Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Kuchnia

17 września 2016 r.
14:03

Najlepsi szefowie kuchni w woj. lubelskim. Kim są laureaci konkursu Good Chef?

55 0 A A
Piotr Wójcik, Good Chef 2016 (fot. Michał Patroń / materiały Europejskiego Festiwalu Smaku)
Piotr Wójcik, Good Chef 2016 (fot. Michał Patroń / materiały Europejskiego Festiwalu Smaku)

Zaszczytny tytuł Good Chef 2016 zdobył na Europejskim Festiwalu Smaku Piotr Wójcik z restauracji Sarzyński. Jego „zastępcami” są Agnieszka Filiks z restauracji Siwy Dym w Celejowie oraz Artur Góra z restauracji BelEtage w IBB Grand Hotel Lublinianka. Szefem kuchni regionalnej została Agnieszka Filiks, Kulinarnym Talentem Roku Piotr Skwarek z restauracji Trzy Romanse w Hotelu Wieniawski.

Artykuł otwarty

Czytaj Dziennik Wschodni bez ograniczeń. Sprawdź naszą ofertę

Artykuł otwarty
AdBlock
Szanowny Czytelniku!
Dzięki reklamom czytasz za darmo. Prosimy o wyłączenie programu służącego do blokowania reklam (np. AdBlock).
Dziękujemy, redakcja Dziennika Wschodniego.
Kliknij tutaj, aby zaakceptować

Po raz pierwszy na Europejskim Festiwalu Smaku odbył się profesjonalny konkurs dla najlepszych szefów kuchni z regionu.

- Moje gratulacje dla wszystkich nominowanych. Zawodnicy mieli na przygotowanie potraw tylko 30 minut, a mimo to poziom dań przygotowanych w oparciu o wieprzowinę rasy puławskiej i produkty sygnowane Marką Lubelskie był bardzo wysoki - mówi Jean Bos, szef kuchni restauracji Eco w Hotelu Agit, który przez kilkanaście lat gotował dla króla Belgi, a w konkursie był przewodniczącym komisji sędziowskiej.

- Potwierdzam. Bardzo wysoki poziom. Na tle najważniejszych, profesjonalnych konkursów nie mamy czego się wstydzić - dodaje Andrzej Rudziński, sędzia techniczny z Technikum Lider.

- Szefowie wydobyli z mięsa czysty smak, bardzo dobrze dobrali lokalne składniki - dodaje Along Yim, pierwsza dama kuchni azjatyckiej, która specjalnie przyleciała z Seulu, żeby gotować na festiwalu i sędziować w konkursie. Co ugotowali zwycięzcy?

Good Chef Piotr Wójcik

Piotr Wójcik, młody gniewny i bardzo utalentowany z Restauracji Sarzyński, zwyciężył w konkursie. - Miała być kuchnia prosto od człowieka, wieprzowina rasy puławskiej, lokalne produkty. Miałem 30 minut, zdążyłem. Schab, szybka marynata, czosnek, sól, pieprz, miód. Podsmażyłem na oliwie z czosnkiem i tymiankiem, dodałem masło, schab mi odpoczął. W międzyczasie przyrządzałem chrupiącą panierkę: patent z „kiedyś” - bułka tarta, musztarda, miód, tymianek, majeranek, masło.

Rozciągnąłem na kawałku mięsa. Piec miałem już rozgrzany, 180 stopni, 5 minut, 200 stopni 5 minut, szybkie podwędzenie sianem i lawenda. Idealnie, w punkt - śmieje się Piotr Wójcik.
Do schabu dołożył proste dodatki: cebulę piklowaną, karmelizowane gruszki, prosty szpinak i kremowe puree z dyni z serem. - Wykończyłem mocnym sosem powstałym z redukcji dwóch sosów, które zostały z cebuli i gruszki. Prosto, szybko. I czysty smak - dodaje Wójcik.

 

Agnieszka Filiks, Szef Kuchni Regionalnej i Artur Góra, III miejsce w konkursie (fot. Michał Patroń / materiały Europejskiego Festiwalu Smaku)

Szef Kuchni Regionalnej Agnieszka Filiks

Jedyna kobieta wśród doborowego składu. Zajęła drugie miejsce w konkursie i dostała od komisji tytuł Szef Kuchni Regionalnej. Za szacunek dla sezonowych i lokalnych produktów, za kwiaty na talerzu.

- Kiedy ogłoszono, że weszłam do finału i staję do walki z Piotrem Wójcikiem z restauracji Sarzyński i Arturem Górą z restauracji BelEtage w IBB Grand Hotel Lublinianka, oniemiałam. Bardzo bałam się, że sobie nie poradzę. Za chwilę podszedł do mnie Jean Bos i powiedział, że podniosłam bardzo wysoko poprzeczkę - cieszy się Filiks.

Co przyrządziła? - Rozklepałam schab, natarłam solą i pieprzem, ziołami. Zrobiłam panierkę z serem, zwinęłam schab w roladkę. Obsmażyłam. Przesmażyłam mirabelki, zrobiłam kuleczki z dyni i jabłek. Dalej sos na bazie miodu. Było mi mało. Szybko zrobiłam uszka z kaszą gryczaną i boczkiem, żeby podkręcić danie na talerzu - śmieje się Agnieszka Filiks.

Piotr Skwarek, Kulinarny Talent Roku (fot. Michał Patroń / materiały Europejskiego Festiwalu Smaku)

Kulinarny Talent 2016 Piotr Skwarek

Piotr to jeden z najzdolniejszych szefów kuchni na Lubelszczyźnie. W restauracji Trzy Romanse w Hotelu Wieniawski z kuchnią regionalną czyni cuda. Do końca nie był pewien, czy podejmie wyzwanie.

Poradził sobie śpiewająco. Co ugotował? - Zamarynowałem schab w szałwii, dodałem czosnek, sól i pieprz. Natarłem mięso musztardą, dodałem ser. Do medalionów dodałem jabłko karmelizowane, wśród dodatków: małe cebulki - wylicza skromnie.
Co tu kryć, zespół sędziów nie krył ukontentowania.

II vice Good Chef Artur Góra

Wychowanek Lucjana Klaczyńskiego od lat tworzy wysoką markę restauracji BelEtage w IBB Grand Hotel Lublinianka.

- Moje miejsce jest w kuchni. Nie pcham się na afisz. Gotuję według szlachetnych zasad kuchni polskiej. U mnie mają być najlepsze składniki. Świeże i sezonowe. Do tego dużo ziół, które od lat hoduję. I “dzikusy” z ogrodu i lasu. Dzika mięta, majeranek, jadalny chwast - opowiada Góra.

Czym zaskoczył sędziów Artur Góra? - To bardzo mocny zawodnik. Wie, czego chce - mówi Jean Bos. Góra zaskoczył też Along Yim, pierwszą damę kuchni azjatyckiej. Mówiła o bezbłędnym smaku potrawy.

Co przyrządził?

- Ja jestem od gotowania, nie mówienia jak - śmieje się Artur Góra. - Przyrządziłem jak najprościej. Kasza pęczak, bo bardzo lubię kasze. Do tego świeże warzywa w kosteczkę. Mieszanka ziół z mojego ogrodu: majeranek z tymiankiem. Sól, pieprz, trochę miodu pitnego. Schab na masło, sól, pieprz, czosnek. Nie ma co kombinować. Obsmażyłem, trochę boczku na smak. Sos: śliwki, mirabelki, miód.

Sędziowie o szefach

W finale do sędziów dołączyła Małgorzata Kalicińska, autorka „Domu nad rozlewiskiem”, która na festiwalu także gotowała, prezentując boczek rasy puławskiej po koreańsku. Ostatnio wydała niezwykłą książkę kucharską: „Dom w Ulsan, czyli nasze rozlewisko”. Kalicińskiej dania finałowe smakowały.

Jean Bos cieszy się, że na Lubelszczyźnie mamy takich mistrzów. - W tym konkursie wszyscy wygrali. Każdy z uczestników pokazał klasę - mówi Bos.

- Ten konkurs był dla nas bardzo dużym wyzwaniem. Jean Bos postawił bardzo ostre warunki. Od początku założyliśmy, że bardzo szybko będzie to jeden z najważniejszych, profesjonalnych konkursów w Polsce - dodaje Andrzej Rudziński.

Patronat merytoryczny nad konkursem objęło Technikum „Lider” w Lublinie – jedyna szkoła w województwie lubelskim i ósma szkoła w Polsce uhonorowana tytułem Kuźnia Talentów Kulinarnych. Tytuł został nadany przez Stowarzyszenie Kucharzy Polskich.

Skomentuj i udostępnij na Facebooku

Komentarze 0

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.
Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Skomentuj

Aby napisać komentarz, należy się zalogować:

Nie publikujemy nic na Twojej tablicy na Facebooku oraz nikomu nie udostępniamy Twoich danych osobistych.
Podczas pierwszego logowania zostaniesz poproszony o wybór swojej nazwy użytkownika.

Twój komentarz został dodany

Pozostałe informacje

"Żydzi Lubartowa przez wieki współtworzyli kulturę tej ziemi". Przechodniu, uszanuj to miejsce
Magazyn

"Żydzi Lubartowa przez wieki współtworzyli kulturę tej ziemi". Przechodniu, uszanuj to miejsce

Lokalny społecznik, animator kultury i były radny Jerzy Tracz od lat sam dba o kirkut w Lubartowie. Przyświeca mu myśl: „Człowiek jest wart tyle, ile zrobi dla innych”.

Do kiedy można złożyć PIT za 2019 rok? Ministerstwo Finansów przedłużyło termin

Do kiedy można złożyć PIT za 2019 rok? Ministerstwo Finansów przedłużyło termin

Do końca maja będzie można złożyć deklaracje PIT za 2019 rok. Ministerstwo Finansów przedłużyło termin dla osób prowadzących działalność gospodarczą.

Kino Kosmos nie działa od 11 lat. Lokalny browar nowym piwem upamiętni kultowe miejsce

Kino Kosmos nie działa od 11 lat. Lokalny browar nowym piwem upamiętni kultowe miejsce

W tym roku minęło 11 lat kiedy Kino Kosmos wyświetliło ostatni film. Lubelski browar rzemieślniczy postanowił je upamiętnić... piwem.

Nowe obostrzenia w walce z koronawirusem. Mniej osób w sklepach, wyjście z domu tylko pojedynczo

Nowe obostrzenia w walce z koronawirusem. Mniej osób w sklepach, wyjście z domu tylko pojedynczo

Dziś premier Mateusz Morawiecki ogłosi kolejne obostrzenia związane z rosnącą liczbą przypadków zakażenia koronawirusem. Do szczegółów zmian dotarło RMF FM.

Krnąbrny mieszkaniec Parczewa. Sam uznał, że kwarantanna go nie obowiązuje

Krnąbrny mieszkaniec Parczewa. Sam uznał, że kwarantanna go nie obowiązuje

Dużą nieodpowiedzialnością wykazał się mieszkaniec gminy Parczew, który mimo objętej kwarantanny związanej z panującą epidemią spacerował ulicami miasta.

Rodzinne auto – na dobre i na złe

Rodzinne auto – na dobre i na złe

W obecnych czasach trudno sobie wyobrazić życie bez samochodu. Jest on pomocny w codziennym życiu, pozwala na szybsze załatwienie wielu spraw i przydaje się, zwłaszcza, gdy mamy większą rodzinę. Przedszkole, szkoła, zakupy, czy wyjazd na weekend – dzięki samochodowi wszystkie te czynności łatwiej wykonać.

Miał być na kwarantannie. Rozbił po pijanemu bmw na ogrodzeniu

Miał być na kwarantannie. Rozbił po pijanemu bmw na ogrodzeniu

Blisko 2 promile alkoholu w organizmie miał kierowca bmw, który jazdę zakończył na ogrodzeniu posesji.

Karnisze apartamentowe czy metalowe - podpowiadamy które wybrać

Karnisze apartamentowe czy metalowe - podpowiadamy które wybrać

Aranżacje okienne tworzone są przy pomocy odpowiednio dobranych tekstyliów. Jedną z ich części jest także karnisz.

Biała Podlaska: Zdalne nauczanie. Autorski audiobook ze "Staszica"

Biała Podlaska: Zdalne nauczanie. Autorski audiobook ze "Staszica"

Jak zachęcić do zdalnego nauczania? Urząd Miasta w Białej Podlaskiej będzie prezentował dobre praktyki ze szkół w internecie.

Lubelscy dominikanie proszą o pomoc. Może zabraknąć pieniędzy na utrzymanie klasztoru

Lubelscy dominikanie proszą o pomoc. Może zabraknąć pieniędzy na utrzymanie klasztoru

Nie ma wiernych w kościele, niedzielnej tacy, ani wielu intencji mszalnych. O problemach finansowych, które mają związek z zakazem gromadzenia się wiernych, otwarcie mówią bracia dominikanie z Lublina. „W związku z tym ośmielamy się prosić o wsparcie” – piszą w apelu. Wierni już zareagowali.

Kolejne podejście do skateparku w Puławach. Tym razem może się udać

Kolejne podejście do skateparku w Puławach. Tym razem może się udać

Zgodnie z zapowiedziami, puławscy urzędnicy podejmują kolejną próbę znalezienia wykonawcy do przebudowy skateparku przy ul. Niemcewicza. Szansa, że tym razem się uda jest duża, bo na to zadanie przeznaczono w tym roku rekordową pulę ok. 6,5 mln zł. Pomogło unijne dofinansowanie.

Repertuar Teatroteki Andersena
1 kwietnia 2020, 18:00

Repertuar Teatroteki Andersena

Teatr Andersena prezentuje repertuar wydarzeń na najbliższe dni w ramach projektu wirtualnej Teatroteki. Przed nami spektakl i domowe czytanie utworów Andersena.

Próbny egzamin ósmoklasisty 2020 - matematyka. Arkusze, odpowiedzi i rozwiązania
galeria

Próbny egzamin ósmoklasisty 2020 - matematyka. Arkusze, odpowiedzi i rozwiązania

We wtorek o godz. 9.00 rozpoczął się próbny egzamin ósmoklasisty. Testy można pobrać ze stron Centralnej Komisji Egzaminacyjnej lub Okręgowych Komisji Egzaminacyjnych. Dziś problemów z pobieraniem nie ma

Burmistrz Miasta Lubartów ogłasza konkurs na kandydata na stanowisko Dyrektora Lubartowskiego Ośrodka Kultury

Burmistrz Miasta Lubartów ogłasza konkurs na kandydata na stanowisko Dyrektora Lubartowskiego Ośrodka Kultury

ALARM24

Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!

Najczęściej czytane

Dzisiaj · Tydzień · Wideo · Premium

Uwaga czytelniku!

Informujemy, że w dniu 25 maja 2018 r. na terenie całej Unii Europejskiej, w tym także w Polsce, wejdzie w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. W związku z tym chcielibyśmy Ci przekazać kilka informacji na temat zasad przetwarzania Twoich danych osobowych przez administratora portalu www.dziennikwschodni.pl – spółkę Corner Media sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie.

Bardzo prosimy, zapoznaj się z tymi informacjami uważnie, są to bowiem sprawy bardzo istotne. Jeśli jesteś osobą małoletnią poniżej 16. roku życia, koniecznie przekaż tą wiadomość swoim opiekunom, którzy następnie powinni wytłumaczyć Ci, o co w niej chodzi i dlaczego się do Ciebie zwracamy.

Czym jest RODO?

RODO to potoczna nazwa Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE. W Polsce będzie ono obowiązywało od 25 maja 2018 r. Akt ten wprowadza nowy standard ochrony danych osobowych, nakładając na podmioty przetwarzające te dane (administratorów danych) szereg obowiązków, w tym obowiązek poinformowania Ciebie o sposobie przetwarzania Twoich danych, celach w jakich Twoje dane są przetwarzane oraz o uprawnieniach przysługujących Ci w związku z przetwarzaniem danych osobowych przez administratora danych.

Administrator danych

Administratorem Twoich danych osobowych jest Corner Media Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Lublinie, ul. Krakowskie Przedmieście 54, 20-002 Lublin, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego przez Sąd Rejonowy Lublin – Wschód z siedzibą w Świdniku, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, za numerem KRS 0000507517, NIP 7123286919, kapitał zakładowy – 50.000,00. PLN

Możesz się z nami skontaktować zarówno pod adresem:
Corner Media Spółka z o.o.
ul. Krakowskie Przedmieście 54
20-002 Lublinie

jak i mailowo: online@dziennikwschodni.pl

oraz telefonicznie: 81 46-26-800

Rodzaj przetwarzanych danych osobowych

Przetwarzamy dane osobowe podane przez Ciebie podczas procesu rejestracji konta na portalu www.dziennikwschodni.pl, a także dane, które są zbierane podczas korzystania przez Ciebie z tego portalu. Chodzi o dane zbierane i zapisywane w plikach cookies. Więcej na temat plików cookies przeczytasz w naszej polityce prywatności.

Pamiętaj, rejestracja konta na portalu www.dziennikwschodni.pl nie jest obowiązkowa. Nie masz także obowiązku podawania nam swoich prawdziwych danych podczas procesu rejestracji, jak również nie musisz podawać nam wszystkich danych, o które pytamy. Może się jednak zdarzyć tak, że nie posiadając Twoich wszystkich danych albo nie posiadając Twoich prawdziwych danych, nie będziemy w stanie świadczyć Ci wszystkich usług, które oferujemy oraz wywiązać się z wszystkich obowiązków określonych w regulaminie portalu dziennikwschodni.pl (np. zapewnić Ci odpowiedniego bezpieczeństwa w zakresie odzyskania danych dostępowych do konta).

Cel przetwarzania danych osobowych

Głównym celem przetwarzania przez nas Twoich danych jest zapewnienie Ci pełnej funkcjonalności działania serwisu dziennikwschodni.pl, dostępu do usług świadczonych przez nas w ramach tego serwisu, zapewniania Ci bezpieczeństwa podczas korzystania z serwisu (np. w przypadku prób nadużyć) oraz wywiązanie się przez nas z obowiązków umownych wynikających z regulaminu portalu Dziennikwschodni.pl.

Dodatkowy cel przetwarzania danych osobowych to tzw. marketing własny, tj. przetwarzanie danych wyłącznie na nasze wewnętrzne potrzeby w celach analitycznych, badawczych, statystycznych, w szczególności poprzez dążenie do jak najpełniejszego dostosowania treści wyświetlanych na naszych stronach do Twoich preferencji i zainteresowań.

Ponadto, o ile wyrazisz na to zgodę, będziemy mogli przetwarzać Twoje dane osobowe w celach marketingowych (marketing zewnętrzny), w tym przekazywać Twoje dane podmiotom z nami współpracującym – agencjom reklamowym i naszym partnerom handlowym. Pamiętaj, że zgoda na przetwarzanie Twoich danych w celach marketingowych jest całkowicie dobrowolna i możesz ją w każdej chwili wycofać.

Pamiętaj także, że jeżeli jesteś osobą małoletnią, która nie ukończyła 16. roku życia, przesyłanie informacji w celach marketingowych może nastąpić wyłącznie po wyrażeniu zgody przez Twojego rodzica lub opiekuna.

Podstawy prawne przetwarzania danych

Twoje dane osobowe mogą być przetwarzane wyłącznie zgodnie z określonymi w obecnie obowiązujących przepisach podstawami prawnymi. W zależności od celu przetwarzania danych możemy wyróżnić trzy główne podstawy prawne przetwarzania danych.

Pierwszą podstawą przetwarzania danych jest niezbędność do wykonania umów o świadczenie usług. Mamy z nią do czynienia wtedy, gdy przetwarzanie danych jest niezbędne w celu zapewnienia Ci sprawnego, bezpiecznego korzystania z naszego serwisu wraz z jego wszystkimi funkcjonalnościami. Umowy o świadczenie usług to regulaminy, w tym regulamin portalu dziennikwschodni.pl, który akceptujesz decydując się na korzystanie z naszego serwisu.

Drugą podstawą przetwarzania danych jest uzasadniony interes administratora danych. Mamy z nim do czynienia w przypadku prowadzenia pomiarów statystycznych oraz działań z zakresu marketingu własnego przez administratora danych.

Wreszcie, trzecią przesłanką przetwarzania danych jest Twoja dobrowolna i świadoma zgoda. Na jej podstawie Twoje dane mogą być wykorzystywane w celach marketingowych, a także w celu profilowania.

Pamiętaj, zgody udzielasz w pełni dobrowolnie. Masz także prawo do cofnięcia udzielonej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie będzie miało jednak wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Podmioty, którym możemy przekazywać dane

Co do zasady Twoje dane osobowe będą przez nas wykorzystywane wyłącznie na nasz własny użytek.

W pewnych sytuacjach możemy jednak przekazać Twoje dane podmiotom z nami współpracującym: – naszym partnerom handlowym, podwykonawcom oferowanych przez nas usług, agencjom marketingowym.

Dodatkowo, w przypadkach ściśle określonych w przepisach prawa, będziemy zobligowani przekazać Twoje dane podmiotom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obecnie obowiązujących przepisów prawa (np. policji czy prokuraturze), pod warunkiem oczywiście, iż wystąpią do nas z takim żądaniem, powołując się na określoną podstawę prawną.

Okres przechowywania danych

Twoje dane osobowe będą przechowywane tak długo, jak będzie to niezbędne do zapewnienia Ci dostępu do usług oferowanych przez serwis www.dziennikwchodni.pl Oczywiście, możesz w każdym czasie złożyć wniosek o zaprzestanie przetwarzania swoich danych osobowych, ich zmianę lub usunięcie.

Informacje o prawach przysługujących osobie, której dane dotyczą

Musisz wiedzieć, że niezależnie od tego, na jakiej podstawie przetwarzamy Twoje dane, masz zawsze prawo dostępu do nich oraz ich poprawiania. Możesz również w każdym momencie żądać ich usunięcia lub cofnąć albo ograniczyć wcześniej udzieloną zgodę na przetwarzanie danych osobowych, przy czym wycofanie danej zgody nie wpływa na administratora danych do przetwarzania danych w celu określonym w danej zgodzie do chwili jej wycofania.

Masz również prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych.

Możesz też zażądać od administratora danych osobowych przeniesienia Twoich danych lub uzyskania kopii Twoich danych, z tym jednak zastrzeżeniem, że prawo to nie może wpływać niekorzystnie na prawa i wolności innych osób. Administrator danych będzie realizował Twoje żądania w zakresie posiadanych możliwości technicznych.

Informacje o prawie do wniesienia skargi

Organem nadzorczym nad administratorem danych osobowych jest Generalny Inspektor Danych Osobowych, do którego masz prawo wnieść skargę za każdym razem, gdy Twoje dane będą przetwarzane w sposób w Twojej ocenie nieprawidłowy.

Informacje o tym, czy podanie danych jest wymogiem ustawowym lub umownym, czy jesteś zobowiązany do ich podania

Nie jesteś zobowiązany do podawania nam swoich danych osobowych ani wyrażania zgody na ich przetwarzanie, z tym jednak zastrzeżeniem, że ich podanie może okazać się niezbędne dla korzystania z określonych funkcjonalności serwisu.

Jest także możliwe, że jeśli nie wyrazisz zgody na przetwarzanie danych osobowych lub cofniesz wcześniej udzieloną zgodę, nie będziemy mogli zapewnić Ci dostępu do niektórych oferowanych przez nas usług, przy czym zawsze w takim wypadku zostaniesz o tym poinformowany.

Informacje o profilowaniu

Czym jest profilowanie? To zbieranie wszelkich informacji, które pozwalają bezpośrednio lub pośrednio zidentyfikować osobę, która jest poddawana profilowaniu. Profilowanie odbywa się najczęściej przy użyciu systemów informatycznych, w sposób zautomatyzowany, za pomocą specjalnych algorytmów uwzględniających określone wcześniej kryteria. Wyniki profilowania mogą być wykorzystywane m.in. do celów marketingowych, np. w celu spersonalizowania reklamy kierowanej do danego użytkownika lub przygotowania oferty uwzględniającej jego potrzeby lub preferencje.

Oświadczamy, że na chwilę obecną nie profilujemy Twoich danych. Jeśli jednak zaczniemy, zostaniesz o tym uprzednio poinformowany i będziesz miał prawo nie wyrazić na to zgody.

Bardzo prosimy o uważne zapoznanie się z powyższymi informacjami. Gdy już to zrobisz, kliknij przycisk Zapoznałem się z informacją. Przejdź do serwisu.

Rozumiem

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.