polski i dwóch srebrnych medali mistrzostw świata
Co • Gdzie • Kiedy - Imprezy kulturalne w Lublinie. Zapowiedzi
Kulinarna Mapa Lubelszczyzny - Tym razem dowiecie się, gdzie w Lublinie warto iść na ryby.
Jak co tydzień publikujemy też "Wiosenne przepisy siostry Anastazji"
W piątek w Dzienniku znajdziecie również dodatek z programem telewizyjnym "Telewidz"