Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

opinie

9 kwietnia 2021 r.
8:20

Przegląd tygodnia. Kto zasłużył na "obciach" za "imbecyla"

Autor: Zdjęcie autora kw
17 26 A A
(fot. Maciej Kaczanowski/Piotr Michalski)

Autorski przegląd tygodnia

AdBlock
Szanowny Czytelniku!
Dzięki reklamom czytasz za darmo. Prosimy o wyłączenie programu służącego do blokowania reklam (np. AdBlock).
Dziękujemy, redakcja Dziennika Wschodniego.
Kliknij tutaj, aby zaakceptować

Poniedziałek

SKĄPSTWO Podczas rodzinnych spotkań nie milkły echa sponsorowania z kieszeni podatników przez Urząd Marszałkowski (PiS z przystawkami) piątkowego koncertu TVP przed CSK. Przy świątecznych stołach przeważały opinie, że w porównaniu do państwowej dotacji dla publicznej telewizji (2 mld zł), lubelski wkład w rządową TV (niecały 1 mln zł) jest wyjątkowo żenujący.

Przy takim nastawieniu władz województwa do sponsorowania TVP to długo będziemy odbierani jako Polska B.

(fot. Piotr Michalski)

Wtorek

NARODZINY GWIAZDY Prywatna jak najbardziej telewizja – TVN24 – poświeciła aż 23 minuty swej cennej anteny, i to całkiem za friko, na zobrazowanie konfliktu w Dzienniku Wschodnim. O ile dobrze się połapaliśmy, to chodzi mniej więcej o to, że redaktorzy-wspólnicy mają na pieńku z większościowym wspólnikiem-deweloperem. W roli trzecioplanowej na antenie wystąpił również „likwidator” Leszek Kukawski.

Ale show i tak skradła Katarzyna Mieczkowska, znana muzealniczka i żona Prezydenta Wszystkich Lublinian. W reportażu wyszło na to, że chciała być pierwszą kadrową w Dzienniku.

(fot. Maciej Kaczanowski)

Środa

SUKCES Ratusz odtrąbił zwycięstwo w walce z mieszkańcami (w liczbie circa 23 tys. osób) przeciwnymi zabudowie górek czechowskich. Z niezwykłą satysfakcją pomieszaną z euforią przyjął uzasadnienie wyroku Naczelnego Sądu Administracyjnego w stolicy. A wynika z niego mniej więcej tyle, że deweloper, o ile właściwie teraz postąpi lubelski sąd administracyjny, będzie mógł postawić na części górek upragnione blokowiska lub akademiska.

Ratusz konsekwentnie realizuje politykę partycypacji społecznej: #MuremZaMieszkańcami

(fot. Maciej Kaczanowski)

Czwartek

PRZEWRÓT Nasz minister edukacji Przemysław Czarnek (PiS) zaprzeczył, jakoby przy okazji powołania Narodowego Programu Kopernika chciał zlikwidować Polską Akademię Nauk.

Uff, ulżyło nam. Bo już się baliśmy, że z rozpędu minister Czarnek ruszy Słońce, a wstrzyma Ziemię.

(fot. Maciej Kaczanowski)

Obciach tygodnia

KOCIARA Przebudziła się szefowa klubu radnych Krzysztofa Żuka Anna Ryfka. W komentarzu do oświadczenia Katarzyny Mieczkowskiej (że ona absolutnie, nigdy w życiu, słowo honoru nie miała zamiaru zatrudniać redaktora naczelnego Dziennika Wschodniego), pani przewodnicząca napisała o naszym koledze redakcyjnym, który ujawnił fakt, że dostał taką propozycję, że jest „podłym imbecylem”.

Pani radnej najwyraźniej zaszkodziły nocne polowania na kota po rusztowaniu.

(fot. Maciej Kaczanowski)
Skomentuj i udostępnij na Facebooku
e-Wydanie

Komentarze 26

Najlepsze · Najnowsze
Avatar
Janusz_Paliwas / 9 kwietnia 2021 r. o 09:48
+52
Fajnie być sędzią w swojej sprawie i budować opinię na swój temat, zamiast przedstawić rzetelnie fakty jak przystało na dziennikarza.
Avatar
mk2p5 / 9 kwietnia 2021 r. o 09:41
+35
A kto był głównym źródłem informacji dla TVN24? Oczywiście kochanka redaktora naczelnego Wiejaka skonfliktowanego z większościowym udziałowcem czyt. Agnieszka Mazuś. Skoro tak to z pewnością było bardzo obiektywnie. Pochwalcie się lepiej misiaczki czemu kasujecie nieprzychylne komentarze i pilnujecie, żeby żadne niewygodne fakty związane z uknutą przez was intrygą dotyczącą Mieczkowskiej nie ujrzały światła dziennego. Nie wiedzieć czemu brniecie w to kłamstwo do samego końca choć pewnie jesteście świadomi, że prędzej czy później prawda wyjdzie na jaw.
Avatar
rejestracjaLU / 9 kwietnia 2021 r. o 10:12
+25
Katka ty tak łykasz wszystko, co opublikują na łamach DW? Jeśli tak to głębokie wyrazy współczucia. Kurski miał stuprocentową rację mówiąc, że lud jest ciemny i wszystko kupi.
Avatar
rejestracjaLU / 9 kwietnia 2021 r. o 12:50
+21
A ty rejestracjaLU tak wszystko łykasz, co powie Żuk, jego rodzina oraz koleżanki i koledzy z ratusza? Bo ja jestem na tyle inteligentna i mam swój rozum, że kojarzę fakty i dokonuję samodzielnej oceny tego, co widzę i czytam (bez względu na to czy dotyczy to KO czy PiS)... Ale czytając komentarze choćby pod tym artykułem, mam wrażenie, że wielu komentatorów nie myśli samodzielnie... Ktoś im karze? Płaci? A może są nieobiektywni? Nie wiem...
 Ja na szczęście aż tak głupiutki nie jestem, żeby łykać wszystko co mi podstawią pod nos. Głośno się tylko śmieje z takich jak ty. No powiedz jakie ty niby fakty kojarzysz? Te które przedstawia Wiejak i jego wierna świta? Skąd ta pewność że to fakty? Dam ci małą podpowiedź. Sprawdź sobie co to jest fakt medialny lub prasowy. Może to cię choć trochę oświeci, że nie wszystko co napiszą w twojej ulubionej gazecie jest od razu prawdą objawioną.
 Ja na szczęście aż tak głupiutki nie jestem, żeby łykać wszystko co mi podstawią pod nos. Głośno się tylko śmieje z takich jak ty. No powiedz jakie ty niby fakty kojarzysz? Te które przedstawia Wiejak i jego wierna świta? Skąd ta pewność że to fakty? Dam ci małą podpowiedź. Sprawdź sobie co to jest fakt medialny lub prasowy. Może to cię choć trochę oświeci, że nie wszystko co napiszą w twojej ulubionej gazecie jest od razu prawdą objawioną. rozwiń
Avatar
Mariolubelski / 15 kwietnia 2021 r. o 15:47
+20
Teraz widać z jaką pogardą do zwykłych mieszkańców odnoszą się radni oraz prezydent Lublina.
Nie trzeba być radnym prezydentem Lublina ani urzędnikiem, żeby tobą gardzić forumowa wszo. Już samo wpisywanie nicków każdego kto napisze coś co ci nie odpowiada, na jakąś śmieszną listę rzekomych ratuszowych trolli, powinieneś trafić pod silne leki przeciwurojeniowe. Nie wiem jak głęboko po***ym narcyzmem trzeba być, żeby zakładać, że każdy kto cię krytykuje jest z ratusza. Tak, do ciebie mówię psychorobaku.
Avatar
rejestracjaLU / 9 kwietnia 2021 r. o 12:54
+20
A ty rejestracjaLU tak wszystko łykasz, co powie Żuk, jego rodzina oraz koleżanki i koledzy z ratusza? Bo ja jestem na tyle inteligentna i mam swój rozum, że kojarzę fakty i dokonuję samodzielnej oceny tego, co widzę i czytam (bez względu na to czy dotyczy to KO czy PiS)... Ale czytając komentarze choćby pod tym artykułem, mam wrażenie, że wielu komentatorów nie myśli samodzielnie... Ktoś im karze? Płaci? A może są nieobiektywni? Nie wiem...
Katka "rejestracjaLU" to jeden z wielu loginów ratuszowego trolla (tych loginów jest już kilkaset - co jakiś czas użytkownik Kronikidewelorozwoju umieszca na tym forum ich listę). Ratuszowy troll udaje czytelnika DW i zwykłego mieszkańca Lublina. Zadaniem ratuszowego trolla jest wklejanie propagandowych wpisów oraz minusowanie niewygodnych dla lubelskiej władzy komentarzy (czego sama już nie raz nie doświadczyłaś).
 Że to niby taka sprytna zagrywka z twojej strony, żeby wszystkich od ratuszowych trolli nazwyzywać to wtedy może ludzie się nie połapią że "_DX_" i "kronikidewelorozwoju" to jedna i ta sama osoba codziennnie trollująca forum? Z kogo ty próbujesz głupka robić?
 Że to niby taka sprytna zagrywka z twojej strony, żeby wszystkich od ratuszowych trolli nazwyzywać to wtedy może ludzie się nie połapią że "_DX_" i "kronikidewelorozwoju" to jedna i ta sama osoba codziennnie trollująca forum? Z kogo ty próbujesz głupka robić? rozwiń
Avatar
Beefo / 9 kwietnia 2021 r. o 15:08
+17
To nawet nie jest bełkot - to jest masakryczny bełkot. Dziennikarstwo najwyższych lotów.
Avatar
___K___ / 16 kwietnia 2021 r. o 08:02
+16
Świetne podsumowanie. Niektóre historie co prawda w głowie się nie mieszczą, ale przynajmniej wszystko jasne... taką mamy władzę w Lublinie, jaką sobie wybraliśmy...
Ratuszowy troll już minusuje Twój komentarz to znaczy, że jest trafny.
Urząd Marszałkowski już otwarty, to i _DebiliX_ się aktywował.
Znowu pudło trollu pajacu. Nic mnie nie łączy z żadnymi urzędami, a po za tym Urząd Marszałkowski ma gdzieś jakiegoś prezydenta marionetkę deweloperów. Co Żuk się denerwuje jak pojawiaja się nieprzychylne komentarze na jego temat?
Nie oczekiwałem, że się przyznasz, ale fakty świadczą przeciwko tobie.
z twoimi umiętnościami to chyba tylko możesz się starać o stanowisko babci klozetowej.
  Skoro taki jesteś zorientowany, to chyba przechodziłeś proces rekrutacyjny na takie stanowisko. I co - nie udało się?
  Skoro taki jesteś zorientowany, to chyba przechodziłeś proces rekrutacyjny na takie stanowisko. I co - nie udało się? rozwiń
Avatar
___K___ / 16 kwietnia 2021 r. o 12:08
+11
Świetne podsumowanie. Niektóre historie co prawda w głowie się nie mieszczą, ale przynajmniej wszystko jasne... taką mamy władzę w Lublinie, jaką sobie wybraliśmy...
Ratuszowy troll już minusuje Twój komentarz to znaczy, że jest trafny.
Urząd Marszałkowski już otwarty, to i _DebiliX_ się aktywował.
Znowu pudło trollu pajacu. Nic mnie nie łączy z żadnymi urzędami, a po za tym Urząd Marszałkowski ma gdzieś jakiegoś prezydenta marionetkę deweloperów. Co Żuk się denerwuje jak pojawiaja się nieprzychylne komentarze na jego temat?
Nie oczekiwałem, że się przyznasz, ale fakty świadczą przeciwko tobie.
z twoimi umiętnościami to chyba tylko możesz się starać o stanowisko babci klozetowej.
  Skoro taki jesteś zorientowany, to chyba przechodziłeś proces rekrutacyjny na takie stanowisko. I co - nie udało się?
  Skoro taki jesteś zorientowany, to chyba przechodziłeś proces rekrutacyjny na takie stanowisko. I co - nie udało się? rozwiń
Avatar
___K___ / 14 kwietnia 2021 r. o 09:43
+11
Świetne podsumowanie. Niektóre historie co prawda w głowie się nie mieszczą, ale przynajmniej wszystko jasne... taką mamy władzę w Lublinie, jaką sobie wybraliśmy...
Ratuszowy troll już minusuje Twój komentarz to znaczy, że jest trafny.
Urząd Marszałkowski już otwarty, to i _DebiliX_ się aktywował.
Znowu pudło trollu pajacu. Nic mnie nie łączy z żadnymi urzędami, a po za tym Urząd Marszałkowski ma gdzieś jakiegoś prezydenta marionetkę deweloperów. Co Żuk się denerwuje jak pojawiaja się nieprzychylne komentarze na jego temat?
Nie oczekiwałem, że się przyznasz, ale fakty świadczą przeciwko tobie.
Nie oczekiwałem, że się przyznasz, ale fakty świadczą przeciwko tobie. rozwiń
Avatar
___K___ / 26 kwietnia 2021 r. o 08:04
-2
Świetne podsumowanie. Niektóre historie co prawda w głowie się nie mieszczą, ale przynajmniej wszystko jasne... taką mamy władzę w Lublinie, jaką sobie wybraliśmy...
Ratuszowy troll już minusuje Twój komentarz to znaczy, że jest trafny.
Urząd Marszałkowski już otwarty, to i _DebiliX_ się aktywował.
Znowu pudło trollu pajacu. Nic mnie nie łączy z żadnymi urzędami, a po za tym Urząd Marszałkowski ma gdzieś jakiegoś prezydenta marionetkę deweloperów. Co Żuk się denerwuje jak pojawiaja się nieprzychylne komentarze na jego temat?
Nie oczekiwałem, że się przyznasz, ale fakty świadczą przeciwko tobie.
z twoimi umiętnościami to chyba tylko możesz się starać o stanowisko babci klozetowej.
Skoro taki jesteś zorientowany, to chyba przechodziłeś proces rekrutacyjny na takie stanowisko. I co - nie udało się?
A niby jakie fakty? Poszukaj sobie lepiej nowej pracy, chociaż z twoimi umiętnościami to chyba tylko możesz się starać o stanowisko babci klozetowej.
 Skoro taki jesteś zorientowany, to chyba przechodziłeś proces rekrutacyjny na takie stanowisko. I co - nie udało się?
 Skoro taki jesteś zorientowany, to chyba przechodziłeś proces rekrutacyjny na takie stanowisko. I co - nie udało się? rozwiń
Avatar
___K___ / 26 kwietnia 2021 r. o 08:04
-2
Teraz widać z jaką pogardą do zwykłych mieszkańców odnoszą się radni oraz prezydent Lublina.
 I tak nigdy nie przebiją w tym polityków PiSu, którzy miliony Polaków mają głęboko w d...
Avatar
_DX_ / 23 kwietnia 2021 r. o 10:22
+4
Teraz widać z jaką pogardą do zwykłych mieszkańców odnoszą się radni oraz prezydent Lublina.
Avatar
_DX_ / 23 kwietnia 2021 r. o 10:21
+5
A radną Ryfkę już puścił kac po tym jak biegała nawalona po rusztowaniu aż sąsiedzi zawiadomili policję? To dlatego Ryfka wyprowadziła się poza Lublin? Radna z dzielnicy Czuby, a nie mieszka w Lublinie. Śmiechu warte.
Avatar
_DX_ / 23 kwietnia 2021 r. o 10:20
+2
A ty rejestracjaLU tak wszystko łykasz, co powie Żuk, jego rodzina oraz koleżanki i koledzy z ratusza? Bo ja jestem na tyle inteligentna i mam swój rozum, że kojarzę fakty i dokonuję samodzielnej oceny tego, co widzę i czytam (bez względu na to czy dotyczy to KO czy PiS)... Ale czytając komentarze choćby pod tym artykułem, mam wrażenie, że wielu komentatorów nie myśli samodzielnie... Ktoś im karze? Płaci? A może są nieobiektywni? Nie wiem...
    Katka "rejestracjaLU" to jeden z wielu loginów ratuszowego trolla (tych loginów jest już kilkaset - co jakiś czas użytkownik Kronikidewelorozwoju umieszca na tym forum ich listę). Ratuszowy troll udaje czytelnika DW i zwykłego mieszkańca Lublina. Zadaniem ratuszowego trolla jest wklejanie propagandowych wpisów oraz minusowanie niewygodnych dla lubelskiej władzy komentarzy (czego sama już nie raz nie doświadczyłaś).
    Katka "rejestracjaLU" to jeden z wielu loginów ratuszowego trolla (tych loginów jest już kilkaset - co jakiś czas użytkownik Kronikidewelorozwoju umieszca na tym forum ich listę). Ratuszowy troll udaje czytelnika DW i zwykłego mieszkańca Lublina. Zadaniem ratuszowego trolla jest wklejanie propagandowych wpisów oraz minusowanie niewygodnych dla lubelskiej władzy komentarzy (czego sama już nie raz nie doświadczyłaś). rozwiń
Avatar
_DX_ / 23 kwietnia 2021 r. o 10:19
+3
Świetne podsumowanie. Niektóre historie co prawda w głowie się nie mieszczą, ale przynajmniej wszystko jasne... taką mamy władzę w Lublinie, jaką sobie wybraliśmy...
   Ratuszowy troll już minusuje Twój komentarz to znaczy, że jest trafny.
Avatar
_DX_ / 23 kwietnia 2021 r. o 10:18
+4
Świetne podsumowanie. Niektóre historie co prawda w głowie się nie mieszczą, ale przynajmniej wszystko jasne... taką mamy władzę w Lublinie, jaką sobie wybraliśmy...
Ratuszowy troll już minusuje Twój komentarz to znaczy, że jest trafny.
Urząd Marszałkowski już otwarty, to i _DebiliX_ się aktywował.
 Znowu pudło trollu pajacu. Nic mnie nie łączy z żadnymi urzędami, a po za tym Urząd Marszałkowski ma gdzieś jakiegoś prezydenta marionetkę deweloperów. Co Żuk się denerwuje jak pojawiaja się nieprzychylne komentarze na jego temat?
 Znowu pudło trollu pajacu. Nic mnie nie łączy z żadnymi urzędami, a po za tym Urząd Marszałkowski ma gdzieś jakiegoś prezydenta marionetkę deweloperów. Co Żuk się denerwuje jak pojawiaja się nieprzychylne komentarze na jego temat? rozwiń
Avatar
_DX_ / 23 kwietnia 2021 r. o 10:17
+2
Świetne podsumowanie. Niektóre historie co prawda w głowie się nie mieszczą, ale przynajmniej wszystko jasne... taką mamy władzę w Lublinie, jaką sobie wybraliśmy...
Ratuszowy troll już minusuje Twój komentarz to znaczy, że jest trafny.
Urząd Marszałkowski już otwarty, to i _DebiliX_ się aktywował.
Znowu pudło trollu pajacu. Nic mnie nie łączy z żadnymi urzędami, a po za tym Urząd Marszałkowski ma gdzieś jakiegoś prezydenta marionetkę deweloperów. Co Żuk się denerwuje jak pojawiaja się nieprzychylne komentarze na jego temat?
Nie oczekiwałem, że się przyznasz, ale fakty świadczą przeciwko tobie.
z twoimi umiętnościami to chyba tylko możesz się starać o stanowisko babci klozetowej.
Skoro taki jesteś zorientowany, to chyba przechodziłeś proces rekrutacyjny na takie stanowisko. I co - nie udało się?
 A niby jakie fakty? Poszukaj sobie lepiej nowej pracy, chociaż z twoimi umiętnościami to chyba tylko możesz się starać o stanowisko babci klozetowej.
 A niby jakie fakty? Poszukaj sobie lepiej nowej pracy, chociaż z twoimi umiętnościami to chyba tylko możesz się starać o stanowisko babci klozetowej. rozwiń
Avatar
___K___ / 16 kwietnia 2021 r. o 12:08
+11
Świetne podsumowanie. Niektóre historie co prawda w głowie się nie mieszczą, ale przynajmniej wszystko jasne... taką mamy władzę w Lublinie, jaką sobie wybraliśmy...
Ratuszowy troll już minusuje Twój komentarz to znaczy, że jest trafny.
Urząd Marszałkowski już otwarty, to i _DebiliX_ się aktywował.
Znowu pudło trollu pajacu. Nic mnie nie łączy z żadnymi urzędami, a po za tym Urząd Marszałkowski ma gdzieś jakiegoś prezydenta marionetkę deweloperów. Co Żuk się denerwuje jak pojawiaja się nieprzychylne komentarze na jego temat?
Nie oczekiwałem, że się przyznasz, ale fakty świadczą przeciwko tobie.
z twoimi umiętnościami to chyba tylko możesz się starać o stanowisko babci klozetowej.
  Skoro taki jesteś zorientowany, to chyba przechodziłeś proces rekrutacyjny na takie stanowisko. I co - nie udało się?
  Skoro taki jesteś zorientowany, to chyba przechodziłeś proces rekrutacyjny na takie stanowisko. I co - nie udało się? rozwiń
Avatar
___K___ / 16 kwietnia 2021 r. o 12:07
+10
Teraz widać z jaką pogardą do zwykłych mieszkańców odnoszą się radni oraz prezydent Lublina.
 I tak nigdy nie przebiją w tym polityków PiSu, którzy miliony Polaków mają głęboko w d...
Zobacz wszystkie komentarze 26

Skomentuj

Aby napisać komentarz, należy się zalogować:

Nie publikujemy nic na Twojej tablicy na Facebooku oraz nikomu nie udostępniamy Twoich danych osobistych.
Podczas pierwszego logowania zostaniesz poproszony o wybór swojej nazwy użytkownika.

Twój komentarz został dodany

Pozostałe informacje

Pierwsza strona Dziennika Wschodniego z 26 lipca 2021 r.

Pierwsza strona Dziennika Wschodniego z 26 lipca 2021 r.

Kolejne miasto w regionie będzie się dzielić jedzeniem

Kolejne miasto w regionie będzie się dzielić jedzeniem

Jeszcze w tym roku w Świdniku ma powstać jadłodzielnia. Podobne miejsca działają już m.in. w Lublinie, Kraśniku i Puławach.

Niezwykle zacięta walka w Toruniu. Michelsen i Łaguta dają zwycięstwo Motorowi Lublin

Niezwykle zacięta walka w Toruniu. Michelsen i Łaguta dają zwycięstwo Motorowi Lublin

Całe spektrum emocji towarzyszyło kibicom, którzy oglądali niedzielne starcie eWinner Apatora Toruń z Motorem Lublin. Żółto-biało-niebiescy walczyli do ostatniego biegu o zwycięstwo i udało im się to – 46:44, a do tego triumfowali w dwumeczu. Tym samym zrobili olbrzymi krok w kierunku awansu do play-offów

Tak się zmieni centrum Lubyczy Królewskiej. Mieszkańcy wybrali spośród projektów studentów
galeria

Tak się zmieni centrum Lubyczy Królewskiej. Mieszkańcy wybrali spośród projektów studentów

Już wiadomo jak zmieni się fragment centrum Lubyczy Królewskiej. Będzie scena, ażurowa konstrukcja przypominająca dom, zielony rynek z pawilonami i odmieniony dom kultury. Pomysł Artura Mazura z Politechniki Rzeszowskiej spodobał się mieszkańcom najbardziej. Co ciekawe, sąd konkursowy, który oceniał pomysły studentów też uznał Zieloną Przystań za wartą I nagrody.

Lublin. Prawie jak deptak
galeria

Lublin. Prawie jak deptak

W sobotę na dobre rozpoczął się remont jezdni Krakowskiego Przedmieścia między ul. 3 Maja a Wieniawską.

Lubelskie. Brud i niedbalstwo zepsuły wakacje dzieciom
film

Lubelskie. Brud i niedbalstwo zepsuły wakacje dzieciom

Pourywane kontakty, niedziałające spłuczki i zerwane zasłony prysznicowe – w takich warunkach miały wypoczywać dzieci na koloniach w Okunince. Przeprowadzone kontrole potwierdziły część zarzutów, organizator wypoczynku przeprasza i zarzeka się, że to jednorazowy incydent.

W Bełżycach piknik ze szczepionkami. Grill dla najlepszych
Zdjęcia
galeria

W Bełżycach piknik ze szczepionkami. Grill dla najlepszych

Na jednym stoisku hamburgery, na drugim wata cukrowa, a na trzecim szczepionki Johnson & Johnson. W niedzielę w Bełżycach największa kolejka ustawiła się do tego ostatniego.

eWinner Apator Toruń - Motor Lublin. Rewanż na Motoarenie 44:46 [zapis relacji na żywo]

eWinner Apator Toruń - Motor Lublin. Rewanż na Motoarenie 44:46 [zapis relacji na żywo]

Po ponad trzech tygodniach przerwy od ligowej jazdy zawodnicy Motoru Lublin wracają na polskie tory. Dzisiaj o godz. 19.15 będą gościć na toruńskiej Motoarenie, gdzie zmierzą się z miejscowym eWinner Apatorem. Transmisję z tego meczu będzie można oglądać na antenie nSport+. Zapraszamy również do śledzenia naszej relacji na żywo.

Wraca Miasto movie w Warsztatach Kultury. Na początek "Terminator 2. Dzień sądu"
4 sierpnia 2021, 18:00

Wraca Miasto movie w Warsztatach Kultury. Na początek "Terminator 2. Dzień sądu"

Po długiej przerwie wracają filmowe pokazy w Warsztatach Kultury (ul. Grodzka 5a) w ramach cyklu Miasto movie. Już 4 sierpnia o godz. 20 organizatorzy zaproszą na pokaz kultowego "Terminatora 2".

PKO BP Ekstraklasa wróciła do Łęcznej. Powrót w godnym stylu
galeria
film

PKO BP Ekstraklasa wróciła do Łęcznej. Powrót w godnym stylu

PIŁKARKSA PKO BP EKSTRAKLASA Po czterech latach przerwy najwyższy szczebel rozgrywek w Polsce powrócił na Lubelszczyznę. Górnik Łęczna zremisował u siebie 1:1 z Cracovią w pierwszej kolejce nowego sezonu ekstraklasy, a na tamtejszym stadionie znów można było poczuć atmosferę piłkarskiego święta

Obroniła doktorat na KUL w takim stroju
galeria

Obroniła doktorat na KUL w takim stroju

Na obronę doktoratu przyszła w stroju nawiązującym do tematu jej pracy. Nie pierwszy raz, bo bardzo często ubiór dostosowuje do poruszanej tematyki podczas zajęć ze studentami. – Zawsze staram się jak najdokładniej pokazać to, o czym mówię – tłumaczy dr Ewelina Polańska.

Keeza bialska klasa okręgowa od nowego sezonu w nowym wydaniu

Keeza bialska klasa okręgowa od nowego sezonu w nowym wydaniu

KEEZA BIALSKA KLASA OKRĘGOWA W nowym sezonie do rywalizacji przystąpi nie 14, a 16 drużyn. Powiększenie ligi spowodowało, że do klasy A zamiast trzech zespołów zdegradowany został tylko beniaminek Ar-Tig Huta Dąbrowa

Zdrowa żywność na Lubelszczyźnie. Co nam przyniesie Zielony Ład?
Magazyn

Zdrowa żywność na Lubelszczyźnie. Co nam przyniesie Zielony Ład?

Jeżeli rolnik ma wysoki poziom wiedzy i umiejętności, to ogranicza chwasty, bo one są konkurentem dla roślin uprawnych. Ogranicza chwasty różnymi metodami: orką, bronowaniem, stosowaniem środków chwastobójczych, ponieważ jego celem nie jest produkcja maku i kąkolu, tylko na przykład rzepaku. Problem zaczyna się wtedy, gdy na wielkich obszarach mamy monokultury upraw. Wyzwaniem w Europie jest strategia „Zielony Ład”, która Unia oficjalnie zatwierdziła i Polska też się na te warunki zgodziła – rozmowa z dr Mirosławem Korzeniowskim, prezesem Stowarzyszenia AgroEkoton, ekspertem z zakresu zrównoważonej ochrony roślin.

Łuków: Mieszkańcy nie chcą oddać gruntów pod przebudowę ulicy

Łuków: Mieszkańcy nie chcą oddać gruntów pod przebudowę ulicy

Miasto planuje wyremontować ulicę Królik. Ale część mieszkańców nie chce oddać swoich gruntów.

Tokio 2020: Konrad Czerniak bez finału w sztafecie 4 x 100 m stylem dowolnym

Tokio 2020: Konrad Czerniak bez finału w sztafecie 4 x 100 m stylem dowolnym

W niedzielę do rywalizacji podczas igrzysk olimpijskich przystąpiła polska sztafeta 4 x 100 metrów stylem dowolnym. W składzie Biało-Czerwonych był także Konrad Czerniak z AZS UMCS Lublin. Niestety, naszym zawodnikom nie udało się awansować do finału tej konkurencji nawet mimo rekordu Polski.

ALARM24

Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!

Najczęściej czytane

Dzisiaj · Tydzień · Wideo · Premium

Uwaga czytelniku!

Informujemy, że w dniu 25 maja 2018 r. na terenie całej Unii Europejskiej, w tym także w Polsce, wejdzie w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. W związku z tym chcielibyśmy Ci przekazać kilka informacji na temat zasad przetwarzania Twoich danych osobowych przez administratora portalu www.dziennikwschodni.pl – spółkę Corner Media sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie.

Bardzo prosimy, zapoznaj się z tymi informacjami uważnie, są to bowiem sprawy bardzo istotne. Jeśli jesteś osobą małoletnią poniżej 16. roku życia, koniecznie przekaż tą wiadomość swoim opiekunom, którzy następnie powinni wytłumaczyć Ci, o co w niej chodzi i dlaczego się do Ciebie zwracamy.

Czym jest RODO?

RODO to potoczna nazwa Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE. W Polsce będzie ono obowiązywało od 25 maja 2018 r. Akt ten wprowadza nowy standard ochrony danych osobowych, nakładając na podmioty przetwarzające te dane (administratorów danych) szereg obowiązków, w tym obowiązek poinformowania Ciebie o sposobie przetwarzania Twoich danych, celach w jakich Twoje dane są przetwarzane oraz o uprawnieniach przysługujących Ci w związku z przetwarzaniem danych osobowych przez administratora danych.

Administrator danych

Administratorem Twoich danych osobowych jest Corner Media Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Lublinie, ul. Krakowskie Przedmieście 54, 20-002 Lublin, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego przez Sąd Rejonowy Lublin – Wschód z siedzibą w Świdniku, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, za numerem KRS 0000507517, NIP 7123286919, kapitał zakładowy – 50.000,00. PLN

Możesz się z nami skontaktować zarówno pod adresem:
Corner Media Spółka z o.o.
ul. Krakowskie Przedmieście 54
20-002 Lublinie

jak i mailowo: online@dziennikwschodni.pl

oraz telefonicznie: 81 46-26-800

Rodzaj przetwarzanych danych osobowych

Przetwarzamy dane osobowe podane przez Ciebie podczas procesu rejestracji konta na portalu www.dziennikwschodni.pl, a także dane, które są zbierane podczas korzystania przez Ciebie z tego portalu. Chodzi o dane zbierane i zapisywane w plikach cookies. Więcej na temat plików cookies przeczytasz w naszej polityce prywatności.

Pamiętaj, rejestracja konta na portalu www.dziennikwschodni.pl nie jest obowiązkowa. Nie masz także obowiązku podawania nam swoich prawdziwych danych podczas procesu rejestracji, jak również nie musisz podawać nam wszystkich danych, o które pytamy. Może się jednak zdarzyć tak, że nie posiadając Twoich wszystkich danych albo nie posiadając Twoich prawdziwych danych, nie będziemy w stanie świadczyć Ci wszystkich usług, które oferujemy oraz wywiązać się z wszystkich obowiązków określonych w regulaminie portalu dziennikwschodni.pl (np. zapewnić Ci odpowiedniego bezpieczeństwa w zakresie odzyskania danych dostępowych do konta).

Cel przetwarzania danych osobowych

Głównym celem przetwarzania przez nas Twoich danych jest zapewnienie Ci pełnej funkcjonalności działania serwisu dziennikwschodni.pl, dostępu do usług świadczonych przez nas w ramach tego serwisu, zapewniania Ci bezpieczeństwa podczas korzystania z serwisu (np. w przypadku prób nadużyć) oraz wywiązanie się przez nas z obowiązków umownych wynikających z regulaminu portalu Dziennikwschodni.pl.

Dodatkowy cel przetwarzania danych osobowych to tzw. marketing własny, tj. przetwarzanie danych wyłącznie na nasze wewnętrzne potrzeby w celach analitycznych, badawczych, statystycznych, w szczególności poprzez dążenie do jak najpełniejszego dostosowania treści wyświetlanych na naszych stronach do Twoich preferencji i zainteresowań.

Ponadto, o ile wyrazisz na to zgodę, będziemy mogli przetwarzać Twoje dane osobowe w celach marketingowych (marketing zewnętrzny), w tym przekazywać Twoje dane podmiotom z nami współpracującym – agencjom reklamowym i naszym partnerom handlowym. Pamiętaj, że zgoda na przetwarzanie Twoich danych w celach marketingowych jest całkowicie dobrowolna i możesz ją w każdej chwili wycofać.

Pamiętaj także, że jeżeli jesteś osobą małoletnią, która nie ukończyła 16. roku życia, przesyłanie informacji w celach marketingowych może nastąpić wyłącznie po wyrażeniu zgody przez Twojego rodzica lub opiekuna.

Podstawy prawne przetwarzania danych

Twoje dane osobowe mogą być przetwarzane wyłącznie zgodnie z określonymi w obecnie obowiązujących przepisach podstawami prawnymi. W zależności od celu przetwarzania danych możemy wyróżnić trzy główne podstawy prawne przetwarzania danych.

Pierwszą podstawą przetwarzania danych jest niezbędność do wykonania umów o świadczenie usług. Mamy z nią do czynienia wtedy, gdy przetwarzanie danych jest niezbędne w celu zapewnienia Ci sprawnego, bezpiecznego korzystania z naszego serwisu wraz z jego wszystkimi funkcjonalnościami. Umowy o świadczenie usług to regulaminy, w tym regulamin portalu dziennikwschodni.pl, który akceptujesz decydując się na korzystanie z naszego serwisu.

Drugą podstawą przetwarzania danych jest uzasadniony interes administratora danych. Mamy z nim do czynienia w przypadku prowadzenia pomiarów statystycznych oraz działań z zakresu marketingu własnego przez administratora danych.

Wreszcie, trzecią przesłanką przetwarzania danych jest Twoja dobrowolna i świadoma zgoda. Na jej podstawie Twoje dane mogą być wykorzystywane w celach marketingowych, a także w celu profilowania.

Pamiętaj, zgody udzielasz w pełni dobrowolnie. Masz także prawo do cofnięcia udzielonej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie będzie miało jednak wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Podmioty, którym możemy przekazywać dane

Co do zasady Twoje dane osobowe będą przez nas wykorzystywane wyłącznie na nasz własny użytek.

W pewnych sytuacjach możemy jednak przekazać Twoje dane podmiotom z nami współpracującym: – naszym partnerom handlowym, podwykonawcom oferowanych przez nas usług, agencjom marketingowym.

Dodatkowo, w przypadkach ściśle określonych w przepisach prawa, będziemy zobligowani przekazać Twoje dane podmiotom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obecnie obowiązujących przepisów prawa (np. policji czy prokuraturze), pod warunkiem oczywiście, iż wystąpią do nas z takim żądaniem, powołując się na określoną podstawę prawną.

Okres przechowywania danych

Twoje dane osobowe będą przechowywane tak długo, jak będzie to niezbędne do zapewnienia Ci dostępu do usług oferowanych przez serwis www.dziennikwchodni.pl Oczywiście, możesz w każdym czasie złożyć wniosek o zaprzestanie przetwarzania swoich danych osobowych, ich zmianę lub usunięcie.

Informacje o prawach przysługujących osobie, której dane dotyczą

Musisz wiedzieć, że niezależnie od tego, na jakiej podstawie przetwarzamy Twoje dane, masz zawsze prawo dostępu do nich oraz ich poprawiania. Możesz również w każdym momencie żądać ich usunięcia lub cofnąć albo ograniczyć wcześniej udzieloną zgodę na przetwarzanie danych osobowych, przy czym wycofanie danej zgody nie wpływa na administratora danych do przetwarzania danych w celu określonym w danej zgodzie do chwili jej wycofania.

Masz również prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych.

Możesz też zażądać od administratora danych osobowych przeniesienia Twoich danych lub uzyskania kopii Twoich danych, z tym jednak zastrzeżeniem, że prawo to nie może wpływać niekorzystnie na prawa i wolności innych osób. Administrator danych będzie realizował Twoje żądania w zakresie posiadanych możliwości technicznych.

Informacje o prawie do wniesienia skargi

Organem nadzorczym nad administratorem danych osobowych jest Generalny Inspektor Danych Osobowych, do którego masz prawo wnieść skargę za każdym razem, gdy Twoje dane będą przetwarzane w sposób w Twojej ocenie nieprawidłowy.

Informacje o tym, czy podanie danych jest wymogiem ustawowym lub umownym, czy jesteś zobowiązany do ich podania

Nie jesteś zobowiązany do podawania nam swoich danych osobowych ani wyrażania zgody na ich przetwarzanie, z tym jednak zastrzeżeniem, że ich podanie może okazać się niezbędne dla korzystania z określonych funkcjonalności serwisu.

Jest także możliwe, że jeśli nie wyrazisz zgody na przetwarzanie danych osobowych lub cofniesz wcześniej udzieloną zgodę, nie będziemy mogli zapewnić Ci dostępu do niektórych oferowanych przez nas usług, przy czym zawsze w takim wypadku zostaniesz o tym poinformowany.

Informacje o profilowaniu

Czym jest profilowanie? To zbieranie wszelkich informacji, które pozwalają bezpośrednio lub pośrednio zidentyfikować osobę, która jest poddawana profilowaniu. Profilowanie odbywa się najczęściej przy użyciu systemów informatycznych, w sposób zautomatyzowany, za pomocą specjalnych algorytmów uwzględniających określone wcześniej kryteria. Wyniki profilowania mogą być wykorzystywane m.in. do celów marketingowych, np. w celu spersonalizowania reklamy kierowanej do danego użytkownika lub przygotowania oferty uwzględniającej jego potrzeby lub preferencje.

Oświadczamy, że na chwilę obecną nie profilujemy Twoich danych. Jeśli jednak zaczniemy, zostaniesz o tym uprzednio poinformowany i będziesz miał prawo nie wyrazić na to zgody.

Bardzo prosimy o uważne zapoznanie się z powyższymi informacjami. Gdy już to zrobisz, kliknij przycisk Zapoznałem się z informacją. Przejdź do serwisu.

Rozumiem

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.