Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Kino

4 września 2019 r.
21:23

Po premierze filmu "Polityka" Patryka Vegi. Pierwsze opinie widzów w Lublinie

Autor: Zdjęcie autora not.
93 175 A A

Po premierze filmu "Polityka" Patryka Vegi. Wielbicielka jego filmów: Rozczarowałam się. Widz, który wcześniej widział „Botoks”: Pierwszy raz słyszałem w kinie oklaski. Widz, który chciał mieć własne zdanie: Oscar dla Bielskiej.

AdBlock
Szanowny Czytelniku!
Dzięki reklamom czytasz za darmo. Prosimy o wyłączenie programu służącego do blokowania reklam (np. AdBlock).
Dziękujemy, redakcja Dziennika Wschodniego.
Kliknij tutaj, aby zaakceptować

W środę przedpremierowo wszedł do kin nowy film Patryka Vegi „Polityka”. Widzów, którzy przyszli na pierwszy seans do lubelskiego kina Bajka poprosiliśmy o opinie.

Widz 1. Jestem zdegustowana. Myślałam, że to będzie coś mocniejszego. Czytałam wywiad z reżyserem i jestem rozczarowana. Jak się obserwuje życie polityczne, to wszystko się wie. Z piętnaście minut przed końcem miałam dość i chciałam wyjść. Nic nowego, tak bym powiedziała. Może to i było momentami dowcipne. Ludzie się śmiali. Ja też się śmiałam.

Widz 2: To są wątki wybrane z polityki, zaczyna się od dobrej zmiany. Najbardziej mi się podobał wątek Macierewicza i Misiewicza. To było dobrze pokazane. A ta reszta... Jestem fanką Vegi, uważam że jest ekstra. Oglądałam i „Pitbulla” i „Botoks”, były lepsze, zdecydowanie lepsze.

Widz 3: Polecam, wszystko jest dobre. Warto obejrzeć.

Widz 4: Chyba mogę polecić. Nie będę zdradzać, trzeba przyjść.

Widz 5: Film dobrze nakręcony, dowcipny ale przedstawiający rzeczywistość. PiS się obrazi, były naciski na reżysera ale się nie dziwię. Świetni aktorzy, świetni. Krystyna Pawłowicz odzwierciedlona fantastycznie.

Widz 6: Zdecydowanie polecam, całe przesłanie filmu, to jest współczesna rzeczywistość. Iwona Bielska, bardzo dobra.

Widz 7: Najlepszy jest Olbrychski.

Widz 8: Przyszedłem z czystej ciekawości, ale poglądów ten film mi nie zmienił. Widziałem wcześniej „Botoks”, Vega robi mocne filmy. Moim zdaniem wszystkie role są bardzo dobre. Podkreślony jest mocno PiS, ale zależy od charakteru ludzi jak zareagują. Słychać było śmiech na sali i pierwszy raz w kinie słyszałem oklaski.

Widz 9: Gdy jest jakiś film o którym wiadomo, że będzie głośno idę jak tylko można najwcześniej, bo chcę mieć własną opinię i wiedzieć o czym mowa. Świetna obsada, co bohater to nazwisko. Iwona Bielska powinna dostać Oscara. Była lepszą Pawłowicz niż sama Pawłowicz.

Na pierwszym środowym seansie o 17.15 w kinie Bajka w Lublinie było około 100 osób.

Patryk Vega: Robiąc film „Polityka” zaryzykowałem bezpieczeństwo najbliższych

Wideo: przeAmbitni.pl / x-news

e-Wydanie

Komentarze 175

Najlepsze · Najnowsze
Avatar
Gość / 4 września 2019 o 22:29
+30
Wielkie gówno. Ten marny reżyser nie dorasta do pięt Panu Wojtkowi Sumlinskiemu, który w w swoich książkach pisze konkretne nazwiska i opisuje jak było na prawdę. Vega nawet nazwisk nie podaje w tym swoim gniocie (tylko wszędzie pisze przy aktorach - jako "sam wiesz kto") bo zaraz miałby proces za procesem i byłby bankrutem. VEGA TO ŻENADA.
Avatar
maz / 4 września 2019 o 21:45
+27
ludzie pójdą z ciekawości a i tak zyska tylko Vega, pare baniek wpadnie do kieszeni. Vega był świetny jak zrobił serial Pitbull a reszta to już tylko zarabianie kasy. Ucho prezesa jest zdecydowanie lepsze i śmieszniejsze.
Avatar
Gość / 4 września 2019 o 21:44
+25
Raczek - fanatyczny przeciwnik PiS-u napisał oględnie, że film QPA... i miał rację
Avatar
Gość / 4 września 2019 o 22:09
+24
Tetryk Vagina zaprasza do kina. To nie reżyser to biznesmen.
Avatar
Hahhah / 4 września 2019 o 22:47
+22
Film dla ultra kodowców... straszy chłam....
Avatar
Gość / 4 września 2019 o 22:27
+21
Weź sie chłopie nie kompromituj. Robisz gówno dla motłochu a uważasz się za artystę. Żałosne
Avatar
Gość / 5 września 2019 o 08:17
+16
Ale kwik w komentarzach
Avatar
Robert Lublin / 4 września 2019 o 22:44
+16
Widzę, że wszystko w najlepszym porządku!!! Nawet glupi film dzieli... Ludzie przeciez świat nie stoi na PIS-ie czy PO. Gdzie są podziały tam jest co dzielić!! Dzieli się masy żeby garstka miała co dzielić między sobą.. Oni wzajemnie się karmią i nie dadzą zginąć. Grube ryby są kąsane a pionkom lecą głowy. Obejrzyjcie dzienniki od 89, te same twarze..., więc pytanie co ma się zmienić..? Państwo nie ma własnych pieniędzy, jeśli coś daje to znaczy, że wcześniej to zabrało. A jak wszędzie, im większa pula tym większy procent to przygarnięcia. I mamy odpowiedź dlaczego, np. państwowe przetargi są o wiele droższe od prywatnych.. Osiągnęli co chcieli, ludzie kłócą się, która partia lepsza a nie widzą, że program jednej to przeciwieństwo drugiej. Gdyby chodziło o dobro ogółu wygrałaby prawdziwa polityka czyli znalezienie najlepszego rozwiązania dla społeczeństwa, które REPREZENTUJĄ a nie czysta chęć władzy i czerpania garściami z koryta...
Widzę, że wszystko w najlepszym porządku!!! Nawet glupi film dzieli... Ludzie przeciez świat nie stoi na PIS-ie czy PO. Gdzie są podziały tam jest co dzielić!! Dzieli się masy żeby garstka miała co dzielić między sobą.. Oni wzajemnie się karmią i nie dadzą zginąć. Grube ryby są kąsane a pionkom lecą głowy. Obejrzyjcie dzienniki od 89, te same twarze..., więc pytanie co ma się zmienić..? Państwo nie ma własnych pieniędzy, jeśli coś daje to znaczy, że wcześniej to zabrało. A jak wszędzie, im większa pula tym większy procent to przygarnięc... rozwiń
Avatar
Olga / 9 września 2019 o 20:54
+15
Mi się film podobał. Misiewicz powinien być dumny że taki przystojniak go odgrywał...
Avatar
Gość / 4 września 2019 o 21:46
+14
Swietny film. Jeszcze tylko Qkiz rozwali PSL od środka i PIS zmienia Konstytucję...
Avatar
Gość / wczoraj o 18:59
-1
Film " Polityka" już dostępny na stronie filmy-seriale24-pl-polityka-2019-film.lnfo.pl/
Avatar
Gość / wczoraj o 18:59
0
Film " Polityka" już dostępny na stronie filmy-seriale24-pl-polityka-2019-film.lnfo.pl/
Avatar
Gość / wczoraj o 18:57
0
Film " Polityka" już dostępny na stronie filmy-seriale24-pl-polityka-2019-film.lnfo.pl/
Avatar
Gość / 2 dni temu o 21:46
0
te wszystkie linki do filmu to oszustwo
Avatar
Gość / 3 dni temu o 09:49
-2
Film " Polityka" już dostępny na stronie filmy-seriale24-pl-polityka-2019-film.lnfo.pl/
Avatar
Gość / 3 dni temu o 09:49
-2
Film " Polityka" już dostępny na stronie: polityka-2019.eeu.pl/ na tej stronie również wszystkie inne filmy vegi bardzo dobra jakość odtwarzania, film mega
Avatar
Gość / 3 dni temu o 09:49
-2
Film " Polityka" już dostępny na stronie: polityka-2019.eeu.pl/ na tej stronie również wszystkie inne filmy vegi bardzo dobra jakość odtwarzania, film mega
Avatar
Gość / 3 dni temu o 09:48
-3
Film " Polityka" już dostępny na stronie: polityka-2019.eeu.pl/ na tej stronie również wszystkie inne filmy vegi bardzo dobra jakość odtwarzania, film mega
Avatar
filmpolityka / 3 dni temu o 08:34
-6
Film " Polityka" już dostępny na stronie: allsh.net/polityka na tej stronie również wszystkie inne filmy vegi bardzo dobra jakość odtwarzania, film mega
Avatar
Gość / 4 dni temu o 18:24
-4
Film " Polityka" już dostępny na stronie filmy-seriale24-pl-polityka-2019-film.lnfo.pl/
Zobacz wszystkie komentarze 175

Skomentuj

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:
Twój komentarz został dodany

Pozostałe informacje

Lublin: O dwóch takich, co obsiedli krzaki. Problem z koczowiskiem za przystankiem
Alarm 24

Lublin: O dwóch takich, co obsiedli krzaki. Problem z koczowiskiem za przystankiem 0 0

Już ponad 20 razy wzywana była tego lata Straż Miejska do dwóch mężczyzn, którzy okupują przystanek autobusowy przy ul. Prusa. – Robią straszny bałagan i zaczepiają ludzi – skarży się nam jeden z okolicznych mieszkańców. – Interwencje praktycznie niczego nie zmieniają.

Dzisiaj akcja policji w całym kraju. Na co zwrócą uwagę mundurowi?

Dzisiaj akcja policji w całym kraju. Na co zwrócą uwagę mundurowi? 0 0

W poniedziałek policjanci ruchu drogowego w całym kraju przeprowadzają działania pod nazwą "Telefony".

Łęczna: Dzik już gotowy na jesienne chłody

Łęczna: Dzik już gotowy na jesienne chłody 0 0

Odyniec ma skarpety i kolorowe ubranko przygotowane przez miejscowe koronkarki. Teraz czeka na czapkę i szalik.

Opolanin – Świdniczanka 4:1. Hit dla gospodarzy

Opolanin – Świdniczanka 4:1. Hit dla gospodarzy 0 0

Świdniczanka Świdnik Mały w Opolu Lubelskim straciła pozycję lidera rozgrywek

Co mieszkańcy Świdnika mają do wyboru? Pełna lista projektów do głosowania

Co mieszkańcy Świdnika mają do wyboru? Pełna lista projektów do głosowania 0 0

Organizacja Strefy Kibica Euro 2020, gra miejska i budowa nowych miejsc parkingowych przy ul. Skarżyńskiego. W czwartek zaczyna się głosowanie na projekty do budżetu obywatelskiego. Wśród 36 propozycji są też te związane z przyrodą i ekologią m.in. budki dla jerzyków, wypożyczalnia rowerów cargo i riksz oraz zielone przystanki autobusowe.

Wandzin: Zderzenie samochodu osobowego i ciężarówki

Wandzin: Zderzenie samochodu osobowego i ciężarówki 3 0

Do wypadku doszło około godz. 6 w okolicach Wandzina na drodze krajowej nr 19 między Lublinem a Lubartowem.

TBV dostał pozwolenie na budowę na górkach czechowskich

TBV dostał pozwolenie na budowę na górkach czechowskich 36 29

Na dawnym poligonie mogą powstać dwa boiska rekreacyjne. Na ich budowę zezwolił Urząd Miasta na prośbę właściciela terenu, spółki TBV Investment. Jej wniosek został rozpatrzony w ciągu ośmiu dni.

Pierwsza strona Dziennika Wschodniego z 16 września 2019 r.

Pierwsza strona Dziennika Wschodniego z 16 września 2019 r. 0 0

"Stop mordowaniu ludzi na ulicach Lublina". Mocny początek tygodnia z ważnym przesłaniem

"Stop mordowaniu ludzi na ulicach Lublina". Mocny początek tygodnia z ważnym przesłaniem 6 18

Bezpłatne śniadanie, wycieczka do parku krajobrazowego i spacer z konserwatorem zabytków to tylko niektóre z atrakcji rozpoczynającego się w poniedziałek Europejskiego Tygodnia Zrównoważonego Transportu. Ma on zachęcać kierowców do rezygnacji z jazdy własnym autem i przesiadki w autobus, na rower lub pójścia pieszo.

Lublin utonie w śmieciach? Zaskakująca deklaracja firmy odbierającej odpady

Lublin utonie w śmieciach? Zaskakująca deklaracja firmy odbierającej odpady 5 15

Władze Lublina ostrzegają przed możliwym wstrzymaniem odbioru śmieci od mieszkańców miasta i powołują się na „problemy z zagospodarowaniem odpadów palnych” wysyłanych do pieca Cementowni Chełm. Władze cementowni zapewniają, że żadnych problemów nie ma: – Nie wprowadziliśmy żadnych ograniczeń.

Lublin: Rodzinna zabawa i pomaganie małej Wiktorii
galeria

Lublin: Rodzinna zabawa i pomaganie małej Wiktorii 0 1

W programie znalazły się m.in. bajkowe postacie i gry wielkoformatowe prosto z Centrum Bajki w Pacanowie, animacje, pokazy deskorolkowe i trening sztuk walki. W niedzielę, podczas festynu rodzinnego na terenie szkoły podstawowej przy ul. Krasińskiego 7 zbierane były też pieniądze na leczenie 2,5-letniej Wiktorii Dyś.

Naukowa Aleja Złudzeń i jak powstaje tęcza. Rozpoczął się Lubelski Festiwal Nauki [zdjęcia]
galeria

Naukowa Aleja Złudzeń i jak powstaje tęcza. Rozpoczął się Lubelski Festiwal Nauki [zdjęcia] 6 1

Piknik Naukowy rozpoczął w niedzielę XVI Lubelski Festiwal Nauki. Można było zobaczyć m.in. łazik marsjański, Hydros – pojazd napędzany wodorem czy wziąć udział w różnego rodzaju quizach i konkursach.

MKS Start Lublin zakończył Memoriał Zdzisława Niedzieli z jednym zwycięstwem
galeria

MKS Start Lublin zakończył Memoriał Zdzisława Niedzieli z jednym zwycięstwem 0 0

Jeżeli ktoś liczył, że turniej w hali Globus pokaże prawdziwą twarz MKS Start Lublin, to mocno się rozczarował. Zamiast tego obejrzeliśmy dwa oblicza drużyny – to lepsze w piątek i to znacznie gorsze w sobotę

Orlęta – Łada 0:0. Pozostałe wyniki IV ligi
galeria

Orlęta – Łada 0:0. Pozostałe wyniki IV ligi 0 0

Niewykorzystane sytuacje lubią się mścić, jednak to sportowe porzekadło nie znalazło odzwierciedlenia w boiskowej rzeczywistości w Łukowie. W sobotnim spotkaniu tamtejszych Orląt z Ładą 1945 Biłgoraj obie drużyny nie potrafiły postawić kropki nad „i” i koniec końców musiały zadowolić się podziałem punktów po bezbramkowym remisie

Kredką i różańcem ścigają się z tęczą. Coraz więcej demonstracji w czasie Marszu Równości w Lublinie

Kredką i różańcem ścigają się z tęczą. Coraz więcej demonstracji w czasie Marszu Równości w Lublinie 64 51

Jak grzyby po deszczu pojawiają się zgłoszenia demonstracji zbiegających się w czasie z Marszem Równości. Wśród nich jest nawet… publiczne rysowanie Zamku. Każde takie zgłoszenie zmniejsza możliwości wyznaczenia nowej trasy tęczowego pochodu, gdyby nie mógł on wyruszyć z pl. Teatralnego.

Kalendarz
wrzesień 2019
P W Ś C Pt S N
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Co Gdzie Kiedy - aplikacja mobilna

Uwaga czytelniku!

Informujemy, że w dniu 25 maja 2018 r. na terenie całej Unii Europejskiej, w tym także w Polsce, wejdzie w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. W związku z tym chcielibyśmy Ci przekazać kilka informacji na temat zasad przetwarzania Twoich danych osobowych przez administratora portalu www.dziennikwschodni.pl – spółkę Corner Media sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie.

Bardzo prosimy, zapoznaj się z tymi informacjami uważnie, są to bowiem sprawy bardzo istotne. Jeśli jesteś osobą małoletnią poniżej 16. roku życia, koniecznie przekaż tą wiadomość swoim opiekunom, którzy następnie powinni wytłumaczyć Ci, o co w niej chodzi i dlaczego się do Ciebie zwracamy.

Czym jest RODO?

RODO to potoczna nazwa Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE. W Polsce będzie ono obowiązywało od 25 maja 2018 r. Akt ten wprowadza nowy standard ochrony danych osobowych, nakładając na podmioty przetwarzające te dane (administratorów danych) szereg obowiązków, w tym obowiązek poinformowania Ciebie o sposobie przetwarzania Twoich danych, celach w jakich Twoje dane są przetwarzane oraz o uprawnieniach przysługujących Ci w związku z przetwarzaniem danych osobowych przez administratora danych.

Administrator danych

Administratorem Twoich danych osobowych jest Corner Media Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Lublinie, ul. Krakowskie Przedmieście 54, 20-002 Lublin, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego przez Sąd Rejonowy Lublin – Wschód z siedzibą w Świdniku, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, za numerem KRS 0000507517, NIP 7123286919, kapitał zakładowy – 50.000,00. PLN

Możesz się z nami skontaktować zarówno pod adresem:
Corner Media Spółka z o.o.
ul. Krakowskie Przedmieście 54
20-002 Lublinie

jak i mailowo: online@dziennikwschodni.pl

oraz telefonicznie: 81 46-26-800

Rodzaj przetwarzanych danych osobowych

Przetwarzamy dane osobowe podane przez Ciebie podczas procesu rejestracji konta na portalu www.dziennikwschodni.pl, a także dane, które są zbierane podczas korzystania przez Ciebie z tego portalu. Chodzi o dane zbierane i zapisywane w plikach cookies. Więcej na temat plików cookies przeczytasz w naszej polityce prywatności.

Pamiętaj, rejestracja konta na portalu www.dziennikwschodni.pl nie jest obowiązkowa. Nie masz także obowiązku podawania nam swoich prawdziwych danych podczas procesu rejestracji, jak również nie musisz podawać nam wszystkich danych, o które pytamy. Może się jednak zdarzyć tak, że nie posiadając Twoich wszystkich danych albo nie posiadając Twoich prawdziwych danych, nie będziemy w stanie świadczyć Ci wszystkich usług, które oferujemy oraz wywiązać się z wszystkich obowiązków określonych w regulaminie portalu dziennikwschodni.pl (np. zapewnić Ci odpowiedniego bezpieczeństwa w zakresie odzyskania danych dostępowych do konta).

Cel przetwarzania danych osobowych

Głównym celem przetwarzania przez nas Twoich danych jest zapewnienie Ci pełnej funkcjonalności działania serwisu dziennikwschodni.pl, dostępu do usług świadczonych przez nas w ramach tego serwisu, zapewniania Ci bezpieczeństwa podczas korzystania z serwisu (np. w przypadku prób nadużyć) oraz wywiązanie się przez nas z obowiązków umownych wynikających z regulaminu portalu Dziennikwschodni.pl.

Dodatkowy cel przetwarzania danych osobowych to tzw. marketing własny, tj. przetwarzanie danych wyłącznie na nasze wewnętrzne potrzeby w celach analitycznych, badawczych, statystycznych, w szczególności poprzez dążenie do jak najpełniejszego dostosowania treści wyświetlanych na naszych stronach do Twoich preferencji i zainteresowań.

Ponadto, o ile wyrazisz na to zgodę, będziemy mogli przetwarzać Twoje dane osobowe w celach marketingowych (marketing zewnętrzny), w tym przekazywać Twoje dane podmiotom z nami współpracującym – agencjom reklamowym i naszym partnerom handlowym. Pamiętaj, że zgoda na przetwarzanie Twoich danych w celach marketingowych jest całkowicie dobrowolna i możesz ją w każdej chwili wycofać.

Pamiętaj także, że jeżeli jesteś osobą małoletnią, która nie ukończyła 16. roku życia, przesyłanie informacji w celach marketingowych może nastąpić wyłącznie po wyrażeniu zgody przez Twojego rodzica lub opiekuna.

Podstawy prawne przetwarzania danych

Twoje dane osobowe mogą być przetwarzane wyłącznie zgodnie z określonymi w obecnie obowiązujących przepisach podstawami prawnymi. W zależności od celu przetwarzania danych możemy wyróżnić trzy główne podstawy prawne przetwarzania danych.

Pierwszą podstawą przetwarzania danych jest niezbędność do wykonania umów o świadczenie usług. Mamy z nią do czynienia wtedy, gdy przetwarzanie danych jest niezbędne w celu zapewnienia Ci sprawnego, bezpiecznego korzystania z naszego serwisu wraz z jego wszystkimi funkcjonalnościami. Umowy o świadczenie usług to regulaminy, w tym regulamin portalu dziennikwschodni.pl, który akceptujesz decydując się na korzystanie z naszego serwisu.

Drugą podstawą przetwarzania danych jest uzasadniony interes administratora danych. Mamy z nim do czynienia w przypadku prowadzenia pomiarów statystycznych oraz działań z zakresu marketingu własnego przez administratora danych.

Wreszcie, trzecią przesłanką przetwarzania danych jest Twoja dobrowolna i świadoma zgoda. Na jej podstawie Twoje dane mogą być wykorzystywane w celach marketingowych, a także w celu profilowania.

Pamiętaj, zgody udzielasz w pełni dobrowolnie. Masz także prawo do cofnięcia udzielonej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie będzie miało jednak wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Podmioty, którym możemy przekazywać dane

Co do zasady Twoje dane osobowe będą przez nas wykorzystywane wyłącznie na nasz własny użytek.

W pewnych sytuacjach możemy jednak przekazać Twoje dane podmiotom z nami współpracującym: – naszym partnerom handlowym, podwykonawcom oferowanych przez nas usług, agencjom marketingowym.

Dodatkowo, w przypadkach ściśle określonych w przepisach prawa, będziemy zobligowani przekazać Twoje dane podmiotom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obecnie obowiązujących przepisów prawa (np. policji czy prokuraturze), pod warunkiem oczywiście, iż wystąpią do nas z takim żądaniem, powołując się na określoną podstawę prawną.

Okres przechowywania danych

Twoje dane osobowe będą przechowywane tak długo, jak będzie to niezbędne do zapewnienia Ci dostępu do usług oferowanych przez serwis www.dziennikwchodni.pl Oczywiście, możesz w każdym czasie złożyć wniosek o zaprzestanie przetwarzania swoich danych osobowych, ich zmianę lub usunięcie.

Informacje o prawach przysługujących osobie, której dane dotyczą

Musisz wiedzieć, że niezależnie od tego, na jakiej podstawie przetwarzamy Twoje dane, masz zawsze prawo dostępu do nich oraz ich poprawiania. Możesz również w każdym momencie żądać ich usunięcia lub cofnąć albo ograniczyć wcześniej udzieloną zgodę na przetwarzanie danych osobowych, przy czym wycofanie danej zgody nie wpływa na administratora danych do przetwarzania danych w celu określonym w danej zgodzie do chwili jej wycofania.

Masz również prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych.

Możesz też zażądać od administratora danych osobowych przeniesienia Twoich danych lub uzyskania kopii Twoich danych, z tym jednak zastrzeżeniem, że prawo to nie może wpływać niekorzystnie na prawa i wolności innych osób. Administrator danych będzie realizował Twoje żądania w zakresie posiadanych możliwości technicznych.

Informacje o prawie do wniesienia skargi

Organem nadzorczym nad administratorem danych osobowych jest Generalny Inspektor Danych Osobowych, do którego masz prawo wnieść skargę za każdym razem, gdy Twoje dane będą przetwarzane w sposób w Twojej ocenie nieprawidłowy.

Informacje o tym, czy podanie danych jest wymogiem ustawowym lub umownym, czy jesteś zobowiązany do ich podania

Nie jesteś zobowiązany do podawania nam swoich danych osobowych ani wyrażania zgody na ich przetwarzanie, z tym jednak zastrzeżeniem, że ich podanie może okazać się niezbędne dla korzystania z określonych funkcjonalności serwisu.

Jest także możliwe, że jeśli nie wyrazisz zgody na przetwarzanie danych osobowych lub cofniesz wcześniej udzieloną zgodę, nie będziemy mogli zapewnić Ci dostępu do niektórych oferowanych przez nas usług, przy czym zawsze w takim wypadku zostaniesz o tym poinformowany.

Informacje o profilowaniu

Czym jest profilowanie? To zbieranie wszelkich informacji, które pozwalają bezpośrednio lub pośrednio zidentyfikować osobę, która jest poddawana profilowaniu. Profilowanie odbywa się najczęściej przy użyciu systemów informatycznych, w sposób zautomatyzowany, za pomocą specjalnych algorytmów uwzględniających określone wcześniej kryteria. Wyniki profilowania mogą być wykorzystywane m.in. do celów marketingowych, np. w celu spersonalizowania reklamy kierowanej do danego użytkownika lub przygotowania oferty uwzględniającej jego potrzeby lub preferencje.

Oświadczamy, że na chwilę obecną nie profilujemy Twoich danych. Jeśli jednak zaczniemy, zostaniesz o tym uprzednio poinformowany i będziesz miał prawo nie wyrazić na to zgody.

Bardzo prosimy o uważne zapoznanie się z powyższymi informacjami. Gdy już to zrobisz, kliknij przycisk Zapoznałem się z informacją. Przejdź do serwisu.

Rozumiem

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.