Gratka dla wielbicieli nietuzinkowych smaków. W najbliższy weekend w puławskiej marinie stacjonować będzie około 20 foodtrucków. Mobilne restauracje będą oferować dania azjatyckie, arabskie, meksykańskie, domowe zapiekanki, amerykańskie burgery i wiele innych.
Taka kulinarna różnorodność na niewielkiej przestrzeni to niecodzienna okazja do poznania kuchni z różnych zakątków globu. Jak zapewniają organizatorzy, na miejscu znajdziemy nawet kuchnię tybetańską. Nie zabraknie także dań wegetariańskich, wegańskich, tych robionych na szybko, jak również w duchu "slow", czyli jedzenia przygotowywanego na oczach klienta, ze starannie dobranych i świeżych produktów.
Impreza odbędzie się na terenie mariny (ul. Portowa) 7 i 8 września, w Puławach. W sobotę festiwal rozpocznie się o godz. 12 w południe i potrwa do 21. W niedzielę, z mobilnych restauracji skorzystamy od południa do godz. 20:00. Wstęp wolny.