Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Lublin

28 lutego 2017 r.
15:51

Pożar w restauracji Giuseppe w Lublinie. "Co najmniej 100 tys. zł strat"

148 38 A A
Lokal będzie nieczynny co najmniej przez miesiąc
Lokal będzie nieczynny co najmniej przez miesiąc (fot. Grzegorz Rekiel)

We wtorek rano w Lublinie wybuchł pożar w restauracji Giuseppe przy ul. Hipotecznej. Straty są znaczne.

AdBlock
Szanowny Czytelniku!
Dzięki reklamom czytasz za darmo. Prosimy o wyłączenie programu służącego do blokowania reklam (np. AdBlock).
Dziękujemy, redakcja Dziennika Wschodniego.
Kliknij tutaj, aby zaakceptować

- O godzinie 7.42 przyjęliśmy zgłoszenie o tym, że w klatce schodowej kamienicy przy ul. Hipotecznej 3 wyczuwalny jest zapach dymu. Na miejsce udał się pięcioosobowy zastęp straży pożarnej. Podczas interwencji strażacy zauważyli, że płonie wnętrze restauracji - mówi Andrzej Szacoń, oficer prasowy Komendy Miejskiej PSP w Lublinie. Strażacy pracowali na miejscu prawie półtorej godziny.

W wyniku pożaru niemal doszczętnie spłonęło wnętrze restauracji. - Trudno w tej chwili oszacować dokładne straty, ale myślę, że kwota wyniesie co najmniej 100 tysięcy złotych - mówi nam przedstawicielka lokalu. - Będziemy musieli m.in. wymienić płytki podłogowe, odmalować ściany, odkupić wyposażenie. Co najmniej przez miesiąc lokal będzie nieczynny dla klientów. 20 marca mieliśmy obchodzić 20. urodziny restauracji - dodaje.

Nikt nie odniósł obrażeń. Prawdopodobnie źródłem pożaru była instalacja elektryczna przy jednym z urządzeń. Wstępnie wykluczony jest udział osób trzecich. Dokładne okoliczności wyjaśni policja.

 

Komentarze 38

Najlepsze · Najnowsze
Avatar
qhasz / 7 marca 2017 o 01:16
0
Witam, gdybyś uważnie przeczytał to napisałem wizerunek restauracji a nie reprezentowanie jej bezpośrednie przed gościem, dla mnie to dwa różne pojęcia. Co do zarobków 8-10zł/godz to pisałem o lubelskim rynku nie o sobie, jakiś czas temu byłem w giuseppe i proponowano mi 12 ale grzecznie podziekowałem bo cenię siebie i swoje umiejętności. Nie będę rozpisywał się czy mam pojęcie czy nie mam ile zarabia kelner, bo to nawet mnie bardzo nie obchodzi, natomiast sądzę że choćby nie wiem jak dobry był by kelner to super napiwku nie dostanie od gościa jeśli kucharz zawali i wyda coś przypalone, rozgotowane, zimne, gość długo czeka, itd. Z drugiej strony jjeśli kucharz zrobi wszystko na tip top a kelner się po uśmiecha, zajmie miłą rozmową to gosc jest zadowolony i każdy jest wygrany, więc uważam że kuchni też się coś należy również osobie odpowiedzialnej za zmywanie. A skoro już piszesz że kelnerzy tak dobrze zarabiają to powiedzmy że gdyby się podzielił i dał 10% na całą ekipę z kuchni to by go nie zabiło, chyba że uważasz ze to tylko i wyłącznie zasługa kelnera że gość wychodzi zadowolony. Jeśli pracodawca nie szanuje pracownika to przynajmniej szanujmy się nawzajem, nie utrudniajmy sobie pracy a raczej pomagajmy sobie w każdy możliwy sposób. Pozdrawiam wszystkich z branży
Witam, gdybyś uważnie przeczytał to napisałem wizerunek restauracji a nie reprezentowanie jej bezpośrednie przed gościem, dla mnie to dwa różne pojęcia. Co do zarobków 8-10zł/godz to pisałem o lubelskim rynku nie o sobie, jakiś czas temu byłem w giuseppe i proponowano mi 12 ale grzecznie podziekowałem bo cenię siebie i swoje umiejętności. Nie będę rozpisywał się czy mam pojęcie czy nie mam ile zarabia kelner, bo to nawet mnie bardzo nie obchodzi, natomiast sądzę że choćby nie wiem jak dobry był by kelner to super napiwku nie dostanie od gośc... rozwiń
Avatar
m.k / 4 marca 2017 o 13:40
0
Witam Jest mi przykro ze spotkało was coś takiego. Ja również jestem przekonany że Giuseppe wyjdzie z tego mocniejsze. Jak wszystko zostanie mądrze poprowadzone wstawienie jak feniks z popiołu
Avatar
Ola M / 3 marca 2017 o 17:33
0
Serio? I ta cała dyskusja dotyczy artykułu o pożarze? :O
Avatar
Gość / 3 marca 2017 o 06:58
0
Co racja to racja.
Avatar
Klientka . / 2 marca 2017 o 21:09
0
Bardzo dużo emocji wzbudził ten artykuł,wydaje mi się że dobrym posunięciem będzie jak właściciele i pracownicy nie będą pisali tak wyniosłych komentarzy .Przyjmijcie to z pokorą ,nawet te bardzo złe komentarze .Nawet wam się nie wydaje ile zwykły klient widzi i słyszy będąc w waszej restauracji,ale ja już nic lepiej nie będę pisała ,bo jeszcze mi się dostanie od p.Darka lub p.Krystiana.Myślę że macie problem,i te "klaskanie"nic nie pomoże.Życzę wszystkiego dobrego.
Avatar
były pracownik / 2 marca 2017 o 18:02
0
Skowronku Krystianie, pozwól że się nie przedstawię, wiem jak traktujecie ludzi którzy posiadają swoje zdanie, bo pracowałem w Giuseppe na kuchni, nie macie litości, a ja z kuchnią wiąże swoją przyszłość. Masz tupet żeby się tu wypowiadać, Ty który dla paru złociszy sprzedawałeś swoich kolegów, można Cię nazwać takim restauracyjnym Bolkiem. Opłacała Ci się ta wazelina i opłaca do tej pory bo z zwykłego pizzermana stałeś się nagle szefem kuchni. Ale nie lubisz żeby Cię tak nazywano, prawda? Chociaż tyle masz w sobie pokory, wiesz, że pomimo, iż potrafisz gotować nie posiadasz ani wiadomości ani cech przywódczych, które pozwalałby Ci na piastowanie takiego stanowiska. Nie potrafiłeś się przebić wśród utalentowanych ludzi, dlatego postanowiłeś się ich pozbyć i zastąpić ludźmi przypadkowymi, bez wiedzy ani doświadczenia kulinarnego, takimi osobami zarządza się o wiele łatwiej.  Bo teraz już zatrudniacie tylko amatorów, prawda? Łatwo ich ustawić i nie żądają wysokich stawek, sprytne. Wzmocniłeś swoją pozycję i teraz już beż przeszkód możesz wraz z Karoliną klaskać na szkoleniach coachingowych. Tylko wiesz dla kogo są takie szkolenia? Nie? Przecież każdy to wie! Dla ludzi którzy nie potrafią myśleć samodzielnie, dlatego dla łatwiejszego nimi manipulowania robi im się papki z mózgu. Fajnie, że Ci się to podobna, powodzenia w stawaniu się trollem. Tylko duża część pracowników Giuseppe myśli, i nie potrzebuje tych waszych szkoleń i spotkań, oni się świetnie miedzy sobą dogadują, to wy tworzycie te wszystkie konflikty, przez swoje durne pomysły, nie rozumiesz? A jeśli chodzi o Karolinę, nikt nie pisze tu, że jest złą osobą, że nie można na nią liczyć, ludzie piszą tylko, że nie ma pojęcia o zarządzaniu restauracją i przed ciągłe podejmowanie złych decyzji, przez poczucie nieomylności  które nie ma żadnej podstawy, rozpieprzyła świetny zespół i super prosperującą restaurację.  Myśl Krystian, myśl, to boli. 
Skowronku Krystianie, pozwól że się nie przedstawię, wiem jak traktujecie ludzi którzy posiadają swoje zdanie, bo pracowałem w Giuseppe na kuchni, nie macie litości, a ja z kuchnią wiąże swoją przyszłość. Masz tupet żeby się tu wypowiadać, Ty który dla paru złociszy sprzedawałeś swoich kolegów, można Cię nazwać takim restauracyjnym Bolkiem. Opłacała Ci się ta wazelina i opłaca do tej pory bo z zwykłego pizzermana stałeś się nagle szefem kuchni. Ale nie lubisz żeby Cię tak nazywano, prawda? Chociaż tyle masz w sobie pokory, wiesz, że pomimo, ... rozwiń
Avatar
Gość / 2 marca 2017 o 09:39
0
witam. kolego "qhasz" jesteś w błędzie i to co napisałeś jest bzdurą. to kelner reprezentuje firmę przed gościem, a nie qhasze i za to dostaje napiwek. qhasz ma za zadanie za***ac w kuchni i dawac z siebie 110% za co powinien dostać adekwatna pensje. z tego co piszesz to twoje 8-10 zl. za godzinę mówią wszystko o tym jakim jestes "qhaszem" hehehe. a zeby podniesc cię jeszcze na duchu to powiem ze dobry kelner z indywidualnym podejściem do każdego gościa potrafi zarobic dwa albo trzy razy wiecej niż ty myślisz ze on zarabia. teraz wszystko w twoich rękach czy będziesz nadal qhaszem i zarabiał 10zl. za godz. czy staniesz sie kucharzem i zaczniesz cenić siebie i swoje umiejętności o ile je posiadasz, bo gotowanie to pasja. to samo dotyczy kelnerów, tylko jest jedna mała różnica, im premie dają zadowoleni goście a wam skąpi właściciele. pozdrawiam
witam. kolego "qhasz" jesteś w błędzie i to co napisałeś jest bzdurą. to kelner reprezentuje firmę przed gościem, a nie qhasze i za to dostaje napiwek. qhasz ma za zadanie za***ac w kuchni i dawac z siebie 110% za co powinien dostać adekwatna pensje. z tego co piszesz to twoje 8-10 zl. za godzinę mówią wszystko o tym jakim jestes "qhaszem" hehehe. a zeby podniesc cię jeszcze na duchu to powiem ze dobry kelner z indywidualnym podejściem do każdego gościa potrafi zarobic dwa albo trzy razy wiecej niż ty myślisz ze on zarabi... rozwiń
Avatar
qhasz / 2 marca 2017 o 00:53
0
A czy kuchnia "nie zaiwania" po to zeby obsługa sali dostawała napiwki. Czy kuchni nie należy się nic extra. I kuchnia i obsługa sali pracują chyba wspólnie na wizerunek restauracji. Zaraz się posypią odpowiedzi że kucharze zarabiają więcej niż kelnerzy, i pewnie tak jest, a czy 8-10 zł to wiele za godzinną pracę
Avatar
Krystian Skowronek / 1 marca 2017 o 23:33
0
czytam te komentarze i oczom nie wierzę. ile wiedzy posiadają czytelnicy dw na temat życia w restauracji. pracuję w giuseppe już prawie 9 lat i tak się zastanawiam kto? lub co? jest waszym źródłem informacji. informacji, które są jawną ściemą, plotkami ludzi dwulicowych, ludzi maŁych!!! jak w każdym miejscu pracy (i nie tylko) zdażają się różne pomyłki, kłótnie, sprzeczki....i właśnie dzięki tym szkoleniom, spotkaniom, rozmowom uczymy się odnajdowania przyczyn i rozwiązań tych sytuacji. szukamy źródła i wspólnie wymyślamy jak uniknąć tego w przyszłości. ale nie byłoby tego bez karoliny! bez jej pomocy. jest osobą, która wiele mi (i innym) pomogła, osobą, na którą można liczyć, wniosła wiele dobrego w to miejsce i zapewniam was, że to nie koniec!!!! i nie pozwolę na złe słowa w jej kierunku!!! także proszę wszystkich wszechwiedzących o zachowanie, jakże prawdziwych informacji dla siebie i nie wypisywania głupot.  zajmijcie się swoją pracą, a sensacji szukajcie na pudelkach itp.*** i jeszcze jedno.  giuseppe to miejsce, które tworzą ludzie. nie obsługa, nie kucharze, tylko my wszyscy!!! pozdrawiam skowronek krystian - kucharz 
czytam te komentarze i oczom nie wierzę. ile wiedzy posiadają czytelnicy dw na temat życia w restauracji. pracuję w giuseppe już prawie 9 lat i tak się zastanawiam kto? lub co? jest waszym źródłem informacji. informacji, które są jawną ściemą, plotkami ludzi dwulicowych, ludzi maŁych!!! jak w każdym miejscu pracy (i nie tylko) zdażają się różne pomyłki, kłótnie, sprzeczki....i właśnie dzięki tym szkoleniom, spotkaniom, rozmowom uczymy się odnajdowania przyczyn i rozwiązań tych sytuacji. szukamy źródła i wspólnie wymyślamy jak uniknąć tego w... rozwiń
Avatar
Gość / 1 marca 2017 o 23:02
0
Giuseppe, nie powiem smaczne jedzenie, tylko to jedzenie wyjątkowo smakowało dzięki wyśmienitej obsłudze i profesjonalnemu podejściu do klienta wyjątkowego, najlepszego kelnera na świecie Artura. Moja cała rodzina go uwielbiała, człowiek który tworzył tam klimat. Kiedy dowiedziałem się, że go tam już nie ma strasznie posmutniałem. Budynek niby ten sam, meni podobne ale to już nie było to stare Giuseppe, już tak nie smakowało. Z tego co czytam w komentarzach, to właściciel cos nie taki, sam byłem kelnerem i wiem jak ważna jest atmosfera w restauracji. Natrafiłem na Artura przypadkowo, nie był to już ten sam Artur ale mocno wierzę w niego bo on jest najlepszą przyprawą do każdego dania, pozdrawiam Rysiek.
Giuseppe, nie powiem smaczne jedzenie, tylko to jedzenie wyjątkowo smakowało dzięki wyśmienitej obsłudze i profesjonalnemu podejściu do klienta wyjątkowego, najlepszego kelnera na świecie Artura. Moja cała rodzina go uwielbiała, człowiek który tworzył tam klimat. Kiedy dowiedziałem się, że go tam już nie ma strasznie posmutniałem. Budynek niby ten sam, meni podobne ale to już nie było to stare Giuseppe, już tak nie smakowało. Z tego co czytam w komentarzach, to właściciel cos nie taki, sam byłem kelnerem i wiem jak ważna jest atmosfera w r... rozwiń
Avatar
qhasz / 7 marca 2017 o 01:16
0
Witam, gdybyś uważnie przeczytał to napisałem wizerunek restauracji a nie reprezentowanie jej bezpośrednie przed gościem, dla mnie to dwa różne pojęcia. Co do zarobków 8-10zł/godz to pisałem o lubelskim rynku nie o sobie, jakiś czas temu byłem w giuseppe i proponowano mi 12 ale grzecznie podziekowałem bo cenię siebie i swoje umiejętności. Nie będę rozpisywał się czy mam pojęcie czy nie mam ile zarabia kelner, bo to nawet mnie bardzo nie obchodzi, natomiast sądzę że choćby nie wiem jak dobry był by kelner to super napiwku nie dostanie od gościa jeśli kucharz zawali i wyda coś przypalone, rozgotowane, zimne, gość długo czeka, itd. Z drugiej strony jjeśli kucharz zrobi wszystko na tip top a kelner się po uśmiecha, zajmie miłą rozmową to gosc jest zadowolony i każdy jest wygrany, więc uważam że kuchni też się coś należy również osobie odpowiedzialnej za zmywanie. A skoro już piszesz że kelnerzy tak dobrze zarabiają to powiedzmy że gdyby się podzielił i dał 10% na całą ekipę z kuchni to by go nie zabiło, chyba że uważasz ze to tylko i wyłącznie zasługa kelnera że gość wychodzi zadowolony. Jeśli pracodawca nie szanuje pracownika to przynajmniej szanujmy się nawzajem, nie utrudniajmy sobie pracy a raczej pomagajmy sobie w każdy możliwy sposób. Pozdrawiam wszystkich z branży
Witam, gdybyś uważnie przeczytał to napisałem wizerunek restauracji a nie reprezentowanie jej bezpośrednie przed gościem, dla mnie to dwa różne pojęcia. Co do zarobków 8-10zł/godz to pisałem o lubelskim rynku nie o sobie, jakiś czas temu byłem w giuseppe i proponowano mi 12 ale grzecznie podziekowałem bo cenię siebie i swoje umiejętności. Nie będę rozpisywał się czy mam pojęcie czy nie mam ile zarabia kelner, bo to nawet mnie bardzo nie obchodzi, natomiast sądzę że choćby nie wiem jak dobry był by kelner to super napiwku nie dostanie od gośc... rozwiń
Avatar
m.k / 4 marca 2017 o 13:40
0
Witam Jest mi przykro ze spotkało was coś takiego. Ja również jestem przekonany że Giuseppe wyjdzie z tego mocniejsze. Jak wszystko zostanie mądrze poprowadzone wstawienie jak feniks z popiołu
Avatar
Ola M / 3 marca 2017 o 17:33
0
Serio? I ta cała dyskusja dotyczy artykułu o pożarze? :O
Avatar
Gość / 3 marca 2017 o 06:58
0
Co racja to racja.
Avatar
Klientka . / 2 marca 2017 o 21:09
0
Bardzo dużo emocji wzbudził ten artykuł,wydaje mi się że dobrym posunięciem będzie jak właściciele i pracownicy nie będą pisali tak wyniosłych komentarzy .Przyjmijcie to z pokorą ,nawet te bardzo złe komentarze .Nawet wam się nie wydaje ile zwykły klient widzi i słyszy będąc w waszej restauracji,ale ja już nic lepiej nie będę pisała ,bo jeszcze mi się dostanie od p.Darka lub p.Krystiana.Myślę że macie problem,i te "klaskanie"nic nie pomoże.Życzę wszystkiego dobrego.
Avatar
były pracownik / 2 marca 2017 o 18:02
0
Skowronku Krystianie, pozwól że się nie przedstawię, wiem jak traktujecie ludzi którzy posiadają swoje zdanie, bo pracowałem w Giuseppe na kuchni, nie macie litości, a ja z kuchnią wiąże swoją przyszłość. Masz tupet żeby się tu wypowiadać, Ty który dla paru złociszy sprzedawałeś swoich kolegów, można Cię nazwać takim restauracyjnym Bolkiem. Opłacała Ci się ta wazelina i opłaca do tej pory bo z zwykłego pizzermana stałeś się nagle szefem kuchni. Ale nie lubisz żeby Cię tak nazywano, prawda? Chociaż tyle masz w sobie pokory, wiesz, że pomimo, iż potrafisz gotować nie posiadasz ani wiadomości ani cech przywódczych, które pozwalałby Ci na piastowanie takiego stanowiska. Nie potrafiłeś się przebić wśród utalentowanych ludzi, dlatego postanowiłeś się ich pozbyć i zastąpić ludźmi przypadkowymi, bez wiedzy ani doświadczenia kulinarnego, takimi osobami zarządza się o wiele łatwiej.  Bo teraz już zatrudniacie tylko amatorów, prawda? Łatwo ich ustawić i nie żądają wysokich stawek, sprytne. Wzmocniłeś swoją pozycję i teraz już beż przeszkód możesz wraz z Karoliną klaskać na szkoleniach coachingowych. Tylko wiesz dla kogo są takie szkolenia? Nie? Przecież każdy to wie! Dla ludzi którzy nie potrafią myśleć samodzielnie, dlatego dla łatwiejszego nimi manipulowania robi im się papki z mózgu. Fajnie, że Ci się to podobna, powodzenia w stawaniu się trollem. Tylko duża część pracowników Giuseppe myśli, i nie potrzebuje tych waszych szkoleń i spotkań, oni się świetnie miedzy sobą dogadują, to wy tworzycie te wszystkie konflikty, przez swoje durne pomysły, nie rozumiesz? A jeśli chodzi o Karolinę, nikt nie pisze tu, że jest złą osobą, że nie można na nią liczyć, ludzie piszą tylko, że nie ma pojęcia o zarządzaniu restauracją i przed ciągłe podejmowanie złych decyzji, przez poczucie nieomylności  które nie ma żadnej podstawy, rozpieprzyła świetny zespół i super prosperującą restaurację.  Myśl Krystian, myśl, to boli. 
Skowronku Krystianie, pozwól że się nie przedstawię, wiem jak traktujecie ludzi którzy posiadają swoje zdanie, bo pracowałem w Giuseppe na kuchni, nie macie litości, a ja z kuchnią wiąże swoją przyszłość. Masz tupet żeby się tu wypowiadać, Ty który dla paru złociszy sprzedawałeś swoich kolegów, można Cię nazwać takim restauracyjnym Bolkiem. Opłacała Ci się ta wazelina i opłaca do tej pory bo z zwykłego pizzermana stałeś się nagle szefem kuchni. Ale nie lubisz żeby Cię tak nazywano, prawda? Chociaż tyle masz w sobie pokory, wiesz, że pomimo, ... rozwiń
Avatar
Gość / 2 marca 2017 o 09:39
0
witam. kolego "qhasz" jesteś w błędzie i to co napisałeś jest bzdurą. to kelner reprezentuje firmę przed gościem, a nie qhasze i za to dostaje napiwek. qhasz ma za zadanie za***ac w kuchni i dawac z siebie 110% za co powinien dostać adekwatna pensje. z tego co piszesz to twoje 8-10 zl. za godzinę mówią wszystko o tym jakim jestes "qhaszem" hehehe. a zeby podniesc cię jeszcze na duchu to powiem ze dobry kelner z indywidualnym podejściem do każdego gościa potrafi zarobic dwa albo trzy razy wiecej niż ty myślisz ze on zarabia. teraz wszystko w twoich rękach czy będziesz nadal qhaszem i zarabiał 10zl. za godz. czy staniesz sie kucharzem i zaczniesz cenić siebie i swoje umiejętności o ile je posiadasz, bo gotowanie to pasja. to samo dotyczy kelnerów, tylko jest jedna mała różnica, im premie dają zadowoleni goście a wam skąpi właściciele. pozdrawiam
witam. kolego "qhasz" jesteś w błędzie i to co napisałeś jest bzdurą. to kelner reprezentuje firmę przed gościem, a nie qhasze i za to dostaje napiwek. qhasz ma za zadanie za***ac w kuchni i dawac z siebie 110% za co powinien dostać adekwatna pensje. z tego co piszesz to twoje 8-10 zl. za godzinę mówią wszystko o tym jakim jestes "qhaszem" hehehe. a zeby podniesc cię jeszcze na duchu to powiem ze dobry kelner z indywidualnym podejściem do każdego gościa potrafi zarobic dwa albo trzy razy wiecej niż ty myślisz ze on zarabi... rozwiń
Avatar
qhasz / 2 marca 2017 o 00:53
0
A czy kuchnia "nie zaiwania" po to zeby obsługa sali dostawała napiwki. Czy kuchni nie należy się nic extra. I kuchnia i obsługa sali pracują chyba wspólnie na wizerunek restauracji. Zaraz się posypią odpowiedzi że kucharze zarabiają więcej niż kelnerzy, i pewnie tak jest, a czy 8-10 zł to wiele za godzinną pracę
Avatar
Krystian Skowronek / 1 marca 2017 o 23:33
0
czytam te komentarze i oczom nie wierzę. ile wiedzy posiadają czytelnicy dw na temat życia w restauracji. pracuję w giuseppe już prawie 9 lat i tak się zastanawiam kto? lub co? jest waszym źródłem informacji. informacji, które są jawną ściemą, plotkami ludzi dwulicowych, ludzi maŁych!!! jak w każdym miejscu pracy (i nie tylko) zdażają się różne pomyłki, kłótnie, sprzeczki....i właśnie dzięki tym szkoleniom, spotkaniom, rozmowom uczymy się odnajdowania przyczyn i rozwiązań tych sytuacji. szukamy źródła i wspólnie wymyślamy jak uniknąć tego w przyszłości. ale nie byłoby tego bez karoliny! bez jej pomocy. jest osobą, która wiele mi (i innym) pomogła, osobą, na którą można liczyć, wniosła wiele dobrego w to miejsce i zapewniam was, że to nie koniec!!!! i nie pozwolę na złe słowa w jej kierunku!!! także proszę wszystkich wszechwiedzących o zachowanie, jakże prawdziwych informacji dla siebie i nie wypisywania głupot.  zajmijcie się swoją pracą, a sensacji szukajcie na pudelkach itp.*** i jeszcze jedno.  giuseppe to miejsce, które tworzą ludzie. nie obsługa, nie kucharze, tylko my wszyscy!!! pozdrawiam skowronek krystian - kucharz 
czytam te komentarze i oczom nie wierzę. ile wiedzy posiadają czytelnicy dw na temat życia w restauracji. pracuję w giuseppe już prawie 9 lat i tak się zastanawiam kto? lub co? jest waszym źródłem informacji. informacji, które są jawną ściemą, plotkami ludzi dwulicowych, ludzi maŁych!!! jak w każdym miejscu pracy (i nie tylko) zdażają się różne pomyłki, kłótnie, sprzeczki....i właśnie dzięki tym szkoleniom, spotkaniom, rozmowom uczymy się odnajdowania przyczyn i rozwiązań tych sytuacji. szukamy źródła i wspólnie wymyślamy jak uniknąć tego w... rozwiń
Avatar
Gość / 1 marca 2017 o 23:02
0
Giuseppe, nie powiem smaczne jedzenie, tylko to jedzenie wyjątkowo smakowało dzięki wyśmienitej obsłudze i profesjonalnemu podejściu do klienta wyjątkowego, najlepszego kelnera na świecie Artura. Moja cała rodzina go uwielbiała, człowiek który tworzył tam klimat. Kiedy dowiedziałem się, że go tam już nie ma strasznie posmutniałem. Budynek niby ten sam, meni podobne ale to już nie było to stare Giuseppe, już tak nie smakowało. Z tego co czytam w komentarzach, to właściciel cos nie taki, sam byłem kelnerem i wiem jak ważna jest atmosfera w restauracji. Natrafiłem na Artura przypadkowo, nie był to już ten sam Artur ale mocno wierzę w niego bo on jest najlepszą przyprawą do każdego dania, pozdrawiam Rysiek.
Giuseppe, nie powiem smaczne jedzenie, tylko to jedzenie wyjątkowo smakowało dzięki wyśmienitej obsłudze i profesjonalnemu podejściu do klienta wyjątkowego, najlepszego kelnera na świecie Artura. Moja cała rodzina go uwielbiała, człowiek który tworzył tam klimat. Kiedy dowiedziałem się, że go tam już nie ma strasznie posmutniałem. Budynek niby ten sam, meni podobne ale to już nie było to stare Giuseppe, już tak nie smakowało. Z tego co czytam w komentarzach, to właściciel cos nie taki, sam byłem kelnerem i wiem jak ważna jest atmosfera w r... rozwiń
Zobacz wszystkie komentarze 38

Skomentuj

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:
Twój komentarz został dodany

Pozostałe informacje

Pierwsza strona Dziennika Wschodniego z 17 lipca 2018

Pierwsza strona Dziennika Wschodniego z 17 lipca 2018 0 0

Sound'n'Grace & Filip Lato na Zamku w Kazimierzu
20 lipca 2018, 20:30

Sound'n'Grace & Filip Lato na Zamku w Kazimierzu 1 0

W piątek, 20 lipca o godz. 20.30 na Zamku w Kazimierzu Dolnym odbędzie się koncert Sound'n'Grace & Filip Lato.

Pani Anna ma 30 lat, ale w internecie udaje 14-letnią Kamilkę. Ma ważny cel [wideo]
film

Pani Anna ma 30 lat, ale w internecie udaje 14-letnią Kamilkę. Ma ważny cel [wideo] 7 1

Pani Anna ma 30 lat. W internecie funkcjonuje jako 14-latka i od półtora roku odpowiada na ogłoszenia mężczyzn, oferujących dzieciom seks. Dzięki niej, policja zatrzymała już 40 pedofili.

Setki tysięcy drzew może pójść pod topór. "Po wycince kierowcy zawsze jeżdżą szybciej"

Setki tysięcy drzew może pójść pod topór. "Po wycince kierowcy zawsze jeżdżą szybciej" 24 19

Setki tysięcy przydrożnych drzew w całym kraju może pójść pod topór. Szykuje się zmiana w prawie ułatwiająca wycinkę. Ekolodzy protestują, a fachowcy od bezpieczeństwa na drogach są w tej sprawie podzieleni.

Michałek ma marzenie: Pójść do zerówki. Możesz mu w tym pomóc

Michałek ma marzenie: Pójść do zerówki. Możesz mu w tym pomóc 49 2

6-letni Michałek z Jedlanki urodził się z wadą genetyczną lewej nogi. Chłopczyk marzy aby we wrześniu pójść do zerówki. Będzie to możliwe, jeżeli dziecko przejdzie operację ratującą staw kolanowy i wyskakujące biodro. Ale potrzeba na to 176 tys. zł

Lublin: Zamkną ul. Staszica

Lublin: Zamkną ul. Staszica 0 0

Z powodu awarii kanalizacji burzowej zamknięty dla ruchu będzie we wtorek fragment ul. Staszica.

Lawina krytyki nad pomnikiem Lecha Kaczyńskiego w Kraśniku. Autor odpowiada
galeria
film

Lawina krytyki nad pomnikiem Lecha Kaczyńskiego w Kraśniku. Autor odpowiada 89 20

Postać Lecha Kaczyńskiego z pomnika smoleńskiego w Kraśniku zdaniem internautów i specjalistów przypomina raczej Maliniaka z „Czterdziestolatka” albo hobbita z trylogii Tolkiena niż tragicznie zmarłego prezydenta. Niektórzy wskazują też, że umieszczony na monumencie napis jest błędny.

Wege Festiwal znów w Lublinie
21 lipca 2018, 12:00

Wege Festiwal znów w Lublinie 4 0

Co Gdzie Kiedy. Klub Radość (ul. Bernardyńska 15) zaprasza na wakacyjną odsłonę Wege Festiwalu. Wydarzenie odbędzie się 21 lipca o godz. 12.

Nietypowe znalezisko po ulewie w Lublinie. Wystarczyła większa kałuża
film

Nietypowe znalezisko po ulewie w Lublinie. Wystarczyła większa kałuża 36 1

Po ulewie jaka przeszła w poniedziałek nad Lublinem tylko w jednym miejscu aż kilkunastu kierowców zgubiło tablice rejestracyjne.

Nowy pomysł na pomoc dla sadowników z woj. lubelskiego. Wojewoda winą obarcza PSL

Nowy pomysł na pomoc dla sadowników z woj. lubelskiego. Wojewoda winą obarcza PSL 66 104

Lubelski Rynek Hurtowy w Elizówce chce wydzierżawiać zakład produkcyjny w Poniatowej i jak najszybciej rozpocząć skup interwencyjny oraz produkcję. Ma to pomóc w fatalnej sytuacji na rynku owoców miękkich.

Najlepsze z najgorszych: "Turecki Rambo" w Centrum Kultury w Lublinie
19 lipca 2018, 21:00

Najlepsze z najgorszych: "Turecki Rambo" w Centrum Kultury w Lublinie 2 1

Co Gdzie Kiedy. W ramach cyklu filmowego Najlepsze z najgorszych w Centrum Kultury w Lublinie (ul. Peowiaków 12) będzie można zobaczyć film Turecki Rambo. Projekcja odbędzie się 19 lipca o godz. 21.

Moje codzienne, dorosłe życie jest proste. Potomek królewskiego rodu Poniatowskich na południowym Podlasiu

Moje codzienne, dorosłe życie jest proste. Potomek królewskiego rodu Poniatowskich na południowym Podlasiu 0 2

Hrabia Guillaume de Louvencourt Poniatowski, potomek królewskiego rodu Poniatowskich od ponad dziesięciu lat odwiedza Polskę. Ostatnio był na południowym Podlasiu. Uczestniczył we mszy świętej w Sanktuarium Matki Bożej Leśniańskiej w Leśnej Podlaskiej.

Udane starty lubelskich żużlowców

Udane starty lubelskich żużlowców 1 0

Zawodnik lubelskiego Speed Car Motoru Robert Lambert wygrał II rundę Tauron SEC

Coraz ostrzejszy konflikt w puławskich Azotach. Poważne oskarżenia ze strony związkowców

Coraz ostrzejszy konflikt w puławskich Azotach. Poważne oskarżenia ze strony związkowców 19 21

Związkowcy zakładowej Solidarności zapowiadają ogólnopolską pikietę przed siedzibą Zakładów Azotowych Puławy. Zamierzają protestować przeciwko łamaniu swoich praw. Jednocześnie narasta konflikt między organizacjami działającymi w firmie.

Zaginęła 13-latka z Lublina. Policjanci znaleźli ją w krzakach

Zaginęła 13-latka z Lublina. Policjanci znaleźli ją w krzakach 7 10

W niedzielę wieczorem policjanci z VII komisariatu w Lublinie otrzymali zgłoszenie o zaginięciu nastolatki.

ALARM24

Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!

Najczęściej czytane

Dzisiaj · Tydzień · Wideo · Premium

Uwaga czytelniku!

Informujemy, że w dniu 25 maja 2018 r. na terenie całej Unii Europejskiej, w tym także w Polsce, wejdzie w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. W związku z tym chcielibyśmy Ci przekazać kilka informacji na temat zasad przetwarzania Twoich danych osobowych przez administratora portalu www.dziennikwschodni.pl – spółkę Corner Media sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie.

Bardzo prosimy, zapoznaj się z tymi informacjami uważnie, są to bowiem sprawy bardzo istotne. Jeśli jesteś osobą małoletnią poniżej 16. roku życia, koniecznie przekaż tą wiadomość swoim opiekunom, którzy następnie powinni wytłumaczyć Ci, o co w niej chodzi i dlaczego się do Ciebie zwracamy.

Czym jest RODO?

RODO to potoczna nazwa Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE. W Polsce będzie ono obowiązywało od 25 maja 2018 r. Akt ten wprowadza nowy standard ochrony danych osobowych, nakładając na podmioty przetwarzające te dane (administratorów danych) szereg obowiązków, w tym obowiązek poinformowania Ciebie o sposobie przetwarzania Twoich danych, celach w jakich Twoje dane są przetwarzane oraz o uprawnieniach przysługujących Ci w związku z przetwarzaniem danych osobowych przez administratora danych.

Administrator danych

Administratorem Twoich danych osobowych jest Corner Media Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Lublinie, ul. Krakowskie Przedmieście 54, 20-002 Lublin, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego przez Sąd Rejonowy Lublin – Wschód z siedzibą w Świdniku, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, za numerem KRS 0000507517, NIP 7123286919, kapitał zakładowy – 50.000,00. PLN

Możesz się z nami skontaktować zarówno pod adresem:
Corner Media Spółka z o.o.
ul. Krakowskie Przedmieście 54
20-002 Lublinie

jak i mailowo: online@dziennikwschodni.pl

oraz telefonicznie: 81 46-26-800

Rodzaj przetwarzanych danych osobowych

Przetwarzamy dane osobowe podane przez Ciebie podczas procesu rejestracji konta na portalu www.dziennikwschodni.pl, a także dane, które są zbierane podczas korzystania przez Ciebie z tego portalu. Chodzi o dane zbierane i zapisywane w plikach cookies. Więcej na temat plików cookies przeczytasz w naszej polityce prywatności.

Pamiętaj, rejestracja konta na portalu www.dziennikwschodni.pl nie jest obowiązkowa. Nie masz także obowiązku podawania nam swoich prawdziwych danych podczas procesu rejestracji, jak również nie musisz podawać nam wszystkich danych, o które pytamy. Może się jednak zdarzyć tak, że nie posiadając Twoich wszystkich danych albo nie posiadając Twoich prawdziwych danych, nie będziemy w stanie świadczyć Ci wszystkich usług, które oferujemy oraz wywiązać się z wszystkich obowiązków określonych w regulaminie portalu dziennikwschodni.pl (np. zapewnić Ci odpowiedniego bezpieczeństwa w zakresie odzyskania danych dostępowych do konta).

Cel przetwarzania danych osobowych

Głównym celem przetwarzania przez nas Twoich danych jest zapewnienie Ci pełnej funkcjonalności działania serwisu dziennikwschodni.pl, dostępu do usług świadczonych przez nas w ramach tego serwisu, zapewniania Ci bezpieczeństwa podczas korzystania z serwisu (np. w przypadku prób nadużyć) oraz wywiązanie się przez nas z obowiązków umownych wynikających z regulaminu portalu Dziennikwschodni.pl.

Dodatkowy cel przetwarzania danych osobowych to tzw. marketing własny, tj. przetwarzanie danych wyłącznie na nasze wewnętrzne potrzeby w celach analitycznych, badawczych, statystycznych, w szczególności poprzez dążenie do jak najpełniejszego dostosowania treści wyświetlanych na naszych stronach do Twoich preferencji i zainteresowań.

Ponadto, o ile wyrazisz na to zgodę, będziemy mogli przetwarzać Twoje dane osobowe w celach marketingowych (marketing zewnętrzny), w tym przekazywać Twoje dane podmiotom z nami współpracującym – agencjom reklamowym i naszym partnerom handlowym. Pamiętaj, że zgoda na przetwarzanie Twoich danych w celach marketingowych jest całkowicie dobrowolna i możesz ją w każdej chwili wycofać.

Pamiętaj także, że jeżeli jesteś osobą małoletnią, która nie ukończyła 16. roku życia, przesyłanie informacji w celach marketingowych może nastąpić wyłącznie po wyrażeniu zgody przez Twojego rodzica lub opiekuna.

Podstawy prawne przetwarzania danych

Twoje dane osobowe mogą być przetwarzane wyłącznie zgodnie z określonymi w obecnie obowiązujących przepisach podstawami prawnymi. W zależności od celu przetwarzania danych możemy wyróżnić trzy główne podstawy prawne przetwarzania danych.

Pierwszą podstawą przetwarzania danych jest niezbędność do wykonania umów o świadczenie usług. Mamy z nią do czynienia wtedy, gdy przetwarzanie danych jest niezbędne w celu zapewnienia Ci sprawnego, bezpiecznego korzystania z naszego serwisu wraz z jego wszystkimi funkcjonalnościami. Umowy o świadczenie usług to regulaminy, w tym regulamin portalu dziennikwschodni.pl, który akceptujesz decydując się na korzystanie z naszego serwisu.

Drugą podstawą przetwarzania danych jest uzasadniony interes administratora danych. Mamy z nim do czynienia w przypadku prowadzenia pomiarów statystycznych oraz działań z zakresu marketingu własnego przez administratora danych.

Wreszcie, trzecią przesłanką przetwarzania danych jest Twoja dobrowolna i świadoma zgoda. Na jej podstawie Twoje dane mogą być wykorzystywane w celach marketingowych, a także w celu profilowania.

Pamiętaj, zgody udzielasz w pełni dobrowolnie. Masz także prawo do cofnięcia udzielonej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie będzie miało jednak wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Podmioty, którym możemy przekazywać dane

Co do zasady Twoje dane osobowe będą przez nas wykorzystywane wyłącznie na nasz własny użytek.

W pewnych sytuacjach możemy jednak przekazać Twoje dane podmiotom z nami współpracującym: – naszym partnerom handlowym, podwykonawcom oferowanych przez nas usług, agencjom marketingowym.

Dodatkowo, w przypadkach ściśle określonych w przepisach prawa, będziemy zobligowani przekazać Twoje dane podmiotom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obecnie obowiązujących przepisów prawa (np. policji czy prokuraturze), pod warunkiem oczywiście, iż wystąpią do nas z takim żądaniem, powołując się na określoną podstawę prawną.

Okres przechowywania danych

Twoje dane osobowe będą przechowywane tak długo, jak będzie to niezbędne do zapewnienia Ci dostępu do usług oferowanych przez serwis www.dziennikwchodni.pl Oczywiście, możesz w każdym czasie złożyć wniosek o zaprzestanie przetwarzania swoich danych osobowych, ich zmianę lub usunięcie.

Informacje o prawach przysługujących osobie, której dane dotyczą

Musisz wiedzieć, że niezależnie od tego, na jakiej podstawie przetwarzamy Twoje dane, masz zawsze prawo dostępu do nich oraz ich poprawiania. Możesz również w każdym momencie żądać ich usunięcia lub cofnąć albo ograniczyć wcześniej udzieloną zgodę na przetwarzanie danych osobowych, przy czym wycofanie danej zgody nie wpływa na administratora danych do przetwarzania danych w celu określonym w danej zgodzie do chwili jej wycofania.

Masz również prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych.

Możesz też zażądać od administratora danych osobowych przeniesienia Twoich danych lub uzyskania kopii Twoich danych, z tym jednak zastrzeżeniem, że prawo to nie może wpływać niekorzystnie na prawa i wolności innych osób. Administrator danych będzie realizował Twoje żądania w zakresie posiadanych możliwości technicznych.

Informacje o prawie do wniesienia skargi

Organem nadzorczym nad administratorem danych osobowych jest Generalny Inspektor Danych Osobowych, do którego masz prawo wnieść skargę za każdym razem, gdy Twoje dane będą przetwarzane w sposób w Twojej ocenie nieprawidłowy.

Informacje o tym, czy podanie danych jest wymogiem ustawowym lub umownym, czy jesteś zobowiązany do ich podania

Nie jesteś zobowiązany do podawania nam swoich danych osobowych ani wyrażania zgody na ich przetwarzanie, z tym jednak zastrzeżeniem, że ich podanie może okazać się niezbędne dla korzystania z określonych funkcjonalności serwisu.

Jest także możliwe, że jeśli nie wyrazisz zgody na przetwarzanie danych osobowych lub cofniesz wcześniej udzieloną zgodę, nie będziemy mogli zapewnić Ci dostępu do niektórych oferowanych przez nas usług, przy czym zawsze w takim wypadku zostaniesz o tym poinformowany.

Informacje o profilowaniu

Czym jest profilowanie? To zbieranie wszelkich informacji, które pozwalają bezpośrednio lub pośrednio zidentyfikować osobę, która jest poddawana profilowaniu. Profilowanie odbywa się najczęściej przy użyciu systemów informatycznych, w sposób zautomatyzowany, za pomocą specjalnych algorytmów uwzględniających określone wcześniej kryteria. Wyniki profilowania mogą być wykorzystywane m.in. do celów marketingowych, np. w celu spersonalizowania reklamy kierowanej do danego użytkownika lub przygotowania oferty uwzględniającej jego potrzeby lub preferencje.

Oświadczamy, że na chwilę obecną nie profilujemy Twoich danych. Jeśli jednak zaczniemy, zostaniesz o tym uprzednio poinformowany i będziesz miał prawo nie wyrazić na to zgody.

Bardzo prosimy o uważne zapoznanie się z powyższymi informacjami. Gdy już to zrobisz, kliknij przycisk Zapoznałem się z informacją. Przejdź do serwisu.

Rozumiem

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.