Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Gry

27 grudnia 2011 r.
17:42
Edytuj ten wpis

Joe Danger: Special Edition. Recenzja dla kaskaderów (wideo)

0 0 A A
Joe Danger: Special Edition to sympatyczna i bardzo udana produckja
Joe Danger: Special Edition to sympatyczna i bardzo udana produckja

Rok po premierze na Playstation Network, Joe Danger w końcu trafia na XLA. I to w edycji specjalnej; wzbogaconej o dodatkową zawartość. Recenzja gry Joe Danger: Special Edition.

AdBlock
Szanowny Czytelniku!
Dzięki reklamom czytasz za darmo. Prosimy o wyłączenie programu służącego do blokowania reklam (np. AdBlock).
Dziękujemy, redakcja Dziennika Wschodniego.
Kliknij tutaj, aby zaakceptować
W grze wcielamy się w tytułowego Joe Danger'a, dawną gwiazdę kaskaderów, chcącą wrócić na szczyt. Naszym zadaniem jest mu w tym pomóc.


Gra jest zręcznościówką przypominającą Trials HD: jedziemy na motocyklu pokonujemy tory przeszkód. Na każdym etapie jest szereg zadań, za których wykonanie gracz jest nagradzany gwiazdkami. Za zdobyte gwiazdki można odblokować kolejne poziomy. Zadania są różnorodne, podobnie jak ich poziom trudności. Raz może to być zebranie wszystkich liter składających się na słowo DANGER, innym razem szybkie przejechanie toru.
W trakcie jazdy można wykonywać różnorodne akrobacje i triki, za co nagradzani jesteśmy punktami. Oprócz standardowego trybu kariery, do dyspozycji graczy oddano jeszcze dwa tryby: Lab i Sandbox. Pierwszy z nich to seria wyzwań, drugi to edytor pozwalający tworzyć własne poziomy i wyzwania. Jest też tryb multiplayer, jednak tylko w splitscreenowym wydaniu.
Gra prezentuje się solidnie. Grafika przypomina niektóre filmy animowane, podobnie jak cała konwencja tego tytułu. Największą zaletą Joe Danger jest lekkość, z jaką się gra.

Sterowanie jest proste i intuicyjne, nie ma potrzeby uczyć się wykonywać akrobacji, a poziomy są na tyle krótkie, że jakiekolwiek porażki nie zmuszają gracza to powtarzania długich sekwencji przeszkód.
Gra nie frustruje jak niektóre podobne tytuły z tego gatunku. Można do niej przysiąść zarówno na pięć minut jak i na godzinę.

Joe Danger jest wartym polecenia tytułem. Jednym z solidniejszych jakie w ostatnim czasie ukazały się na XLA.

Nasza Ocena 4+/6



Komentarze 0

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.
Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Skomentuj

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:
Twój komentarz został dodany

Pozostałe informacje

Korki z ulicy Diamentowej w Lublinie szybko nie znikną. Urzędnicy się tłumaczą

Korki z ulicy Diamentowej w Lublinie szybko nie znikną. Urzędnicy się tłumaczą 0 0

Nie mieliśmy na to wpływu – tak miejscy urzędnicy tłumaczą kumulację utrudnień w ruchu na ul. Diamentowej.

MKS Perła – Start Elbląg 33:23. Na przerwę z kompletem punktów

MKS Perła – Start Elbląg 33:23. Na przerwę z kompletem punktów 0 0

MKS Perła Lublin bardzo łatwo ograł EKS Start Elbląg 33:23. Teraz w rozgrywkach nastąpi wielotygodniowa przerwa. Podopieczne Roberta Lisa udadzą się na nią z kompletem punktów

Sylwester Tułajew: Cieszę się, że przez kolejne cztery lata mogę być ambasadorem regionu w Sejmie
film

Sylwester Tułajew: Cieszę się, że przez kolejne cztery lata mogę być ambasadorem regionu w Sejmie 0 0

Z Sylwestrem Tułajewem rozmawialiśmy przed pierwszym posiedzeniem Sejmu nowej kadencji.

Marta Wcisło i pierwsze zapytania poselskie. O Azoty, NFZ i stan drogi S17
film

Marta Wcisło i pierwsze zapytania poselskie. O Azoty, NFZ i stan drogi S17 0 0

Z Martą Wcisło rozmawialiśmy przed pierwszym posiedzeniem Sejmu nowej kadencji.

W Centrum Spotkania Kultur w Lublinie zatrudnili wicedyrektora. Ale zaraz go odwołają

W Centrum Spotkania Kultur w Lublinie zatrudnili wicedyrektora. Ale zaraz go odwołają 4 12

Szykują się kolejne zmiany w kierownictwie Centrum Spotkania Kultur w Lublinie. Według nowego statutu jednostki, jej dyrektor ma mieć dwóch zastępców. Tymczasem zaledwie trzy tygodnie temu powołano trzeciego wicedyrektora, który zajął stanowisko nieobsadzone od początku funkcjonowania instytucji.

Wyższe opłaty za parkowanie w Międzyrzecu Podlaskim. Strefa też się powiększy?

Wyższe opłaty za parkowanie w Międzyrzecu Podlaskim. Strefa też się powiększy? 0 1

Wyższe stawki za parkowanie wprowadzi Międzyrzec Podlaski. Dotyczy to stref płatnego parkowania na placu Jana Pawła II i przy ul. Staromiejskiej.

W stronę sensacji. Spotkanie z Robertem Kilenem w Domu Słów
14 listopada 2019, 18:00

W stronę sensacji. Spotkanie z Robertem Kilenem w Domu Słów 0 0

W czwartek, 14 listopada o godz. 18 w Domu Słów (ul. Królewska 17) zostanie zorganizowane spotkanie z Robertem Kilenem, autorem książki "Czart".

Zmarł profesor Tadeusz Wijaszka, wieloletni dyrektor PIWet w Puławach

Zmarł profesor Tadeusz Wijaszka, wieloletni dyrektor PIWet w Puławach 12 0

W tym tygodniu zmarł wybitny lekarz weterynarii, znany wirusolog, były dyrektor Państwowego Instytutu Weterynaryjnego w Puławach, profesor Tadeusz Wijaszka. Miał 79 lat.

Jubileusz Marka Radulego w Radiu Lublin
15 listopada 2019, 19:00

Jubileusz Marka Radulego w Radiu Lublin 0 0

W piątek, 15 listopada o godz. 19 w siedzibie Radia Lublin (ul. Obrońców Pokoju 2) odbędzie się wyjątkowy koncert jubileuszowy Marka Radulego z okazji 40-lecia działalności artystycznej muzyka.

Spotkanie autorskie z Andrzejem Sosnowskim i Piotrem Śliwińskim w księgarni Dosłownej
15 listopada 2019, 18:00

Spotkanie autorskie z Andrzejem Sosnowskim i Piotrem Śliwińskim w księgarni Dosłownej 0 0

Księgarnia Dosłowna (Centrum Kultury, ul. Peowiaków 12) zaprasza w piątek, 15 listopada o godz. 18 na spotkanie z redaktorami dwóch antologii poezji polskiej - Andrzejem Sosnowskim i Piotrem Śliwińskim.

Pogrzeb lubelskiego fotoreportera Mirosława Trembeckiego
galeria

Pogrzeb lubelskiego fotoreportera Mirosława Trembeckiego 8 0

Rodzina i przyjaciele pożegnali w środę Mirosława Trembeckiego. Znany lubelski fotograf zmarł w wieku 65 lat. Spoczął na cmentarzu komunalnym na Majdanku.

Najbardziej rozpoznawalna dzielnicowa służy w policji od 12 lat. To ona dostała SMS od uprowadzonego 15-latka
Zdjęcia
galeria

Najbardziej rozpoznawalna dzielnicowa służy w policji od 12 lat. To ona dostała SMS od uprowadzonego 15-latka 43 3

Aspirant Renata Kosior z posterunku w Jastkowie to najbardziej rozpoznawalna dzielnicowa. Tak zdecydowali uczestnicy plebiscytu, który zorganizowaliśmy wspólnie z Komendą Miejską Policji w Lublinie. Kolejne miejsca zajęli dzielnicowi z Lublina i Bełżyc.

Tomasz Midzierski (Górnik Łęczna): Mecz z Legią będzie nagrodą

Tomasz Midzierski (Górnik Łęczna): Mecz z Legią będzie nagrodą 0 3

Rozmowa z Tomaszem Miedzierski, zawodnikiem Górnika Łęczna

Lubelskie: Wypadek na drodze krajowej nr 82. Siedem osób rannych

Lubelskie: Wypadek na drodze krajowej nr 82. Siedem osób rannych 1 3

Siedem osób zostało rannych w wypadku w miejscowości Turowola-Kolonia na drodze krajowej nr 82 między Łęczną a Puchaczowem. Są utrudnienia w ruchu.

Brutalne morderstwo. Zakrwawione ciało kobiety znaleziono w domu. Prokurator: "Rafał S. to zimny zabójca"
galeria

Brutalne morderstwo. Zakrwawione ciało kobiety znaleziono w domu. Prokurator: "Rafał S. to zimny zabójca" 8 5

Jest wyrok w sprawie 30-latka z Opola Lubelskiego, oskarżonego o brutalne zabójstwo żony. Rafał S. poderżnął kobiecie gardło. Został za to skazany na 25 lat więzienia.

ALARM24

Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!

Najczęściej czytane

Dzisiaj · Tydzień · Wideo · Premium

Uwaga czytelniku!

Informujemy, że w dniu 25 maja 2018 r. na terenie całej Unii Europejskiej, w tym także w Polsce, wejdzie w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. W związku z tym chcielibyśmy Ci przekazać kilka informacji na temat zasad przetwarzania Twoich danych osobowych przez administratora portalu www.dziennikwschodni.pl – spółkę Corner Media sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie.

Bardzo prosimy, zapoznaj się z tymi informacjami uważnie, są to bowiem sprawy bardzo istotne. Jeśli jesteś osobą małoletnią poniżej 16. roku życia, koniecznie przekaż tą wiadomość swoim opiekunom, którzy następnie powinni wytłumaczyć Ci, o co w niej chodzi i dlaczego się do Ciebie zwracamy.

Czym jest RODO?

RODO to potoczna nazwa Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE. W Polsce będzie ono obowiązywało od 25 maja 2018 r. Akt ten wprowadza nowy standard ochrony danych osobowych, nakładając na podmioty przetwarzające te dane (administratorów danych) szereg obowiązków, w tym obowiązek poinformowania Ciebie o sposobie przetwarzania Twoich danych, celach w jakich Twoje dane są przetwarzane oraz o uprawnieniach przysługujących Ci w związku z przetwarzaniem danych osobowych przez administratora danych.

Administrator danych

Administratorem Twoich danych osobowych jest Corner Media Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Lublinie, ul. Krakowskie Przedmieście 54, 20-002 Lublin, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego przez Sąd Rejonowy Lublin – Wschód z siedzibą w Świdniku, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, za numerem KRS 0000507517, NIP 7123286919, kapitał zakładowy – 50.000,00. PLN

Możesz się z nami skontaktować zarówno pod adresem:
Corner Media Spółka z o.o.
ul. Krakowskie Przedmieście 54
20-002 Lublinie

jak i mailowo: online@dziennikwschodni.pl

oraz telefonicznie: 81 46-26-800

Rodzaj przetwarzanych danych osobowych

Przetwarzamy dane osobowe podane przez Ciebie podczas procesu rejestracji konta na portalu www.dziennikwschodni.pl, a także dane, które są zbierane podczas korzystania przez Ciebie z tego portalu. Chodzi o dane zbierane i zapisywane w plikach cookies. Więcej na temat plików cookies przeczytasz w naszej polityce prywatności.

Pamiętaj, rejestracja konta na portalu www.dziennikwschodni.pl nie jest obowiązkowa. Nie masz także obowiązku podawania nam swoich prawdziwych danych podczas procesu rejestracji, jak również nie musisz podawać nam wszystkich danych, o które pytamy. Może się jednak zdarzyć tak, że nie posiadając Twoich wszystkich danych albo nie posiadając Twoich prawdziwych danych, nie będziemy w stanie świadczyć Ci wszystkich usług, które oferujemy oraz wywiązać się z wszystkich obowiązków określonych w regulaminie portalu dziennikwschodni.pl (np. zapewnić Ci odpowiedniego bezpieczeństwa w zakresie odzyskania danych dostępowych do konta).

Cel przetwarzania danych osobowych

Głównym celem przetwarzania przez nas Twoich danych jest zapewnienie Ci pełnej funkcjonalności działania serwisu dziennikwschodni.pl, dostępu do usług świadczonych przez nas w ramach tego serwisu, zapewniania Ci bezpieczeństwa podczas korzystania z serwisu (np. w przypadku prób nadużyć) oraz wywiązanie się przez nas z obowiązków umownych wynikających z regulaminu portalu Dziennikwschodni.pl.

Dodatkowy cel przetwarzania danych osobowych to tzw. marketing własny, tj. przetwarzanie danych wyłącznie na nasze wewnętrzne potrzeby w celach analitycznych, badawczych, statystycznych, w szczególności poprzez dążenie do jak najpełniejszego dostosowania treści wyświetlanych na naszych stronach do Twoich preferencji i zainteresowań.

Ponadto, o ile wyrazisz na to zgodę, będziemy mogli przetwarzać Twoje dane osobowe w celach marketingowych (marketing zewnętrzny), w tym przekazywać Twoje dane podmiotom z nami współpracującym – agencjom reklamowym i naszym partnerom handlowym. Pamiętaj, że zgoda na przetwarzanie Twoich danych w celach marketingowych jest całkowicie dobrowolna i możesz ją w każdej chwili wycofać.

Pamiętaj także, że jeżeli jesteś osobą małoletnią, która nie ukończyła 16. roku życia, przesyłanie informacji w celach marketingowych może nastąpić wyłącznie po wyrażeniu zgody przez Twojego rodzica lub opiekuna.

Podstawy prawne przetwarzania danych

Twoje dane osobowe mogą być przetwarzane wyłącznie zgodnie z określonymi w obecnie obowiązujących przepisach podstawami prawnymi. W zależności od celu przetwarzania danych możemy wyróżnić trzy główne podstawy prawne przetwarzania danych.

Pierwszą podstawą przetwarzania danych jest niezbędność do wykonania umów o świadczenie usług. Mamy z nią do czynienia wtedy, gdy przetwarzanie danych jest niezbędne w celu zapewnienia Ci sprawnego, bezpiecznego korzystania z naszego serwisu wraz z jego wszystkimi funkcjonalnościami. Umowy o świadczenie usług to regulaminy, w tym regulamin portalu dziennikwschodni.pl, który akceptujesz decydując się na korzystanie z naszego serwisu.

Drugą podstawą przetwarzania danych jest uzasadniony interes administratora danych. Mamy z nim do czynienia w przypadku prowadzenia pomiarów statystycznych oraz działań z zakresu marketingu własnego przez administratora danych.

Wreszcie, trzecią przesłanką przetwarzania danych jest Twoja dobrowolna i świadoma zgoda. Na jej podstawie Twoje dane mogą być wykorzystywane w celach marketingowych, a także w celu profilowania.

Pamiętaj, zgody udzielasz w pełni dobrowolnie. Masz także prawo do cofnięcia udzielonej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie będzie miało jednak wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Podmioty, którym możemy przekazywać dane

Co do zasady Twoje dane osobowe będą przez nas wykorzystywane wyłącznie na nasz własny użytek.

W pewnych sytuacjach możemy jednak przekazać Twoje dane podmiotom z nami współpracującym: – naszym partnerom handlowym, podwykonawcom oferowanych przez nas usług, agencjom marketingowym.

Dodatkowo, w przypadkach ściśle określonych w przepisach prawa, będziemy zobligowani przekazać Twoje dane podmiotom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obecnie obowiązujących przepisów prawa (np. policji czy prokuraturze), pod warunkiem oczywiście, iż wystąpią do nas z takim żądaniem, powołując się na określoną podstawę prawną.

Okres przechowywania danych

Twoje dane osobowe będą przechowywane tak długo, jak będzie to niezbędne do zapewnienia Ci dostępu do usług oferowanych przez serwis www.dziennikwchodni.pl Oczywiście, możesz w każdym czasie złożyć wniosek o zaprzestanie przetwarzania swoich danych osobowych, ich zmianę lub usunięcie.

Informacje o prawach przysługujących osobie, której dane dotyczą

Musisz wiedzieć, że niezależnie od tego, na jakiej podstawie przetwarzamy Twoje dane, masz zawsze prawo dostępu do nich oraz ich poprawiania. Możesz również w każdym momencie żądać ich usunięcia lub cofnąć albo ograniczyć wcześniej udzieloną zgodę na przetwarzanie danych osobowych, przy czym wycofanie danej zgody nie wpływa na administratora danych do przetwarzania danych w celu określonym w danej zgodzie do chwili jej wycofania.

Masz również prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych.

Możesz też zażądać od administratora danych osobowych przeniesienia Twoich danych lub uzyskania kopii Twoich danych, z tym jednak zastrzeżeniem, że prawo to nie może wpływać niekorzystnie na prawa i wolności innych osób. Administrator danych będzie realizował Twoje żądania w zakresie posiadanych możliwości technicznych.

Informacje o prawie do wniesienia skargi

Organem nadzorczym nad administratorem danych osobowych jest Generalny Inspektor Danych Osobowych, do którego masz prawo wnieść skargę za każdym razem, gdy Twoje dane będą przetwarzane w sposób w Twojej ocenie nieprawidłowy.

Informacje o tym, czy podanie danych jest wymogiem ustawowym lub umownym, czy jesteś zobowiązany do ich podania

Nie jesteś zobowiązany do podawania nam swoich danych osobowych ani wyrażania zgody na ich przetwarzanie, z tym jednak zastrzeżeniem, że ich podanie może okazać się niezbędne dla korzystania z określonych funkcjonalności serwisu.

Jest także możliwe, że jeśli nie wyrazisz zgody na przetwarzanie danych osobowych lub cofniesz wcześniej udzieloną zgodę, nie będziemy mogli zapewnić Ci dostępu do niektórych oferowanych przez nas usług, przy czym zawsze w takim wypadku zostaniesz o tym poinformowany.

Informacje o profilowaniu

Czym jest profilowanie? To zbieranie wszelkich informacji, które pozwalają bezpośrednio lub pośrednio zidentyfikować osobę, która jest poddawana profilowaniu. Profilowanie odbywa się najczęściej przy użyciu systemów informatycznych, w sposób zautomatyzowany, za pomocą specjalnych algorytmów uwzględniających określone wcześniej kryteria. Wyniki profilowania mogą być wykorzystywane m.in. do celów marketingowych, np. w celu spersonalizowania reklamy kierowanej do danego użytkownika lub przygotowania oferty uwzględniającej jego potrzeby lub preferencje.

Oświadczamy, że na chwilę obecną nie profilujemy Twoich danych. Jeśli jednak zaczniemy, zostaniesz o tym uprzednio poinformowany i będziesz miał prawo nie wyrazić na to zgody.

Bardzo prosimy o uważne zapoznanie się z powyższymi informacjami. Gdy już to zrobisz, kliknij przycisk Zapoznałem się z informacją. Przejdź do serwisu.

Rozumiem

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.