Dziś na Europejskim Festiwalu Smaku m.in koncerty. Na Scenie Smaku na Placu Po Farze wystąpią Megitza i Bubliczki. Sprawdź pełny program festiwalu w sobotę.
10:00 - 19:00 – Jarmark Inspiracji. Stare Miasto w Lublinie.
12:00 - 18:00 – Leica Open Day. Warsztaty fotograficzne z Leicą. Galeria Sztuki Sceny Plastycznej KUL.
13.00 – XXV Ogólnopolski Turniej Nalewek. Old Pub.
13:00 - 14:00 – Spektakl „Księżycowe Opowieści” w wykonaniu Teatru Małe Mi. „Scena Smaku” Plac Po Farze.
14:00 – 19:00 – „Duchy Przeszłości”. Diorama historyczna Szlaku Jana III Sobieskiego. Muzeum Lubelskie.
14:00 – Konkurs „Najlepszy Smak Lubelszczyzny”. Cafe Trybunalska.
14:05 - 14:35 – Konkurs szefów kuchni „Good Chef”, udział biorą szefowie kuchni z lubelskich restauracji. „Scena Smaku” Plac Po Farze.
14:40 - 15:10 – Przekaż tradycję, czyli wspólne kulinarne popisy babć, dziadków i wnucząt. „Scena Smaku” Plac Po Farze.
15:00 – Warsztaty kulinarne wraz z szkołą „Lider i Bon Appetit”. Stół spotkania kultur przed lubelskim ratuszem.
15:00 - Master Chef 4 Dogs. Błonia pod Zamkiem.
15:10 - 15:40 – Konkurs szefów kuchni „Good Chef”, udział biorą szefowie kuchni z lubelskich restauracji. „Scena Smaku” Plac Po Farze.
15:45 - 16:15 – Pokaz kulinarny Marcina Sikory ARTIS Hotel & SPA w Zamościu z uczniami Szkół „Lider” w Lublinie. „Scena Smaku” Plac Po Farze.
16:00 – Ormiański grill z Sedrakiem Mamulyanem. Ogródek Hotelu Alter.
16:00 - 17:00 – Spotkanie z Robertem Makłowiczem. IBB Grand Hotel Lublinianka.
16:00 - 17:00 – „Ślimak w Kardamonie”. Snails Garden Skalmowscy i Restauracja Kardamon, pokazy i degustacje. Ormiańskie miasteczko smaku, plac Łokietka pod lubelskim ratuszem.
16:20 - 16:50 – Konkurs szefów kuchni „Good Chef”, udział biorą szefowie kuchni z lubelskich restauracji. „Scena Smaku” Plac Po Farze.
16:55 - 17:25 – Lubelskie ze Smakiem, „Puławska na talerzu”. Na scenie Jean Bos w towarzystwie Marszałka Województwa Lubelskiego Sławomira Sosnowskiego. „Scena Smaku” Plac Po Farze.
17:00 – Spektakl Stacji Teatr Konopnica, „Opis obyczajów według ks. Jędrzeja Kitowicza”. Stół spotkania kultur przed lubelskim ratuszem.
17:00 – Premiera piwa Zielone Biłgorajskie. Browar Grodzka 15.
17:30 - 18:00 – Konkurs szefów kuchni „Good Chef”, udział biorą szefowie kuchni z lubelskich restauracji. „Scena Smaku” Plac Po Farze.
18:00 - 18:30 – Lubelskie ze Smakiem. „Puławska na talerzu”. Kuchnia zakładowa. Na scenie Katy Pataj & Browar Zakładowy. „Scena Smaku” Plac Po Farze.
18:30 - 19:00 – Konkurs szefów kuchni „Good Chef”, finał zmagań lubelskich szefów kuchni o tytuł „Good Cheffa”. „Scena Smaku” Plac Po Farze.
19:00 – Salon literacki. Spotkanie z Tomaszem Dostatnim OP. Stół spotkania kultur przed lubelskim ratuszem.
19:05 - 19:10 – Ogłoszenie werdyktu „Najlepszy Smak Lubelszczyzny”, „Scena Smaku” Plac po Farze.
19:10 - 19:15 – Ogłoszenie werdyktu Jury konkursu „Good Chef”. „Scena Smaku” Plac Po Farze.
19:15 - 19:20 – Ogłoszenie werdyktu Turnieju Nalewek. „Scena Smaku” Plac Po Farze.
19:30 - 20:30 – Koncert zespołu MEGITZA. „Scena Smaku” Plac Po Farze.
20:00 - 21:30 – Prawykonanie oratorium Borysa Somerschafa „Carmina Luminosa” z okazji 800-lecia Zakonu Dominikanów. Klasztor Dominikanów przy ulicy Złotej w Lublinie.
21:00 - 22:30 – Koncert zespołu BUBLICZKI. „Scena Smaku” Plac Po Farze.