Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Festiwale

4 grudnia 2013 r.
16:09
Edytuj ten wpis

Festiwal Human Doc Review 2013 (program)

7 0 A A
"727 days without Karamo"
\"727 days without Karamo\"

Stowarzyszenie Homo Faber zaprasza na Festiwal Human Doc Review. 12-15 grudnia, siedziba TVP Lublin.

AdBlock
Szanowny Czytelniku!
Dzięki reklamom czytasz za darmo. Prosimy o wyłączenie programu służącego do blokowania reklam (np. AdBlock).
Dziękujemy, redakcja Dziennika Wschodniego.
Kliknij tutaj, aby zaakceptować
W programie najlepsze filmy dokumentalne na temat praw człowieka, Maraton Pisania Listów Amnesty International, pokaz remiksów filmowych o współczesnych migracjach oraz spotkanie wokół trudnej polsko-ukraińskiej historii.

Festiwal będzie odbywał się w siedzibie TVP Lublin (ul. Raabego 2a). Wstęp na wszystkie wydarzenia jest bezpłatny.

12 grudnia (czwartek)

18:00 - 18:10 Przywitanie

18:10 - 19:30 Pokaz filmu "Welcome Nowhere", reż. Kate Ryan, czas trwania 80 min., film posiada napisy w języku angielskim
Historia romskiej społeczności z Sofii, której członkowie ponad dziesięć lat temu zostali przesiedleni do starych wagonów kolejowych pozbawionych infrastruktury sanitarnej. Od tego czasu walczą o przetrwanie z nadzieją, że rząd spełni obietnice o lepszych warunkach mieszkaniowych. Narratorem filmu jest hollywoodzki aktor Ethan Hawke.

19:40 - 21:00 Pokaz filmu "Minwhile in Melodyka", reż. Benjamin Kahlmeyer , czas trwania 80 min, film zawiera angielskie napisy
Codzienne życie południowoafrykańskiej rodziny z szaleństwem ostatniego mundialu w tle. Państwo Mtsweni mieszkają w ubogim Mamelodi pod Pretorią. Mistrzostwa Świata w piłce nożnej to dla miejscowych nie tylko chwilowa ucieczka od codziennych obowiązków i trosk, ale i nadzieja na wielkie zmiany. Pogodna filmowa opowieść.

13 grudnia (piątek)

17:00 - 18:30 Spotkanie z książką "Nadbużańskie historie"
"Nadbużańskie historie" to efekt wyjazdów stowarzyszenia Homo Faber na pogranicze polsko-ukraińskie, a także wieloletniego praktykowania przez HF edukacji wielo- i międzykulturowej, a także działań prawoczłowieczych. W książce zebrane zostały teksty dotyczące pracy z trudną historią i trudną pamięcią, aby innym, którzy podejmą trud edukacyjny w tym obszarze, a nie mają własnych doświadczeń z tego zakresu, trochę pomóc.

18:45 - 19:45 Pokaz filmu "Saving Face", reż. Daniel Junge , czas trwania 50 min., film zawiera angielskie napisy
Zdobywca Oskara w 2012. Bohaterkami filmu są dwie pakistańskie kobiety, Zakia i Rukhsana, ofiary ataków z użyciem kwasu. W Pakistanie oprawcy postawieni przed wymiarem sprawiedliwości dostają zwykle minimalne kary. Natomiast ofiary zmuszone są nosić do końca życia nie tylko blizny fizyczne, ale i psychiczne.

19:50 - 20:50 Pokaz filmu "Menstrual Man", reż. Amit Virmani, czas trwania 55 min, film zawiera angielskie napisy
Niektórzy ludzie wzdrygają się na sam dźwięk słowa menstruacja. Nie należy do nich jednak Muruganantham, który mimo drwin postanawia zaradzić ignorowanemu problemowi braku dostępu do środków higienicznych w Indiach. Zyskuje tym sobie opinię wizjonera, który odmienia życie wiejskich kobiet.

14 grudnia (sobota)

od 12:00 Maraton Pisania Listów Amnesty International
W dniach 14-15 grudnia, w około 200 miejscach w całej Polsce, odbędzie się XIV Maraton Pisania Listów Amnesty International. W czasie Maratonu przez 24 godziny pisane są ręcznie listy w obronie kilkunastu konkretnych osób lub grup osób, których prawa zostały złamane. List może napisać każda osoba, która chce wyrazić swój indywidualny sprzeciw wobec łamania praw człowieka.

17:00 - 18:30 pokaz filmowych remiksów Remapping Europe
Zestaw 12 najlepszych remiksów stowrzonych przez młodych twórców i twórczynie dotyczących współczesnych migracji w Europie. Remapping Europe to niezwykły projekt, realizowany jednocześnie w 4 krajach: Polsce, Wielkiej Brytanii, Turcji i Hiszpanii. W każdym z nich odbywają się lokalne warsztaty, poświęcone funkcjonującym w Europie obrazom migrantów i migrantek. Uczestnikami są młodzi ludzie - zarówno ci, którzy sami mają doświadczenie migracji, jak i osoby zainteresowane tą tematyką i poszukujące odpowiedzi na pytanie o to, jak zmienia się współczesna Europa i jak coraz płynniejsze są jej granice.

19:00 - 20:20 Pokaz filmu "727 days without Karamo", reż. Anja Salomonowitz, czas trwania 80 min, film zawiera angielskie napisy
Niekończące się oczekiwanie na pozwolenie na pobyt, zmagania z formularzami i urzędami, kursy niemieckiego, zawiłe zeznania podatkowe i policyjne kontrole. Ta wygląda rzeczywistość imigrantów w Austrii. Odważny, nowatorski dokument naruszający wszelkie zasady konstrukcji filmu dokumentalnego.

20:30 - 21:30 Pokaz filmu "When the bubble burst", reż. Hans Petter Moland, czas trwania 60 min, film z angielskim lektorem i polskimi napisami
Bańka złudzeń to historia ukryta za historią - zglobalizowana ekonomia powoduje, że narodom, firmom i osobom prywatnym coraz trudniej przychodzi obrona przed nieprzewidywalnością rynków finansowych. Ekonomiczny efekt motyla sprawia, że wszyscy jesteśmy tak samo narażeni na ryzyko.

24:00 - zakończenie Maratonu Pisania Listów Amnesty International

15 grudnia (niedziela)

8:00 - 12:00 Maraton Pisania Listów Amnesty International

18:00 - 19:20 Pokaz filmu "Bastoy. Prison", reż. Michel Kapteijns, czas trwania 75 min., film zawiera angielskie napisy
Od osadzonych w norweskim więzieniu Bastøy mężczyzn oczekuje się, że wezmą odpowiedzialność za samych siebie. Nie ma tutaj kamer czy cel, a więźniowie mogą nawet uprawiać hazard. Filozofia tego miejsca opiera się na przekonaniu wodza indiańskiego Niedźwiedzie Serce, że człowiek traktowany jak zwierzę istotnie się nim staje.

19:30 - 20:30 Pokaz filmu "Lovebirds. Rebel lovers in India", reż. Gianpaolo Bigoli, czas trwania 55 min, film zawiera angielskie napisy
Historia pary nowożeńców z Indii, którzy ryzykują życie, uciekając przed swoimi rodzinami, potępiającymi ich związek. Tradycja zabrania zawierania małżeństw z osobami spoza własnej kasty czy grupy religijnej. Pomocy udziela im grupa aktywistów znana, jako "Komandosi miłości”.

Komentarze 0

Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.
Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

Skomentuj

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:
Twój komentarz został dodany

Pozostałe informacje

"Cała Polska śpiewa Odę do Radości". W Lublinie także śpiewano [wideo]
galeria
film

"Cała Polska śpiewa Odę do Radości". W Lublinie także śpiewano [wideo] 0 0

Przed lubelskim Ratuszem w niedzielę spotkali się uczestnicy akcji "Cała Polska śpiewa Odę do Radości".

Koncert grupy AirForce w Radiu Lublin
29 marca 2019, 19:00

Koncert grupy AirForce w Radiu Lublin 0 0

To będzie nie lada gratka dla miłośników Heavy Metalu! Brytyjska formacja AirForce już 29 marca o godz. 19 wystąpi na żywo w studiu muzycznym Radia Lublin (ul. Obrońców Pokoju 2).

Kolumny wojskowe na drogach zaskakują mieszkańców. Kierowcy też nie zawsze wiedzą jak się zachować
galeria
film

Kolumny wojskowe na drogach zaskakują mieszkańców. Kierowcy też nie zawsze wiedzą jak się zachować 28 3

Współczesne pojazdy opancerzone, moździerze, ciężarówki, a także karabiny, granatniki, noktowizory, hełmy - to wszystko z bliska mogli obejrzeć w niedzielę mieszkańcy Puław, Kazimierza Dolnego i Opola Lubelskiego.

Samochód wjechał w grupę pieszych. Zginęły trzy osoby
film

Samochód wjechał w grupę pieszych. Zginęły trzy osoby 3 0

Tragiczny wypadek w miejscowości Brzeźnik - niedaleko Bolesławca - na Dolnym Śląsku. Samochód osobowy wjechał w pięcioosobową grupę pieszych. Wszyscy to obywatele Ukrainy. Zginęły trzy osoby. Kierowca auta był trzeźwy.

Finał Festiwalu "Mały Głos" w Puławach
27 marca 2019, 11:00

Finał Festiwalu "Mały Głos" w Puławach 741 0

Ogólnopolski Festiwal Piosenki Dziecięcej "Mały Głos" 2019 w Puławach dobiega końca. Po wstępnych przesłuchaniach przyszedł czas na Koncert Finałowy, który zostanie zorganizowany 27 marca o godz. 11 w Pałacu Czartoryskich w Puławach.

List do premiera i prezydenta z prośbą o wsparcie dla unijnej dyrektywy o prawach autorskich

List do premiera i prezydenta z prośbą o wsparcie dla unijnej dyrektywy o prawach autorskich 0 0

Urszula Dudziak i Marek Kościkiewicz w imieniu polskich polskich pisarzy, dziennikarzy, artystów przekazali 21 marca List Otwarty do Prezydenta i Premiera. W liście artyści apelują o poparcie dla unijnej dyrektywy o prawach autorskich na jednolitym rynku cyfrowym. Przyjęcie nowego prawa zagwarantuje uczciwe zasady rozliczania się z twórcami za zarobkowe wykorzystywanie ich dzieł w internecie.

Lublin: Ruszyła samochodem i usłyszała hałas. Wysiadła sprawdzić, co się stało, a on już na to czekał

Lublin: Ruszyła samochodem i usłyszała hałas. Wysiadła sprawdzić, co się stało, a on już na to czekał 45 3

30-letni Rosjanin okradł 52-latkę w Lublinie, a później próbując uciec jeszcze ją zaatakował.

Polska - Łotwa. Gdzie oglądać? Transmisja w TV i internecie

Polska - Łotwa. Gdzie oglądać? Transmisja w TV i internecie 0 0

Dziś o 20.45 zespół trenera Jerzego Brzęczka w ramach eliminacji do Euro 2020 zagra na PGE Stadionie Narodowym z Łotwą. Czy Polacy dopiszą kolejny komplet punktów?

Speed Car Motor Lublin jest na fali. Zdunek Wybrzeże Gdańsk pokonane

Speed Car Motor Lublin jest na fali. Zdunek Wybrzeże Gdańsk pokonane 31 0

Niespodzianki nie było – Speed Car Motor Lublin pokonał kolejnego rywala z zaplecza PGE Ekstraligi. W swoim drugim przedsezonowym treningu punktowanym lublinianie wygrali w Gdańsku ze Zdunek Wybrzeżem 53:31.

Wiosenna niedziela w Lublinie. Następny weekend ma być równie piękny
galeria

Wiosenna niedziela w Lublinie. Następny weekend ma być równie piękny 14 1

Pogoda w ten weekend sprzyjała spacerom i spędzaniu czasu na świeżym powietrzu. Wielu mieszkańców wybrało się na spacery m.in. po lubelskim deptaku.

TBV Start Lublin - Arka Gdynia 71:80. Niemoc trwa nadal
galeria

TBV Start Lublin - Arka Gdynia 71:80. Niemoc trwa nadal 0 3

Arka Gdynia okazała się za mocna dla TBV Startu Lublin. Podopieczni trenera Przemysława Fasunkiewicza pokazali w hali Globus efektowną oraz skuteczną koszykówkę i wygrali

Mąż z zarzutem zabójstwa żony. Poszukiwania mężczyzny z udziałem helikoptera

Mąż z zarzutem zabójstwa żony. Poszukiwania mężczyzny z udziałem helikoptera 75 4

Zarzut zabójstwa żony ma postawiony 35-letni mieszkaniec Trawnik (powiat świdnicki). Policjanci cały czas szukają mężczyzny i za pośrednictwem mediów proszą o pomoc osoby, które wiedzą, gdzie 35-latek przebywa.

Hokeiści LHT Lublin z pucharem mistrzowskim w rękach. Finał ligi w Białymstoku
film

Hokeiści LHT Lublin z pucharem mistrzowskim w rękach. Finał ligi w Białymstoku 0 0

Wygraną i porażkę zanotowali zawodnicy LHT Lublin na zakończenie sezonu w II lidze grupy północno-wschodniej. Lublinianie odebrali puchar i medale za czwarty z rzędu triumf na tym poziomie rozgrywek

Agnieszka Chylińska wyśpiewała... skład Motoru Lublin. A piłkarze zaprosili ją na mecz
film

Agnieszka Chylińska wyśpiewała... skład Motoru Lublin. A piłkarze zaprosili ją na mecz 119 0

Agnieszka Chylińska 31 marca wystąpi w Lublinie. Wokalistka na Facebooku śpiewająco zaprosiła na swój występ, a ponadto wyśpiewała skład Motoru Lublin. Piłkarze nie pozostali dłużni.

Pluszaki na bramie kurii w Lublinie. Na znak solidarności z ofiarami księży pedofilów
galeria

Pluszaki na bramie kurii w Lublinie. Na znak solidarności z ofiarami księży pedofilów 103 10

Kartki z napisem "Hańba biskupia" a także pluszowe zabawki zawisły dziś na bramie Kurii Metropolitalnej w Lublinie. Podobne akcje zainicjowane przez Fundację "Nie lękajcie się", która zrzesza i wspiera ofiary księży pedofilów w Polsce odbywały się też w innych miastach.

Kalendarz
marzec 2019
P W Ś C Pt S N
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Co Gdzie Kiedy - aplikacja mobilna

Uwaga czytelniku!

Informujemy, że w dniu 25 maja 2018 r. na terenie całej Unii Europejskiej, w tym także w Polsce, wejdzie w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. W związku z tym chcielibyśmy Ci przekazać kilka informacji na temat zasad przetwarzania Twoich danych osobowych przez administratora portalu www.dziennikwschodni.pl – spółkę Corner Media sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie.

Bardzo prosimy, zapoznaj się z tymi informacjami uważnie, są to bowiem sprawy bardzo istotne. Jeśli jesteś osobą małoletnią poniżej 16. roku życia, koniecznie przekaż tą wiadomość swoim opiekunom, którzy następnie powinni wytłumaczyć Ci, o co w niej chodzi i dlaczego się do Ciebie zwracamy.

Czym jest RODO?

RODO to potoczna nazwa Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE. W Polsce będzie ono obowiązywało od 25 maja 2018 r. Akt ten wprowadza nowy standard ochrony danych osobowych, nakładając na podmioty przetwarzające te dane (administratorów danych) szereg obowiązków, w tym obowiązek poinformowania Ciebie o sposobie przetwarzania Twoich danych, celach w jakich Twoje dane są przetwarzane oraz o uprawnieniach przysługujących Ci w związku z przetwarzaniem danych osobowych przez administratora danych.

Administrator danych

Administratorem Twoich danych osobowych jest Corner Media Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Lublinie, ul. Krakowskie Przedmieście 54, 20-002 Lublin, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego przez Sąd Rejonowy Lublin – Wschód z siedzibą w Świdniku, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, za numerem KRS 0000507517, NIP 7123286919, kapitał zakładowy – 50.000,00. PLN

Możesz się z nami skontaktować zarówno pod adresem:
Corner Media Spółka z o.o.
ul. Krakowskie Przedmieście 54
20-002 Lublinie

jak i mailowo: online@dziennikwschodni.pl

oraz telefonicznie: 81 46-26-800

Rodzaj przetwarzanych danych osobowych

Przetwarzamy dane osobowe podane przez Ciebie podczas procesu rejestracji konta na portalu www.dziennikwschodni.pl, a także dane, które są zbierane podczas korzystania przez Ciebie z tego portalu. Chodzi o dane zbierane i zapisywane w plikach cookies. Więcej na temat plików cookies przeczytasz w naszej polityce prywatności.

Pamiętaj, rejestracja konta na portalu www.dziennikwschodni.pl nie jest obowiązkowa. Nie masz także obowiązku podawania nam swoich prawdziwych danych podczas procesu rejestracji, jak również nie musisz podawać nam wszystkich danych, o które pytamy. Może się jednak zdarzyć tak, że nie posiadając Twoich wszystkich danych albo nie posiadając Twoich prawdziwych danych, nie będziemy w stanie świadczyć Ci wszystkich usług, które oferujemy oraz wywiązać się z wszystkich obowiązków określonych w regulaminie portalu dziennikwschodni.pl (np. zapewnić Ci odpowiedniego bezpieczeństwa w zakresie odzyskania danych dostępowych do konta).

Cel przetwarzania danych osobowych

Głównym celem przetwarzania przez nas Twoich danych jest zapewnienie Ci pełnej funkcjonalności działania serwisu dziennikwschodni.pl, dostępu do usług świadczonych przez nas w ramach tego serwisu, zapewniania Ci bezpieczeństwa podczas korzystania z serwisu (np. w przypadku prób nadużyć) oraz wywiązanie się przez nas z obowiązków umownych wynikających z regulaminu portalu Dziennikwschodni.pl.

Dodatkowy cel przetwarzania danych osobowych to tzw. marketing własny, tj. przetwarzanie danych wyłącznie na nasze wewnętrzne potrzeby w celach analitycznych, badawczych, statystycznych, w szczególności poprzez dążenie do jak najpełniejszego dostosowania treści wyświetlanych na naszych stronach do Twoich preferencji i zainteresowań.

Ponadto, o ile wyrazisz na to zgodę, będziemy mogli przetwarzać Twoje dane osobowe w celach marketingowych (marketing zewnętrzny), w tym przekazywać Twoje dane podmiotom z nami współpracującym – agencjom reklamowym i naszym partnerom handlowym. Pamiętaj, że zgoda na przetwarzanie Twoich danych w celach marketingowych jest całkowicie dobrowolna i możesz ją w każdej chwili wycofać.

Pamiętaj także, że jeżeli jesteś osobą małoletnią, która nie ukończyła 16. roku życia, przesyłanie informacji w celach marketingowych może nastąpić wyłącznie po wyrażeniu zgody przez Twojego rodzica lub opiekuna.

Podstawy prawne przetwarzania danych

Twoje dane osobowe mogą być przetwarzane wyłącznie zgodnie z określonymi w obecnie obowiązujących przepisach podstawami prawnymi. W zależności od celu przetwarzania danych możemy wyróżnić trzy główne podstawy prawne przetwarzania danych.

Pierwszą podstawą przetwarzania danych jest niezbędność do wykonania umów o świadczenie usług. Mamy z nią do czynienia wtedy, gdy przetwarzanie danych jest niezbędne w celu zapewnienia Ci sprawnego, bezpiecznego korzystania z naszego serwisu wraz z jego wszystkimi funkcjonalnościami. Umowy o świadczenie usług to regulaminy, w tym regulamin portalu dziennikwschodni.pl, który akceptujesz decydując się na korzystanie z naszego serwisu.

Drugą podstawą przetwarzania danych jest uzasadniony interes administratora danych. Mamy z nim do czynienia w przypadku prowadzenia pomiarów statystycznych oraz działań z zakresu marketingu własnego przez administratora danych.

Wreszcie, trzecią przesłanką przetwarzania danych jest Twoja dobrowolna i świadoma zgoda. Na jej podstawie Twoje dane mogą być wykorzystywane w celach marketingowych, a także w celu profilowania.

Pamiętaj, zgody udzielasz w pełni dobrowolnie. Masz także prawo do cofnięcia udzielonej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie będzie miało jednak wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Podmioty, którym możemy przekazywać dane

Co do zasady Twoje dane osobowe będą przez nas wykorzystywane wyłącznie na nasz własny użytek.

W pewnych sytuacjach możemy jednak przekazać Twoje dane podmiotom z nami współpracującym: – naszym partnerom handlowym, podwykonawcom oferowanych przez nas usług, agencjom marketingowym.

Dodatkowo, w przypadkach ściśle określonych w przepisach prawa, będziemy zobligowani przekazać Twoje dane podmiotom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obecnie obowiązujących przepisów prawa (np. policji czy prokuraturze), pod warunkiem oczywiście, iż wystąpią do nas z takim żądaniem, powołując się na określoną podstawę prawną.

Okres przechowywania danych

Twoje dane osobowe będą przechowywane tak długo, jak będzie to niezbędne do zapewnienia Ci dostępu do usług oferowanych przez serwis www.dziennikwchodni.pl Oczywiście, możesz w każdym czasie złożyć wniosek o zaprzestanie przetwarzania swoich danych osobowych, ich zmianę lub usunięcie.

Informacje o prawach przysługujących osobie, której dane dotyczą

Musisz wiedzieć, że niezależnie od tego, na jakiej podstawie przetwarzamy Twoje dane, masz zawsze prawo dostępu do nich oraz ich poprawiania. Możesz również w każdym momencie żądać ich usunięcia lub cofnąć albo ograniczyć wcześniej udzieloną zgodę na przetwarzanie danych osobowych, przy czym wycofanie danej zgody nie wpływa na administratora danych do przetwarzania danych w celu określonym w danej zgodzie do chwili jej wycofania.

Masz również prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych.

Możesz też zażądać od administratora danych osobowych przeniesienia Twoich danych lub uzyskania kopii Twoich danych, z tym jednak zastrzeżeniem, że prawo to nie może wpływać niekorzystnie na prawa i wolności innych osób. Administrator danych będzie realizował Twoje żądania w zakresie posiadanych możliwości technicznych.

Informacje o prawie do wniesienia skargi

Organem nadzorczym nad administratorem danych osobowych jest Generalny Inspektor Danych Osobowych, do którego masz prawo wnieść skargę za każdym razem, gdy Twoje dane będą przetwarzane w sposób w Twojej ocenie nieprawidłowy.

Informacje o tym, czy podanie danych jest wymogiem ustawowym lub umownym, czy jesteś zobowiązany do ich podania

Nie jesteś zobowiązany do podawania nam swoich danych osobowych ani wyrażania zgody na ich przetwarzanie, z tym jednak zastrzeżeniem, że ich podanie może okazać się niezbędne dla korzystania z określonych funkcjonalności serwisu.

Jest także możliwe, że jeśli nie wyrazisz zgody na przetwarzanie danych osobowych lub cofniesz wcześniej udzieloną zgodę, nie będziemy mogli zapewnić Ci dostępu do niektórych oferowanych przez nas usług, przy czym zawsze w takim wypadku zostaniesz o tym poinformowany.

Informacje o profilowaniu

Czym jest profilowanie? To zbieranie wszelkich informacji, które pozwalają bezpośrednio lub pośrednio zidentyfikować osobę, która jest poddawana profilowaniu. Profilowanie odbywa się najczęściej przy użyciu systemów informatycznych, w sposób zautomatyzowany, za pomocą specjalnych algorytmów uwzględniających określone wcześniej kryteria. Wyniki profilowania mogą być wykorzystywane m.in. do celów marketingowych, np. w celu spersonalizowania reklamy kierowanej do danego użytkownika lub przygotowania oferty uwzględniającej jego potrzeby lub preferencje.

Oświadczamy, że na chwilę obecną nie profilujemy Twoich danych. Jeśli jednak zaczniemy, zostaniesz o tym uprzednio poinformowany i będziesz miał prawo nie wyrazić na to zgody.

Bardzo prosimy o uważne zapoznanie się z powyższymi informacjami. Gdy już to zrobisz, kliknij przycisk Zapoznałem się z informacją. Przejdź do serwisu.

Rozumiem

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.