Mistrz kulinarny Robert Sowa w przyszłym tygodniu będzie zachęcać do spożywania ryb słodkowodnych. To nowy pomysł lokalnych grup rybackich z województwa lubelskiego i Podkarpacia.
Impreza w hotelu "Zajazd Wincetów” koło Lubartowa jest adresowana głównie do restauratorów i gospodarstw rybackich. Organizatorzy zapowiadają, że podczas dwudniowej konferencji zostaną poruszone tematy związane m.in. z marketingiem i reklamą, które mają na celu popularyzację spożywania ryb słodkowodnych.
Drugiego dnia konferencji pokaz kulinarny przygotuje Robert Sowa, kucharz, felietonista i autor książek kucharskich, który współpracuje m.in. z programem "Kawa czy herbata”.
Przedsięwzięcie, które ma zachęcić do jedzenia ryb będzie realizowane pod hasłem "Złota łuska”. Lubartowska grupa robi to wspólnie z lokalnymi grupami z Podkarpacia.
Wszyscy chętni mogą zgłaszać się do lubartowskiej LGR wysyłając formularz dostępny na stronie www.zlotaluska.pl. Udział w konferencji jest bezpłatny.