Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Lublin

27 listopada 2010 r.
19:25
Edytuj ten wpis

Kuchenne rewolucje: Magda Gessler w Czarciej Łapie

Autor: Zdjęcie autora jotem
0 55 A A

Słynna restauratorka kolejny odcinek telewizyjnych "Kuchennych Rewolucji” kręciła na lubelskim Starym Mieście – w Czarciej Łapie. Dziś mogliśmy obejrzeć w telewizji, jakie zmiany wprowadziła Magda Gessler.

AdBlock
Szanowny Czytelniku!
Dzięki reklamom czytasz za darmo. Prosimy o wyłączenie programu służącego do blokowania reklam (np. AdBlock).
Dziękujemy, redakcja Dziennika Wschodniego.
Kliknij tutaj, aby zaakceptować
Pierwsza część programu była nagrywana latem. - Boję się diabła, ciekawe czy restauracja zadziała na mnie w ten sam sposób – zastanawiała się tuż przed pierwszą wizytą w Czarciej Łapie Magda Gessler. Po przywitaniu przez szefa sali przystąpiła do degustacji potraw. – Jedzenie jest przepyszne, ale źródłem problemów finansowych na pewno jest za niska cena – komentowała restauratorka po spróbowaniu crostini z truflami.

Restauratorka zachwycona smakiem potraw postanowiła zrobić sprawdzian załodze ze sposobu podawania alkoholi. Testy kucharzy i pracowników są nieodłącznym elementem programu "Kuchenne rewolucje". Poprosiła o cztery kieliszki różnego koniaku, i wymieszała szklanki. Następnie kazała pracownikom przyporządkować butelki z alkoholem do poszczególnych szklanek.

Magda Gessler największe zastrzeżenia miała do wystroju restauracji, który jest zdaniem był zbyt ponury i ciemny. Jej zdaniem zbyt niskie ceny i słaba promocja miejsca miały być głównymi powodami kłopotów Czarciej Łapy. – Pomalujemy okna na błękitny kolor – zaproponowała Gessler. – Musimy pokazać ludziom, że można tu zjeść smacznie i tanio. Zrobimy również pieczątki w kształcie łapy. W trakcie promocji będziemy stemplować ludzi. Będzie to oznaczało, że zmiany w Czarciej Łapie zostały przypieczętowane– uzasadniała.

W restauracji zawisły też lustra, a dotychczasowe malowidła na ścianach zostały zakryte aniołkami. – Było super. Jesteśmy zachwyceni opiniami pani Magdy. Wszystko jej smakowało. Chwaliła wystrój – zdradza Łukasz Nowomiejski, menedżer Czarciej Łapy. – Już nie możemy się doczekać emisji programu z naszym udziałem.

Magda Gessler na koniec programu stwierdziła, że od zawsze marzyła, aby trafić do miejsca pełnego pasji, która emanowałaby zarówno od właścicieli, jak i kucharzy. Która zaraziłaby również i gości. – Odczarowałam to miejsce. Mam nadzieję, że na zawsze – kwitowała restauratorka.

Przypomnijmy, że poprzednia wizyta Gessler w Lublinie – w Jesz Burgerze na deptaku – odbiła się echem w całym kraju. Gessler nie zostawiła na restauracji i jej właścicielach suchej nitki. A mięso z hamburgera, którego dostała do zjedzenia, ostentacyjnie wypluła. Właściciele lokalu dostali kary od Inspekcji Pracy i sanepidu, aż w końcu… zamknęli restaurację.

Komentarze 55

Najlepsze · Najnowsze
Avatar
Mariusz cZĘSTOCHOWA / 11 sierpnia 2011 o 22:32
0
Mnie Pani Gesler odpowiada .

Chciałbym poruszyć jedną kwestię :

Jeżeli ktoś inwestuje w lokal 200.000-300.000.To pragnie zarabiać nie tracić.

Pani Magda dla mnie jest Konkret Baba -Zna się na rzeczy i to ,co trzeba zmienić zmienia .

Widzę potrawy :które szykuje i widzę ,że są bomba .



Ostatnio wracałem z wczasów -byłem nad Polskim Morzem :

Zatrzymałem się przed Poznaniem -dokładnie na jakiejś stacji Paliw -obok była fajna restauracja -wnętrze klimatyzowane .Postanowiłem wziąść rodzinę na obiad.

Zamówilem 3 barszczyki po 8.50 zł na głowę plus Kluski śląskie plus schabowego z frytkami i bukietem surówek oraz mocną czarną kawę "ekspreso" i sok pomarańczowy ,colę.

rEZULTAT OBIADKU ZA BAGATELA 60 ZŁ (OKOŁO)

pIERWSZY BYŁ BARSZCZ CZERWONY -PRAWIE PALIŁEM NA ZEWNĄTRZ -WYCHODZI MÓJ MAŁY I WYCIERA BUZIĘ -tATA NIE DOBR FE ,FE , fE ,.


Wszedłem do środka i skosztowałem -Takiego barszczu czerwonego jeszcze nigdy nie jadłem :

Sama woda plus barwnik ocet i cukier :Tragedia -zupełna klapa
No ale co zapłacilem -musiałem zjeść -zjadłem w sumie trzy barszczyki .

Drugie danie :kotlet surowy z pręgami -reszta drugiego dania do przełknięcia .

Ale za to Pierogi !

Totalny obłęd próżności kucharza -zostawiliśmy wszystko .

W sumie The best :była kawa ,cola i mineralna .
Cała reszta szkoda gadać :wyrzucone pieniądze .
Miałem nadzieje ,że przy płatności kelnerka zapyta czy smaokowało :ALE NIE ZAPYTAŁA A JA WYSZEDŁEM .

W Poznaniu -poszliśmy do MC Donald - i myślałem sobie tak :

Zawsze byłem przeciwny sieciówką -ale w Poznańskim Mc Donaldzie dziękowałem ,że istnieje -że zjem to co znam .

Dlatego potrzebni są tacy ludzie jak Pani Magda -żeby naprowadzić ludzi na dobry kierunek -po co wydawać kasę za coś co nie jest jadalne .


Po wtóre ludzie też mnie kilka razy wywieżli, a winni się znać na rzeczy :ale niestety -nie znali się pseudo fachowcy a dziś ja za to płacę

Młody człowiek z Lublina dobrze zrobił zapraszając Panią Magdę -powinien jescze zmienić Menagera.

bo jest słaby
Wszystko w temacie

Magde gesler bardzo lubię i chętnie pouczyłbym się pod jej okiem gotować .
Jeżeli ktoś gotuje z pasją :to zawsze jest przyjemnie zjeść w takim lokalu
Mnie Pani Gesler odpowiada .

Chciałbym poruszyć jedną kwestię :

Jeżeli ktoś inwestuje w lokal 200.000-300.000.To pragnie zarabiać nie tracić.

Pani Magda dla mnie jest Konkret Baba -Zna się na rzeczy i to ,co trzeba zmienić zmienia .

Widzę potrawy :które szykuje i widzę ,że są bomba .



Ostatnio wracałem z wczasów -byłem nad Polskim Morzem :

Zatrzymałem się przed Poznaniem -dokładnie na jakiejś stacji Paliw -obok była fajna restauracja -wnętrze klimatyz... rozwiń
Avatar
Marek / 3 maja 2011 o 23:45
0
[quote name='jarek' timestamp='1290885478' post='392348']
Widać, że da się w Lublinie prowadzić restaurację bez oszukiwania klientów i pracowników, bez okradania pracowników, płacąc zusy. Trzeba tylko potrafić dostrzec, że poza pieniądzem są także inne wartości...
[/quote]


hahaha, gościu - chyba Cie powaliło.. oszukiwanie pracowników? wiesz ile płacą na godzine w czarciej łapie? 5zł! a wiesz ile sie haruje ? po 12 godzin! i nikogo nie obchodzi że jesteś głodny itp, cięcie kosztów na maksa przy mega wysokich zarobkach lokalu po programie
[quote name='jarek' timestamp='1290885478' post='392348']
Widać, że da się w Lublinie prowadzić restaurację bez oszukiwania klientów i pracowników, bez okradania pracowników, płacąc zusy. Trzeba tylko potrafić dostrzec, że poza pieniądzem są także inne wartości...
[/quote]


hahaha, gościu - chyba Cie powaliło.. oszukiwanie pracowników? wiesz ile płacą na godzine w czarciej łapie? 5zł! a wiesz ile sie haruje ? po 12 godzin! i nikogo nie obchodzi że jesteś głodny itp, cięcie kosztó... rozwiń
Avatar
Gość / 30 listopada 2010 o 01:07
0
[quote name='Aga' timestamp='1291037719' post='394007']
Knajpa była rewelacyjna, wystrój jak nigdzie indziej ... płakać się chce. Wystarczyło po prostu w TV powiedzieć, że tam jest tanio i zwykły człowiek z ulicy może tam przyjść i zjeść. Ech ... popsuła wszystko.
[/quote] Kpisz czy o drogę pytasz ?

Przekąski 10 zł - 25 zł
Zupy 8 zł - 11 zł
Sałaty 16 zł - 19 zł
Makarony (jako całe danie) 17 zł - 22 zł
Dania główne 26 - 78 zł
Desery 9 zł - 12 zł


To stary cennik CZARCIEJ ŁAPY. Nowy ma być jeszcze droższy.
[quote name='Aga' timestamp='1291037719' post='394007']
Knajpa była rewelacyjna, wystrój jak nigdzie indziej ... płakać się chce. Wystarczyło po prostu w TV powiedzieć, że tam jest tanio i zwykły człowiek z ulicy może tam przyjść i zjeść. Ech ... popsuła wszystko.
[/quote] Kpisz czy o drogę pytasz ?

Przekąski 10 zł - 25 zł
Zupy 8 zł - 11 zł
Sałaty 16 zł - 19 zł
Makarony (jako całe danie) 17 zł - 22 zł
Dania główne 26 - 78 zł
Desery 9 zł - 12 zł
<... rozwiń
Avatar
zauber / 29 listopada 2010 o 15:10
0
[quote name='lUTEK' timestamp='1290893376' post='392428']
Jak bym miał takiego managera to bym go nawet nie zatrudnił do sprzątania, Kłamca!!!!! Jeżeli Pan szef chce szczegółów to proszę o emaila na adres olaelk@interia.pl. Wytłumaczę dlaczego takiego darmozjada nie warto w ogóle trzymać. szczyt niekompetencji. To normalny obibok i oszust.
[/quote]
a co taki kozak jestes w necie? idz do restauracji i pogadaj z szefem na zywo.
Avatar
Aga / 29 listopada 2010 o 14:35
0
Kazała zamalować te piękne malowidła, takie restauratorskie dzieła sztuki... i to na rzecz aniołków... dramat jakiś. Knajpa była rewelacyjna, wystrój jak nigdzie indziej... płakać się chce. Wystarczyło po prostu w tv powiedzieć, że tam jest tanio i zwykły człowiek z ulicy może tam przyjść i zjeść. Ech... popsuła wszystko:(
Avatar
oleg / 29 listopada 2010 o 14:03
0
[quote name='artur' timestamp='1291033443' post='393923']
"Czarcią Łapę" robiła jeszcze przed emisją odcinka z "Jeszburgerem" więc Twoja teoria bierze w łeb. Co do jednego masz rację - z tego co widziałem w "Czarciej" faktycznie miała niewiele do zrobienie. Ale nie ma porównania Jesza z Czracią, właściciel zachowywał się na poziomie a szef kuchni poprostu mistrzostwo. W Jeszu chłopaczek zarządzający kuchnią wyglądał jakby pierwszy raz potrawy przyrządzał.
[/quote]

bo ten gość z Jesza to byl wcześniej kelnerem w Giuseppe...czego oczekiwałeś?
[quote name='artur' timestamp='1291033443' post='393923']
"Czarcią Łapę" robiła jeszcze przed emisją odcinka z "Jeszburgerem" więc Twoja teoria bierze w łeb. Co do jednego masz rację - z tego co widziałem w "Czarciej" faktycznie miała niewiele do zrobienie. Ale nie ma porównania Jesza z Czracią, właściciel zachowywał się na poziomie a szef kuchni poprostu mistrzostwo. W Jeszu chłopaczek zarządzający kuchnią wyglądał jakby pierwszy raz potrawy przyrządzał.
[/quote]

rozwiń
Avatar
artur / 29 listopada 2010 o 13:24
0
[quote name='Anka' timestamp='1290907625' post='392629']
Wróciła do Lublina , bo dostała zjazd w necie na maxa! Jej własna restauracja padła! Jesz burger z burgerem za 3-4 dychy w sąsiedztwie MD musiał paśc, a podnoszenie Czarciej w Lublinie to jak pionizowanie kolumny Zygmunta! Reszta Polski może to łyknie, a my w Lbn wiemy o co kaman. Madziuś ! To nie Twój grajdołek
[/quote]

"Czarcią Łapę" robiła jeszcze przed emisją odcinka z "Jeszburgerem" więc Twoja teoria bierze w łeb. Co do jednego masz rację - z tego co widziałem w "Czarciej" faktycznie miała niewiele do zrobienie. Ale nie ma porównania Jesza z Czracią, właściciel zachowywał się na poziomie a szef kuchni poprostu mistrzostwo. W Jeszu chłopaczek zarządzający kuchnią wyglądał jakby pierwszy raz potrawy przyrządzał.
[quote name='Anka' timestamp='1290907625' post='392629']
Wróciła do Lublina , bo dostała zjazd w necie na maxa! Jej własna restauracja padła! Jesz burger z burgerem za 3-4 dychy w sąsiedztwie MD musiał paśc, a podnoszenie Czarciej w Lublinie to jak pionizowanie kolumny Zygmunta! Reszta Polski może to łyknie, a my w Lbn wiemy o co kaman. Madziuś ! To nie Twój grajdołek
[/quote]

"Czarcią Łapę" robiła jeszcze przed emisją odcinka z "Jeszburgerem" więc Twoja te... rozwiń
Avatar
wrwrwr / 28 listopada 2010 o 23:40
0
[quote name='Aaa' timestamp='1290946481' post='392833']
bruscietta - jest to włoska "kanapka" - przypiekany chleb - tost z pomidorami.



myślałem, że to bruschetta:)
Avatar
zlodzieje / 28 listopada 2010 o 23:04
0
okradaja pracownikow , nie wyplacaja im pensji w termnie (pensje z lipca wypacaja we wrzesniu) , nie przestrzegaja kodeksu pracy , pracownicy nie maja przerw , zdarza sie ze pracuja po 14 - 16 godz, dziennie 7 dni w tygodniu, pare osób pracuje na czarno , trzeby by bylo zglosic ten lokal do panstwowej inspeksji pracy !!!!!
Ale jedzenie maja dobre.
Avatar
mako / 28 listopada 2010 o 22:51
0
jedzenie jest dobre , obsługa mila ale szef i menager to chu...
Avatar
Mariusz cZĘSTOCHOWA / 11 sierpnia 2011 o 22:32
0
Mnie Pani Gesler odpowiada .

Chciałbym poruszyć jedną kwestię :

Jeżeli ktoś inwestuje w lokal 200.000-300.000.To pragnie zarabiać nie tracić.

Pani Magda dla mnie jest Konkret Baba -Zna się na rzeczy i to ,co trzeba zmienić zmienia .

Widzę potrawy :które szykuje i widzę ,że są bomba .



Ostatnio wracałem z wczasów -byłem nad Polskim Morzem :

Zatrzymałem się przed Poznaniem -dokładnie na jakiejś stacji Paliw -obok była fajna restauracja -wnętrze klimatyzowane .Postanowiłem wziąść rodzinę na obiad.

Zamówilem 3 barszczyki po 8.50 zł na głowę plus Kluski śląskie plus schabowego z frytkami i bukietem surówek oraz mocną czarną kawę "ekspreso" i sok pomarańczowy ,colę.

rEZULTAT OBIADKU ZA BAGATELA 60 ZŁ (OKOŁO)

pIERWSZY BYŁ BARSZCZ CZERWONY -PRAWIE PALIŁEM NA ZEWNĄTRZ -WYCHODZI MÓJ MAŁY I WYCIERA BUZIĘ -tATA NIE DOBR FE ,FE , fE ,.


Wszedłem do środka i skosztowałem -Takiego barszczu czerwonego jeszcze nigdy nie jadłem :

Sama woda plus barwnik ocet i cukier :Tragedia -zupełna klapa
No ale co zapłacilem -musiałem zjeść -zjadłem w sumie trzy barszczyki .

Drugie danie :kotlet surowy z pręgami -reszta drugiego dania do przełknięcia .

Ale za to Pierogi !

Totalny obłęd próżności kucharza -zostawiliśmy wszystko .

W sumie The best :była kawa ,cola i mineralna .
Cała reszta szkoda gadać :wyrzucone pieniądze .
Miałem nadzieje ,że przy płatności kelnerka zapyta czy smaokowało :ALE NIE ZAPYTAŁA A JA WYSZEDŁEM .

W Poznaniu -poszliśmy do MC Donald - i myślałem sobie tak :

Zawsze byłem przeciwny sieciówką -ale w Poznańskim Mc Donaldzie dziękowałem ,że istnieje -że zjem to co znam .

Dlatego potrzebni są tacy ludzie jak Pani Magda -żeby naprowadzić ludzi na dobry kierunek -po co wydawać kasę za coś co nie jest jadalne .


Po wtóre ludzie też mnie kilka razy wywieżli, a winni się znać na rzeczy :ale niestety -nie znali się pseudo fachowcy a dziś ja za to płacę

Młody człowiek z Lublina dobrze zrobił zapraszając Panią Magdę -powinien jescze zmienić Menagera.

bo jest słaby
Wszystko w temacie

Magde gesler bardzo lubię i chętnie pouczyłbym się pod jej okiem gotować .
Jeżeli ktoś gotuje z pasją :to zawsze jest przyjemnie zjeść w takim lokalu
Mnie Pani Gesler odpowiada .

Chciałbym poruszyć jedną kwestię :

Jeżeli ktoś inwestuje w lokal 200.000-300.000.To pragnie zarabiać nie tracić.

Pani Magda dla mnie jest Konkret Baba -Zna się na rzeczy i to ,co trzeba zmienić zmienia .

Widzę potrawy :które szykuje i widzę ,że są bomba .



Ostatnio wracałem z wczasów -byłem nad Polskim Morzem :

Zatrzymałem się przed Poznaniem -dokładnie na jakiejś stacji Paliw -obok była fajna restauracja -wnętrze klimatyz... rozwiń
Avatar
Marek / 3 maja 2011 o 23:45
0
[quote name='jarek' timestamp='1290885478' post='392348']
Widać, że da się w Lublinie prowadzić restaurację bez oszukiwania klientów i pracowników, bez okradania pracowników, płacąc zusy. Trzeba tylko potrafić dostrzec, że poza pieniądzem są także inne wartości...
[/quote]


hahaha, gościu - chyba Cie powaliło.. oszukiwanie pracowników? wiesz ile płacą na godzine w czarciej łapie? 5zł! a wiesz ile sie haruje ? po 12 godzin! i nikogo nie obchodzi że jesteś głodny itp, cięcie kosztów na maksa przy mega wysokich zarobkach lokalu po programie
[quote name='jarek' timestamp='1290885478' post='392348']
Widać, że da się w Lublinie prowadzić restaurację bez oszukiwania klientów i pracowników, bez okradania pracowników, płacąc zusy. Trzeba tylko potrafić dostrzec, że poza pieniądzem są także inne wartości...
[/quote]


hahaha, gościu - chyba Cie powaliło.. oszukiwanie pracowników? wiesz ile płacą na godzine w czarciej łapie? 5zł! a wiesz ile sie haruje ? po 12 godzin! i nikogo nie obchodzi że jesteś głodny itp, cięcie kosztó... rozwiń
Avatar
Gość / 30 listopada 2010 o 01:07
0
[quote name='Aga' timestamp='1291037719' post='394007']
Knajpa była rewelacyjna, wystrój jak nigdzie indziej ... płakać się chce. Wystarczyło po prostu w TV powiedzieć, że tam jest tanio i zwykły człowiek z ulicy może tam przyjść i zjeść. Ech ... popsuła wszystko.
[/quote] Kpisz czy o drogę pytasz ?

Przekąski 10 zł - 25 zł
Zupy 8 zł - 11 zł
Sałaty 16 zł - 19 zł
Makarony (jako całe danie) 17 zł - 22 zł
Dania główne 26 - 78 zł
Desery 9 zł - 12 zł


To stary cennik CZARCIEJ ŁAPY. Nowy ma być jeszcze droższy.
[quote name='Aga' timestamp='1291037719' post='394007']
Knajpa była rewelacyjna, wystrój jak nigdzie indziej ... płakać się chce. Wystarczyło po prostu w TV powiedzieć, że tam jest tanio i zwykły człowiek z ulicy może tam przyjść i zjeść. Ech ... popsuła wszystko.
[/quote] Kpisz czy o drogę pytasz ?

Przekąski 10 zł - 25 zł
Zupy 8 zł - 11 zł
Sałaty 16 zł - 19 zł
Makarony (jako całe danie) 17 zł - 22 zł
Dania główne 26 - 78 zł
Desery 9 zł - 12 zł
<... rozwiń
Avatar
zauber / 29 listopada 2010 o 15:10
0
[quote name='lUTEK' timestamp='1290893376' post='392428']
Jak bym miał takiego managera to bym go nawet nie zatrudnił do sprzątania, Kłamca!!!!! Jeżeli Pan szef chce szczegółów to proszę o emaila na adres olaelk@interia.pl. Wytłumaczę dlaczego takiego darmozjada nie warto w ogóle trzymać. szczyt niekompetencji. To normalny obibok i oszust.
[/quote]
a co taki kozak jestes w necie? idz do restauracji i pogadaj z szefem na zywo.
Avatar
Aga / 29 listopada 2010 o 14:35
0
Kazała zamalować te piękne malowidła, takie restauratorskie dzieła sztuki... i to na rzecz aniołków... dramat jakiś. Knajpa była rewelacyjna, wystrój jak nigdzie indziej... płakać się chce. Wystarczyło po prostu w tv powiedzieć, że tam jest tanio i zwykły człowiek z ulicy może tam przyjść i zjeść. Ech... popsuła wszystko:(
Avatar
oleg / 29 listopada 2010 o 14:03
0
[quote name='artur' timestamp='1291033443' post='393923']
"Czarcią Łapę" robiła jeszcze przed emisją odcinka z "Jeszburgerem" więc Twoja teoria bierze w łeb. Co do jednego masz rację - z tego co widziałem w "Czarciej" faktycznie miała niewiele do zrobienie. Ale nie ma porównania Jesza z Czracią, właściciel zachowywał się na poziomie a szef kuchni poprostu mistrzostwo. W Jeszu chłopaczek zarządzający kuchnią wyglądał jakby pierwszy raz potrawy przyrządzał.
[/quote]

bo ten gość z Jesza to byl wcześniej kelnerem w Giuseppe...czego oczekiwałeś?
[quote name='artur' timestamp='1291033443' post='393923']
"Czarcią Łapę" robiła jeszcze przed emisją odcinka z "Jeszburgerem" więc Twoja teoria bierze w łeb. Co do jednego masz rację - z tego co widziałem w "Czarciej" faktycznie miała niewiele do zrobienie. Ale nie ma porównania Jesza z Czracią, właściciel zachowywał się na poziomie a szef kuchni poprostu mistrzostwo. W Jeszu chłopaczek zarządzający kuchnią wyglądał jakby pierwszy raz potrawy przyrządzał.
[/quote]

rozwiń
Avatar
artur / 29 listopada 2010 o 13:24
0
[quote name='Anka' timestamp='1290907625' post='392629']
Wróciła do Lublina , bo dostała zjazd w necie na maxa! Jej własna restauracja padła! Jesz burger z burgerem za 3-4 dychy w sąsiedztwie MD musiał paśc, a podnoszenie Czarciej w Lublinie to jak pionizowanie kolumny Zygmunta! Reszta Polski może to łyknie, a my w Lbn wiemy o co kaman. Madziuś ! To nie Twój grajdołek
[/quote]

"Czarcią Łapę" robiła jeszcze przed emisją odcinka z "Jeszburgerem" więc Twoja teoria bierze w łeb. Co do jednego masz rację - z tego co widziałem w "Czarciej" faktycznie miała niewiele do zrobienie. Ale nie ma porównania Jesza z Czracią, właściciel zachowywał się na poziomie a szef kuchni poprostu mistrzostwo. W Jeszu chłopaczek zarządzający kuchnią wyglądał jakby pierwszy raz potrawy przyrządzał.
[quote name='Anka' timestamp='1290907625' post='392629']
Wróciła do Lublina , bo dostała zjazd w necie na maxa! Jej własna restauracja padła! Jesz burger z burgerem za 3-4 dychy w sąsiedztwie MD musiał paśc, a podnoszenie Czarciej w Lublinie to jak pionizowanie kolumny Zygmunta! Reszta Polski może to łyknie, a my w Lbn wiemy o co kaman. Madziuś ! To nie Twój grajdołek
[/quote]

"Czarcią Łapę" robiła jeszcze przed emisją odcinka z "Jeszburgerem" więc Twoja te... rozwiń
Avatar
wrwrwr / 28 listopada 2010 o 23:40
0
[quote name='Aaa' timestamp='1290946481' post='392833']
bruscietta - jest to włoska "kanapka" - przypiekany chleb - tost z pomidorami.



myślałem, że to bruschetta:)
Avatar
zlodzieje / 28 listopada 2010 o 23:04
0
okradaja pracownikow , nie wyplacaja im pensji w termnie (pensje z lipca wypacaja we wrzesniu) , nie przestrzegaja kodeksu pracy , pracownicy nie maja przerw , zdarza sie ze pracuja po 14 - 16 godz, dziennie 7 dni w tygodniu, pare osób pracuje na czarno , trzeby by bylo zglosic ten lokal do panstwowej inspeksji pracy !!!!!
Ale jedzenie maja dobre.
Avatar
mako / 28 listopada 2010 o 22:51
0
jedzenie jest dobre , obsługa mila ale szef i menager to chu...
Zobacz wszystkie komentarze 55

Skomentuj

Zaznacz "Nie jestem robotem", by dodać komentarz:
Twój komentarz został dodany

Pozostałe informacje

Ciężarówka wjechała w samochód osobowy. Dwie osoby nie żyją
PILNE

Ciężarówka wjechała w samochód osobowy. Dwie osoby nie żyją 4 3

Tragiczny wypadek w miejscowości Leokadiów na trasie DK-12. Nie żyją dwie osoby,

Wypadek w wesołym miasteczku. 11-latek porażony prądem

Wypadek w wesołym miasteczku. 11-latek porażony prądem 9 1

11-letnie dziecko zostało porażone prądem w wesołym miasteczku w Okunince.

"Wystaw to!" w Labiryncie
20 lipca 2018, 19:00

"Wystaw to!" w Labiryncie 2 0

Co Gdzie Kiedy. Galeria Labirynt 2 (ul. Grodzka 3) zaprasza na wernisaż ekspozycji Wystaw to!. Otwarcie wystawy odbędzie się 20 lipca o godz. 19.

Co się dzieje w Straży Miejskiej? Co czwarty z nowo przyjętych funkcjonariuszy odchodzi

Co się dzieje w Straży Miejskiej? Co czwarty z nowo przyjętych funkcjonariuszy odchodzi 29 11

Ze Straży Miejskiej odchodzi co czwarty z nowo przyjętych funkcjonariuszy – alarmują kontrolerzy z Ratusza. Komendant odpowiada, że zarobki są nieatrakcyjne, a fundusz płac zależy od tego, ile pieniędzy przekaże mu Ratusz. Czy w miejskiej kasie znajdą się pieniądze na podwyżki dla strażników?

Udawał szkockiego żołnierza, który zbiera pieniądze na córkę. Kobieta dała się nabrać

Udawał szkockiego żołnierza, który zbiera pieniądze na córkę. Kobieta dała się nabrać 0 0

Podawał się za szkockiego żołnierza, który zbiera pieniądze na operację córki. Wyłudził od kobiety ponad tysiąc złotych.

Górnik Łęczna wrócił z obozu na Litwie

Górnik Łęczna wrócił z obozu na Litwie 2 0

Zawodniczki Górnika Łęczna wracają ze zgrupowania z zaledwie jednym zwycięstwem. Podopiecznym Piotra Mazurkiewicza udało się pokonać białoruski FK Mińsk

W Lubartowie powstanie kompleks sportowy [wizualizacje]
galeria

W Lubartowie powstanie kompleks sportowy [wizualizacje] 0 0

Będzie kolejny etap inwestycji przy ul. Parkowej w Lubartowie. Do końca września ma powstać budynek szatniowo-sanitarny z pełną infrastrukturą, a do lipca przyszłego roku: pełnowymiarowe boisko z naturalną nawierzchnią

Francja odbiera puchar mistrzostw świata, a w Strefie Kibica pustki
Od Czytelnika
galeria

Francja odbiera puchar mistrzostw świata, a w Strefie Kibica pustki 36 18

W niedzielę podczas finału Mistrzostw Świata nie było chętnych na wspólne kibicowanie w Strefie Kibica w Lublinie

Dziś będzie lało i grzmiało. Ostrzeżenie IMGW. Jaka pogoda w kolejne dni?

Dziś będzie lało i grzmiało. Ostrzeżenie IMGW. Jaka pogoda w kolejne dni? 7 1

Cały tydzień ma być deszczowy. Dzisiaj możemy spodziewać się również burz. IMGW wydał ostrzeżenie

Gastronomia na deptaku. Już wiadomo ile trzeba zapłacić za miejsce

Gastronomia na deptaku. Już wiadomo ile trzeba zapłacić za miejsce 0 3

Na 400 zł została ustalona stawka za jedno miejsce pod wózek gastronomiczny na odnowionym deptaku.

MKS Perła Lublin wraca do treningów

MKS Perła Lublin wraca do treningów 0 3

MKS Lublin dzisiaj wraca do treningów. Zespół mistrzyń Polski wzmocniło aż pięć nowych zawodniczek

Duże zmiany i nowa inwestycja na giełdzie w Elizówce
Tylko u nas
galeria

Duże zmiany i nowa inwestycja na giełdzie w Elizówce 1 6

Na terenie Lubelskiego Rynku Hurtowego ma powstać Centrum Obsługi Rolnictwa. – Chcemy sprowadzić do Elizówki jak najwięcej instytucji związanych z rolnictwem – zapowiada prezes największej rolno-spożywczej giełdy w regionie.

Pierwsza strona Dziennika Wschodniego z 16 lipca 2018

Pierwsza strona Dziennika Wschodniego z 16 lipca 2018 0 0

Duże zamieszanie z kolorowymi pojemnikami na śmieci w Lublinie

Duże zamieszanie z kolorowymi pojemnikami na śmieci w Lublinie 31 20

Do dziś na lubelskich osiedlach powinny się pojawić kolorowe pojemniki do segregacji śmieci, ale mało gdzie je widać. Tylko właśnie do niedzieli miał trwać „okres przejściowy” w dzielnicach, które przechodzą na nowy system segregacji odpadów, ale okazuje się, że zamieszanie jeszcze może potrwać.

Końskowola bawiła się podczas Święta Róż [zdjęcia]
galeria

Końskowola bawiła się podczas Święta Róż [zdjęcia] 18 0

Miłośnicy kwiatów z całego województwa lubelskiego w niedzielę przybyli do Końskowoli, żeby zrobić zakupy podczas Święta Róż. To jedna z najlepszych okazji do zaopatrzenia się w sadzonki, kwiaty, a także lokalne, zdrowe produkty żywnościowe. Na scenie zagrały m.in. zespoły taneczne.

ALARM24

Widzisz wypadek? Jesteś świadkiem niecodziennego zdarzenia?
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

Kliknij i dodaj swojego newsa!

Najczęściej czytane

Dzisiaj · Tydzień · Wideo · Premium

Uwaga czytelniku!

Informujemy, że w dniu 25 maja 2018 r. na terenie całej Unii Europejskiej, w tym także w Polsce, wejdzie w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. W związku z tym chcielibyśmy Ci przekazać kilka informacji na temat zasad przetwarzania Twoich danych osobowych przez administratora portalu www.dziennikwschodni.pl – spółkę Corner Media sp. z o.o. z siedzibą w Lublinie.

Bardzo prosimy, zapoznaj się z tymi informacjami uważnie, są to bowiem sprawy bardzo istotne. Jeśli jesteś osobą małoletnią poniżej 16. roku życia, koniecznie przekaż tą wiadomość swoim opiekunom, którzy następnie powinni wytłumaczyć Ci, o co w niej chodzi i dlaczego się do Ciebie zwracamy.

Czym jest RODO?

RODO to potoczna nazwa Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE. W Polsce będzie ono obowiązywało od 25 maja 2018 r. Akt ten wprowadza nowy standard ochrony danych osobowych, nakładając na podmioty przetwarzające te dane (administratorów danych) szereg obowiązków, w tym obowiązek poinformowania Ciebie o sposobie przetwarzania Twoich danych, celach w jakich Twoje dane są przetwarzane oraz o uprawnieniach przysługujących Ci w związku z przetwarzaniem danych osobowych przez administratora danych.

Administrator danych

Administratorem Twoich danych osobowych jest Corner Media Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Lublinie, ul. Krakowskie Przedmieście 54, 20-002 Lublin, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego przez Sąd Rejonowy Lublin – Wschód z siedzibą w Świdniku, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, za numerem KRS 0000507517, NIP 7123286919, kapitał zakładowy – 50.000,00. PLN

Możesz się z nami skontaktować zarówno pod adresem:
Corner Media Spółka z o.o.
ul. Krakowskie Przedmieście 54
20-002 Lublinie

jak i mailowo: online@dziennikwschodni.pl

oraz telefonicznie: 81 46-26-800

Rodzaj przetwarzanych danych osobowych

Przetwarzamy dane osobowe podane przez Ciebie podczas procesu rejestracji konta na portalu www.dziennikwschodni.pl, a także dane, które są zbierane podczas korzystania przez Ciebie z tego portalu. Chodzi o dane zbierane i zapisywane w plikach cookies. Więcej na temat plików cookies przeczytasz w naszej polityce prywatności.

Pamiętaj, rejestracja konta na portalu www.dziennikwschodni.pl nie jest obowiązkowa. Nie masz także obowiązku podawania nam swoich prawdziwych danych podczas procesu rejestracji, jak również nie musisz podawać nam wszystkich danych, o które pytamy. Może się jednak zdarzyć tak, że nie posiadając Twoich wszystkich danych albo nie posiadając Twoich prawdziwych danych, nie będziemy w stanie świadczyć Ci wszystkich usług, które oferujemy oraz wywiązać się z wszystkich obowiązków określonych w regulaminie portalu dziennikwschodni.pl (np. zapewnić Ci odpowiedniego bezpieczeństwa w zakresie odzyskania danych dostępowych do konta).

Cel przetwarzania danych osobowych

Głównym celem przetwarzania przez nas Twoich danych jest zapewnienie Ci pełnej funkcjonalności działania serwisu dziennikwschodni.pl, dostępu do usług świadczonych przez nas w ramach tego serwisu, zapewniania Ci bezpieczeństwa podczas korzystania z serwisu (np. w przypadku prób nadużyć) oraz wywiązanie się przez nas z obowiązków umownych wynikających z regulaminu portalu Dziennikwschodni.pl.

Dodatkowy cel przetwarzania danych osobowych to tzw. marketing własny, tj. przetwarzanie danych wyłącznie na nasze wewnętrzne potrzeby w celach analitycznych, badawczych, statystycznych, w szczególności poprzez dążenie do jak najpełniejszego dostosowania treści wyświetlanych na naszych stronach do Twoich preferencji i zainteresowań.

Ponadto, o ile wyrazisz na to zgodę, będziemy mogli przetwarzać Twoje dane osobowe w celach marketingowych (marketing zewnętrzny), w tym przekazywać Twoje dane podmiotom z nami współpracującym – agencjom reklamowym i naszym partnerom handlowym. Pamiętaj, że zgoda na przetwarzanie Twoich danych w celach marketingowych jest całkowicie dobrowolna i możesz ją w każdej chwili wycofać.

Pamiętaj także, że jeżeli jesteś osobą małoletnią, która nie ukończyła 16. roku życia, przesyłanie informacji w celach marketingowych może nastąpić wyłącznie po wyrażeniu zgody przez Twojego rodzica lub opiekuna.

Podstawy prawne przetwarzania danych

Twoje dane osobowe mogą być przetwarzane wyłącznie zgodnie z określonymi w obecnie obowiązujących przepisach podstawami prawnymi. W zależności od celu przetwarzania danych możemy wyróżnić trzy główne podstawy prawne przetwarzania danych.

Pierwszą podstawą przetwarzania danych jest niezbędność do wykonania umów o świadczenie usług. Mamy z nią do czynienia wtedy, gdy przetwarzanie danych jest niezbędne w celu zapewnienia Ci sprawnego, bezpiecznego korzystania z naszego serwisu wraz z jego wszystkimi funkcjonalnościami. Umowy o świadczenie usług to regulaminy, w tym regulamin portalu dziennikwschodni.pl, który akceptujesz decydując się na korzystanie z naszego serwisu.

Drugą podstawą przetwarzania danych jest uzasadniony interes administratora danych. Mamy z nim do czynienia w przypadku prowadzenia pomiarów statystycznych oraz działań z zakresu marketingu własnego przez administratora danych.

Wreszcie, trzecią przesłanką przetwarzania danych jest Twoja dobrowolna i świadoma zgoda. Na jej podstawie Twoje dane mogą być wykorzystywane w celach marketingowych, a także w celu profilowania.

Pamiętaj, zgody udzielasz w pełni dobrowolnie. Masz także prawo do cofnięcia udzielonej zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie będzie miało jednak wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

Podmioty, którym możemy przekazywać dane

Co do zasady Twoje dane osobowe będą przez nas wykorzystywane wyłącznie na nasz własny użytek.

W pewnych sytuacjach możemy jednak przekazać Twoje dane podmiotom z nami współpracującym: – naszym partnerom handlowym, podwykonawcom oferowanych przez nas usług, agencjom marketingowym.

Dodatkowo, w przypadkach ściśle określonych w przepisach prawa, będziemy zobligowani przekazać Twoje dane podmiotom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obecnie obowiązujących przepisów prawa (np. policji czy prokuraturze), pod warunkiem oczywiście, iż wystąpią do nas z takim żądaniem, powołując się na określoną podstawę prawną.

Okres przechowywania danych

Twoje dane osobowe będą przechowywane tak długo, jak będzie to niezbędne do zapewnienia Ci dostępu do usług oferowanych przez serwis www.dziennikwchodni.pl Oczywiście, możesz w każdym czasie złożyć wniosek o zaprzestanie przetwarzania swoich danych osobowych, ich zmianę lub usunięcie.

Informacje o prawach przysługujących osobie, której dane dotyczą

Musisz wiedzieć, że niezależnie od tego, na jakiej podstawie przetwarzamy Twoje dane, masz zawsze prawo dostępu do nich oraz ich poprawiania. Możesz również w każdym momencie żądać ich usunięcia lub cofnąć albo ograniczyć wcześniej udzieloną zgodę na przetwarzanie danych osobowych, przy czym wycofanie danej zgody nie wpływa na administratora danych do przetwarzania danych w celu określonym w danej zgodzie do chwili jej wycofania.

Masz również prawo wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych.

Możesz też zażądać od administratora danych osobowych przeniesienia Twoich danych lub uzyskania kopii Twoich danych, z tym jednak zastrzeżeniem, że prawo to nie może wpływać niekorzystnie na prawa i wolności innych osób. Administrator danych będzie realizował Twoje żądania w zakresie posiadanych możliwości technicznych.

Informacje o prawie do wniesienia skargi

Organem nadzorczym nad administratorem danych osobowych jest Generalny Inspektor Danych Osobowych, do którego masz prawo wnieść skargę za każdym razem, gdy Twoje dane będą przetwarzane w sposób w Twojej ocenie nieprawidłowy.

Informacje o tym, czy podanie danych jest wymogiem ustawowym lub umownym, czy jesteś zobowiązany do ich podania

Nie jesteś zobowiązany do podawania nam swoich danych osobowych ani wyrażania zgody na ich przetwarzanie, z tym jednak zastrzeżeniem, że ich podanie może okazać się niezbędne dla korzystania z określonych funkcjonalności serwisu.

Jest także możliwe, że jeśli nie wyrazisz zgody na przetwarzanie danych osobowych lub cofniesz wcześniej udzieloną zgodę, nie będziemy mogli zapewnić Ci dostępu do niektórych oferowanych przez nas usług, przy czym zawsze w takim wypadku zostaniesz o tym poinformowany.

Informacje o profilowaniu

Czym jest profilowanie? To zbieranie wszelkich informacji, które pozwalają bezpośrednio lub pośrednio zidentyfikować osobę, która jest poddawana profilowaniu. Profilowanie odbywa się najczęściej przy użyciu systemów informatycznych, w sposób zautomatyzowany, za pomocą specjalnych algorytmów uwzględniających określone wcześniej kryteria. Wyniki profilowania mogą być wykorzystywane m.in. do celów marketingowych, np. w celu spersonalizowania reklamy kierowanej do danego użytkownika lub przygotowania oferty uwzględniającej jego potrzeby lub preferencje.

Oświadczamy, że na chwilę obecną nie profilujemy Twoich danych. Jeśli jednak zaczniemy, zostaniesz o tym uprzednio poinformowany i będziesz miał prawo nie wyrazić na to zgody.

Bardzo prosimy o uważne zapoznanie się z powyższymi informacjami. Gdy już to zrobisz, kliknij przycisk Zapoznałem się z informacją. Przejdź do serwisu.

Rozumiem

Używamy plików cookies, aby ułatwić Ci korzystanie z naszego serwisu oraz do celów statystycznych. Jeśli nie blokujesz tych plików, to zgadzasz się na ich użycie oraz zapisanie w pamięci urządzenia. Pamiętaj, że możesz samodzielnie zarządzać cookies, zmieniając ustawienia przeglądarki. Więcej informacji w naszej polityce prywatności.